Author |
Topic  |
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 25/01/2012 : 17:31:36
|
quote: Originally posted by Felagund Al, definitivno je vrhunac stavit ono smece od Transformersa  
Ne bih da ispadne da izigravam advokata akademiji koja oduvijek ima grešaka, ali Transformersi su dobili nominacije tamo đe su ih vjerovatno i zaslužili (efekti, montaža i miks zvuka). Za takve kategorije koliko znam glasaju samo ljudi koji se bave tim aspektom filma pa vjerujem da umiju i da prepoznaju kvalitetno odrađen posao. First Class nisam gledao pa ne bih mogao uporediti, ali i da sam gledao ipak su to kategorije (pogotovo miks i montaža zvuka) đe običan gledalac realno rečeno ne može uočiti neku razliku između dva blokbastera. Ili možda može, ko zna... Možda ti nakon filma komentarišeš kako je dobar bio miks zvuka u ovom a užasan u onom filmu?!  |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 25/01/2012 : 17:41:00
|
Od nominovanih za najbolji film gledao sam polovinu. Od ovih što nisam, Hugo me najviše zanima, ali i Artist zbog toga što je pomalo čudno da jedan nijemi film bude među nekoliko glavnih favorita za najbolji film u 2011. godini.
Đe je Tintin, makar međui 5 animiranih? Čudno mi je što ga nema. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 25/01/2012 : 18:44:49
|
Ne znam kaj može nadmašiti ovo:
A od efekata ono razaranje broda, pa dizanje podmornice iz vode, pa zaustavljanje i okretanje raketa... ma milina. 
U Transformersima sigurno ima više efekata, i brži su (€roboti stalno skaću i okreću se), ali nekako su mi draži i efektivniji oni malo jednostavniji iz X:FC.
A tek one scene u banci, pa u birtiji, pa kraj s novčićem... ma sve scene s Magnetom. 
Sramota da film ne dobije niti jednu nominaciju za ništa, a lošiji filmovi kao Transformersi, Real Steel i Harry Potter 8 dobiju. Ove sam nabrojao jer su u žanru tu negdje. Sigurno bi mi većina onih drama bila i lošija, ali neka im njih. No kao SF/fantasy/roboti/supermoći film, X:FC je film godine.
|
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 25/01/2012 : 19:02:16
|
Ovo što si postavio se može takmičiti samo u kategoriji Original Score, uz naravno ostale teme iz filma. E sad, ne znam je li tema originalna, u smislu, je li se pojavljivala u ranijim X-men filmovima ili je pravljena samo za ovaj dio. |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 25/01/2012 : 19:26:03
|
Dao bih ti ih odma da je do mene 
I meni smeta što se SF i Horor filmovi zanemaruju, ali što ćeš. Prošlih godina ih je bilo i u kategoriji najbolji fim (District 9, Inception, neki sam možda i previdio). |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 25/01/2012 : 19:43:39
|
tako je 1977. umesto Ratova zvezda dobila neka tamo fufa Eni Hol!!! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
o.O 321
Junior Member

.gif)
358 Posts
Member since 09/01/2012 |
|
Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 25/01/2012 : 20:46:19
|
quote: Originally posted by Beren
I meni smeta što se SF i Horor filmovi zanemaruju, ali što ćeš. Prošlih godina ih je bilo i u kategoriji najbolji fim (District 9, Inception, neki sam možda i previdio).
Da, prosle godine bili District 9, koji je meni super film, Inglourious Basterds, koji je isto poprilicno dobar film i onda mi najvise oscara osvoji Hurt Locker(solidan film, ali daleko od toga da je za oscara) i poslje njega Avatar(koji je ajde, kolko tolko zasluzene oscare osvojio; efekti, ak se ne varam), a District 9 izvisio skroz. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
 |
|
Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts
Posted - 25/01/2012 : 20:48:05
|
quote: Originally posted by Windwalker
Ne znam kaj može nadmašiti ovo: A od efekata ono razaranje broda, pa dizanje podmornice iz vode, pa zaustavljanje i okretanje raketa... ma milina. 
U Transformersima sigurno ima više efekata, i brži su (€roboti stalno skaću i okreću se), ali nekako su mi draži i efektivniji oni malo jednostavniji iz X:FC.
A tek one scene u banci, pa u birtiji, pa kraj s novčićem... ma sve scene s Magnetom. 
Sramota da film ne dobije niti jednu nominaciju za ništa, a lošiji filmovi kao Transformersi, Real Steel i Harry Potter 8 dobiju. Ove sam nabrojao jer su u žanru tu negdje. Sigurno bi mi većina onih drama bila i lošija, ali neka im njih. No kao SF/fantasy/roboti/supermoći film, X:FC je film godine.
Potpis! |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 26/01/2012 : 14:08:48
|
quote: Originally posted by Felagund
I meni smeta što se SF i Horor filmovi zanemaruju, ali što ćeš. Prošlih godina ih je bilo i u kategoriji najbolji fim (District 9, Inception, neki sam možda i previdio).
Da, prosle godine bili District 9, koji je meni super film, Inglourious Basterds, koji je isto poprilicno dobar film i onda mi najvise oscara osvoji Hurt Locker(solidan film, ali daleko od toga da je za oscara) i poslje njega Avatar(koji je ajde, kolko tolko zasluzene oscare osvojio; efekti, ak se ne varam), a District 9 izvisio skroz.
To je bilo prije dvije godine. Prošle je King's Speech uzeo nagradu. Ali isto kao i Hurt Locker, solidan film, ali za oskara?  |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 26/01/2012 : 19:00:28
|
Mislim da nisu još izbacili nominacije. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 26/01/2012 : 20:09:58
|
Znači, dan prije dodjele. To je uvijek zabavno vidjeti. |
 |
|
Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts
Posted - 26/01/2012 : 21:46:11
|
quote: Originally posted by Felagund
Da, prosle godine bili District 9, koji je meni super film, Inglourious Basterds, koji je isto poprilicno dobar film i onda mi najvise oscara osvoji Hurt Locker(solidan film, ali daleko od toga da je za oscara) i poslje njega Avatar(koji je ajde, kolko tolko zasluzene oscare osvojio; efekti, ak se ne varam), a District 9 izvisio skroz.
To je bilo prije dvije godine. Prošle je King's Speech uzeo nagradu. Ali isto kao i Hurt Locker, solidan film, ali za oskara? 
Tocno, prije dvije godine, zabunio sam se. Slazem se i za ovo za King's speech, smatram da nije film za oscara. |
 |
|
Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 17/02/2012 : 02:48:32
|
Momci, ovo sam izvukao iz "Holivudskih izvora", i ovo je sto se treba desit za par sedmica kad Oscari budu na televiziji. Ovo su prognoze koje Holivud trenutno ima:
Best Picture: The Artist Best Director: Michel Hazanavicius (The Artist) Best Actor: George Clooney (The Descendants) Best Actress: Viola Davis (The Help) Best Supporting Actor: Christopher Plummer (Beginners) Best Supporting Actress: Octavia Spencer (The Help) Best Original Screenplay: Woody Allen (Midnight in Paris) Best Adapted Screenplay: Alexander Payne, Jim Rash, Nat Faxon (The Descendants)
Hajd bas da vidimo koliko ovi iz Holivuda znaju svoj sopstveni pos'o i koliko ce biti u pravu kad se nagrade podijele.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 17/02/2012 : 12:31:34
|
Umjetnik je dobar, ali u vezi nagrade... sta da ti kazem, slaba je prosla godina bila sto se tice filmova... sve je nekako osrednje. Sve je ovo stvar Hoivudske politike, tako da pitanje je'l zasluzuje nema veze ni sa cim. Koliko cesto najbolji film u stvari dobije nagradu? Rijetko. :) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 17/02/2012 : 13:26:57
|
quote: Originally posted by Leonid
Iako je Clooney favorit,volio bih da Pitt dobije nagradu jer zadnjih godina briljira a najveća nagrada ga zaobilazi. Što se tiče najboljeg filma,nisam ih dosta pogledao ali čudi me da je "The Artist" toliki favorit,ne vidim što je kod njega toliko dobro. Plummer i Streep su zacementirani u svojim kategorijama.
Slazem se , da je B.Pitt tokom poslednjih 15 -ak godina zasluzio ovo priznanje ...Mozda ovo nije uloga koja je za oskara ali desavalo se da se dobije zbog ranijih zasluga ...Voleo bih da i N.Nolte dobije za sporednu ulogu ................... |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
Edited by - radulovic marko on 17/02/2012 13:33:36 |
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 18/02/2012 : 17:15:57
|
quote: Originally posted by acestroke
Momci, ovo sam izvukao iz "Holivudskih izvora", i ovo je sto se treba desit za par sedmica kad Oscari budu na televiziji. Ovo su prognoze koje Holivud trenutno ima:
Best Picture: The Artist Best Director: Michel Hazanavicius (The Artist) Best Actor: George Clooney (The Descendants) Best Actress: Viola Davis (The Help) Best Supporting Actor: Christopher Plummer (Beginners) Best Supporting Actress: Octavia Spencer (The Help) Best Original Screenplay: Woody Allen (Midnight in Paris) Best Adapted Screenplay: Alexander Payne, Jim Rash, Nat Faxon (The Descendants)
Hajd bas da vidimo koliko ovi iz Holivuda znaju svoj sopstveni pos'o i koliko ce biti u pravu kad se nagrade podijele.
Više manje sve očekivano,takva su predviđanja i dobrih poznavatelja na svim drugim forumima. Malo iznenađuje Viola Davis,budući da je Streep kao "zaključala" nagradu. Slaba je dosta ova godina što se tiče najboljeg filma,iako ni prošla nije nešto posebno bila. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 25/02/2012 : 15:53:16
|
quote: Originally posted by acestroke
Nista drugo nisam gledao pa da komentiram, al ovo boldano je apsolutno nezasluzeno |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
Topic  |
|