forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 241

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/12/2024 : 17:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Ajmo ukratko, povući ću paralelu, a ti donosi zaključke. Može?
Da li je Asad tiranin? Jeste. Da li je Gadafi bio takav? Jeste. Da li je Sadam bio takav? Jeste. Da li treba plakati za njima? Ne.
Da li bi stanovnici Libije i Iraka prihvatili da im se vrati to vreme? Velika većina bi. Da li tim zemljama bolje ide od svrgavanja diktatora i uvođenja demokratije? Ne.

Moram priznati da nisam najbolje upućen za ta zbivanja oko spomenutih zemalja. Za Gadafija totalno nemam pojma. No za Asada i Sadam znam da su manjina koja vlada većinom. Pa sad ne vjerujem da su ovi drug nesretni što je jedan otišao a što bi drugi trebao. Problem tih zemalja je što postoji mogućnost da ni sa nekom novom vlašću neće biti bolje u slučaju Iraka znamo da je isto ili slično, o Siriji ćemo raspravljati kad se dogodi ako se dogodi.

E sad Rusi. Nakon okupacije Mariupolja u tom gradu je ostalo oko 30% stanovništva. Statistički u tom gradu je živjelo oko 45 % Rusa. Dakle i nekih 15 % Rusa je zbrisalo iz tog grada jer nisu htjeli osjetiti rusku čizmu. Ako ćemo gledati da je ostalo podosta Ukrajinaca u tom gradu postotak u korist odbjeglih Rusa raste u njihovu korist. Nije to baš sve tako crno bijelo.

Ovo sam mislio napisati u nekom svom obraćanju izivku, kad uhvatim vremena, ali ova žustra rasprava me malo potakla.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 17:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Macon

quote:
Originally posted by Poli

quote:

Od tri dana o čemu su pričali Amerikanci i drugi na zapadu a ne Rusi smo došli na tri godine od kad se Rusija kojoj je več davno nestalo svega bori protiv para i oružja više deset zemalja zapada.

Pa zasto lazes? Imas hrpu video gradiva na kojima kremeljski propagandisti pricaju kako ce samo usetati u Kijev i popiti caj do podne, a poslije ce drzava se raspasti. Treba njima samo 3 dana da je potpuno zauzmu. Tako su se smijali, a kasnije kada su trebali pokupiti zube po podu krenula je prica da ih je Amerika zajebala, evo "nametnula" im je rat, sada ih je cak Amerika napala. Pazi, to ti kaze prcinjski vanjski ministar, znaci ne oni propagandistiski klaunovi, vec pravi klaun sa titolom.

Ruski influenceri su pričali te gluposti a ne političari. Dok su isto pričali američki političari, suguran sam za ministra za odbranu.

Dosta jadno, da zate nema razlike nivoja ko šta priča. Baljezgariti može bilo ko i to rade oni koji žele nagradu gospodara za prikazani ekstremizam i glupost.

Pa ruski propagandisti jesu vlast. Ti mislis da moze neko u prciji da prica na TV sta mu padne na pamet? Mos mislit. Ti klaunovi kazu to sta im mafija kaze, a oni onda uvijaju reci... ako treba. Sada izgleda panika grize patuljka za guzu pa je i on i njegovi ministri krenuo da laje teske gluposti koje se moze progutati samo uz 3 boce vodke.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/12/2024 : 17:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by izivko

Rusija ne može dopustiti NATO baze par stotina km od Moskve. To bi bio njezin kraj. Zbog toga je rat i počeo.

Rusija će na kraju i dobiti ovaj rat i poraziti USA i vazale na tlu Ukrajine.

Nikakv to kraj Rusije ne bi bili niti bude bil. Bit će Rsuija demokratska država, kad tad.
Rusija će dobiti i ovaj rat. Povijest je dokazala da Rusija sama nije dobila nijedan rat pa neće ni ovaj. Oni mogu dobiti rat samo kad im Ameri daju oružje (kak je bilo u njihovom velikom Domovinskom ratu), ali s kineskim i iranskim pružjem ga ne budu dobili.

Malo počekiraj stanje na fronti. Rusofobi pričate kao, da su ruski neprijatelji u predgrađu Moskve i kao, da je april 1945.

O povijesti imaš premalo pojma i zato ne piši gluposti. Koje oružje su Rusi dobili od drugih osim u drugom svetskom ratu? Ništa.

Sad su dobili od sj koreje i irana preko posredstva kine. Možemo ćak reći i preko Amera jer Ameri nisu dopustili Ukrajincima da nokautiraju ruse.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 17:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

Rusija je dosta tradicionalna avtokracija i zamislila je tradicionalne sfere utjecaja, još više zbog kulturnog utjecaja jezika, religije i ruskih manjina. Ne samo zbog slavne prošlosti sojuza koja ne važi baš mnogo u realnosti ako uopšte išta važi. Sve u Ukrajini poslije 2014 je namjetanje rata Rusiji.

Pa Ameri to rade svugdje po cijeli planeti od 1945 dalje!

To je po tebi pojasnjenje? Da je Amerika napala Rusiju? Ili ju natjerala da napadne Ukrajinu i tamo vrsi genocid? Sta reci, koju posluku porati ...

Rekoh ja, kod prcinjskih apologeta pamet staje. Zati izivko cuti, trole stari. Pusta on bljuvotine tipa pijani Medvedjev sa pola konjske pameti, a onda se smeje kad ribice ugrize.

Rekoh vec, veoma je prosto - svako ko danas moze zagovarati Putlerov rat u Ukrajini je ili debil ili ima svoje razloge te mu genocid, silovanja, mucenja, sakacenja i ubijanja civila bez reda ne smetaju.

Pametnome dosta. No, nije ni tesko pogoditi da je takvo stanje kada se zlocinci stuju na murijalima zgrada po Balkanu.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4073 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 07/12/2024 : 17:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger
Sad su dobili od sj koreje i irana preko posredstva kine. Možemo ćak reći i preko Amera jer Ameri nisu dopustili Ukrajincima da nokautiraju ruse.

Napisal sam neki dan, odavno rat more vojno završiti ali je problem kaj ovu budalu moraš držati "na štiku" i nikak ju nesmiš nokautirati.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/12/2024 : 17:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

quote:

Finska i baltički patuljci su nešto drugo. Od njih ne prijeti opasnost.

Ukrajina je najveća zemlja nposlije Rusije s ogromnim potencijalom i resursima. Zato su ih Ameri i gurnuli u rat.

Sada traže od Zelenskog da spusti dobnu granicu za mobilizaciju na 18 godina. A kao Ukrajinci skoro da nemaju gubitka?

Ni ti ni ja ne znamo, što Amerikanci "traže" od Ukrajine. To što "neimenovani zvaničnici" navodno izjavljuju pojedinim medijima, ni približno ne znači, da je to istina.

Zanimljivo je to "guranje" Ukrajinaca u rat - NATO je od 2014. prihvatao status quo (okupaciju Krima i DNR/LNR) i Ukrajince držao na toj liniji. Dok su zapadne firme postavile i uzdržavale rusku industriju oružja, ukrajinska vojna industrije je bila de facto pod blokadom i nije mogla nabavljati suvremene mašine. Čak i kada je invazija počela, zapad je Putinu dao tjedan dana grejs perioda, da rješi stvar na brzinu, a NATO "babaroga" je bila aktivirana samo u toj mjeri, da eventuelno izvuče Zelenskog (dva MC 130 koja s prvi dan rata kružila iznad zapadne Ukrajine i dva turska A-400 koja su par dana prije sletjela na Boryspil). Imali su Kijevu i spremnog čovjeka za vezu sa Rusima, visokog funkcionera njemačke obavještajne službe, koji je nakon tjedan tana, kad su rusi zajebali, pojašnjavao, kako se jadan izgubio...

Heh, ovo si dobro objasnio to je dio za javnost. Ameri su ipak Ukrajince preutrojili na Nato standarde ratovanja i pripremu da se obrane što su Ukrajinci na mnoga čuđenja uspjeli. Vojni proračun Natoa za Afganistan i Irak je negdje oko 3 %, ukrajinski je sad na 0,01 % i uz takav postotak Ukrajinci pružaju odličan otpor.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 07/12/2024 : 17:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Ovaj account na twitteru dosta ažurno prati propadanje asaditističke vlasti

https://x.com/markito0171

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/12/2024 : 17:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

Napisal sam neki dan, odavno rat more vojno završiti ali je problem kaj ovu budalu moraš držati "na štiku" i nikak ju nesmiš nokautirati.

Mislim da Ameri hoće Rusiju oteti od kine.
To je ogroman problem za Ukrqajince.

Edited by - Kruger on 07/12/2024 17:58:49
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/12/2024 : 17:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

quote:

quote:

Jadno. Kada bi se usudio reći što misliš, možda bi se i moglo razgovarati. Ovako se pretvaraš u henryja.
Na moje da na treba plakati za Assadom, ti kažeš da sam omašio balun i ja to pak ne smijem tumačiti kao tvoju podršku Assadu.
Ali sada te mrzi da kažeš što si zapravo mislio. A nije te mrzilo napisati deset postova na temu bez ikakve supstance.

Da li je Asad tiranin? Jeste. Da li je Gadafi bio takav? Jeste. Da li je Sadam bio takav? Jeste. Da li treba plakati za njima? Ne.
Da li bi stanovnici Libije i Iraka prihvatili da im se vrati to vreme? Velika većina bi. Da li tim zemljama bolje ide od svrgavanja diktatora i uvođenja demokratije? Ne.

Kraće i jednostavnije ne umem, jbg. Na kraju krajeva, videćemo uskoro, kad ovaj bude pao.

Ovo je legitimno mišljenje i to poštujem, mislim da smo mogli tako otpočetka. O većinama je, naravno, teško pričati, ali vjerujem da si u pravu za Libiju - nisam toliko siguran za Irak. Za Siriju, kao što si rekao, ćemo tek vidjeti.
E sada, svaka od tih situacija je specifična i mislim da su postojali racionalni razlozi zbog kojih bi se netko protivio nasilnom svrgavanju sva tri režima (kao što su postojali i postoje razlozi za).
U Siriji je, u međuvremenu, stanje postalo toliko beznadno da je dojam mnogih da više nemaju što izgubiti. Ja u potpunosti razumijem zašto je neke ljude više strah islamista, ali itekako razumijem i one Sirijce koji ne želi više trpiti Assadovu čizmu u strahu od goreg.

Evo o čemu pričam. Ali verovatno vi bolje znate.

https://www.20min.ch/story/syrien-syrer-in-der-schweiz-mit-assad-an-der-macht-gibt-es-keinen-frieden-103234813

Farhad Hadži (30) se takođe slaže. „Postoji mnogo neizvesnosti i nesigurnosti. Teško je proceniti poslednje događaje u Siriji. Sirijac je pobegao u Švajcarsku 2015. godine i radi kao specijalista za migracije u Bernu. „U prva dva dana munjevite ofanzive, mnogi su bili srećni što je konačno došlo do otpora i promene vlasti. Ali radost nije dugo trajala. „Ubrzo je postalo jasno da su islamisti i desničarski ekstremisti u opoziciji i da su se ljudi prerano obradovali. Problem: „Opozicija je takođe diktatorski režim“, kaže Hadži. Opozicija nije jedinstvo, već se sastoji od različitih grupa sa različitim ideologijama i ciljevima. „Jedina stvar koja sve spaja je mržnja prema sadašnjem režimu. Ako režim padne, pitanje je ko će koga sledećeg napasti.

Zaključak Sirijaca: Ne postoji dobar scenario. Samo loši i manje loši. „Neće biti zabavno. Ovo je jedan od najsloženijih sukoba koji je ikada postojao“.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 18:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Pa to su vec odavno rekli, bio je i jedan video o prvim danima u Alepu te kako se ta pobuna u kratkome sprevrgla u kolo islamista. I znalo se kome se salje vojna pomoc, govorim o Zapadnoj pomoci koja je zavrsila u rukama islamista, na Zapadu brandanih kao "umjerena oporba." Rekoh vec, da je zapad ili USA, hteo zaustaviti islamist, to su mogli napraviti vec davno. Ali cemu pomoci Asadu, lakse je divide et impera igrom, Ameri to rade isto kao cifuti.

A da je Asad diktator, pa naravno da jeste, ali takvi su i svi ostali u regionu pa ne vidim da ih napadaju. Cak stavise sa nekima se trguje, prodaje im se za milijarde suvremenog oruzja itd. Drukcije bi tako mogli pomoci bezbroj drzavama da svrgnu svoje diktatore, pa i prciji (Rusiji), ali tek tada bi krenulo urlanje da se Ameri uplicu i zele da svrgne legitimnog cara. Da se ne lazemo, upravo zbog koruptivne prcije kakva je Rusija, pri cemu ima i najvise nukl. oruzja, ne zele si oni da dođe neko jos luđi na vlast. A demokracija nije za Ruse, ne bi oni znali sta s njom. Kada si 100 godina nacviknut na gazenje i guzenje, to je jedino sto znas i ne znas zivjeti bez toga. Prcija ce ostati prcija.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 18:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Prcija zna sa ovcama, nije ni prvi put, no sada su vec spremili papire, a u proslim danima se moglo videti i hvatanje ljudi po ruskim gradovima, mada i dalje najvise ide migranata koji nemaju neki izbor osim visegodisnje cuze u ruskim zatvorima za sirenje anusa.
https://x.com/ChrisO_wiki/status/1865432377264103606

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/12/2024 : 18:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Jadno. Kada bi se usudio reći što misliš, možda bi se i moglo razgovarati. Ovako se pretvaraš u henryja.
Na moje da na treba plakati za Assadom, ti kažeš da sam omašio balun i ja to pak ne smijem tumačiti kao tvoju podršku Assadu.
Ali sada te mrzi da kažeš što si zapravo mislio. A nije te mrzilo napisati deset postova na temu bez ikakve supstance.

Kraće i jednostavnije ne umem, jbg. Na kraju krajeva, videćemo uskoro, kad ovaj bude pao.

Ovo je legitimno mišljenje i to poštujem, mislim da smo mogli tako otpočetka. O većinama je, naravno, teško pričati, ali vjerujem da si u pravu za Libiju - nisam toliko siguran za Irak. Za Siriju, kao što si rekao, ćemo tek vidjeti.
E sada, svaka od tih situacija je specifična i mislim da su postojali racionalni razlozi zbog kojih bi se netko protivio nasilnom svrgavanju sva tri režima (kao što su postojali i postoje razlozi za).
U Siriji je, u međuvremenu, stanje postalo toliko beznadno da je dojam mnogih da više nemaju što izgubiti. Ja u potpunosti razumijem zašto je neke ljude više strah islamista, ali itekako razumijem i one Sirijce koji ne želi više trpiti Assadovu čizmu u strahu od goreg.

Evo o čemu pričam. Ali verovatno vi bolje znate.

https://www.20min.ch/story/syrien-syrer-in-der-schweiz-mit-assad-an-der-macht-gibt-es-keinen-frieden-103234813

Farhad Hadži (30) se takođe slaže. „Postoji mnogo neizvesnosti i nesigurnosti. Teško je proceniti poslednje događaje u Siriji. Sirijac je pobegao u Švajcarsku 2015. godine i radi kao specijalista za migracije u Bernu. „U prva dva dana munjevite ofanzive, mnogi su bili srećni što je konačno došlo do otpora i promene vlasti. Ali radost nije dugo trajala. „Ubrzo je postalo jasno da su islamisti i desničarski ekstremisti u opoziciji i da su se ljudi prerano obradovali. Problem: „Opozicija je takođe diktatorski režim“, kaže Hadži. Opozicija nije jedinstvo, već se sastoji od različitih grupa sa različitim ideologijama i ciljevima. „Jedina stvar koja sve spaja je mržnja prema sadašnjem režimu. Ako režim padne, pitanje je ko će koga sledećeg napasti.

Zaključak Sirijaca: Ne postoji dobar scenario. Samo loši i manje loši. „Neće biti zabavno. Ovo je jedan od najsloženijih sukoba koji je ikada postojao“.

Pa to i nije toliko daleko od ovoga što ja govorim. U svakom slučaju, za ovog nisam čuo, tebi je bliže jer je u Švicarskoj, ali pratim nekoliko Sirijaca (i ljudi iz okružnih zemalja) u medijima koji, bez obzira na to što i kakvi su HTS-ovci, i dalje pozdravljaju pad Assadovog režima.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/12/2024 : 18:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Nisam ni ja čuo za njega, u tome je poenta. Bitno je šta misli "običan" narod, a ne vođe bilo kakvih frakcija, predsednici, novinari i slični. Ljudi naravno podržavaju Asadov odlazak, ali zato što se nadaju da će biti bolje posle toga. Sad vide da to možda nije tako sigurno. Ovi će biti i gori od trenutnog režima, siguran sam. Treba ugrabiti što više moći, pozicija, novca.

Što se Libije tiče, moja tašta je tamo godinama radila, supruga je tamo živela četiri godine, tamo je krenula u školu. I danas imaju nekoliko poznanika koji tamo žive i sa kojima povremeno pričaju. Tako da uzimam sebi za pravo da komentarišem. Takođe imam više dodirnih tačaka sa ljudima iz Iraka. Nijedna od tih dveju zemalja više ne funkcioniše kao država. A pre dolaska demokratije su uz Siriju bile najrazvijenije arapske države Bliskog Istoka.

Edited by - manhunter on 07/12/2024 18:30:50
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 18:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Drukcije u Siriji je kraj. Dzihadisti osvanuli vec i u samom Damasku. Opet drze istocnu Gotu kao i juzni dio grada i sada se moze pobjeci samo jos direktno prema zapadu, u Lebanon. Jer i Dara (provinca juzno od Damaska) je od jucer u rukama dzihadista i tamo su SAA vojnici vec predavali oruzje.
Sto se Homsa tice izgleda da nece biti danas nista jer se dzihadisti nisu premaknuli od jucer, tamo sjeverno su na koji km od grada. Izgleda da cekaju sta ce SAA u gradu odluciti jer siguran sam da ih kontkaktiraju i pregovaraju.
Uglavnom, sve bezi. Kuda ce Asad? I kuda ce Rusi?

Meni ce bit zanimljivije vidjeti sta ce biti sa Kurdima sada. Koliko dugo ce ih Amerikanci stititi jer Narancko nesto nije zainteresiran za taj dio ako nije direktno u interesu cifuta kojima sluzi.
Turska bi se opet mogla umjesati i krenuti na Kurde jer to im je sigurno krajnji cilj, Erdegen islamista se ne da. Sigurno ce jos biti vruce u buducnosti.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 07/12/2024 : 18:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ameri ti nametnu rat.

Mislim... sta uopste reci na takve baljezgarije. Ajde pametnjakovicu, ako je to zaista tako, objasni ti nama kako je Amerika NAMETNULA rusku agresiju Ukrajine. Ajde, da te vidimo.

No, znamo da ces cutat ko zaliven. Kremelj jos nije objavio sljedecu depesu svom botima pa nema odgovora na to pitanje. Ostaje za vjerovati recima Kremlja.

Rusija je dosta tradicionalna avtokracija i zamislila je tradicionalne sfere utjecaja, još više zbog kulturnog utjecaja jezika, religije i ruskih manjina. Ne samo zbog slavne prošlosti sojuza koja ne važi baš mnogo u realnosti ako uopšte išta važi. Sve u Ukrajini poslije 2014 je namjetanje rata Rusiji.

Pa Ameri to rade svugdje po cijeli planeti od 1945 dalje!

Kratko i jasno, po tebi se onda Rusija ima pravo mješati u unutrašnje poslove jedne europske zemlje a s druge strane europske zemlje se ne smiju uključiti!?

Po tebi jednostvno jača vojna sila ima sva prava nad manjom. I ova manja nema pravo okrenuti se drugim putem. Kakav je to način?

Rekoh i ponavaljam...no passaran!

Vi svi upličete nekakav moral u igre moči. Kada gledaš i misliš o sistemima kao što su države, onda odmisli moral i prvo i najbitnije misli na moć i interese. To su lekcije koje nije shvatio Machiavelli u 15. stoljeću nego Sun Tzu u -6. stoljeću.

Onda je još gore ako imaš zemlje kao što su SAD i Rusija. Rusija se vidi kao čekić i probleme rešava sa udaranjem. Svako razuman bi tu stvarnost uzeo u obzir. To ne znaći, da se manji ne može osloboditi čekića Rusije, mora pronaći priliku kada je čekić u krizi. Ovakvi čekići mogu imati ekonomske ili nasledstvene krize. Čak mali Čečeni su to pravilno shvatili i izborili de facto nezavisnost u vrijeme nesposobnjakoviča Jelcina.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 07/12/2024 18:51:35
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 18:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Opa! Nesto za izivka i propagandiste.
https://x.com/OALD24/status/1865442977516065156

Palmira isto otisla.

Edited by - Poli on 07/12/2024 18:34:22
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 07/12/2024 : 18:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
quote:

Pa ruski propagandisti jesu vlast. Ti mislis da moze neko u prciji da prica na TV sta mu padne na pamet? Mos mislit. Ti klaunovi kazu to sta im mafija kaze, a oni onda uvijaju reci... ako treba. Sada izgleda panika grize patuljka za guzu pa je i on i njegovi ministri krenuo da laje teske gluposti koje se moze progutati samo uz 3 boce vodke.

Jesu i nisu. Imaju povlaštenje, da mogu pričati gluposti kojih vlast neče. Klaunovi žele pohvalu i unapređenje, znači, da se moraju istaknuti sa neviđenim glupostima. Ali onda nije nužno, da vlast to sasvim prihvaća, prihvaća cijelu liniju i orijentaciju ali detajli mogu biti previše poremećeni i za vlast.

Puno ozbiljnije je ako to počnu pričati Putin ili Lavrov jer to je onda stvarno sistemska orientacija.

A šta onda misliti o poremečaju najviših vlasti u zapadnim zemljama?

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/12/2024 : 18:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Nisam ni ja čuo za njega, u tome je poenta. Bitno je šta misli "običan" narod, a ne vođe bilo kakvih frakcija, predsednici, novinari i slični. Ljudi naravno podržavaju Asadov odlazak, ali zato što se nadaju da će biti bolje posle toga. Sad vide da to možda nije tako sigurno. Ovi će biti i gori od trenutnog režima, siguran sam. Treba ugrabiti što više moći, pozicija, novca.

Da, i ljudi o kojima ja pričam iz Sirije su obični ljudi.
Ja nisam siguran ni u šta, može biti i bolje, i gore od Assada, ali ne dajem prevelike šanse ikakvom značajnijem napretku. I bez obzira na to mi je drago vidjeti da mnogi Sirijci ipak slave jer im se budi tračak nade, s obzirom ne mogu zamisliti kako im je bilo živjeti sve ove godine.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/12/2024 : 18:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Neće još dugo slaviti, rekao bih. Na žalost.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 18:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Previse toga, sta konkretno mislis? Ali jos nisam cuo da napadnu nekoga a onda govore da ih je taj napao te ne sjecam se nikoga od zapadnih predsjednika da govori o nekakvoj narkomafiji koja cita Mein Kampf od rođenja i slucne gluposti kao razlog za krenuti u rat. Pardon, valjda kao razlog za obranu ako su zapravo oni ti koji su napadnuti. Tesko je slediti "logiki" kremeljskih klaunova.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/12/2024 : 18:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Ovaj tip je uvijek na licu mjesta kad treba zagovnati. Slični njemu obavljali su poslove na Maidanu.

Michael Roth, član SPD, u Bundestagu od 1998, bivši ministar, od 2021 predsjednik odbora za vanjske poslove Bundestaga.

Zamislimo visoke ruske ili kineske političare na prosvjedima po Europi gdje pozivaju na rušenje vlade.

Pretpostavljam kako pojma nemaš kako izgleda prosvjed iz prve ruke. Prosvjedi znaju biti zloupotrijebiti, prisustvovao sam jednom u HR, srećom policija je izgleda imala informaciju o pokušaju zlupotrebe pa je vrhunski odradila posao. Iako sam ja zbog svojeg nemogućnoisti bijega umalo na.ebao. Dakle svaki prosvjed treba posebno promatrati.

Majdan koliko god ti špekulirao je legalno odrađen. Pomogao je ovaj ili onaj učestvovao je onaj ili ovaj. Bah!!
No u Donbasu, gle sad, u one dvije odcjepljenje republike, ti očito podržavaš takve akcije, na vlast su doslovno došli neki čudni maskirani likovi sa bejzbol palicama i nekim čudnim zastavama koji se ne uklapaju u ustav UA. Dakle nelegalno.
U te dvije oblasti kad se glasalo tamo 90tih oko 83 % stanovnika je glasao za izlazak iz sssr-a. Krim je bio onako graničan 54 % za izlazak, dakle dosta granično.
Kad je izbio sukob 2014 ajmo reć bilo je pola pola situacija, više na strani UA ali pola pola. Dakle od 90tih do tad se malo zakuhalo. No, rusi nisu htjeli riskirati tu poziciju pola pola pa su došli lupiti šakom u stol ( bolje reći bejzbol palicom ) i reći ovo je od sad rusija. Totalno nelegitimno što ti očito podržavaš i dogodio se ratni sukob.

Ukrajinci se izrazito ponose na svoje ime. Meni moram priznati isprva kad nisam ni znao ovu situaciju koju poznajem između rusa i Ukrajinaca onako začuđujuće. Mislio sam kao i većina kako se radi o dva slična naroda. Ali to nije uopće točno, totalno drugačiji narodi po kulturi, mentalitetu, jeziku pa čak i izgledu.
Rusi su Ukrajincima izgleda ukrali ime. Iako Ukrajinci imaju teoriju o tome. Inače mi kažemo ru rusi ro. Ukrajinci ih uglavnom sad nazivaju po povijenim imenima moskolji i moskoviti i naravno ružnim orci i kremlini. Nisam baš primijetio da ih zovu rusima. O.K. u vojnoj stručnoj objavi.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/12/2024 : 18:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Što se Libije tiče, moja tašta je tamo godinama radila, supruga je tamo živela četiri godine, tamo je krenula u školu. I danas imaju nekoliko poznanika koji tamo žive i sa kojima povremeno pričaju. Tako da uzimam sebi za pravo da komentarišem. Takođe imam više dodirnih tačaka sa ljudima iz Iraka. Nijedna od tih dveju zemalja više ne funkcioniše kao država. A pre dolaska demokratije su uz Siriju bile najrazvijenije arapske države Bliskog Istoka.

Što se tiče Libije i ja sam bliže tvojih razmišljanja jer ne znam, dakle čuo sam kao i ti. No što se tiče Iraka tamo je na vlasti bila ekipa koja je bila manjina. Teško da se ostali slažu sa tom vlašću.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 07/12/2024 : 18:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
quote:

quote:

Što se tiče Libije i ja sam bliže tvojih razmišljanja jer ne znam, dakle čuo sam kao i ti. No što se tiče Iraka tamo je na vlasti bila ekipa koja je bila manjina. Teško da se ostali slažu sa tom vlašću.

U Libiji je bila za vrijeme Gadafija isto na vlasti manjina i to neki klanovi iz okoline Tripolija. Kod Arapa sve funkcionira na nivoju klanova i plemena (više klanova).

Druga polovina Libije oko Bengazija (Cirenajka) je redovito dobivala porcije batina.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 07/12/2024 18:50:21
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/12/2024 : 18:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Zamislimo visoke ruske ili kineske političare na prosvjedima po Europi gdje pozivaju na rušenje vlade.

A zašto bi se rusi zamarali sa kompliciranim rješenjima kad imaju jednostavne. Na Zapadu imaju dosta svojih igrača što među političarima, što među istaknutim ljudima tog djelokruga. Ajmo reć amerski tip ponašanja. Opet si licemjer jer kad Ameri tako postupe onda su zlo, a kad rusi tako postupe što su.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/12/2024 : 18:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

U Libiji je bila za vrijeme Gadafija isto na vlasti manjina i to neki klanovi iz okoline Tripolija. Kod Arapa sve funkcionira na nivoju klanova i plemena (više klanova).

Druga polovina Libije oko Bengazija (Cirenajka) je redovito dobivala porcije batina.

Dakle plemenski sukob. Da i su ta većinska plemena prihvaćala do kraja vlast manjine?
Go to Top of Page
Page: of 241 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.51 seconds. Snitz Forums 2000