Author |
Topic  |
konj87
Starting Member

Croatia
22 Posts
Member since 08/05/2010 |
Posted - 14/02/2011 : 21:25:26
|
quote: Originally posted by ken2
ako mullholand drive nije čudan, onda ne znam...
mulholland drive je čudan sve dok na netu ne pronađeš 'upute' tj. kronološki opis događaja i ostaneš zadivljen savrsenstvom njegove montaže 
Vec navedeni 'Serious man' i 'Revolver' od Ritchiea - bez cilja 'Magnolia' ako je neko gledao (a nebi mu baš preporučio) - nije mi jasna poanta tog filma i ona scena sa žabama. WTF?! |
 |
|
PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 16/02/2011 : 14:26:31
|
quote: Originally posted by konj87 nije mi jasna poanta tog filma i ona scena sa žabama. WTF?!
kad te zanima neki nejasan detalj ili bilo sta drugo o nekome filmu, velika je verojatnost da ces pronaci odgovor u "FAQ" ili "TRIVIA" sekcije na www.imdb.com na samu stranu za doticnog filma. Konkretno evo sta ima za tu scenu sa zabama:
* Over 7,900 rubber frogs were made and used in the frog scenes. The rest were created by CGI. No real frogs were harmed during production.
* Paul Thomas Anderson has said that he was unaware that the story of frogs falling from the sky is in the Bible (he took it from Charles Fort's writing) when he wrote the screenplay. The Bible story of the plague of frogs was brought to his attention by Henry Gibson prior to filming. After he became aware of the story, Anderson worked references to Exodus 8:2 into the movie.
http://www.imdb.com/title/tt0175880/trivia |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 16/02/2011 : 16:37:56
|
Pa ne bi ja bas reko da je "Magnolia" tako cudan film... prica je prilicno razumljiva, sto se u stvari ne moze reci o velicini Lynchovim filmovima. Za mene je "Magnolia" prica o djeci, neka koju su jos uvijek mlada, a neka koja su odrasla, ciji su zivoti u neku ruku potpuno unisteni njihovim roditeljima na jedan ili drugi nacin (Philip Baker Hall je haman silovo svoju kcerku kad je bila mlada, Tom Cruiseov otac je ostavio njega i njegovu majku kad je on bio mali, William H. Macy-evi roditelji su mu ukrali sve pare kad je bio mladi quiz kid champion, onaj mladi pametni djecak koji je na kvizu zivi s ocem koji ga polako unistava zbog novca, itd.)... citav filmu ima tema u slucajnim dogadjajima i roditeljima koji su nekako unsreceli svoju djecu, tako da bas nije konfuzan nikako. Ono s zabama na kraju jeste alegora iz Biblije, ali ipak nije tako cudno scena, makar nikako cudnije nego bilo koja scena iz Mulholand Driva ili Lost Highway |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
konj87
Starting Member

Croatia
22 Posts
Member since 08/05/2010 |
Posted - 16/02/2011 : 22:32:30
|
Oke slažem se da nije doslovno čudan, samo mi je bez cilja i nema mi bas neku poantu. Jedva sam izdržao tih 3 sata, a žabe na kraju su bile kap koja je prelila čašu  A Mulholland Dr. je čudan dok ne odvojiš stvarnost od sna Diane/Betty a u snu je barem sve moguće... |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 17/02/2011 : 03:08:36
|
quote: Originally posted by konj87
Oke slažem se da nije doslovno čudan, samo mi je bez cilja i nema mi bas neku poantu. Jedva sam izdržao tih 3 sata, a žabe na kraju su bile kap koja je prelila čašu  A Mulholland Dr. je čudan dok ne odvojiš stvarnost od sna Diane/Betty a u snu je barem sve moguće...
I meni je trebalo najmanje 3 gledanja "Magnolia" dok mi nije pocela godit kao prava filmcina, jedini razlog sto sam odlucio da ponovo ulozim tolike sate je zbog Paul Thomas Andersona, cije ranije filmove (Hard Eight, Boogie Nights) sam obozavo. Ali kompletno razumijem ako svi jednostavno nece ili nemaju vremena da sve to ponovo gledaju.... ;) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
|
Topic  |
|