Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/01/2011 : 13:34:20
|
evo, ovih dana iz pouzdanih izvora(koliko su ti stripovski izvori i pouzdani)saznajem da: -uskoro kreče Kolekcionarsko izdanje Ludensa i -Bernard sigurno gasi 4 njegova(Ludensova i SA)izdanja.
Ako malo kalkuliram ja mislim da čemo uskoro izgubiti: 1.Chika(serijal se završava) 2.Diabolika(bar se nadam da se misli na njega) 3.Marti Misteriju(iako mislim da se ovi debliji brojevi prihvatili) 4.Mister Noa (mislim na redovne brojeva a ne ostalo od pilota,jer se redovni najlošije prodaje)
To su samo naklapanja, moguće da se ugasi i Alan Ford extra(jer zna se da to skoro nije čitljivo ali je AF pa sumljam)... Moguće i da u tome nema puno istine pa to ne treba uzeti zdravo za gotovo...saznao sam od jednog čovjeka upučenog u stripovska zbivanja,kako reće izgleda da bi za neke izdavaće mogle i kazne zbog nekih mučki oko popusta,kompleta i slično....izgleda da se izdavaći manje više posvađali i veliki je boj za stripovski kolač. Nadam se da preživljuje na kioscima Tex iako ni njegova prodaja nije bajna. Zajeb...ana neka situacija, ne uzmite za zlo ako se pokaže informacija netočna,ja osobno bi bio najsretniji da se od svega toga ostvari samo Kolekcionarski Zagor a ostalo ostaje kao sada. To bi mogli svrstati i u neki rekla-kazala topic pa ga tako i razumite.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8254 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 25/01/2011 : 13:47:04
|
Neznam, pitanje je troškova izdavačke firme, imaju li probleme s distribucijom, sa "švicarcima" itd. Ja bi reko da više nema puno mjesta za rast cijene. |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
|
|
premujanin
Junior Member
Croatia
378 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 25/01/2011 : 13:51:46
|
Samo brate ne mrnoa i texa!!! Neka bar izdrže do ovih od veselog četvrtka jer ako i misle gasiti tada bi sigurno kad dosegnu te brojeve jer sam i ja jedan od onih koji dalje nebi uzimali duplo... a i tada bi romani bili bar 20 ili 22 kn tako da u ovim situacijama dodatni troškovi bye bye!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 25/01/2011 : 14:07:22
|
nadam se da bi prije gašenja Bernard ipak probao sa novom cijenom od 20 kuna, bar za pilota i Texa... Marti je sa cijelovitim epizodama u drugoj priči, ako i to nije bilo riješenje, gašenje je sigurno jer se kažu najlošije prodavao na kioscima do promjene formata...možda i sada... ako se misli gasit, poskupi 2-4 kune pa onda ako i to ne prođe...baj...baj. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Ultex_035
Starting Member
Serbia
42 Posts
Member since 27/12/2010 |
Posted - 25/01/2011 : 14:19:14
|
quote: Originally posted by teller
Zajeb...ana neka situacija, ne uzmite za zlo ako se pokaže informacija netočna,ja osobno bi bio najsretniji da se od svega toga ostvari samo Kolekcionarski Zagor a ostalo ostaje kao sada. To bi mogli svrstati i u neki rekla-kazala topic pa ga tako i razumite.
Hmm,ja mislim da ima previse izdanja Zagora i od VC-a i Ludensa,tako da bih vise voleo recimo Nathan Nevera ili Martija s obzirom da mi je libellus skup |
"With great power comes great responsibility" |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 25/01/2011 : 14:25:24
|
ko nebi Ultexe...samo kad se bi Never i Marti bar prodavali bar blizu Zagora....prodaja na kioscima bila je mizerna pa jednog preuzeo Libellus(Nathan)a drugom(Marti)obečava se slična sudbina...opet 500 komada HC Libellus(ili netko drugi). Stvarnost je surova, brojke odlućuju. |
|
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 25/01/2011 : 14:40:56
|
odavno je trebao texa prebaciti na cjelovite epizode po meni...ovako ako i nekog zainteresira neka avantura nakon 4 mjeseca zaboravi da tex uopće postoji...baš me zanima koliko proda redovnog texa, a koliko maxija... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 25/01/2011 : 14:48:16
|
Na sto se tocno odnosi Kolekcionarsko izdanje Ludensa, iskljucivo na Zagora ili na jos kojeg junaka? |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
crazyboy993
Average Member
Croatia
760 Posts
Member since 26/11/2010 |
Posted - 25/01/2011 : 15:00:26
|
quote: Originally posted by split85
kakav bi to teller bija policajac da nema svoje izvore
mislim da je AF najsigurniji, a Chico serijal je naokon gotov
sad će čiko extra, pa iza nejga klasik |
Press any key to quit or press any other key to continue |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 25/01/2011 : 15:06:31
|
Zao mi pilota, al sa izdanim brojem 59 SA je zaokruzio pricu o Japancu. I verujem da je to najbolji MN u redovnoj seriji do kraja samoga serijala. Usput SA MN kasni sa izlaskom. Kako li ce sada Bernard da uposli Tamaru Plisko, taman bi joj mogao sada dati da prevodi gigante |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 25/01/2011 : 16:10:52
|
ide samo kolekcionarski Zagor...ostalo kaže Bernard se ne izplati raditi na taj način.... a da, sad se setih...(ovo nek ne čitaju Dilanovi fanovi)kazo taj čovjek da se gasi Dilan extra sigurno,tako da jedan od u prvom topicu navedenih odpada,tj.ostaje sigurno...naravno ako se na te i mislilo... Jbt.posto teller ko neka baba tračara. To ko da sam nasljednik Vronskog i Mirabilisa. Mnoge stvari koje je najavio Vronski tada se nisu obistinile,nadam se da če isti slučaj biti sada...
mogli bi odpast onda:
1.Chiko(gotovo sigurno skoro neče reprint) 2.Diabolik(nadam se) 3.Dilan Dog extra(dosta razumljivo jer se ponavljaju epizode iz Slobodne Dalmacije ) 4.Mister No(na moju žalost, ali Marti sa novim konceptom izgleda preživjeo) Možda je dokaz da je Marti ove godine stigo a pilota nema iako su dolazili po običaju zajedno.
Ako je to to,ja ču preživjet,SAMO DA TEX OSTAJE(iako sa tim tempom slaba utjeha). Dosta više,sam sam sebi naporan...ali stvar me zagolicala i čovjek mi stavi bubu u uho.
|
|
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
Posted - 25/01/2011 : 16:22:49
|
Nije mi jasno ko kupuje tolike reprinte zagora? Aj da je nesto novo, ali ponovo i nanovno iste stvari. Koliko taj ludens kolekcionarac mora biti kvalitetniji i jeftiniji od VC da bi ga ljudi uzimali, kad se vec doslo do 15ak brojeva? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/01/2011 : 16:38:03
|
Kakav je to kolekcionarsko izdanje Zagora? MIsliš na Klasik, ili budu to kao VČ-ove Odabrane priče?
Meni će biti žao jedino ako ugase Martina. Zagor će preživjeti sve. Njega će jedino ugasiti ako bude smak svijeta 2012. i neke druge. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 25/01/2011 : 16:39:04
|
Pa Bernad reče ko obično:" USKORO SE GASE 4 EDICIJE!" TAJANSTVENI BERNARD! |
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8254 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 25/01/2011 : 18:15:40
|
Blek i Mark zaćuđujeće stoje bajno....8 000 naklade,skoro pola se proda odmah...to se ne gasi sigurno, da je stanje loše kot njih nebi se Bernard izmislio i njihovih specijala... Ljubitelji krš Bonellija mogu oddahnut. |
|
|
|
Ultex_035
Starting Member
Serbia
42 Posts
Member since 27/12/2010 |
Posted - 25/01/2011 : 18:17:50
|
quote: Originally posted by Milos Bosnjak
Nije mi jasno ko kupuje tolike reprinte zagora? Aj da je nesto novo, ali ponovo i nanovno iste stvari. Koliko taj ludens kolekcionarac mora biti kvalitetniji i jeftiniji od VC da bi ga ljudi uzimali, kad se vec doslo do 15ak brojeva?
Slazem se,dojadio mi je vise Zagor,kao da je on jedina solucija za reprinte.Valjda bi bilo bolje da bude neki strip koji nema toliko edicija kao Zagor kod nas(skoro svake druge nedelje pa izadje neka edicija)recimo Marti,Nathan Never,Magicni Vetar. |
"With great power comes great responsibility" |
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
766 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 25/01/2011 : 18:25:37
|
Pa ako se gase 4 izdanja, ja se nadam da su to: Chico koji zavrsava i nema smisla da krecu odmah s nekim reprintima ili Chico klasikom :) Drugo mi je logicno da je to Dylan extra jer su to vec reprinti Slobodne Dalmacije i vjerojatno nema dobru prodaju kao i dok su to bile neobjavljene epizode (samo moje skromno misljenje); zatim nadam se da je to Diabolik koji jednostavno ne vjerujem da ima ikakvu prodaju s obzirom koliko ga je kod nas sada bilo u onim kompletima sa Zagorom; a to cetvrto nemam pojma, ja se nadam da nije Tex a drugo me manje-vise nije briga, mada mislim da su i Tex, i Marti i Mister NO tu negdje pa nikada ne mozes znati... |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 25/01/2011 : 19:00:13
|
Da, DD Extra je dosta realna stvar za ugasit, stvarno nema smisla reprintat izdanja Slobodne Dalmacije. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/01/2011 : 19:13:13
|
izgleda da je mister no došao do onog famoznog broja 60. lazarus je stao na 61,a nathan na 62. a volio bih vidjeti još tih 30-ak brojeva do početka VČ. a možda i zagor klasik ugase, ko zna??? |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 25/01/2011 : 19:14:27
|
quote: Originally posted by Paka01
Da, DD Extra je dosta realna stvar za ugasit, stvarno nema smisla reprintat izdanja Slobodne Dalmacije.
Stvar je u tome što bi reprintali nekoliko brojeva, ali ima još dosta brojeva koji nikad nisu objavljeni u Hrvatskoj, a u Srbiji su ih izdavali Vanini i Abaton...
Kad izdaju sve te brojeve, nemam ništa protiv gašenja edicije, mada bih osobno volio da se (ako se već treba ugasiti) ugasi sa stotkom, kako je Sclavi i zamislio... Još kad bi bila u boji, uf... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/01/2011 : 19:15:09
|
treba izdati još onih 10-ak epizoda dilana što je SD preskočila... ako već ugase extra seriju da ih barem u redovnoj izdaju. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Topic |
|