Author |
Topic |
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 08/12/2024 : 11:04:13
|
quote: Originally posted by Macon Činjenica je, da su Ukrajinci silno slobodni poslije tri godine rata i sa razlupanom zemljom iz koje je pobjegla skoro trečina stanovništva. To je produkt njihove "slobode".
Nisu, borba traje ali nisu pali ničice na koljena. Ni RH nije bila odmah slobodna. Za taj cilj stradalo je 16 ooo ljudi. Za slobodu se bori i ustraje, a ne sakriva se ispod stola jer je (eto) siledžija tak naredil. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4589 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 08/12/2024 : 11:15:51
|
Bolje grob nego rob.
Bit će, polako. Nismo ni mi do ovg danas došli lako i bezbolno, ali smo došli! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 08/12/2024 : 11:17:00
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by Macon
Činjenica je, da su Ukrajinci silno slobodni poslije tri godine rata i sa razlupanom zemljom iz koje je pobjegla skoro trečina stanovništva. To je produkt njihove "slobode". Nisu Rusi tek tako krenuli iz danas na sutra.
Nije baš trećina u smislu van Ukrajine. Trećina je raseljenih, dobar dio je smješten na Zapad Ukrajine. Da li su za te sve nevolje krivi Ukrajinci? Kako Ukrajinci mogu biti krivi ako nisu nikog napali. Živjeli su svoj život, nadali se boljem sutra, jer nakon Majdan su krenule naznake da bi sutra moglo biti bolje, jest slabim koracima ali krenulo je. I sad su oni krivi što ih je nekakav mrzovoljan susjed napao te ih želi satjerati u kut.
Poslije jedne godine rata vani je bilo oko 12 milijona Ukrajinaca od 44, ne vjerujem, da su se baš vračali. Vjerujem, da jih je još više pobjeglo.
Napad je posljedica glupe politike Ukrajine koja je sanjala, da če dobivati od zapada i da može postupati protiv ogromne avtokracije na koju graniči po uputsvima zapada. Šta je zapad riskirao? Ne baš mnogo.
To je bio višegodišnji proces, nije Putin jedno jutro ustao na lijevu nogu. |
www.maconcomics.com |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47275 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/12/2024 : 11:17:06
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by matori paraliticar
ako je plan R i Ir. bio zaposliti zapad na bliskom istoku.. da bi napustili Ukr. ne deluje da se razvoj dogadjaja dobro razvija po njih?
Nemaš kaj zapošljavati Zapad na BI, Zapad more ratovati na sto bojišta ako treba. To je nekad tak funkcioniralo kak ti govoriš, odavno je drugačije...
e je ga nalupetaš dosado |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 08/12/2024 : 11:19:55
|
quote: Originally posted by Macon To je bio višegodišnji proces, nije Putin jedno jutro ustao na lijevu nogu.
To ti je upravo razlog zakaj otopor. Rusi desetljećima žele propast narodu kojeg i negiraju da postoji. I ti misliš da se takvim procesima ne treba stati na put? |
Edited by - BeaGea on 08/12/2024 11:35:41 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
Posted - 08/12/2024 : 11:21:15
|
quote: Originally posted by Macon Činjenica je, da su Ukrajinci silno slobodni poslije tri godine rata i sa razlupanom zemljom iz koje je pobjegla skoro trečina stanovništva. To je produkt njihove "slobode".
Nisu, borba traje ali nisu pali ničice na koljena. Ni RH nije bila odmah slobodna. Za taj cilj stradalo je 16 ooo ljudi. Za slobodu se bori i ustraje, a ne sakriva se ispod stola jer je (eto) siledžija tak naredil.
Da, ako imaš protiv sebe one ekonomsko jadne Srbe koji su bili još naduveni bez razloga za naduvenost.
Oko Rusa pitaj šta kaže sjeverni Kavkaz, svi Ugrofinski narodi iz Urala, Karelijci i svi indijanci iz Sibirije. Ukrajina je veča i snažnija a ne prolazi baš super. Mogu pjevati tužne pjesme o Krimu i obalama Azova. |
www.maconcomics.com |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 08/12/2024 : 11:30:43
|
Zapamti si dobro ovo kaj si sad napisal i onda ubuduće uvijek imaj to na umu. Kad završi rat (za koju godinu, najviše 2-3) videl buš čiji bude Krim. I to neka ti ubuduće bude pouka kad ideš nekaj pisat. |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 08/12/2024 : 12:23:42
|
Ukrajinci su najskorumpiranija vukojebina Evrope, poslije 2014 su se razvijali samo u korupciju.
Drago mi je mislis da Rusija nije dio Europe.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 08/12/2024 : 12:25:22
|
quote: Originally posted by lwood
Assad mrtav?
Nije,uteka je na vrime. Prakticki osta do kraja u Damasku.
Ne znam, avion je isao iz Damaska prema Latakiji, prosao vec Homs a onda se obrnuo nazad prema Damasku i nestao sa radara... https://x.com/YourAnonCentral/status/1865602030573941141
100% cifuti nemaju nista s tim, kao ni sa okupacijom Sirije.
|
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47275 Posts
Posted - 08/12/2024 : 12:33:07
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by lwood
Assad mrtav?
Nije,uteka je na vrime. Prakticki osta do kraja u Damasku.
Ne znam, avion je isao iz Damaska prema Latakiji, prosao vec Homs a onda se obrnuo nazad prema Damasku i nestao sa radara... https://x.com/YourAnonCentral/status/1865602030573941141
100% cifuti nemaju nista s tim, kao ni sa okupacijom Sirije.
Znaće se kroz koji dan njegova sudbina. Neki kažu da se uspia dočepat Emirata. U svakom slučaju bolje i to nego da su ga se dočepali borci za demokraciju ,silovali ga i ubili ko pokojnog Gadafija. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47275 Posts
Posted - 08/12/2024 : 12:34:57
|
Inače.. Turad ušla u Manjib. Pala Latakija.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
Posted - 08/12/2024 : 12:51:55
|
quote: Originally posted by Poli
Ukrajinci su najskorumpiranija vukojebina Evrope, poslije 2014 su se razvijali samo u korupciju.
Drago mi je mislis da Rusija nije dio Europe.
Rusija je manje skorumpirana od Ukrajine po svim indeksima, zato je imala 2022. dvaput veći standard od Ukrajine iako su 1991. startali otprilike jednako.
Rusija je skorumpirana kao Slovenija. |
www.maconcomics.com |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
Posted - 08/12/2024 : 12:57:22
|
quote: Originally posted by Macon To je bio višegodišnji proces, nije Putin jedno jutro ustao na lijevu nogu.
To ti je upravo razlog zakaj otopor. Rusi desetljećima žele propast narodu kojeg i negiraju da postoji. I ti misliš da se takvim procesima ne treba stati na put?
Jedini proces je bilo ukrajinsko ukidanje prava ruski manjini poslije 2014. Rusi su nešto lupali ali su lupali i Ukrajinci.
Rusi imajo pravo kada kažu, da je Ukrajina neistorijska jer je bila skoro uvijek ispod čizama susjeda. Početna prageneza Rusa, Ukrajinaca i Belorusa za vrijeme Kijevske Rus ne broji, poslije toga su imali Ukrajinci državnost u Zaporoškom hetmanatu oko sto godina u 17. i 18. stoljeću i par godina poslije 1918. |
www.maconcomics.com |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 08/12/2024 : 13:03:03
|
Rusija je manje skorumpirana od Ukrajine po svim indeksima, zato je imala 2022. dvaput veći standard od Ukrajine iako su 1991. startali otprilike jednako.
Rusija je skorumpirana kao Slovenija.
To ti Kremelj javio?
|
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 08/12/2024 : 13:19:18
|
Navodno dzihadisti dali Rusima 48 sata da se isele iz toplih voda Tartusa. Valjda slicno vazi i za pticice u Hmejminu.
Sada nam samo preostaje vidjeti kako ce Sirija procvjetati. Vidi kako samo blista Afganistan od kada nema americke tlaciteljske cizme u njemu, sve vristi od zivota, pticice pjevaju, zene radosno idu ulicama i u skole, nebesa! :D
Usput, trebaju li nekome nova kola? https://x.com/markito0171/status/1865687531540386209
|
|
Edited by - Poli on 08/12/2024 13:23:09 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 08/12/2024 : 13:39:12
|
quote: Originally posted by Macon Rusi imajo pravo kada kažu, da je Ukrajina neistorijska jer je bila skoro uvijek ispod čizama susjeda.
Imaju pravo, i to božansko?
S ovakvim sugovornikom rasprava stvarno ima smisla. Sad je Putin u procesu, sad nije,. Sad su ovi onakvi pa onda ovakvi. Niš, kad se ti dogovoriš sam sa sobom javim ti se. Ali prvo se dogovori sam sa sobom jel imamo svi ista prava ali onaj koji je jači ima veča prava? |
Edited by - BeaGea on 08/12/2024 13:40:44 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2344 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 08/12/2024 : 13:51:12
|
Bice intresantno videti u kolikoj meri ce se sirijci izbeglice vratiti u zemlju
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17176 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 08/12/2024 : 13:53:20
|
To ti je upravo razlog zakaj otopor. Rusi desetljećima žele propast narodu kojeg i negiraju da postoji. I ti misliš da se takvim procesima ne treba stati na put?
Jedini proces je bilo ukrajinsko ukidanje prava ruski manjini poslije 2014. Rusi su nešto lupali ali su lupali i Ukrajinci.
Rusi imajo pravo kada kažu, da je Ukrajina neistorijska jer je bila skoro uvijek ispod čizama susjeda. Početna prageneza Rusa, Ukrajinaca i Belorusa za vrijeme Kijevske Rus ne broji, poslije toga su imali Ukrajinci državnost u Zaporoškom hetmanatu oko sto godina u 17. i 18. stoljeću i par godina poslije 1918.
Nije bilo nikakvog ukidanja prava ruskoj manjini nakon 2014. Doduše negdje oko 2019 se razmatralo da se ukinu ruski portali tv postaje i radija u Ukrajini koji su financirani od rusa. E sad do kud je taj proces došao ne znam, morao bi se raspitati o tome. Otprilike u Sloveniji živi oko 15 posto Čeha a Češka napadne Sloveniju da li bi bilo logično da ugasiš glasila zemlje koja te napala u svojoj zemlji. Jer ta glasila šire pobunu.
Kijevska kneževina je praUkrajina. Kijevski rus je spoj Kijevske kneževine i Novogorodske kneževine a u Novogorodu su vladali Varijazi, vikinško pleme. Sva širenja pod pojmom Rusija kreću iz tih sjevernih normanskih krajeva. Slovačka je stoljećima bila pod tuđom vlašću pa jel imamo pravo reći da je to narod koji ne postoji. E tako i Ukrajina, ime im je nametnuto koji su oni prihvatili, bile su te borbe imenima oko Kozaka, Bukovine, Galičine, Rusini/Ruteni itd.
Krim je rusima u vojnom smisli najslabija karika. Mornarica je razvaljena, krečki most u dometu, željeznica preko Metropolita malo malo leti u zrak itd. Rijeka Dnipro je dosta za.ebana ali i preko strana koje drže rusi nije baš laka za ukopavanje i obranu jer je tlo pješčano-močvarno, teško se ukopati ili manevrirati, imaš tih par cesta i ako te neprijatelj počne lupati nemaš kud. Donbas je druga priča, on je ukopan, puno zahtjevniji.
Koliko ja znam veliki dio izbjeglica se nalazi u Ukrajini, jedan dio se vratio, ne znam jel to točno da je se oko 5 milijuna izbjeglica vratilo. Mogu provjeriti kakva je situacija po tom pitanju.
Opet optužuješ nekog tko nije nikog dira a napadnut je. To je pomalo nelogično.
|
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
Posted - 08/12/2024 : 14:02:43
|
quote: Originally posted by Macon Rusi imajo pravo kada kažu, da je Ukrajina neistorijska jer je bila skoro uvijek ispod čizama susjeda.
Imaju pravo, i to božansko?
S ovakvim sugovornikom rasprava stvarno ima smisla. Sad je Putin u procesu, sad nije,. Sad su ovi onakvi pa onda ovakvi. Niš, kad se ti dogovoriš sam sa sobom javim ti se. Ali prvo se dogovori sam sa sobom jel imamo svi ista prava ali onaj koji je jači ima veča prava?
Svako ima pravo, da kaže istinu. U pravu si, istina je božanska.
Da, onaj koji je jači ima veča prava. To u životu na našem mikronivoju svi saznajemo najkasnije do kraja osnovne škole. Politička teorija od Sun Tzu-ja dalje govori, da "might makes the right". |
www.maconcomics.com |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1477 Posts
|
Topic |
|