Author |
Topic |
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 28/02/2013 : 23:53:53
|
Djelomice zahvaljujem MSBlueberry-ju:
Za svu djecu koja su rođena i preživjela 1950-te, 60-te, 70-te i 80-te !!
Prvo, preživjeli smo i rođeni smo normalni, iako su naše majke kad ih je boljela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes
U to vrijeme upozorenja u stilu "čuvati daleko od dohvata djece" na bočicama sa lijekovima, vratima i ormarima nisu postojala.
Mi, kada smo imali 10-11 godina nismo nosili Pampersice. Pišali smo u krevet.
Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i zračnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi za vožnju biciklom ili na rolama.
Pili smo vodu iz crijeva za zaljevanje vrta, a ne iz flašica kupljenih u velikim trgovačkim lancima. Dijelili smo flašicu Cocte ili Cole sa našim prijateljima i
NITKO nije umro zbog toga
Jeli smo mliječne sladolede, bijeli kruh i pravi putar, pili kokte, nare koje su i tada bile pune sećera, ali nismo bili debeli
zato što smo smo se STALNO IGRALI VANI
Izlazili smo iz kuće ujutro i igrali se po cijeli dan, skrivača, graničara, lopova i pandura, kraljica 1-2-3, kauboja i indijanaca, zaloga, fantoma i svega ostalog što je samo dječja mašta bila u stanju smisliti, sve dok se nije upalila ulična rasvjeta koje ionako nije bilo previše.
Nerijetko, nas nitko nije mogao naći po cijeli dan, pa je i roditeljska pljuska bila dio odgoja, a bez zlostavljanja u obitelji.
I nikad nije bilo problema...
Provodili smo cijele dane radeći trkaće daske od otpada iz podruma, spuštali se niz ulice zaboravljajući da nismo napravili kočnice.
Nakon par padova, slomljenih prstiju, ogulene kože i modrica naučili smo kako riješiti problem
Mi nismo imali imaginarne prijatelje ni probleme s koncentracijom u školi.
Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali školskog psihologa i usmjerivača, pa smo ipak završavali nekakve škole.
Nama nisu prodavali drogu ispred škole...
Mi nismo imali Playstation, Nintendo, X-box, nikakve video igrice, nismo imali 99 kanala na televiziji (samo dva i to drugi tek od popodne), nismo imali video rekordere, surround sound, mobitele, kompjutere, Internet, chat rooms.......
MI SMO IMALI PRIJATELJE I MI SMO IŠLI VAN DRUŽITI SE S NJIMA !
Padali smo s drveća, znali se porezati na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku , ali naši roditelji nikada nisu išli na sud zbog toga.
Igrali smo se s lukom i strijelom, gradili utvrde od snijega, bacali petarde za Novu godinu, čitali hrpe crtanih romana i sve smo to preživjeli bez posljedica!
Vozili smo se biciklom ili pješke dotrčali do prijateljeve kuće, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kuću da se družimo i budemo zajedno!
Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu plaćali kauciju da nas izvuku. U stvari, bili su često stroži nego sam zakon!
Posljednjih 50 godina su bile najplodonosnije godine u povijesti čovječanstva
Naše generacije su dale najbolje izumitelje i znanstvenike do danas.
Imali smo slobodu, pravo na greške, uspjeh i odgovornost. I naučili smo živjeti s tim !
I ti pripadaš toj generaciji?
ČESTITAM!
MOŽDA ĆES ŽELJETI PODIJELITI OVO S OSTALIMA KOJI SU IMALI SREĆE ODRASTI KAO PRAVA DJECA, PRIJE NEGO ŠTO SU ODVJETNICI, DRŽAVE I VLADE POČELI ODREĐIVATI KAKO TREBA ŽIVJETI !
Možda bi bilo dobro poslati ovu poruku i vašoj djeci da vide kako su njihovi roditelji odrastali
Da bi ste lakše čitali, ovaj mail je napisan VELIKIM SLOVIMA !!
Pozdrav generacijo. ŽIVJELI ! |
Edited by - trolodtroje on 28/02/2013 23:57:57 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 01/03/2013 : 12:34:59
|
@Trol od Jelene Trojanske Znas li ti koliko si politickih nekorektnosti izneo u svom postu??? Sram te bilo, stoko, cime si to zasluzio da zivis u jedno srecno vreme? ODMA' DA STE GA UHAPSILI!!!! |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 01/03/2013 : 13:19:53
|
quote: Originally posted by trolodtroje
Prvo, preživjeli smo i rođeni smo normalni, iako su naše majke kad ih je boljela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes
U to vrijeme upozorenja u stilu "čuvati daleko od dohvata djece" na bočicama sa lijekovima, vratima i ormarima nisu postojala.
Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i zračnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi za vožnju biciklom ili na rolama.
Pili smo vodu iz crijeva za zaljevanje vrta, a ne iz flašica kupljenih u velikim trgovačkim lancima. Dijelili smo flašicu Cocte ili Cole sa našim prijateljima i
Jeli smo mliječne sladolede, bijeli kruh i pravi putar, pili kokte, nare koje su i tada bile pune sećera, ali nismo bili debeli
Izlazili smo iz kuće ujutro i igrali se po cijeli dan, skrivača, graničara, lopova i pandura, kraljica 1-2-3, kauboja i indijanaca, zaloga, fantoma i svega ostalog što je samo dječja mašta bila u stanju smisliti, sve dok se nije upalila ulična rasvjeta koje ionako nije bilo previše.
Nerijetko, nas nitko nije mogao naći po cijeli dan, pa je i roditeljska pljuska bila dio odgoja, a bez zlostavljanja u obitelji.
Provodili smo cijele dane radeći trkaće daske od otpada iz podruma, spuštali se niz ulice zaboravljajući da nismo napravili kočnice.
Nakon par padova, slomljenih prstiju, ogulene kože i modrica naučili smo kako riješiti problem
Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali školskog psihologa i usmjerivača, pa smo ipak završavali nekakve škole.
Mi nismo imali Playstation, Nintendo, X-box, nikakve video igrice, nismo imali 99 kanala na televiziji (samo dva i to drugi tek od popodne), nismo imali video rekordere, surround sound, mobitele, kompjutere, Internet, chat rooms.......
Padali smo s drveća, znali se porezati na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku , ali naši roditelji nikada nisu išli na sud zbog toga.
Igrali smo se s lukom i strijelom, gradili utvrde od snijega, bacali petarde za Novu godinu, čitali hrpe crtanih romana i sve smo to preživjeli bez posljedica!
Vozili smo se biciklom ili pješke dotrčali do prijateljeve kuće, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kuću da se družimo i budemo zajedno!
Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu plaćali kauciju da nas izvuku. U stvari, bili su često stroži nego sam zakon!
Imali smo slobodu, pravo na greške, uspjeh i odgovornost. I naučili smo živjeti s tim !
ČESTITAM!
MOŽDA ĆES ŽELJETI PODIJELITI OVO S OSTALIMA KOJI SU IMALI SREĆE ODRASTI KAO PRAVA DJECA, PRIJE NEGO ŠTO SU ODVJETNICI, DRŽAVE I VLADE POČELI ODREĐIVATI KAKO TREBA ŽIVJETI !
Možda bi bilo dobro poslati ovu poruku i vašoj djeci da vide kako su njihovi roditelji odrastali
Pozdrav generacijo. ŽIVJELI !
možda si ti i piša s 11 u krevet ali ja nisan |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 01/03/2013 : 16:58:13
|
Vecinu tih stvari sa popisa je radila i moja generacija. Do promena je doslo verujem u vecim gradovima u manjim sredinama klinci se jos igraju napolju, a i ne moze se porediti vreme pre 30, 40 godina i danas. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 01/03/2013 : 19:54:57
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by trolodtroje
ČESTITAM!
Pozdrav generacijo. ŽIVJELI !
možda si ti i piša s 11 u krevet ali ja nisan
hehe, pa mi još nismo tada imali pamperse, samo slobodno... |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Posted - 01/03/2013 : 21:35:00
|
@ risar ,pa nisi valjda s 11 piša u krevet? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Posted - 02/03/2013 : 00:42:57
|
da nije snajper s infracrvenim nišanom? |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Posted - 02/03/2013 : 00:43:37
|
kamo sriče da san klinac iman 35 na grbači |
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Posted - 02/03/2013 : 01:22:27
|
quote: Originally posted by cat claw
Super. Onda znas sta je Yuga bila, a ne ko onaj Lorenzo sto nema pojma...
dobra,dobra |
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 02/03/2013 : 11:07:49
|
quote: Originally posted by dosada
zanm kaj je jorgovan, ali da me netko na ulici pital kaj je jorgan onda bi mu odgovoril poplun (pokrivač za krevet)...i onda su kao slavenski jezici isti!!!!
Poplun kaze moja supruga koja je Licanka, Jorgan se jos uvijek kaze u Slavoniji. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Posted - 02/03/2013 : 11:10:09
|
zanm kaj je jorgovan, ali da me netko na ulici pital kaj je jorgan onda bi mu odgovoril poplun (pokrivač za krevet)...i onda su kao slavenski jezici isti!!!!
i ja san mislia da je to |
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 02/03/2013 : 12:10:18
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Poplun kaze moja supruga koja je Licanka, Jorgan se jos uvijek kaze u Slavoniji.
da.... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 02/03/2013 : 15:24:44
|
quote: Originally posted by lwood
@ risar ,pa nisi valjda s 11 piša u krevet?
ajd, neka bude, sa manje godina |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 02/03/2013 15:25:13 |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 15/03/2013 : 16:54:24
|
quote: IAKO su neki vojni rok u JNA odslužili prije dosta vremena, i to u najudaljenijim dijelovima tadašnje SFRJ, mnogi se sa sjetom prisjećaju odlične vojne kuhinje. Kako prenosi B92 kultni status na jelovniku imao je definitivno grah, a nedavno je otvorena i internetska stranica na kojoj se mogu pronaći recepti za različita vojnička jela, između ostalog i graha.
evo link
http://jna-kuvar.atwebpages.com |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
|
Topic |
|
|
|