forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Što se gasi???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17042 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 14:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Djeca jednostavno imaju previse interesantnih stvari u 4 zida. Odigraju PES (rekreacija), odigraju GTA (to je ujedno kao da su odigrali 'policajaca i lopova' i odgledali neki vecernji film), prochatuju sa frendovima na Fejsbuku (ispunili su potrebe socijalizacije), i legnu spavati. Zivot je lijep... :(

Možda takvoj djeci i jeste. Ne znam, meni je to teško shvatljivo. Kad dođem na čas i pogledam tu djecu, teško mi je povjerujem da su oni mlađi od mene samo 6-9 godina. Imaju potpuno drugačija shvatanja, cijene nešto sasvim drugo, ai ambicije su im potpuno drugačije... Mislim da je djetinjstvo moje generacije bilo daleko ljepše.

Edited by - delboj on 29/01/2011 14:44:49
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2011 : 14:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

Dici se poklone ona izdanja šta se nisu prodala u zadnje dvi-tri godine .
Da možda je to u jednu ruku ne iplativo, ali bolje da nekome pokloniš stripove i možda ga privučeš u taj svijet i možda dobiješ stalnog kupca.

Ili da krenemo prvo od sebe? Većina nas sa foruma ima kupus brojeva, ovakvih i onakvih koje realno gledajuć nikad neće prodat il će prodat za neke mizerne novce. Ja imam doma mali komplet Zagora, 3 broja Stranaca u Raju, nekoliko brojeva Conana od Slobodne Dalmacije, par Chico Specijalaca koje sam odlučija poklonit baš na taj način, samo ne u vrtiće, nego ću ih (kad sredim još neke stvari) odnit u neki dom za nezbrinutu djecu ili u neku bolnicu

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 29/01/2011 : 14:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Jbga,teta-kioskinja radi za 10000,a ti dodjes i ispljunes 2 Tesle za strip.Vidis joj u ocima da razmislja da ubije dete,pa sebe.
Onomad,pak,kupujem kondome,vidim gleda me Ovaj em je*e em vodi racuna,pa joj bi lakse.

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 29/01/2011 15:02:22
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/01/2011 : 14:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tosha
Prije se izlazilo npr. samo petkom, a sada skoro pa svaki dan u tjednu imaju neke večeri ovoga-večeri onoga.

Kako gde i kako ko...
Ja i ekipa smo u periodu 1990-1998 (sa pauzom og godinu dana zbog vojske) izlazili u grad svako veče. To se u Kragujevcu smatralo pod obavezno. Da, petkom i subotom je bila prevelika gužva ali je bilo puno i radnim danima.
Ali sve se menja... nemam pojma kako je sada što se tiče izlazaka, hoću da verujem da je ono vreme neprevaziđeno po provodu. Ko je poznavao noćni život Kragujevca devedesetih sigurno mu je ostao u lepom sećanju.

I nije bila važna kinta

Sada mlađu populaciju strip ne interesuje u velikoj meri i to je činjenica. Ali ne možemo okriviti mlade za malo interesovanje za strip... oni jednostavno nalaze sebi druga zadovoljstva.
Kada sam pomenuo gradsko zezanje da sa tim i okončam ovaj post...
... svako bira ono što mu godi. Na primer ja ne podnosim izlaske u tkz folkoteke (preuzeto os diskoteke) kao i tu vrstu muzike, i za sve vreme koliko sam izlazio u zezanje možda su me 2-3 puta navukli da odem na takav vid "dobrog" provoda.

Šta sam ovim hteo reći... ni tada nisam nagovarao nekog da sluša rok & pop & metal & pank a da ne sluša narodnjake.
Niti ću danas da nagovaram nekoga da čita stripove ako je njemu draža kutija cigara i tiketi u kladionici (u ovo ne ubrajam decu mlađu od 14-15 godina).
Tako da nagovarati nekoga ko ima preko 15 godina, na strip, je uzaludan posao. Možemo (i moramo) se posvetiti mlađima (od 5 do 15 godina) i njih privući da čitaju a za ove starije je kasno...

No, svako bira svoj put, i da stotinu ljubitelja stripa ostane na prostoru celog regiona - ja ću biti među njima.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 29/01/2011 : 15:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
@Paka01

Nisam siguran da nesto moze tek tako da se donira.A ima i nezgodnih situacija.
Jednom je neko poklonio jednom domu za decu pakete odece,a tu su bile i majice Slayer,Megadeth...i odmah je bilo u vestima kako su satanisti pokusali da to podmetnu deci,a te majice su bile za dz na buvljaku i nosio ih je svako siroma od 7 do 77 godina,pa je donator kupio vecu kolicinu
A pre neki dan je Aca Seltik poklanjao neke stvari deci,a oni su ga gledali Valjda ovaj cika nece da mi odsece ruku kad je pruzim za poklon koji i ne bih uzeo od njega al mi rekli vaspitaci da moram,dok su JK,onomad,grlili i ljubili dok joj plastika nije popucala.

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 29/01/2011 15:02:47
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2011 : 15:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

@Paka01

Nisam siguran da nesto moze tek tako da se donira.A ima i nezgodnih situacija.
Jednom je neko poklonio jednom domu za decu pakete odece,a tu su bile i majice Slayer,Megadeth...i odmah je bilo u vestima kako su satanisti pokusali da to podmetnu deci,a te majice su bile za dz na buvljaku i nosio ih je svako siroma od 7 do 77 godina,pa je donator kupio vecu kolicinu
A pre neki dan je Aca Seltik poklanjao neke stvari deci,a oni su ga gledali Valjda ovaj cika nece da mi odsece ruku kad je pruzim za poklon koji i ne bih uzeo od njega al mi rekli vaspitaci da moram,dok su JK,onomad,grlili i ljubili dok joj plastika nije popucala.

Znan znan, al cura mi ima neke veze sa volonterskim udrugama, pa ćemo vidit šta se može progurat, a šta ne. Ako ništa, tj. ako ne uspije, ima par vrtića u Podgori i Makarskoj di svi zapravo poznaju tete šta rade u tim vrtićima pa bar oko toga ne bi tribalo bit problema.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 29/01/2011 : 15:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
svojim sam očima vidio da djecu koja neznaju čitat više zanimaju stripovi(tj. crteži u njima) nego one koji znaju čitat.Što??

Nego skrenuli smo malo s teme Šta se gasi?

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 15:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Ultras

Možemo (i moramo) se posvetiti mlađima (od 5 do 15 godina) i njih privući da čitaju a za ove starije je kasno...

A zašto bi uopće nekog trebali nagovarati?Ja ne mislim da mi je šta čitam stripove nešto pomoglo/odmoglo u životu pa prema tome ne vidim neki razlog za propagandu stripa.
Bolje je da mlade nagovaramo da ne puše,piju i drogiraju se i da nauče misliti svojom glavom.
Propagandu trebaju raditi oni koji zarađuju od stripa jer je u njihovom interesu a ne mi potrošaći.Uopće me ne zanima da li je strip masovno popularan ili se održava samo u uskom getu stripofila(dobro,zanima me u smislu smanjenja cijene kod povećane prodaje-opet sebičan razlog).Čak mi je ovako i draže da imam hobi koji nije baš čest kod drugih ljudi.
Pa čak i da "domaći"strip izdavači propadnu uvijek ću naći nešto po svijetu da zadovoljim stripovsku glad.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2011 : 15:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pa ne triba nagovarat, triba in pokazat i dat im primjer I ako se sami navuku, to je to onda.

Go to Top of Page

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 29/01/2011 : 16:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
Ja se mogu samo nadovezati da me za strip lijepo djetinjstvo i ljubav veže... koje je to dječje veselje bilo nakon škole trčati teti u trafiku i kada vidiš izašao novi broj. Cijela ekipa je rasla na tome... ali masu njih je odustalo. Ja sam pak ostao najviše iz onih uspomena iz ratnih dana kada nije ni struje bilo a pod svijećom se čitalo i čuvalo. I danas opet bez obzira na sve nađem da izdvojim za mrno, tex, zgextra, zg, dd po 18 kn. Ako mi je do cuge kupim u dućanu jeftinije pa odem vani bez da pijem ali sam opet vani a opet sam redovno s brojevima stand by. Poanta je, bar svak neke osnovne može kupiti ako želi. Normalno, ne možemo svi sve jer bih i ja želio sve od Libellusa imati :)
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/01/2011 : 16:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01Koliko ljudi danas kupuje gramofonske ploče?

Ja. Sad sam se castio sa remasterovanom kompilacijom '1' od Beatlesa u Munchenu.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

kingleoric
New Member

229 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 29/01/2011 : 16:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kingleoric a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Davor2403

Pa da vidite u mene ove dvije prodavacice u trafici, ja dodjem po novi broj i govorim joj imate li jos jedan primjerak ovaj mi je nesto zguzvan a ona me gleda kao da sam najveci cudak, kao vidi ovog klipana kupuje jos uvijek stripove i jos zanovijeta!! Ili kada dolazi remitenda, krenuvsi od Ludensa koji pakira, preko ljudi koji dostavljaju i onda njih u trafikama, nitko to ne cuva a to im se najvise proda...! Pa ja sam od 2-3 kompleta odustao jer je jedan ili vise brojeva bio poprilicno ostecen, a tocno takve komplete nisam nasao u drugim trafikama...

Amen! Jednostavno aaamen, što god netko dodao! Vidio sam ovo i iskusio mnogo više puta nego jednom i onda baš te "babe" kažu (a pitao sam ih iz znatiželje onako usput) da stripovi ne idu (i vidio sam dijete, ej dijete, koje je nakon pregleda stripova i njihovih oštećenja onako razočarano jedva odložilo oštećen strip i otišlo)! Nadam se da je našlo svoj kiosk!

A inače Davore, ja sam bio spomenuo malo poskupljenje kao jedno od rješenja da izdavači malo zakrpaju financijsku rupu (koja je valjda jedan od razloga gašenja serijala), iako ima drugih razloga koje si i sam naveo, te naravno, to nije dobro rješenje za nas kupce... Ali ne zamjeri što iskreno mislim da su pojeftinjenja stripova u ovom trenutku nešto prefiktivno!

In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King...
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 29/01/2011 : 17:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl
Poštujem i cijenim skoro sve izdavače sa ovoga foruma. Svakoga ko je čovjek, ko izdvoji vremena i truda da ljubazno popriča sa kupcima, objasni, najavi, pomogne... Možda je to prednost malih zemalja i tržišta, gdje se pod našminkanim slojem ispraznog liberalnog kapitalizma još uvijek krije, umirući, no polako i trudno, toplina i međusobna povezanost specifičnih krugova gdje svako svakoga zna, i gdje smo svi povezani jednom konstantom, rijetkom koja je opstala i spaja različite nacionalnosti i karaktere - ljubavi prema stripovima.

Kad je to Ludens/SA ljubazno popričao sa čitateljima? Nemaju ni uvodnik - Na, čitajte, hvala što ste potrošili novac na ovaj strip. Učinit ćemo sve da budete zadovoljni i dalje trošite pare na nas. Bla Bla. Sve da i postoji ta neka "prednost" malih zemalja ovi ju očigledno ne iskorištavaju.

A druga stvar, uopće ne mislim da male zemlje s malim tržištima imaju ikakvu prednost. Matematički gledano, što je veći broj stanovnika/tržište veća je vjerojatnost da će se npr 3000 komada rasprodati. Da bi sjebali matematiku, male zemlje moraju zaigrati na polju marketinga. Dakle, što je manja zemlja to se više treba oslanjati na "šminku ispraznog kapitalizma", te se više truditi da bi ostvarili profit.

I čisto da se zna, po meni, ZS/LMS nije dio nekih super nostalgičnih vremena gdje ljudi nisu imali pod milim bogom ni droge ni sexa ni rnr, samo su stripovi i kulturno uzdizanje bili na tržištu. Mogla je i ta generacija trošiti na sve i svašta, a stripovi su našli svoj prostor između ostalog i zato što su ih plasirali puno pametnije nego ovi danas.

quote:
Teška su vremena. Kultura se potiskuje, možda ne planski, ali nevidljivom, kao olovom teškom, voljom amorfne, bezvoljne mase, apatične i usnule. Riječ je postala skupa, u svim svojim oblicima i prikazima: od filma do knjiga i, na koncu konca, tih čudnih stripova.

Istina je da danas imamo probleme koje nekad nismo imali ali isto tako danas nemamo brdo problema koji su ljudi imali nekad.
Kultura i riječ u svim svojim oblicima nikad nisu bili jeftiniji nego danas. Moja rodica je u 7. osnovne napisala prezentaciju o Irskoj. Prezentaciju kakve se prije 30 godina nebi posramio jedan diplomski rad, a radi se o zemljopisu iz osnovne škole. S tim da ona nije nikakav wunderkind, svi iz njenog razreda su manje više napravili istu stvar. Mi bi se za takvu prezentaciju, u našim divnim vremenima morali jebati po knjižnicama tjednima.

quote:
Svi se ozare kada ih spomeneš, zainteresovani i ponukani nostalgijom srećnog djetinjstva... a niko ih ne čita, niti će nostalgija poprimiti konkretniji oblik, moćniji od letimičnog pogleda na trafici.

Računanje na tu neku nostalgiju je greška. Zbog takvih stavova se upravo i događa ovo što se događa. Kupi se licenca, odštampa, plasira u trafike i to je to. Posao gotov, ostalo radi nostalgija i samo će se od sebe prodati. Jedino se Zagor prodaje sam od sebe, jer je postao sinonim za strip.(Onako kako moja baba svaku kremu zove nivea.) Drugi junaci izgleda trebaju dodatni poticaj. Ja u početku stvarno nisam ni vjerovala da Mr. No i Marti tako loše idu. Brojka od 5000 mi stvarno ne zvuči toliko velikom da se ne bi moglo prodati.

Edited by - grofica Varga on 29/01/2011 17:11:42
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/01/2011 : 17:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Ultras
Možemo (i moramo) se posvetiti mlađima (od 5 do 15 godina) i njih privući da čitaju a za ove starije je kasno...

A zašto bi uopće nekog trebali nagovarati?Ja ne mislim da mi je šta čitam stripove nešto pomoglo/odmoglo u životu pa prema tome ne vidim neki razlog za propagandu stripa.
Bolje je da mlade nagovaramo da ne puše,piju i drogiraju se i da nauče misliti svojom glavom.
Propagandu trebaju raditi oni koji zarađuju od stripa jer je u njihovom interesu a ne mi potrošaći.Uopće me ne zanima da li je strip masovno popularan ili se održava samo u uskom getu stripofila(dobro,zanima me u smislu smanjenja cijene kod povećane prodaje-opet sebičan razlog).Čak mi je ovako i draže da imam hobi koji nije baš čest kod drugih ljudi.
Pa čak i da "domaći"strip izdavači propadnu uvijek ću naći nešto po svijetu da zadovoljim stripovsku glad.

Naglasio sam u predhodnom postu da:

quote:
Šta sam ovim hteo reći... ni tada nisam nagovarao nekog da sluša rok & pop & metal & pank a da ne sluša narodnjake.
Niti ću danas da nagovaram nekoga da čita stripove ako je njemu draža kutija cigara i tiketi u kladionici (u ovo ne ubrajam decu mlađu od 14-15 godina).
Tako da nagovarati nekoga ko ima preko 15 godina, na strip, je uzaludan posao. Možemo (i moramo) se posvetiti mlađima (od 5 do 15 godina) i njih privući da čitaju a za ove starije je kasno...

No, svako bira svoj put, i da stotinu ljubitelja stripa ostane na prostoru celog regiona - ja ću biti među njima.

Ne bih ja propagirao strip da bi mi on kasnije pomogao u životu, već da strip opstane i da ga mogu čitati i ubuduće.
Sad... ako je to sebično, JBG bar sam iskren.

Zašto propaganda kod klinaca?
Volim domaći strip. Volim domaću strip kulturu (nadam se da delboj ovo ne čita). Volim kada naš čovek nešto uradi pa neka je i dosta slabije od stranih majstora.
Ako strip kod nas ostane na marginama, ko će se baviti domaćim stripom?
Ko će čitati njihove radove? Ko će za desetak godina raditi na stripu?

Na to sam mislio kada sam rekao da klince treba usmeravati na strip.
Oni su stripovska baza za budućnost a ne kupovina stripova po belom svetu.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 29/01/2011 : 17:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Gasi se zato sto sam,u SFRJ,imao 1000,a danas 0 stripova.
Nekolicina nas je i cinila stvar mogucom,a danas ni mi.
Vecina uvek ne cita.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18895 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/01/2011 : 17:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
pa slaba je utjeha ali i mnoga književna dijela se tiskaju u 500 ili manje naklade...i to i u Sloveniji koja ima kakav takav standard,na sajmu knjiga koji je bio prošlog mijeseca u Ljubljani prodavale su se knjige na popustu za par evra...malo koja preko 20 evra, jbg.ljudi ne štede na piču i cigaretama več prvo trpi kultura...malo koja grupa ili pijevać proda 500 a kamoli 1000 komada svoga albuma...platinaste i zlatne se dobivaju več za tako nizke brojke prodanih primjeraka za koje bi nekad pjevač ili grupa poniknuli u zemlju za sva vremena...ljudi ne čitaju skoro ništa a kamoli stripove...ljudi čitaju tračarske novine i stvari koje čitaju bez razmišljanja...(možda se zato dobro prodaju Mark i Blek)...nije bajno ali kad bi netko tamo 90-tih kazao da čemo imati toliko stvari na kioscima pa još više u striparnicama strpali bi ga u ludnicu...
ja vjerujem našim izdavaćima,redom su svi zaljubljenici u strip pa to rade više iz ljubavi prema stripu nego nekom velikom novcu...za sada ne izgleda da bi ta kriza uzela preveliki danak...jedino BP ima tempo puža ali i oni su živi i najavljuju nastavak odiseje...možda na kraju i Bernard zadrži sve što imamo danas, pa izpada da smo gasili vatru prije nego je zagorjela...ja sam siguran da gašenja i neče biti,možda če neki samo usporiti temp,što i nebi bilo tako loše-dosta imamo zaostanka jer plate ipak teško sljede to hiperprodukciju zadnjih godina...mladi forumaši daju mi nadu da če strip poživjet i kad mi ložimo vatru vragu u paklu.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 29/01/2011 : 17:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Djeca jednostavno imaju previse interesantnih stvari u 4 zida. Odigraju PES (rekreacija), odigraju GTA (to je ujedno kao da su odigrali 'policajaca i lopova' i odgledali neki vecernji film), prochatuju sa frendovima na Fejsbuku (ispunili su potrebe socijalizacije), i legnu spavati. Zivot je lijep... :(

Nažalost, ovo je istina, bolna istina.
Nitko više ne izlazi na ulice, svi čamimo u kućama.
Današnje generacije su puno drugačije od prijašnjih, ponajprije zato jer nam je put teži.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 29/01/2011 : 18:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
@Grofica Varga dobro objašnjava situaciju.
Mene najviše smeta što stripovi nemaju neki uvod i kontakt s čitateljima bez obzira na informacije preko neta.
Smatram to kao nemar. VČ je po tome puno bolji i profesionalniji i zato uživam imati njihove texove i mrnoe dok ih ima!
Druga stvar je da treba reklamiranje i pošto jest mala zemlja tražiti načine da se dođe do mlađe i nove publike(kao u većini slučajeva i današnji neki poslovi koji zahtjevaju reklamiranje i širenje kruga ljudi zainteresiranih: OVB, HERBALIFE...) Znam puno SF ljubitelja ali oni neznaju za Nathan Nevera a znam da bi im sjelo... uglavnom preporučujem ljudima ali malo kasno budući da su sad ipak libellus knjige u igri samo i skuplje.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17042 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 18:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:

Nažalost, ovo je istina, bolna istina.
Nitko više ne izlazi na ulice, svi čamimo u kućama.
Današnje generacije su puno drugačije od prijašnjih, ponajprije zato jer nam je put teži.

Kako vam je put teži? To baš ne shvatam.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 18:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
[
Ne bih ja propagirao strip da bi mi on kasnije pomogao u životu, već da strip opstane i da ga mogu čitati i ubuduće.
Sad... ako je to sebično, JBG bar sam iskren.

Zašto propaganda kod klinaca?
Volim domaći strip. Volim domaću strip kulturu (nadam se da delboj ovo ne čita). Volim kada naš čovek nešto uradi pa neka je i dosta slabije od stranih majstora.
Ako strip kod nas ostane na marginama, ko će se baviti domaćim stripom?
Ko će čitati njihove radove? Ko će za desetak godina raditi na stripu?

Na to sam mislio kada sam rekao da klince treba usmeravati na strip.
Oni su stripovska baza za budućnost a ne kupovina stripova po belom svetu.

Strip će opstati(i kod nas i vani) to je 100% sigurno i ne znam zašto neki izjednačavaju strip sa nekoliko prevedenih Bonelli izdanja?
Domaćim stripom će se baviti entuzijasti kao i do sada a domaći autori će raditi za strane izdavače kao do sada.I kakve veze uopće ima što je to domaći strip?Ako je dobar-dobar je bez obzira bio domaći ili strani.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18895 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/01/2011 : 18:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
pa mislim da je Zagor mislio na put do prvog stalnog posla i službe a manje na životni standard...ipak imaju danas mladi mnogo više od onih mladih iz 70 i 80-tih, mnogo više materialnih dobrina jim je dostupno ali imaju puno manje ljubavi u sebi...tako do ljudi kao i do stripova...globalizacija je učinila svoje...nije ni nama bilo lako ali sve smo to radili sa ljubavju, sa srcem i nekim žarom kojeg danas ne vidim u očima mladih...hodaju svijetom ko neki moderni zombiji i dok se ne ušmrkaju ništa od zabave...igraju neke igrice na konzolama do bezsvijesti, hodaju u škole reda radi a ne da nešto nauče i da se druže...uz taj virtualni svijet zaboravili i kako se kaže Dobar dan i čovjeku pogleda u oči...dečki se ne znaju ni pošteno potući da ne navali 5 na jednog...nekad je bio car koji je imao sve Zagore a danas onaj koji opali šamarćinu bivšoj curi...
Ja mislim da nejveči utjecaj da dijeca prepoznaju strip može odigrati škola, evo u Sloveniji strip ulazi i u Bralnu značku, razgovara i uči se o njemu, tako da nije sve izgubljeno...ima nade.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2933 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 29/01/2011 : 19:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
Realno većina naroda nema novca za stripove jer ih ionako smatraju reliktom prošlosti. Mlađe generacije ih nikada nisu ni čitale (čast izuzecima) i ne interesuju ih. Činjenica je da današnje generacije (20 godina i mlađe odrastaju u nekom drugom vremenu, nekom drugom sistemu (ne)vrednosti. Njih ne interesuju štampani mediji, pa tako ni strip. Jednostavno to je realnost. Ja sam se pomirio s tim. Uvek sa radošću čekam novi broj na kiosku bilo kojeg junaka kojeg kupujem, a kupujem ih dosta. Međutim, verovatno će se, u nekom narednom. razumnom periodu, stripovi moći kupiti samo u striparnicama. I žao mi je zbog toga, jer će to dovesti samo do još većeg osipanja strip čitalaca, ali tako je. internet, igrice, turbo folk, španske i turske serije i još puno toga što nije dobro za današnju decu doveli su do izumiranja mnogo bitnijih stvari nego što je strip.

Delboj je to fenomenalno primetio i rekao. A to kaže iz ličnog iskustva, jer sada radi sa srednjoškolcima. Današnji idoli nisu nobelovci, sportisti, muzički umetnici, već Karleuša, Zvezde Granda i slični. (uzimam kao primer pevače iz Srbije, jer ne znam situaciju u Hrvatskoj u tom smislu, ali verujem da i tamo ima sličnih "pojava"). Danas niko od ove dece ne zna koje knjige je napisao Ivo Andrić, jedan od najvećih ljudi sa ovih prostora, a pogotovo da je neku pročitalo. Ali znaju ko se na "estradi" je*e s kim, ko je izdao novi "album" i tekstove sa istog.

Iskreno, ja se BOJIM za svoju budućnost i budućnost svih nas, kada dođe vreme da nas današnje generacije leče i "pomažu" nam.

Ali čemu sve to. Ne vredi ni razgovarati o tome, jer ionako ne možemo ništa promeniti. Zato uživajmo i čitajmo stripove dok ih još imamo.

Pozdrav svima sa svih foruma i van njih, koji nastoje da strip scena u potpunosti ne umre.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17042 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 19:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Meni nije jasno kako narod ima para za neke druge stvari. Npr. ljetos je na Nevesinjskoj olimpijadi pod jednim šatorom pjevao Miljanić, a pod drugim Baja mali Knindža. Slušati i jednog i drugog je zaista glupo, ali kažu da je tokom cijelog dana tu bivalo po 1000 ljudi koji su plaćali pivo po 5 KM. I to ne istih 1000 ljudi, prošlo ih je bar još dva-tri puta toliko. Tu nešto nije u redu. Ili otkud pojedinim srednjoškolcima 50 KM mjesečno da potroše na dopune za mobilni i 100-200 KM u kafićima? Tu se nešto ne slaže.

Edited by - delboj on 29/01/2011 19:34:34
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/01/2011 : 20:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Nevjerovatno je da danasnji mladi, koji imaju toliko vise izbora oda nas nekad, tako slabo to iskoristavaju. Pa ja sam bio 10 puta informisaniji sredinom 90-ih nego ovi sada, kad je ovdje bilo 2 tv programa, racunara i interneta nigdje, da ne pricam o stampi i sl. Zalosno...
I sto spomenu neko gore, mislim teller, za taj prazan pogled u ocima mladih. Imam primjer sa jednog fudbalskog meca prije nekih godinu dana. Odemo moje drustvo i ja na fudbal, dodjemo na teren pocnemo igrati i pojavi se ekipa klinaca, nekih 17-18 godina, pitaju da igraju protiv nas. OK, zaigramo mi, i u toku meca mi (svi 25-35 godina) se kreveljimo, smijemo, podbadamo, sprdamo, trcimo, valjamo, i ja pogledam u jednom momentu te klince... Kao roboti, medju njima nimalo topline, nimalo strasti prema igri, a da ne pricam da nisam upratio nijedan jedini osmijeh. Klincima je dosadno do boli, iako imaju nevjerovatan izbor za zabavljanje (bar puno bolji nego mi nekad).
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/01/2011 : 21:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Meni nije jasno kako narod ima para za neke druge stvari. Npr. ljetos je na Nevesinjskoj olimpijadi pod jednim šatorom pjevao Miljanić, a pod drugim Baja mali Knindža. Slušati i jednog i drugog je zaista glupo, ali kažu da je tokom cijelog dana tu bivalo po 1000 ljudi koji su plaćali pivo po 5 KM. I to ne istih 1000 ljudi, prošlo ih je bar još dva-tri puta toliko. Tu nešto nije u redu. Ili otkud pojedinim srednjoškolcima 50 KM mjesečno da potroše na dopune za mobilni i 100-200 KM u kafićima? Tu se nešto ne slaže.

i meni je to zanimljivo
svi su kao u krizi, nitko nema para, a po kafićima su svaki dan
da ne govorim o kladionicama
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000