Author |
Topic |
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 26/04/2011 : 23:43:24
|
Biuković Rekao bih da bi ga sigurno kupio ali kako još uvijek nisam kupio izdanje od Belog puta to ne bi bila istina |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 26/04/2011 : 23:50:57
|
Human Target u izvedbi pomenutog dvojca je jednostavno odličan strip. Izdanje Belog Puta je prošlo relativno nezapaženo - pretpostavljam da ga još ima dovoljno u knjižarama i preporučio bih ga svim ljubiteljima stripa, koji ga još nemaju u nekom izdanju.
Scenario je originalan i inteligentan, a što se crteža tiče - možda Biuković nije imao tu rutinu i iskustvo kao Eduardo Risso (100 Bullets) koji mu je u nekim aspektima možda bio i uzor, ali je uloženim trudom ostvario rezultat, koji je, po meni, bolji od Rissa (a u svakom slučaju simpatičniji, zbog manje stilizacije, tj. veće realističnosti).
Inače, manje je poznato da je Human Target (DC-jev strip, ima sad i TV serija) kod nas objavljivan, u ranijoj verziji, u kraćim epizodama u Eks Almanahu (2 epizode, čini mi se) i u Superu (jedna), a crtao ga je Dik Đordano. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/04/2011 : 01:30:52
|
quote: Originally posted by alexts
Human Target u izvedbi pomenutog dvojca je jednostavno odličan strip. Izdanje Belog Puta je prošlo relativno nezapaženo - pretpostavljam da ga još ima dovoljno u knjižarama i preporučio bih ga svim ljubiteljima stripa, koji ga još nemaju u nekom izdanju.
Scenario je originalan i inteligentan, a što se crteža tiče - možda Biuković nije imao tu rutinu i iskustvo kao Eduardo Risso (100 Bullets) koji mu je u nekim aspektima možda bio i uzor, ali je uloženim trudom ostvario rezultat, koji je, po meni, bolji od Rissa (a u svakom slučaju simpatičniji, zbog manje stilizacije, tj. veće realističnosti).
Inače, manje je poznato da je Human Target (DC-jev strip, ima sad i TV serija) kod nas objavljivan, u ranijoj verziji, u kraćim epizodama u Eks Almanahu (2 epizode, čini mi se) i u Superu (jedna), a crtao ga je Dik Đordano.
Milligan je nastavio Human Target nakon ovog mini-serijala sa Biukovićem. Izašao je još jedan one-shot i serijal od 21 epizode na kojima su crtači bili Javier Pulido i Cliff Chiang. DC je nedavno objavio veći dio toga u dva trejda.
Te stare epizode koje su izlazile u Eks Almanahu pisao je Len Wein, originalni tvorac Human Targeta. To su jako dobre priče, ali nažalost ne postoji nijedan pošten reprint. Wein je nedavno napisao novu mini-seriju povodom početka TV-serijala. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Posted - 27/04/2011 : 19:04:06
|
Nije mi vrag dao mira pa sam išao danas kupit ovaj strip. Crtež je odličan a i priča je stvarno dobra mada ima nešto što me se nije potpuno dojmilo. U jednom trenutku sam očekivao da će scenarist potpuno razmahati sa ti tko-je-tko i da ću pogubiti konce ali lijepo od njega da je stao na loptu. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 28/04/2011 : 09:23:48
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by dessa
A kako Japanci objavljuju/čitaju ne-manga stripove?
Pa, koliko je meni poznato, u Japanu se zapadnjački stripovi ne objavljuju baš nešto pretjerano. Mislim da su američki superherojski stripovi popularni zbog filmova, ali ne mogu naći nijedan primjer kako izgledaju izdanja.
Možda sam u krivu, ali japansko stripovsko izdavaštvo je toliko ogromno da uspijeva pokriti svačije potrebe i afinitete. Jednostavno nemaju potrebe objavljivati zapadnjačke stripove.
Da, u Japanu nema puno zapadnjačkih stripova. Za hrvatske prilike to bi bio impozantan broj, ali za naciju koja diše stripove to je mizerija. Prodavaonica ogromna, a američki stripovi jedna polica/ormar. Em su skupi (oko tri puta skuplji), em nisu po ukusu Japancima. A kad ih izdaju onda su uglavnom u japanskom stilu (čitaju se kao mange - sa desna na lijevo). |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 28/04/2011 : 09:33:00
|
quote: Originally posted by Deers
Nije mi vrag dao mira pa sam išao danas kupit ovaj strip.
Ajd, drago mi je vidjeti da je ova tema nečemu poslužila. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 28/04/2011 : 09:36:51
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Da, u Japanu nema puno zapadnjačkih stripova. Za hrvatske prilike to bi bio impozantan broj, ali za naciju koja diše stripove to je mizerija. Prodavaonica ogromna, a američki stripovi jedna polica/ormar. Em su skupi (oko tri puta skuplji), em nisu po ukusu Japancima. A kad ih izdaju onda su uglavnom u japanskom stilu (čitaju se kao mange - sa desna na lijevo).
I mislio sam da je tako. Vjerujem da bi u Japanu zapadnjački stripovi praktički prolazili nezapaženo da nema ovih silnih filmskih adaptacija.
Nego, meni je recimo zanimljiviji fenomen zapadnjačkih autora koji su radili za japansko tržište. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 28/04/2011 : 10:01:47
|
quote: Originally posted by Markos
Kupio bih.
U vezi toga, originalni izdavač Gyakushua! bio je Tokyopop. Iako su normalno izdali prve dvije knjige, iz nekog razloga su stalno odgađali izlazak treće, posljednje. Koliko sam shvatio, na kraju su je izdavali samo pod print-on-demand opcijom. Sada kad je Tokyopop propao više se ni tako ne može kupiti.
Na sreću, talijanska izdavačka kuća ReNoir Comics izdala je sve tri knjige.
http://www.renoircomics.it/IT/AUTORI/Hipp.html |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 28/04/2011 : 10:22:30
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by dr strangelove
Da, u Japanu nema puno zapadnjačkih stripova. Za hrvatske prilike to bi bio impozantan broj, ali za naciju koja diše stripove to je mizerija. Prodavaonica ogromna, a američki stripovi jedna polica/ormar. Em su skupi (oko tri puta skuplji), em nisu po ukusu Japancima. A kad ih izdaju onda su uglavnom u japanskom stilu (čitaju se kao mange - sa desna na lijevo).
I mislio sam da je tako. Vjerujem da bi u Japanu zapadnjački stripovi praktički prolazili nezapaženo da nema ovih silnih filmskih adaptacija.
Nego, meni je recimo zanimljiviji fenomen zapadnjačkih autora koji su radili za japansko tržište.
Ovaj Gyakushu izgleda interesantno, a i crtezh mi je kul. Kad pomenu zapadnjake koji su radili za japansko trziste, interesantno je pomenuti Michael Arias-a koji je prvi non-japanese director koji je adaptirao mangu u anime film > u pitanju je odlican Tekkonkinkreet. |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 28/04/2011 10:23:09 |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 28/04/2011 : 11:26:42
|
Djeluje mi zanimljivo, sigurno bih ga procitao. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 28/04/2011 : 16:26:17
|
Ovakva stilizacija je pokriće za crtačko neznanje, bolje rečeno - odsrednjost i zabušavanje. Može da prođe samo kao internet strip. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 28/04/2011 : 16:38:00
|
quote: Originally posted by austin
Kad pomenu zapadnjake koji su radili za japansko trziste, interesantno je pomenuti Michael Arias-a koji je prvi non-japanese director koji je adaptirao mangu u anime film > u pitanju je odlican Tekkonkinkreet.
Iskreno, kada je snimao taj film, Arias je više bio Japanac nego stranac. On je prije snimanja filma 15 godina živio i radio u Japanu i u međuvremenu tamo osnovao obitelj. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 28/04/2011 : 16:47:07
|
Ovakva stilizacija je pokriće za crtačko neznanje, bolje rečeno - odsrednjost i zabušavanje. Može da prođe samo kao internet strip.
Ok, ali što je konkretno osrednje i zabušantski u crtežu?
I moram priznati da me malo iznenadila ova izjava o internet stripu. Sad ću morati staviti i poneki primjer toga. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Posted - 28/04/2011 : 17:03:06
|
nije loše iako moram priznat da mi malo smeta ovo izbjeljivanje linija. shvaćam zašto je tako ali mislim da je crtač pretjerao jer ga koristi i kad treba i kad ne treba |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 28/04/2011 : 22:08:13
|
Inače, Dan Hipp ima svoj blog na kojem gotovo svakodnevno objavi neki novi uradak.
http://mrhipp.blogspot.com/
Jako mi se sviđa taj njegov stil, fini križanac japanskih autora i Mikea Mignole. I pogotovo mi se sviđa kako to sve kombinira sa neonskim koloritom. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 29/04/2011 : 11:08:08
|
Ovakva stilizacija je pokriće za crtačko neznanje, bolje rečeno - odsrednjost i zabušavanje. Može da prođe samo kao internet strip.
Mislim da nisi u pravu. Iako se vidi jak Mignolin utjecaj isto tako se vidi da jako dobro vlada linijom. Ima čist i siguran potez i dobru kompoziciju, a stilizacija je produkt njegovog izbora a ne neznanja...
Mislim da bi kupio |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 30/04/2011 : 02:24:09
|
Slijedeći strip na redu je Batman Incorporated. Scenarist je Grant Morrison, a crtač Yanick Paquette.
|
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 30/04/2011 : 10:55:16
|
Morisonov run na Betmenu je među najinteresantnijim stvarima koje sam pročitao. Stao sam kod Batman: The Return, pa čekam da se nakupi epizoda Batman Inc., da se bacim na čitanje. Crtež je OK, a obožavam ove šarolike, metamfetaminske kolore. Svakako ću nabaviti. |
|
|
Topic |
|