Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38000 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/02/2011 : 17:12:11
|
quote: Originally posted by ---dp---
http://www.kolekcionar.eu/articles.php?id=58400
U momentu kad ovo postujem, trenutna cena je 2kn. Neverovatno. Bas me zanima na koliko ce otici do kraja aukcije i kolika je rezerva. Nikad nisam posmatrao aukciju u kojoj se prodaje kompletna ZS i LMS zajedno
U vreme kad ja gledam, cena je 3 kune. Znaci, imamo sanse.
I mene zanima hoce li se to prodati i za koje pare.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 15/02/2011 : 18:20:25
|
Neznam sto nekog bode u oci i smeta mu Dveribad!Dveribad prodaje stripove ljudi,ne prodaje drogu,nije grijeh,nije sramota,nije zabranjeno,dakle,gdje je problem!?Biznis je biznis,treba reci bravo ,svaka cast na sposobnosti,ideji itd.. S druge strane,sto nekom smeta koliko ce neko platiti strip??Svako ima pravo da svojim parama radi sta hoce.Ako cu ih zapaliti,je moja stvar.
Ma sve bez veze,nemam volje ovdje puno pisati,ljudi lupaju na casu,poenta je da ljubomora ubija pojedinceTacka |
|
|
pknezevic
New Member
Bosnia and Herzegovina
151 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 16/02/2011 : 01:48:27
|
quote: Originally posted by giant
OK, rekao si svoje....što se Ratka tiče, i ja moram da kažem sve samo najbolje za njega. Mislim osobno, da je sada bezpredmetno otvarati ovu temu - ko hoče kupiti - kupi. Ko ne-ne kupi. Simple. Ja sam dosta stripova dobio od dveribada i uvijek sam bio maximalno zadovoljan. Mnogo mi ih i poklonio, pa evo čini mi se ovdje na mjestu da dam za njega i neku dobru reč kad se ga ovde i pominje (čitaj: ne direktno optužuje). Bar s moje strane. I voditi diskusiju u kontextu s osobom, koja se na tom forumu ni odbranit ne može...mislim da nije to ok....pokušaj komunikaciju sa njim na darkwood-ovom forumu. Dobičeš informacije iz prve ruke ;-)
Inače osobno i mislim (od. sam siguran) da nije moguće danas štampati stare stripove LMS/ZS....no, može se naravno, ali vidi se iz aviona da je falsifikat. I nisam jedini, koji tako misli.
svaku rječ ti potpisujem, neki izgleda ne mogu da spavaju dok ne popljuvaju čovjeka koji više nije na ovom forumu. samo ćorav a prije glup ne bi primetio otštampan strip, kakvo štampanje starih brojeva,ne pričajte gluposti,života vam. imam i od njega i od drugih koji prodaju stare brojeve par primjeraka i sve je uredno. imam dosta njih koje sam lično uzeo prije 28 godina, stoje na polici jedan na drugi, nezaštićeni i nije im apsolutno ništa. ko da su sad kupiti. kako je došao do kompleta znam nešto ali njegova i samo njegova stvar. je li pošten, pa ajde da to pitam čovjeka koga nikad nisam vidijo a čija me zadnja tura stripova čekala u libelusu 3 mjeseca dok nisam došao po njih a tamo ni da mi uzmu 1 kunu za njih pošto je ratko tako rekao i to ne samo za mene i da svi su stari i glanceri. ne blatite čovjeka i moderator vam je sve rekao u gornjem topicu |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 16/02/2011 : 04:06:12
|
quote: Originally posted by goran split
http://www.kolekcionar.eu/articles.php?id=64055
Ja ga ne znam, ali to da povremeno pokloni stripove, kao i mnogo toga sto cujemo ovde, a evo i ova aukcija, dokazuju da tip jednostavno u svemu uziva i vidi i vrstu zabave... jednostavno, kao da testira sta su ljudi u stanju platiti i koliko su daleko u stanju ici. Ovo nema nikakve veze sa time da li je on korektan ili ne, po onome sto cujem, pretpostavljam da zaista jeste, samo kazem da on u svemu ovome, pored unosnog posla, vidi i dobru zabavu. Naravno, ovo je samo moje misljenje, moguce je da sam u totalnoj zabludi |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 16/02/2011 : 08:17:14
|
@Dajak
Tebi je to sve sumnjivo ali nikog ne prozivas? Kako to moze? Mala kontradiktornost... Ako nista, bar smrad stampe ne moze izvuci iz novog stripa.. Pa i da pronadje tu staru vrstu papira koja se, mislim, vise i ne proizvodi, da sve otstampa kako treba, sa istim skenom, odradi korice, istim lepkom (opet pitanje da li ga ima) zalepi sve, ali da li moze i miris/smrad boje izgubiti?
A gomila nas ima glancere ZS-a i LMS-a bar na oko 500 broja, pa zasto ih ne bi bilo bar malo manje na prvim brojevima? Zaboravih tacne tiraze ZS-a i LMS-a ranije, ali bilo je na desetine hiljada... Da li je moguce da neko misli da nije bilo bar 100 zaludjenika u staroj Jugi koji su to skupljali i odlagali kao danasnje picajzle (mi) a ne vise njih... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 16/02/2011 : 10:51:42
|
@ Dajak Dveribad ti je na sebi osebujno ˝simpatičan˝ način odgovorio u komentaru u jednoj od aukcija.
Inače, štampanje falsifikata bi koštalo cijelo bogatstvo, tako da se zaista ne isplati (Grafička srednja u Zg ) |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
mystere
New Member
Croatia
100 Posts
Member since 04/04/2006 |
Posted - 16/02/2011 : 15:18:55
|
quote: Originally posted by Dajak
quote: Originally posted by risbozg
ovim svojim postovima ne samo da vređaš ratka nego i stotine njegovih kupaca..svi ispadaju budale...
Koga ja napadam i pogotovo koga vređam, šta pričaš?I koga sam nazvao budalom? Ja sam napisao da Dveribadu treba skinuti kapu i to je zaista tako.Ne sumnjam da pošteno realizuje aukcije i uoošte nisam to ni spominjao.Ne tvrdim da bilo ko štampa stripove, ali tvrdim da je to moguće i da je zaista sve to čudno, ali i čuda su moguća, pa ne dešavaju se samo uobičajene stvari u životu.
A sada, što neke stvari otvoreno iznosim i takve su kakve jesu, tu ništa ne mogu.Ako su tebi te cene normalne, onda predlažem da se i ti upustiš u trku za te stripove.Svako radi šta hoće i to naravno ne treba osuđivati, samo napred. Ali sa druge strane da li je normalno nazivati nekog majstorom i hvaliti ga samo zato što je dao veliki pare za neki strip?Šta je on time uradio dobro po bilo koga osim za prodavca pa da bude tako hvaljen?I da se piše kako to u stvari i nisu toliko veliki novci i kako ti stripovi zaista toliko vrede.Ma kako da ne, za taj novac neke porodice mogu za par meseci da sebi obezbede egzistenciju. A ako znaš odakle Dveribadu ti stripovi, pa iznesi to ovde i razjasni stvari, niko mu valjda neće zbog toga preoteti posao.
A zamisli koliko bi tek porodicamoglo živjeti od jedne Picassove slike pa uvijek bude "budala" koje daju milijune za njih. Ili za Aston Martina lli za...slobodno dopuni niz. Stvari vrijede koliko tko želi dati za njih, a recimo za novac koji većina ovdje pristunih forumaša potroši na jedan prosječan izlazak nekoliko porodica u nekim afričkim ili azijskim zemljama mogli bi živjeti koji mjesec (kad već uspoređujemo), pa šta sad? Kad smo kod priče o falsifikatima, stripove je naravno moguće tiskati ponovno, ali nije isplativo. A ne znam zašto bi dveribad ili bilo koji prodavač na forumu morao pravdati odakle mu stripovi. |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
pknezevic
New Member
Bosnia and Herzegovina
151 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 16/02/2011 : 17:05:04
|
iskopo ispod šljive,zini da ti neko kaže odakle mu stripovi ili da ti polažu račune. bolje ovako da ne znaš pa ti umjesto utakmice večeras razmišljaj o teoriji zavjere. de oladi malo i pusti topic da malo odmori. kome je puno kao i meni nek samo posmatra i uživa. ajde ultras,bilo ko zaključaj ovo života ti . |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 16/02/2011 : 17:12:52
|
Sto da se zakljuca? Meni bas bilo interesantno da vidim te aukcije.. Inace na kolekcionar.hr nikad ne idem... Da je kolekcionar.com pa 'ajde..
A mozda se ovde javi jos nesto noviteta od aukcija.. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4026 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 16/02/2011 : 17:58:12
|
Ma meni je muka samo što čovjek ima milion stripova,a nema(barem koliko ja znam) onaj album "Sa Vučkom na Olimpijadu" koji ja tražim ko ozbli sunce:P Inače,nema tu ljutnje zbog cijena....Umjetnost trgovanja je da se pokuša postići najviša cijena koju je kupac spreman ispratit.....E sad,ako je meni neka cijena previsoka ne znači da će biti i nekom drugom.A da jesu za moje pojmove cijene paprene jesu....A da nisam sam u takvim razmišljanjima vidi se po broju ponuda i nedosegnutih rezervi.... |
|
|
Dajak
Junior Member
424 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 16/02/2011 : 18:34:32
|
Dobro, dobro ljudi, shvatio sam poentu, Dveribad je majstor svog posla, u svakoj delatnosti ljudskog društva(upotrebio sam ovaj izraz jer očigledno on od stripova živi i time se bavi)postoji najbolji, a on je očito taj kada je reč o stripovima.Da ne potežemo priču dalje, da se složim i sa tvrdnjama da je neisplativo kopirati te stare stripove, ako se to zaista odgovorno tako tvrdi, nema potrebe da ja udaram kontru. Naravno, nema razloga niko da bude ljubomoran na Dveribada(osim možda njegove konkurencije,ali ne mora da znači), on je prodavac stripova i dakle suprotnost u odnosu na kolekcionare koji stripove žele da imaju u svom posedu.Zašto bi smo bili ljubomorni i na novac koji zarađuje na aukcijama, verovatno mnogi privatnici koji se bave raznim zanimanjima zarađuju dosta više, nećemo valjda na sve njih biti ljubomorni? Ovo je samo mesto za diskusiju o stripovima kao određenoj vrsti hobija, ljubavi prema onome šta predstavljaju i slično.Dakle, nema mesta nikakvoj ljubomori prema određenim pojedincima, nije reč o njima, već o stripovima.Dobro, priznajem da neko može da istakne da uvek možeš da budeš ljubomoran na drugog kolekcionara zato što možda ima neki strip koji ti nemaš, ali hej, u tom slučaju svakako treba da te itekako uteši činjenica da je određena svota novca ostala u tvom džepu umesto što je otišla u tuđi džep da isplati neki strip koji objektivno toliko ne vredi.A niko od nas baš nije golja, stripovi nisu jeftin hobi i retko ko bi se upuštao u to da ne raspolaže i određenim novčanim viškom.
Nego, nije mi jasno zašto neki toliko potenciraju to da ljudi za svoje pare mogu da kupe šta žele?Pa i ja sam napisao isto to.Zar ne?Pogledajte malo bolje. Ja sam pisao o nečemu drugom.Zašto se ovde neki ljudi nazivaju majstorima, daje im se svaka čast i slično ako su skupo platili neki strip, oborili rekord aukcija i slično?Kao što sam napisao, zar je to vrlina?Kupuj šta hoćeš, ali čemu potreba da te drugi ljudi hvale zbog toga?Da nije to nekom proradila griža savest kada pogrešno tumači moje pisanje? Ali opušteno ljudi, u životu trošimo novac na gomilu manje ili više nepotrebnih i potrebnih stvari, jedno je sigurno, tog novca više nema i samo možemo da tražimo utehu u onome što nam je on omogućio da dobijemo.Važno je da smo mi ispunjeni.
Ne sumnjam da je Dveribad pošten čovek, ali da je duša od čoveka, baš i nije.Da jeste, ne bi na onakav način napadao i ljude iz Libellusa i Markosa kao vlasnika Fibre pritom koristeći mnoge neprimerene reči, provocirajući, uvlačeći namerno u raspravu širok auditorijum posetilaca foruma i praveći od svega sprdnju i to ne iznosivši nikakve valjane činjenice.I gle čuda, on i dalje perfidno nastavlja da to radi.I opet gle čuda, kada se u suprotnom kontekstu(ali ne kao napad)spomene njegovo ime, odmah je smak sveta, odmah treba preduzimati određene korake i prikazati ga kao najvećeg dobrotvora strip scene i slično.A za istu tu strip scenu su ljudi iz Libellusa i Fibre uradili mnogo više od njega.Da nije bilo njih, stripovi bi izlazili na kašičicu, interesovanje za njih bi bilo mnogo manje, a samim tim ni njegovi stripovi ne bi ni izbliza dostizali današnje cene.Da, Dveribad pokloni tu i tamo određene količine stripova, ali gledajte šta time dobije.Dobije grupu besplatnih i dobro motivisanih advokata spremnih da ga brane u bilo koje doba dana i noći, a o reklami za njegovu dalju prodaju da ne pričam. A kao što je cenjeni --dp-- napisao, dobija i dobru zabavu jer očigledno uživa da s vremena na vreme zapodene neku raspravu koju će svi da prate, pa tu i tamo ubaci i poneki masan i neprimeren vic.... Dobro, znam da nada umire poslednja i da u mnogima ona tinja u očekivanju da će im Dveribad možda ako na njih opet dođe red pokloniti još neki strip(ili možda kad ih nakupi previše onaj koji je oborio rekord aukcije pa ga zato nesvesno i iz podsvesti toliko hvale), ali da li je baš sva čar skupljanja stripova u tome?Ili je možda čar i u pokušaju normalizovanja stanja na strip sceni(pre svega cenovnoj)i otvorene priče o stvarima kakve one zaista i jesu trenutno?Ali izgleda da nije tako bar kada je ovo drugo u pitanju. |
Edited by - Dajak on 16/02/2011 18:52:44 |
|
|
Dajak
Junior Member
424 Posts
Posted - 16/02/2011 : 18:42:17
|
quote: Originally posted by mystere
quote: Originally posted by Dajak
quote: Originally posted by risbozg
ovim svojim postovima ne samo da vređaš ratka nego i stotine njegovih kupaca..svi ispadaju budale...
Koga ja napadam i pogotovo koga vređam, šta pričaš?I koga sam nazvao budalom? Ja sam napisao da Dveribadu treba skinuti kapu i to je zaista tako.Ne sumnjam da pošteno realizuje aukcije i uoošte nisam to ni spominjao.Ne tvrdim da bilo ko štampa stripove, ali tvrdim da je to moguće i da je zaista sve to čudno, ali i čuda su moguća, pa ne dešavaju se samo uobičajene stvari u životu.
A sada, što neke stvari otvoreno iznosim i takve su kakve jesu, tu ništa ne mogu.Ako su tebi te cene normalne, onda predlažem da se i ti upustiš u trku za te stripove.Svako radi šta hoće i to naravno ne treba osuđivati, samo napred. Ali sa druge strane da li je normalno nazivati nekog majstorom i hvaliti ga samo zato što je dao veliki pare za neki strip?Šta je on time uradio dobro po bilo koga osim za prodavca pa da bude tako hvaljen?I da se piše kako to u stvari i nisu toliko veliki novci i kako ti stripovi zaista toliko vrede.Ma kako da ne, za taj novac neke porodice mogu za par meseci da sebi obezbede egzistenciju. A ako znaš odakle Dveribadu ti stripovi, pa iznesi to ovde i razjasni stvari, niko mu valjda neće zbog toga preoteti posao.
A zamisli koliko bi tek porodicamoglo živjeti od jedne Picassove slike pa uvijek bude "budala" koje daju milijune za njih. Ili za Aston Martina lli za...slobodno dopuni niz. Stvari vrijede koliko tko želi dati za njih, a recimo za novac koji većina ovdje pristunih forumaša potroši na jedan prosječan izlazak nekoliko porodica u nekim afričkim ili azijskim zemljama mogli bi živjeti koji mjesec (kad već uspoređujemo), pa šta sad? Kad smo kod priče o falsifikatima, stripove je naravno moguće tiskati ponovno, ali nije isplativo. A ne znam zašto bi dveribad ili bilo koji prodavač na forumu morao pravdati odakle mu stripovi.
Porediti Pikasove slike i stripove je u najmanju ruku nesuvislo i nepotrebno.Vrednost koju imaju te slike sa jedne i stripovi sa druge strane po kulturu i stvaralaštvo ljudskog društva su toliko različite suprotnosti da se o tome nikakva rasprava ne može povesti.A još slike imaju univerzalnu vrednost, dok su ovi stripovi značajni kolekcionarima samo sa ovih prostora, dakle stripova ima i u mnogim drugim zemljama sveta, na mnogim drugim jezicima. I još nešto, vrednost tih slika naučnici i stručnjaci mogu otprilike da odrede, idu cene nekada i iznad toga, ali ne previše(naravno proporcionalno gledano).Naravno, umetnine od krucijalnog značaja za celo ljudsko društvo i nisu na prodaju i krase vitrine najpoznatijih svetskih muzeja. A što se tiče stripova, pa i tu se zna otprilike koliko koji vredi, a zašto cene idu često mnogo, mnogo iznad toga trenutno, zaista je dobro pitanje, pogotovo što ne vlada trenutno nikakva nestašica stripova, već suprotno. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 16/02/2011 : 18:53:35
|
Otkud ti pravo da napises da dveribad KUPI nekog time sto mu pokloni strip???!!! Ovo ne mozes reci da nisi napisao...
Kako ti sudis o coveku na osnovu sukoba sa drugim i to preko foruma... Mozda je Markos podmetnuo bombu dveribadu pod auto...
Ne znam ko si, sta si i odakle si, ali posle nepuna dva meseca clanstva sudis o nekim, da kazem, jacim igracima u ovom svetu... Nije li to malo sumnjivo? Gledas li iz tog ugla? |
|
|
Dajak
Junior Member
424 Posts
Posted - 16/02/2011 : 18:57:10
|
quote: Originally posted by sawitch
Otkud ti pravo da napises da dveribad KUPI nekog time sto mu pokloni strip???!!! Ovo ne mozes reci da nisi napisao...
Kako ti sudis o coveku na osnovu sukoba sa drugim i to preko foruma... Mozda je Markos podmetnuo bombu dveribadu pod auto...
Ne znam ko si, sta si i odakle si, ali posle nepuna dva meseca clanstva sudis o nekim, da kazem, jacim igracima u ovom svetu... Nije li to malo sumnjivo? Gledas li iz tog ugla?
Pa kolega ljubitelju stripova i forumašu, valjda ima svako pravo(kao što je i Dveribad imao) da normalno i artikulisano ovde iznese svoj stav, pa čak i bez obzira na to koliki mu je staž na forumu(a zar je to bitno uopšte?)? I nije ovde reč o meni i Dveribadu pa da ne spominjemo Libellus , Fibru.......Reč je o stripovima uopšte.Nema tu nikakvog napada veruj mi. Ne brini, posmatram iz onih uglova za koje smatram da su neophodni za bilo kakvu raspravu. |
Edited by - Dajak on 16/02/2011 18:58:50 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 16/02/2011 : 18:59:49
|
Naravno da imas jednako pravo kao i mi, ali iz mog, bar 10-ogodisnjeg iskustva po forumima, novi clanovi par meseci u vecini slucajeva ostavljaju samo smajlije... |
|
|
Dajak
Junior Member
424 Posts
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 16/02/2011 : 20:25:27
|
Ja iskreno nisam ovdje na ničijoj strani, ali ovo je nebuloza da novi članovi poslije dva mjeseca ne trebaju komentarisati neke 'jače' igrače ... Na ovom forumu se stvorio neki 'trust' forumaša koji su tu unazad nekoliko godina i misle da imaju neka veca prava i da su pokupili svu pamet svijeta, a pola njihovih postova je 'svađ, svađ,...' @Dajak, svaka čast na iznošenju mišljenja, iako si ovdje 'tek 2 mjeseca', i to protiv 'strašnog dveribada'. Bože mili, čovjek prodaje stripove... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 16/02/2011 : 20:36:11
|
Ma ko kaze da ne treba komentarisati ali obicno kada bi se neko pojavio u tom stilu bio je zakljucan nik ili no name pozadina... |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 16/02/2011 : 20:51:37
|
quote: Originally posted by sawitch
Ne znam ko si, sta si i odakle si, ali posle nepuna dva meseca clanstva sudis o nekim, da kazem, jacim igracima u ovom svetu... Nije li to malo sumnjivo? Gledas li iz tog ugla?
Komentarisao sam na osnovu ove rečenice. Svako treba da kaže šta misli, slažem se da neosnovane optužbe nisu u redu, ali ako neko napiše na forumu 'hm...pa čudi me malo da ima toliko glancera LMS 4...možda su falsifikati?', nije on time direktno rekao da je dveribad lopov i falsifikator, čovjeku neke stvari nisu jasne. Hajde da mu objasnimo |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 16/02/2011 : 23:17:09
|
quote: Originally posted by swamp thing
Ja iskreno nisam ovdje na ničijoj strani, ali ovo je nebuloza da novi članovi poslije dva mjeseca ne trebaju komentarisati neke 'jače' igrače ... Na ovom forumu se stvorio neki 'trust' forumaša koji su tu unazad nekoliko godina i misle da imaju neka veca prava i da su pokupili svu pamet svijeta, a pola njihovih postova je 'svađ, svađ,...' @Dajak, svaka čast na iznošenju mišljenja, iako si ovdje 'tek 2 mjeseca', i to protiv 'strašnog dveribada'. Bože mili, čovjek prodaje stripove...
Pa ako malo bolje pogledamo, ni sawitch nije tu nesto posebno dugo. To sto je ostavio nenormalno mnogo postova je druga prica. No, cak i da je ostavio milion postova i da je hiljadu godina na forumu, to ne daje pravo ni njemu niti bilo kome da uskracuje bilo koje pravo bilo kom clanu foruma. Svi ovde imamo ista prava, izuzev moderatora, a i oni su tu samo da bi intervenisali u slucaju potrebe i odrzavali forum na upotrebljivom nivou. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40251 Posts
Posted - 16/02/2011 : 23:32:46
|
Pa nisam ni dva meseca.. Citao sam forum minimum 2 godine pre registracije.. Bio sam registrovan na stripovi.org i operisao sam na kolekcionar.com gde imam oko 2000 pozitivnih komentara.. I mislim da imam pravo da rukiju nesto kazem... A broj postova nije nikad bio merilo pa nije ni u ovom slucaju... |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia