Zadni poll o kvalitetu strip serijala Alan Ford je bio u Septembru 2009. godine kada je imao srednju ocjenu 3,94(http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35196). Na tom glasanju 9% forumasa je dalo najnizu ocjenu bez ikakvog logicnog obrazlozenja i molio bih sve clanove koji ce ovog puta glasati da daju sto objektivniju ocjenu da bi imali jednu konacnu ocjenu tog strip serijala od strane portala stripovi.com. Otada smo dobili veliki broj novih clanova i mnostvo novih izdanja pogotovo u Klasik i Extra seriji i zato mislim da je pravo vrijeme za novo glasanje.
Srednja ocjena : 3.85
Sto znaci da je pala sa 3.94. Sta vi mislite o konacnoj ocjeni?
Choices:
5
4
3
2
1
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
Kolko ja znam klasik superklasik, i ne znam kakv sve ne klasik je jednostavno reprint starih epizoda. E sad, pošto to ne kupujem, ne znam koliko je kvalitetan print, uvez itd. Borgisov print je užasan na užasnom papiru s još užasnijim uvezom. S druge strane, ako misliš da treba ocjenit priču stripa onda joj dajem komad. Popravnog nema. Em se priča pretvorila u noćnu moru, em klinci ne mogu ništa naučit iz tog stripa. Amen!
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Bez puno premišljanja: 5! Mislim da tu ne bi uopće trebalo bit dvojbe, budući da se radi o kultnom stripu. Ja ga osobno ne skupljam, niti čitam redovito al kad mi koji padne pod ruku pročitam ga s guštom.
Ja sam Alan Forda ocijenio s čistom 5. Strip mi je najbolji od svih koje čitam iako su nove epizode pomalo dosadne. Strip je humorističan i ima jako dobro fore. Sve pohvale Magnusu i Bunkeru :)
Vr. dobar 4, na staklenim nogama. Pre izvesnog vremena sam batalio u potpunosti Alana. 'Svetove' epizode su uspele da mi ogade ceo serijal. Sam koncept stripa je genijalan, medjutim previse je katastrofalnih epizoda.
Cijeli serijal ne moze vise od 3. Prvih 100, pa cak i do broja 300 5+, medjutim poslednjih 100 maximalno 2+, a od pojave Minuette ne moze niti 2.To je jednostavno necitljivo,a humora ni u tragovima.
ovaj legendarni serijal ima toliko oscilacija u kvaliteti da ga je praktički nemoguće ocijeniti sa jednom jedinstvenom ocjenom
potpuno se slažem, odlično verbalizirano , a ja sam zaista dao ocjenu 1, jer po meni je jedino logično da se ocjenjuju današnje epizode AF-a, a ne 1969.-1975. il šta ti ja znam.
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Čista 4... Jako puno novijih loših epizoda je pokvarilo dojam, inače je to strip koji je kategorija za sebe, nikad mi ne može dosaditi čitati prvih 100 epizoda, legendarno...
ocjena u biti ovisi o tome koji period uspoređuješ i gledaš. prvih cca 180 epizoda (magnus i piffarerio period) bi mogao ocijenit više-manje ocjenom 5, ali nakon toga slijedi silazna putanja kaj se tiče kvalitete stripa. ima nakon toga još dobrih epizoda, kao što je dobro poznat serijal o smrti broja 1 i mangia, ali one nisu ništa drugo nego bunkerovi zadnji trzaji, ajmo to tako nazvat. ove današnje "minuette" epizode (od 2005. g. do danas) su dotaknule samo dno, ništa više...ukoliko bi gledali ovaj strip u cjelini, ja bi ga ocijenio konačnom ocjenom 3.
Alan Ford je za mene samo od broja 1 do broja 75 i to je dakako čista petica! Ostalo ne vredi ni pola lule duvana.
nemoj pretjerivat
Slažem se s ninelom, piffa je totalna truba
Alan Ford prvih 100tinak epizoda je 5+, to je nezaboravni klasik koji se integrisao u kulturu i nacin zivota u ex-SFRJ.
Posle toga, progresivno pada kvalitet. Negde narednih 100tinak brojeva je OK, pogotovo story arc o navodnoj smrti broja 1. Posle toga je vec kupovina po inerciji, pizdarija sa Mangiom, dupla izdaja Cezara itd, strip gubi osnovnu funkciju, sve manje je sprdnja, sve vise su oni kao "ozbiljni" tajni agenti, i to postaje bleda senka onoga sto nekad bese. Originalna vizija se potpuno izgubila, satiricni prizvuk je nestao...
Kada neko kaze "alan ford", naravno da se pamti prvih 100. Ne znam ko moze identifikovati grupu TNT sa Mangiom, Antenmanom ili tome sl. Tako da, na taj utisak, ocena 5+. Ovako ukupno, 4-, i to samo zato sto prve epizode DALEKO nadjebavaju sve ostalo i bacaju cak i mediokritete u zasenak (inace realno 2+, koliko je sranja proslo pod AF firmom...).
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
a della monica, staff di if, warco, nizzoli i ostala ekipa?
staff di if je crtač
kupujem i clasic i extra(imam sve).ocena 5 vredi samo za prva 75 magnusova broja.sve posle toga ne zasluzuje vecu ocenu od trojke,pa cak i dvojke sto se tice vestice minuet! u kompletu,prosecna ocena 3.