Zovem se Feđa, imam 25. e sad, crtao sam kao mali Diznijeve likove i neke svoje karikature, sve do srednje skole. pa sam onda imao pauzu bukvalno do prije godinu dana kada sam se malo aktivnije bacio na crtanje. znaci poceo sam od samog pocetka (proporcije, anatomija, perspektiva). posto radim, a uz to sam i ozenjen, vrlo sam ogranicen vremenom. uglavnom, evo od mene neke skice...
prvo neki kadrovi nikad zavrsenog stripa (prvog)...
a ovo su vjezbe od prije par mjeseci...
Eto, ostalo su uglavnom skice anatomije i svrljotine. Kao sto vidite nema puno, ali mislim da je dovoljno da se upoznamo.
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
ja ne razumem da je prva reakcija svih koji vide makar iole pristojan crtez, ili ovako dobar kao sto je fedjin - probaj da se zaposlis u SBE? ljudi, ne recite da ne znate da postoji jos mogucnosti na svetu za bavljenje stripom ili ilustracijom?
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Moj savjet pokusaj kontaktirati izdavacku kucu sergio bonelli editore u italiji.
Iako bi kod drugih možda dobio veće pare.
Međutim, ima Tonka pravo, bilo bi šteta kada se Feđa ne bi konkretnije bavio stripom.
Mislim da je za pocetak bolje pocet u italiji kad vidim vecinu crteza ovaj bi uvelike u startu dohvatio sredinu a sitnim popravcima bi daleko dogurao.Feđa probaj da ne crtaš tako usko likove u vinjetama u odnosu na okolinu bar malo šire u ramenima ih crtaj ove sve ostalo jako dobro.
Nemoj jos nikoga kontaktirati, rano je. Imas talenta i volje al fali rada. Anatomija, perspektiva, tehnika. Navrati u banetov topic i treniraj grupno. Dobro nam došao i Good luck!
@Fe, nije loše, znači da ima materijala, no imaš još dosta poraditi kako na crtežu tako i na samom rukopisu. Za početak ne bi bilo loše da se priključiš u Našu radionicu koju vodi naš uvaženi strip crtač i strip autor (Cat Claw ili Bane).
Djeno je vjerovatno nabasao na novije Bonellijeve crtače i ruku na srce zaista ne znam da ima neki noviji a dobar lik u Bonelliju a uz to i mlad relativno makar. Tako da s te strane sve to stoji. Ono što valja su sve stara garda sa Texa, Dylan Doga, MiterNO-a, M.Misterije, Kena Parkera...baš sam uzeo par brojeva Dampyra, Lazarusa, Demiana da vidim nove stvari i snage Bonelli-a ali tanko tanko... Magicni Vjetar jedino ima "glavu i rep" a i to ponajviše zahvaljujući Parlovu.
I da ne idemo previše u OffTopic, sto se tiče Feđe; vjerovatno nisi imao ništa konkretno za ovu izlozbu B&H stripa u Aprilu? Ili nisi znao za nju? Kako bilo da bilo, do naredne godine se nadam da ces imati dosta toga za pokazati.