Author |
Topic |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 13/03/2011 : 15:52:33
|
Imam sva tri primerka pokojne Finese, i prilikom nedavnog preseljenja sam ih opet iskopao odnekle i poceo da listam...ima ovde zanimljivih stvari, ali dve su mi upale u oci :
Yves Rokatansky, od autora Lazara Odanica i Dragana Lazarevica, koji je i doziveo francusko izdanje
i
Inspektor Zuca, Milorada Mileta Dobrica, meni licno fantastican strip o psima policajcima, uz dijalog na srpskim regionalnim dijalektima.
Zanima me da li je negde moguci naci jos Inspektora Zuce, i je li taj album Yvesa Rokatanskog objavljen na srpskom ?
Ima u Finesi jos zanimljivih stripova, ali mi sada ovi samo padaju napamet.
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10396 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 14/03/2011 : 08:21:10
|
Inspektor Žuća je i meni izvrstan, na tragu Macherota.
Šteta da nije objavljen u nekom zasebnom albumu.
Koliko me pamćenje služi čini mi se da ga je bilo u YU-strip-u i Ježevom crtanom humoru.
|
|
|
ROJ RENK
Average Member
556 Posts
Member since 03/03/2011 |
Posted - 17/03/2011 : 13:34:06
|
Yves Rokatansky nije objavljen na ovim prostorima. Iz pouzdanih izvora znam da će se to dogoditi na ovogodišnje "Sajmu knjiga" u Beogradu. Uzgred, scenarista je Lazar Odanović. Ne, odanić! |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 17/03/2011 : 18:49:36
|
Pardon - moja greska. Hvala na informaciji za Yvesa !
Nasao sam jednog Zucu u Yu Stripu, mislim da je broj 156-1 (tj. 6 po pojednostavljenoj nomenklaturi). Jednom u zivotu mi je zao sto je nesto na latinici a ne na cirilici, onaj blentavi pas Shumadinac mnogo bolje izgleda cirilicno :D Trazim dalje ima li cega... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
ROJ RENK
Average Member
556 Posts
Member since 03/03/2011 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 17/03/2011 : 23:25:39
|
Finesa 2, "Eliot Najs", epizoda "Sajdzijino blago", po scenariju D. Perica. Takodje i intervju sa Miloradom Zaricem.
Vrlo i veoma vuce na Natachu od Waltherya, meni barem. |
|
|
Rogan
New Member
Serbia
297 Posts
Member since 12/04/2005 |
Posted - 14/04/2011 : 05:35:13
|
Ulogovah se samo da izrazim neizmerno zadovoljstvo zpovodom najave Iva Rokatanskog. Onaj "tizer" shto je izashao u Finesi je jedna od stvari koje vech vishe od decenije preprichavam ljudima, ali nikako da budem u prilici da im pokazhem. |
"There is no Devil, it's just God when he's drunk"
-- Tom Waits |
|
|
|
Topic |
|