Author |
Topic  |
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/09/2016 : 17:25:27
|
quote: Originally posted by KRAS
švica je lopovska zemlja.lako im je glumiti demokraiju.al ajd nek prvo vrate židovima zlatne zube, pa nek vrate gadafijeve puste milijarde, i nama nek vrate tzv baselsko zlato...
...Ameri da vrate Indijancima zemlju, Evropljani neka vrate teritoriju Nebeskom narodu.  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/09/2016 : 17:36:10
|
quote: Originally posted by tihomirduras
quote: Originally posted by manhunter
Kod Švicera je glavni i jedini razlog novac. Tip sa kojim samm radio je popušio kolegi za 50franaka. Toliko o tome.
koliko vas je u firmi, dvojica 
    |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/09/2016 : 17:38:12
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by DODSFERD
Ne razumijem kako tamo ljude ne smeta da ih netko prisluškuje i prati što rade na računalu, treba im još postaviti kamere po kućama pa neka uživaju u Big Brotheru.
Sumnjam da ce prisluskivati normalan narod cisto iz razonode. Ako vec, onda ce pratiti pedofile, dilere i ljude koji po bilo kojem pitanju ugrozavaju bezbjednost normalnih ljudi (teroristi).
Većina koja je juče glasala razmišlja poput tebe. Samo: da bi država znala ko je pedofil ili terorista mora da nadgleda sve. Teroristi ili kriminalci obično ne stavljaju oglas u novinama čime se bave.
nevjerovatno ali potpuno se slažen s tobon.  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 26/09/2016 : 18:08:02
|
švica je lopovska zemlja.lako im je glumiti demokraiju.al ajd nek prvo vrate židovima zlatne zube, pa nek vrate gadafijeve puste milijarde, i nama nek vrate tzv baselsko zlato...
Što se lopovske zemlje tiče, sasvim si u pravu.
Što se računa tiče: pa ovo je džabe! Dva obroka (pljeskavica od 330gr., krompirići i pola litra Cole) za 50fr.? I to u Ženevi, jednom od najskupljih gradova na svetu? Pa u Švici pizza košta 20fr, da ne pričam o ostalom. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Posted - 26/09/2016 : 18:08:38
|
quote: Originally posted by tihomirduras
Kod Švicera je glavni i jedini razlog novac. Tip sa kojim samm radio je popušio kolegi za 50franaka. Toliko o tome.
koliko vas je u firmi, dvojica 

Trojica. |
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 26/09/2016 : 18:20:02
|
Što se računa tiče: pa ovo je džabe! Dva obroka (pljeskavica od 330gr., krompirići i pola litra Cole) za 50fr.? I to u Ženevi, jednom od najskupljih gradova na svetu? Pa u Švici pizza košta 20fr, da ne pričam o ostalom.
burek u ljubljani košta 2e, a pljeska u ženevi 25e s tim da ženeva na banofu nema bureka, pa ako nema bureka nema ni alternative i moraš gutat ono što ti servira mada ruku na srce bio najbolji hamburger što sam ga jeo u životu sve sa leskovačkog roštilja je nula prema ovom king kongu
ja to ovako gledam ako se u ljubljani možeš najesti za 5e, dva bureka plus jogurt a u ženevi da se najdeš košta 10 puta više
pa obzirom da je meni moj predsednik i vrovni komandant ostavio stančinu džabe, a ti moraš za takav stan platit 1500fr kirije ili ga kupit za pola miliona franaka
onda tvojih 10 milja franaka državne plate(bruto) i ne izgleda tako bajno
jedino na čemu ti zavidm je peMzija |
Edited by - KRAS on 26/09/2016 18:25:05 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Posted - 26/09/2016 : 18:33:51
|
U Švici je hrana najskuplja u odnosu na okolne zemlje i druge proizvode. Mada, ne možeš da porediš burek i ogromnu pljeskavicu. :)
Državna plata zvuči bajno na papiru, u stvarnosti je malo drugačije. I stan plaćam malo više od 1500. |
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 26/09/2016 : 22:52:24
|
znam da je zabranjeno, šteta što si zatvorio topic ali strašno me zanima dali nekom kantonu može ustavni sud zabraniti referendum o nošenju burke u javnosti
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Posted - 27/09/2016 : 06:38:07
|
Ne može, naravno. U nekim kantonima je burka zabranjena, ali na državnom nivou nije.
Savezno veće ima zakonodavnu, ne i izvršnu vlast. Svaki kanton ima i jednu i drugu. Svaki kanton ima sopstvenu poresku upravu, policiju, sudstvo i parlament. Kantoni ne smeju da ublaže savezne zakone, ali smeju da ih postrože. Savezna vlast propisuje obavezne neradne dane, kantoni dodaju svoje praznike. Živim na samoj granici kantona koji se zvanično zove Republika i Kanton Jura i oni imaju pet praznika više nego mi u drugom kantonu. Svaki kanton (u nekim slučajevima i okrug) određuje školske raspuste, radno vreme prodavnica i sl. Savezna vlada daje samo okvire.
Dovoljno? |
|
Edited by - manhunter on 27/09/2016 07:14:43 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13074 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 27/09/2016 : 16:28:22
|
Ne može, naravno. U nekim kantonima je burka zabranjena, ali na državnom nivou nije.
Savezno veće ima zakonodavnu, ne i izvršnu vlast. Svaki kanton ima i jednu i drugu. Svaki kanton ima sopstvenu poresku upravu, policiju, sudstvo i parlament. Kantoni ne smeju da ublaže savezne zakone, ali smeju da ih postrože. Savezna vlast propisuje obavezne neradne dane, kantoni dodaju svoje praznike. Živim na samoj granici kantona koji se zvanično zove Republika i Kanton Jura i oni imaju pet praznika više nego mi u drugom kantonu. Svaki kanton (u nekim slučajevima i okrug) određuje školske raspuste, radno vreme prodavnica i sl. Savezna vlada daje samo okvire.
Dovoljno?
Možda bude zabranjena svaka vrsta skrivanja lica
http://www.nzz.ch/schweiz/verhuellungsverbot-nationalrat-spricht-sich-fuer-burkaverbot-aus-ld.118945?reduced=true
 |
Have mercy |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/09/2016 : 16:49:47
|
Što se računa tiče: pa ovo je džabe! Dva obroka (pljeskavica od 330gr., krompirići i pola litra Cole) za 50fr.? I to u Ženevi, jednom od najskupljih gradova na svetu? Pa u Švici pizza košta 20fr, da ne pričam o ostalom.
burek u ljubljani košta 2e, a pljeska u ženevi 25e s tim da ženeva na banofu nema bureka, pa ako nema bureka nema ni alternative i moraš gutat ono što ti servira mada ruku na srce bio najbolji hamburger što sam ga jeo u životu sve sa leskovačkog roštilja je nula prema ovom king kongu
ja to ovako gledam ako se u ljubljani možeš najesti za 5e, dva bureka plus jogurt a u ženevi da se najdeš košta 10 puta više
pa obzirom da je meni moj predsednik i vrovni komandant ostavio stančinu džabe, a ti moraš za takav stan platit 1500fr kirije ili ga kupit za pola miliona franaka
onda tvojih 10 milja franaka državne plate(bruto) i ne izgleda tako bajno
jedino na čemu ti zavidm je peMzija
U Osijeku ima burek za 1 euro pa je nama onda ipak najbolje. Jest da ništa ne valja ali utaži glad... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 27/09/2016 : 19:38:32
|
Dovoljno?
pa švice nikad dosta ali fala i na toliko
ja sam jednom na konkursu iz poznavanje švice položio ko iz p..teoriju i praksu i da znam neki od švicarskih jezika sad bi radio u švici i imao 8 milja fr plaću vozio bi vip grupe na šoping turama uzimao provizije po ženevi, curigu, interlakenu.. ja sam mislio da je dovoljno znati englesko-jugoslavenski i ška probljem šta će mi francuski-nisam diplomata
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)