forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 22/09/2011 : 11:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ovo što sam vidio mi se sviđa, a vesterne rijetko favoriziram. Trebao bih pročitati i ostatak.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3021 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 22/09/2011 : 11:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
crtež je odličan, ima određenu atmosferu. priča nije sad nešto vrhunska ali je zanimljiva. strip me malo podsjeća na one western filmove iz kasnih 60tih i 70tih kad su svi u filmu bili dugokosi i bradati(kao što je uglavnom i bio slučaj na divljem zapadu)

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
377 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 23/09/2011 : 13:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Dobar strip. Vrijedi ga pročitati. Azzarelo na scenariju rijetko promaši. Ovdje mi je sjeo kao kec na desetku. Crtež je okej a boje malo prenaglašene na ovom skenu, šta li već. Kod mene su malko tamnije.

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 23/09/2011 : 13:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Loveless ima blaži problem sa crtežom. Grubo tuširanje sa grubim a jednakim (žičanim) linijama ivičnim spoljnim i unutrašnjim i strogo odvojenim crnim i belim površinama (duboke senke - potpuno tamne)

Zanimljivo je kako je crtač riješio problem žičane linije konstantne debljine i razdvajanje planova. U svakom kadru imamo nešto u jako krupnom planu pa dio u srednjem i onda daleki plan. Nažalost, ta šema se toliko ponavlja da postaje zamorna nakon par tabli.
Na ovu šemu najbolje paše “ravni” kolor, a “sjenčenje” pomoću boja samo unosi zbrku jer umjetno stvara dubinu što briše jasnu granicu između planova. Zbog tog “sjenčenja” se više fokusiramo na boju nego na linijski crtež pa nam izgleda da boja “dreči”. Na nekoliko posljednjih tabli gdje su boje više-manje “ravne” kolor ne izgleda tako napadno.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/09/2011 : 14:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kapetan

Prva 2 trejda bila su mi super, ali me je kraj nekako razočarao. Čini mi se da sam negdje pročitao da je Azzarello imao u planu puno dužu priču, ali je zbog loše prodaje morao skratiti pa je valjda zato kraj priče ostao malo bezveze (barem meni). Usprkos tome, jedan od najboljih western stripova zadnjih godina, 3 klase bolji od Texa i sličnih (a veliki sam fan Texa) i vrijedi ga pročitati cijelog.

i meni se svidja

feka
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/09/2011 : 17:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Kozure Okami (Lone Wolf and Cub). Scenarist je Kazuo Koike, a crtač Goseki Kojima.

Čita se na zapadnjački način.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 27/10/2011 19:11:02
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/09/2011 : 17:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
klasik!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9390 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/09/2011 : 17:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
svi hvale ovo al ga ja do sada nisam čitao. izgleda mi zanimljivo, samo se nadam da nije previše repetitivan

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3133 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 24/09/2011 : 18:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo genijalno i samo cekam da to netko objavi malo vece od onog necitljivog americkog mikroformata.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7913 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/09/2011 : 18:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
To je klasik, poznata manga i u svakom slučaju vredna čitanja zbog opšte kulture.

S druge strane, crtež je zbrzan i pojednostavljen iz hiperprodukcijskih razloga i podseća, po pristupu i komercijalizmu na ranog Bonelija (uz bolje kadriranje i upotrebu planova, doduše) i zato ima grešaka, kao što je visina kolica sa detetom na šestoj strani - zadnja slika, koja kao da stoje na nečemu, a ne na putu, a posle kad prolaze kroz kapiju zida narastaju do ramena samurajima.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29341 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/09/2011 : 19:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
pročitao svih 8000 stranica u 2 noći. Fantastičan strip, ništa slično a bar približno dobro nisam čitao. Slažem se da bi to trebalo objaviti kod nas.

Trouble will find me
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 24/09/2011 : 19:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
zapravo nema veze toliko s općom kulturom koliko je u stvari to dobra priča (priče ) koja ne opada kvalitetom ni za pedalj kroz svojih 8800 stranica. fascinantno je koliko je dobro prenesen na film i na još bolju tv seriju od kojih 70+ epizoda od sat vremena. Sve zajedno je jedno istinski nezaboravno iskustvo

Edited by - rommel on 24/09/2011 19:22:58
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/09/2011 : 19:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Lone Wolf and Cub je svakako najbolji japanski samurajski strip koji sam čitao. Epska saga o osveti ronina Ogami Ita, bivšeg kogi kaishakunina, na vrlo detaljan, studiozan način dočarava cjelokupnu društvenu atmosferu, običaje i sistem funkcionisanja vlasti za vrijeme Edo šogunata. Neka pitanja, prvenstveno ona koja se dotiču koda bušida, odanosti gospodaru i gubljenja časti, mogu biti vrlo teška za shvatiti, nama, kakvim-takvim Zapadnjacima. Ipak, ovaj klasik ne trebate propustiti, bez obzira na relativno znatan intelektualni napor koji može zahtijevati.

P.S Bušido, želio bih da, kao i aleexts, predložim par stripova koji bi izazvali... zanimljive reakcije: "The Drifting Classroom", zatim "Uzumaki" i "Tomie" i Junjia Itoa, Tezukinu "Odu Kirihitu" (npr. scena sa bebom u pustinji), "Miracleman", "Persepolis"...

I da, napominjem, pratio sam tvoju temu, iako nisam učestvovao - sjajna ideja i sprovođenje iste!

Edited by - Mhejl on 24/09/2011 19:39:35
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 24/09/2011 : 19:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Ovo mi je na to-do listi čim završim 20th Century boys i Pluto :)

i otkrio sam da sam se navikao da čim vidim manga crtež odmah mi se mozak prešalta u mod čitanja zdesna nalijevo i počne me zbunjivati kad je manga invertirana da se čita po 'zapadnjački' :D
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3133 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 24/09/2011 : 19:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

pročitao svih 8000 stranica u 2 noći.

U 2 noci si uspio iscoriti 28 onih knjizica. Ti si lud. Meni je za eternauta na hrvatskom trebao cijeli jedan dan.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/09/2011 : 19:58:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sandyboy

i otkrio sam da sam se navikao da čim vidim manga crtež odmah mi se mozak prešalta u mod čitanja zdesna nalijevo i počne me zbunjivati kad je manga invertirana da se čita po 'zapadnjački' :D

Meni je trebalo pedesetak stripova da se naviknem, sada stavi ovo Bushido i zavrti mi se u glavi, ne znam gdje je gore a gdje dole
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29341 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/09/2011 : 20:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

pročitao svih 8000 stranica u 2 noći.

U 2 noci si uspio iscoriti 28 onih knjizica. Ti si lud. Meni je za eternauta na hrvatskom trebao cijeli jedan dan.

Nisam mogao ostaviti. Legao navečer u 21, mislim, i pročitao pola do negdje 5-6 ujutro. Zaspao, otišao na posao, vratio se i nisam stao dok nisam pročitao do kraja:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/09/2011 : 21:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

pročitao svih 8000 stranica u 2 noći. Fantastičan strip, ništa slično a bar približno dobro nisam čitao. Slažem se da bi to trebalo objaviti kod nas.

pa objavljuj!
šta čekaš?
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 24/09/2011 : 21:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

svaka čast ne vjerujem dabih to uspio i da se zainatim oboriti taj rekord - ono je pre sitno i kao takvo teško za čitati - ali pogledao sam sve filmove u jedan dan...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/09/2011 : 21:37:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

pa objavljuj!
šta čekaš?

Ako se ne varam, Marko je bio spominjao kako je dosta teško dobiti prava.

Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2844 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/09/2011 : 22:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cekaj, to je nemoguce.. Svih onih 28 americkih mikrosveska? To je tesko slistati, kamoli procitati u to vrijeme .

I koliko sam citao prvu nije ni lako citanje. Meni je trebalo dosta vremena da naviknem na taj japanski svijet.. Ima tu puno nama nepoznatih izraza, sto sta znaci itd.. Cini mi se da ima i rjecnik na kraju knjige.

Ali dobro, ja sam ionako malo sporiji .

Jack the Black.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 24/09/2011 : 22:29:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Čovječe, kaj je ovo?

Japanski strip koji ne samo da ne izgleda loše, nego izgleda vrlo, vrlo dobro.

Zaprepašten sam.
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 24/09/2011 : 22:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Najbolji japanski roman sto sam citao;
Nije autor davao da se printa u vecem formatu zbog svog crteza ali sad valjda ne bi bio problem izdavati u barem malo vecem formatu..barem u 17 x 24cm a u A4 formatu to bi bio luksuz...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/09/2011 : 22:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

P.S Bušido, želio bih da, kao i aleexts, predložim par stripova koji bi izazvali... zanimljive reakcije: "The Drifting Classroom", zatim "Uzumaki" i "Tomie" i Junjia Itoa, Tezukinu "Odu Kirihitu" (npr. scena sa bebom u pustinji), "Miracleman", "Persepolis"...

Hvala na prijedlozima. Sve će jednom doći na red.

Inače, trenutno u Japanu izlazi nastavak stripa pod naslovom Shin Kozure Okami (New Lone Wolf and Cub). Priča novog serijala nastavlja se doslovce na istom mjestu gdje je prvi serijal završio. Scenarist je i dalje Kazuo Koike, dok je crtač Hideki Mori, umjesto pokojnog Kojime. Mori nije nimalo slabiji crtač. Njegov rad ste već mogli vidjeti na ovoj temi, crtao je strip Bokko.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/09/2011 : 22:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by supermark

pa objavljuj!
šta čekaš?

Ako se ne varam, Marko je bio spominjao kako je dosta teško dobiti prava.

pa nek se potrudi
neće mu pasti sa neba
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000