forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Neki stripovi iz Finese
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/03/2011 : 15:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Imam sva tri primerka pokojne Finese, i prilikom nedavnog preseljenja sam ih opet iskopao odnekle i poceo da listam...ima ovde zanimljivih stvari, ali dve su mi upale u oci :

Yves Rokatansky, od autora Lazara Odanica i Dragana Lazarevica, koji je i doziveo francusko izdanje

i

Inspektor Zuca, Milorada Mileta Dobrica, meni licno fantastican strip o psima policajcima, uz dijalog na srpskim regionalnim dijalektima.

Zanima me da li je negde moguci naci jos Inspektora Zuce, i je li taj album Yvesa Rokatanskog objavljen na srpskom ?

Ima u Finesi jos zanimljivih stripova, ali mi sada ovi samo padaju napamet.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej

Peyo
Advanced Member

Croatia
10396 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 14/03/2011 : 08:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Inspektor Žuća je i meni izvrstan, na tragu Macherota.

Šteta da nije objavljen u nekom zasebnom albumu.

Koliko me pamćenje služi čini mi se da ga je bilo u YU-strip-u i Ježevom crtanom humoru.
Go to Top of Page

ROJ RENK
Average Member

556 Posts

Member since 03/03/2011

Posted - 17/03/2011 : 13:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ROJ RENK a Private Message  Reply with Quote
Yves Rokatansky nije objavljen na ovim prostorima. Iz pouzdanih izvora znam da će se to dogoditi na ovogodišnje "Sajmu knjiga" u Beogradu.
Uzgred, scenarista je Lazar Odanović. Ne, odanić!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 17/03/2011 : 18:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Pardon - moja greska. Hvala na informaciji za Yvesa !

Nasao sam jednog Zucu u Yu Stripu, mislim da je broj 156-1 (tj. 6 po pojednostavljenoj nomenklaturi). Jednom u zivotu mi je zao sto je nesto na latinici a ne na cirilici, onaj blentavi pas Shumadinac mnogo bolje izgleda cirilicno :D Trazim dalje ima li cega...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

ROJ RENK
Average Member

556 Posts

Member since 03/03/2011

Posted - 17/03/2011 : 22:14:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ROJ RENK a Private Message  Reply with Quote
Jedno pitanje! Da li se u Finesi nalazi jedan strip od crtača Žarića i kako se zove? Ko je scenarista?
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 17/03/2011 : 23:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Finesa 2, "Eliot Najs", epizoda "Sajdzijino blago", po scenariju D. Perica. Takodje i intervju sa Miloradom Zaricem.

Vrlo i veoma vuce na Natachu od Waltherya, meni barem.

Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 14/04/2011 : 05:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Ulogovah se samo da izrazim neizmerno zadovoljstvo zpovodom najave Iva Rokatanskog. Onaj "tizer" shto je izashao u Finesi je jedna od stvari koje vech vishe od decenije preprichavam ljudima, ali nikako da budem u prilici da im pokazhem.

"There is no Devil, it's just God when he's drunk"

-- Tom Waits
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000