Adidas. Jedna sasvim mala djevojčica koje provodi većinu vremena sa svojim ocem dimnjačarom. Zato što u industrijskom velegradu u kojem malena živi postoje mnogi dimnjaci koje treba očistiti. A budući da se dimnjak sastoji od prljavih i uskih otvora, Adidas je vrlo korisna svome ocu. Ona se može bez problema uvući u njih i tako doprinijeti opstanku obiteljske tvrtke. Da, njena majka je umrla i vrlo nedostaje Adidas. Kao i njenom ocu, uostalom. Toliko da je sklon uvijek nanovo prepričavati bolna sjećanja. A za posao nije dobro biti deprimiran. Osobito kad si dimnjačar. Da ne spominjemo Adidasinu čudnu bolest zbog koje iznenada pada u nesvijest, bez ikakvog objašnjenja. Čak ni stručnjacima ništa nije jasno. Ali rješenje se možda nalazi na dnu ogromnih dimnjaka. Točnije, ispod njih. Tamo gdje se nalazi svijet dubina. Sa čudovištima. I strojevima. Ako se poezija i stripovi dobro slažu, Adidas bi trebala bez problema predsjedati njihovim dijamantnim pirom.
Kolorka 16 • Koma • 292 stranica • Kolor • 215 x 280 • tvrdi uvez • Scenarij Pierre Wazem • Crtež Frederik Peeters • Prijevod Jelena Prtorić • Lektura i redaktura Mate Kapović • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.2.2011. • Cijena 270 Kn
Visoko na listi prioriteta, odmah iza Inkala i Blasta. Još jedan dokaz koliko su privjui značajni, da ga nisam pročitao ne vjerujem da bi mi uopće palo na pamet kupiti ovakav strip.
Nisam dovoljno uspeo zakljuciti na osnovu preview-a. Zanimljivo deluje, ali u kom pravcu ce ici ovaj strip ? Sta je ovo uopste neki fantasy, potresna prica o siromasnoj devojcici .... ?
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste
Ko zna sta sam ja ocekivao od ovoga, ali nesto ovako dobro - nisam.
I po obicaju, dva stripa iz ove ture sto sam mislio da ce mi se najmanje svideti - Paul i Coma - ispadose mi favoriti. Nema svrhe prepricavati ovo jer je radnja prilicno kompleksna (tako ispada), valja procitati, to svakako.
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Sjajan strip, ukratko! To su utisci posle 3. albuma. Zbog svoje izuzetne sporosti u citanju vecine stripova, integral ce se verovatno zavrsiti za 3, 4 meseca. Al odusevljenje necu kriti, ne mogu. Po senzibilitetu strip je slican odlicnome Gradu tame, sto mi apsolutno odgovara. Bolesno drustvo, tajna dubine dimnjaka, cistota decijeg ponasanja su sjajna funkcionalna kombinacija.
Mali_mate napravio je lijep prikaz stripa, pa obavezno bacite pogled!
Koma KOMA KOLORKA 16 | 292 str. by Mali_mate
Duboko pod zemljom neumorno klepeću strojevi koji određuju ljudsku sudbinu. I bilo bi tako do kraja vremena da se jednog dana jedan od njih nije pokvario, a curica povezana s njim unatoč tome nastavila živjeti.
Dobar strip kojem fali ono nesto da bude odlican. Ideja mi je legla, medjutim fali nesto u realizaciji sto bi me natjeralo da uzivam. Odlicna (kao i obicno) recenzija Malog mate mi je rekla da sam ipak pohvatao poantu i ideje stripa, te dodala neke zanrovske odrednice koje ne bi sam dokucio. U svakom slucaju isplati se procitati.
Ovo nisam mislio uzimat, al pošto su svi toliko oduševljeni ipak ću ubost.. Inače, crtež me nije baš pridobio, al ok.
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Odličan strip. Priča mi svidjela ali kao i Mordu kao da nešto fali, kao da bi trebao bit malo bolji. Kako ne vidim problem u priči ni u crtežu pretpostavljam da je do scenarija koji je, budući da su strip albumi izlazili jednom godišnje, izgubio na fluidnosti(?). Crtež je stvarno odličan, čak mu i boje sasvim odgovaraju.