forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 FILMSKE NAGRADE: 84th Oscar 26.02.2012.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 25/01/2012 : 17:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund
Al, definitivno je vrhunac stavit ono smece od Transformersa

Ne bih da ispadne da izigravam advokata akademiji koja oduvijek ima grešaka, ali Transformersi su dobili nominacije tamo đe su ih vjerovatno i zaslužili (efekti, montaža i miks zvuka). Za takve kategorije koliko znam glasaju samo ljudi koji se bave tim aspektom filma pa vjerujem da umiju i da prepoznaju kvalitetno odrađen posao. First Class nisam gledao pa ne bih mogao uporediti, ali i da sam gledao ipak su to kategorije (pogotovo miks i montaža zvuka) đe običan gledalac realno rečeno ne može uočiti neku razliku između dva blokbastera.
Ili možda može, ko zna... Možda ti nakon filma komentarišeš kako je dobar bio miks zvuka u ovom a užasan u onom filmu?!

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 25/01/2012 : 17:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Od nominovanih za najbolji film gledao sam polovinu. Od ovih što nisam, Hugo me najviše zanima, ali i Artist zbog toga što je pomalo čudno da jedan nijemi film bude među nekoliko glavnih favorita za najbolji film u 2011. godini.

Đe je Tintin, makar međui 5 animiranih? Čudno mi je što ga nema.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 25/01/2012 : 18:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kaj može nadmašiti ovo:

A od efekata ono razaranje broda, pa dizanje podmornice iz vode, pa zaustavljanje i okretanje raketa... ma milina.

U Transformersima sigurno ima više efekata, i brži su (€roboti stalno skaću i okreću se), ali nekako su mi draži i efektivniji oni malo jednostavniji iz X:FC.

A tek one scene u banci, pa u birtiji, pa kraj s novčićem... ma sve scene s Magnetom.

Sramota da film ne dobije niti jednu nominaciju za ništa, a lošiji filmovi kao Transformersi, Real Steel i Harry Potter 8 dobiju.
Ove sam nabrojao jer su u žanru tu negdje. Sigurno bi mi većina onih drama bila i lošija, ali neka im njih.
No kao SF/fantasy/roboti/supermoći film, X:FC je film godine.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 25/01/2012 : 19:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Ovo što si postavio se može takmičiti samo u kategoriji Original Score, uz naravno ostale teme iz filma. E sad, ne znam je li tema originalna, u smislu, je li se pojavljivala u ranijim X-men filmovima ili je pravljena samo za ovaj dio.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 25/01/2012 : 19:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Pa i mislio sam za glazbu. Nije bila u ostalim filmovima.
I još za efekte.

Eto, dvije nominacije. Ne tražim puno.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 25/01/2012 : 19:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Dao bih ti ih odma da je do mene

I meni smeta što se SF i Horor filmovi zanemaruju, ali što ćeš. Prošlih godina ih je bilo i u kategoriji najbolji fim (District 9, Inception, neki sam možda i previdio).

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/01/2012 : 19:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
tako je 1977. umesto Ratova zvezda dobila neka tamo fufa Eni Hol!!!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

o.O 321
Junior Member

358 Posts

Member since 09/01/2012

Posted - 25/01/2012 : 19:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send o.O 321 a Private Message  Reply with Quote
Lose
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 25/01/2012 : 20:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

I meni smeta što se SF i Horor filmovi zanemaruju, ali što ćeš. Prošlih godina ih je bilo i u kategoriji najbolji fim (District 9, Inception, neki sam možda i previdio).

Da, prosle godine bili District 9, koji je meni super film, Inglourious Basterds, koji je isto poprilicno dobar film i onda mi najvise oscara osvoji Hurt Locker(solidan film, ali daleko od toga da je za oscara) i poslje njega Avatar(koji je ajde, kolko tolko zasluzene oscare osvojio; efekti, ak se ne varam), a District 9 izvisio skroz.

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 25/01/2012 : 20:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Ne znam kaj može nadmašiti ovo:
A od efekata ono razaranje broda, pa dizanje podmornice iz vode, pa zaustavljanje i okretanje raketa... ma milina.

U Transformersima sigurno ima više efekata, i brži su (€roboti stalno skaću i okreću se), ali nekako su mi draži i efektivniji oni malo jednostavniji iz X:FC.

A tek one scene u banci, pa u birtiji, pa kraj s novčićem... ma sve scene s Magnetom.

Sramota da film ne dobije niti jednu nominaciju za ništa, a lošiji filmovi kao Transformersi, Real Steel i Harry Potter 8 dobiju.
Ove sam nabrojao jer su u žanru tu negdje. Sigurno bi mi većina onih drama bila i lošija, ali neka im njih.
No kao SF/fantasy/roboti/supermoći film, X:FC je film godine.

Potpis!

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/01/2012 : 14:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, prosle godine bili District 9, koji je meni super film, Inglourious Basterds, koji je isto poprilicno dobar film i onda mi najvise oscara osvoji Hurt Locker(solidan film, ali daleko od toga da je za oscara) i poslje njega Avatar(koji je ajde, kolko tolko zasluzene oscare osvojio; efekti, ak se ne varam), a District 9 izvisio skroz.

To je bilo prije dvije godine. Prošle je King's Speech uzeo nagradu.
Ali isto kao i Hurt Locker, solidan film, ali za oskara?

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 26/01/2012 : 17:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
koji su prošlogodišnji filmovi kandidati za najgora ostvarenja?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/01/2012 : 19:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nisu još izbacili nominacije.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 26/01/2012 : 19:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
po wikipediji, nominacije će biti objavljene 25 veljače 2012. godine. znači za mjesec dana.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/01/2012 : 20:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Znači, dan prije dodjele. To je uvijek zabavno vidjeti.

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 26/01/2012 : 21:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

To je bilo prije dvije godine. Prošle je King's Speech uzeo nagradu.
Ali isto kao i Hurt Locker, solidan film, ali za oskara?

Tocno, prije dvije godine, zabunio sam se. Slazem se i za ovo za King's speech, smatram da nije film za oscara.

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 26/01/2012 : 21:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Evo, tko ovo nije vidio do sad, super je, a sto je najzalosnije i poprilicno istinito:

Trailer For Every Oscar-Winning Movie Ever

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/02/2012 : 02:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Momci, ovo sam izvukao iz "Holivudskih izvora", i ovo je sto se treba desit za par sedmica kad Oscari budu na televiziji. Ovo su prognoze koje Holivud trenutno ima:

Best Picture: The Artist
Best Director: Michel Hazanavicius (The Artist)
Best Actor: George Clooney (The Descendants)
Best Actress: Viola Davis (The Help)
Best Supporting Actor: Christopher Plummer (Beginners)
Best Supporting Actress: Octavia Spencer (The Help)
Best Original Screenplay: Woody Allen (Midnight in Paris)
Best Adapted Screenplay: Alexander Payne, Jim Rash, Nat Faxon (The Descendants)

Hajd bas da vidimo koliko ovi iz Holivuda znaju svoj sopstveni pos'o i koliko ce biti u pravu kad se nagrade podijele.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 17/02/2012 : 11:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Jel' gledao ko tog Umjetnika,zasluzuje li nagradu?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/02/2012 : 12:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Umjetnik je dobar, ali u vezi nagrade... sta da ti kazem, slaba je prosla godina bila sto se tice filmova... sve je nekako osrednje.
Sve je ovo stvar Hoivudske politike, tako da pitanje je'l zasluzuje nema veze ni sa cim. Koliko cesto najbolji film u stvari dobije nagradu?
Rijetko.
:)

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/02/2012 : 13:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

Iako je Clooney favorit,volio bih da Pitt dobije nagradu jer zadnjih godina briljira a najveća nagrada ga zaobilazi.
Što se tiče najboljeg filma,nisam ih dosta pogledao ali čudi me da je "The Artist" toliki favorit,ne vidim što je kod njega toliko dobro.
Plummer i Streep su zacementirani u svojim kategorijama.

Slazem se , da je B.Pitt tokom poslednjih 15 -ak godina zasluzio ovo priznanje ...Mozda ovo nije uloga koja je za oskara ali desavalo se da se dobije zbog ranijih zasluga ...Voleo bih da i N.Nolte dobije za sporednu ulogu ...................

Nema,nema niko tako lepe dragane.

Edited by - radulovic marko on 17/02/2012 13:33:36
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 18/02/2012 : 17:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Momci, ovo sam izvukao iz "Holivudskih izvora", i ovo je sto se treba desit za par sedmica kad Oscari budu na televiziji. Ovo su prognoze koje Holivud trenutno ima:

Hajd bas da vidimo koliko ovi iz Holivuda znaju svoj sopstveni pos'o i koliko ce biti u pravu kad se nagrade podijele.

Više manje sve očekivano,takva su predviđanja i dobrih poznavatelja na svim drugim forumima.
Malo iznenađuje Viola Davis,budući da je Streep kao "zaključala" nagradu.
Slaba je dosta ova godina što se tiče najboljeg filma,iako ni prošla nije nešto posebno bila.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/02/2012 : 15:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
http://www.b92.net/kultura/moj_ugao.php?nav_category=389&yyyy=2012&mm=02&nav_id=585232

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 25/02/2012 : 15:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Nista drugo nisam gledao pa da komentiram, al ovo boldano je apsolutno nezasluzeno

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/02/2012 : 18:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Slazem se, ovo je sigurno jedna od najgorih godina sto se tice Americkih filmova, ja se ne mogu sjetit gore

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000