forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/04/2012 : 00:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Sljedeći strip na redu je La Vengeance du Comte Skarbek (The Revenge of Count Skarbek). Scenarist je Yves Sente, a crtač Grzegorz Rosinski.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/04/2012 : 09:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
E to mi se već sviđa, ok crtež malo manje, ali priča stvarno da.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 15/04/2012 : 09:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Priča- davež, ne znam ni sam kako sam uspio pročitati do kraja
Crtež- FANTAZIJA! Kak čovjek pogodi pravu atmosferu za različite scene, nevjerojatno

Bok, kako si.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/04/2012 : 11:47:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Više mi se sviđaju crno beli radovi Rosinskog, ali i ovo je odlično.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/04/2012 : 12:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
crtež mi je zamoran a onda mi se nije dalo ni čitati.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Batta
New Member

127 Posts

Member since 16/07/2011

Posted - 17/04/2012 : 13:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Batta a Yahoo! Message  Send Batta a Private Message  Reply with Quote
G. Rosinski se ni meni ne dopada,pa tako ni ovaj strip.

http://corbaatilaart.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/04/2012 : 16:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Nikako ne uspijevam pogoditi žicu publike. Hoću reći, kad stavim neki strip za koji pretpostavljam da bi trebao izmamiti dobar odaziv publike, to najčešće ne bude tako.

Neke stvari jesu predvidljive. Na primjer, nimalo nije neočekivano da na Boltona i Gala bude puno reakcija zato što ljudi očito vole taj detaljan i fotorealističan crtež.

Nije neočekivano da stripovi western tematike (Jonah Hex, Scalphunter, Loveless...) izazovu veliki broj reakcija, kao i stripovi koji su bliski western tematici (Scalped). Iako, ima tu i nekih izuzetaka. Recimo, kada sam stavio Guns of Shadow Valley i El Mestiza, jedva da su izvukli par komentara.

Ljude zanimaju starije stvari, ali ne i jako stare stvari, što potvrđuje slaba ili negativna reakcija na Herbieja, Plastic Mana, Stumba i Pie-face Princea.

Također, nije neočekivano da mange uglavnom izvuku najmanje komentara, što donekle ima smisla jer su one većini izrazita nepoznanica, i tu predstoji još dosta upoznavanja i navikavanja.

Od stvari koje su me jako iznenadile izdvojio bih općenito slab odaziv na stripove SF temtike, što mi je jako čudno s obzirom koliko ljudi na ovom forumu voli Nathana Nevera i druge stripove slične tematike.

Iznenadilo me što gotovo nitko nije komentirao Giant Killing. Čovjek bi očekivao kakve-takve reakcije na strip o nogometu na forumu gdje hrpa članova luduje za tim sportom.

Očekivano je slabiji odaziv na mange, ali sasvim je neočekivano da je prilično slab odaziv na europejske stripove, kako francusko-belgijske, tako i britanske. Očekivao sam da će na ove stripove biti veća reakcija, jer sam pretpostavljao da su ljudima nekako kulturološki i psihološki najbliži, ali to nije baš ispalo tako. Recimo, Herge, Breccia i Rosinski su izazvali malobrojne reakcije. Očekivao sam da će Darkie's Mob i Charley's War ljudima biti atraktivni, ali i to je primljeno dosta slabo.

U pozitivnom smislu me iznenadila jako dobra i brojna reakcija na neke mange (Lone Wolf and Cub, Nausicaa, Samurai Executioner, Dragon Ball, Akira, A Bride's Story, Vinland Saga), kao i hrpa reakcija kada sam u jednom nizu stavio Dr. Slumpa, Lady Snowblood i Satsuma Gishiden.

Ali opet, iznenadilo me kako je nakon dobre reakcije na Miyazakijevu Nausikaju bila slaba reakcija na njegov The Journey of Shuna.

Najveće iznenađenje? Pa, čini se da ljudi neće pogledati strip čak ni kad im ga staviš pred nos. Sunce vam vaše.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 18/04/2012 : 17:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Don't give up on us, Bushido. :) Generalno, ljudi ne vole eksperimentisanje i prokomentarisaće samo strip koji je iz škole koja ih zanima, ove ostale će letimično pogledati i često dati neki nevažan komentar kao što je 'ne sviđa mi se crtež', 'ne volim mange', itd. Ni ja se nisam ubio od komentara, ali gotivim ovaj topik i uvijek pregledam šta si novo nabacio.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/04/2012 : 17:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Gornji strip mi se sviđa

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 18/04/2012 : 18:53:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Fenomenalan crtež. Inače mi Rosinski nije ostao u baš ˝fenomenalan crtež˝ sjećanju.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 18/04/2012 : 19:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
Bushido, možda griješiš nastojeći pogodit ukus vrlo zahtjevne i grintave publike kakvi smo mi. Tada čitatelji misle da im podilaziš i rado kažu lošiji komentar čak i kad ne misle tako, samo da te malo kinje jer ti to radiš radi njih.
Stavljaj raznolike stripove i stavljaj ih po svom ukusu, tako bar znaš da se nekome sviđa.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/04/2012 : 19:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petar.pan

Bushido, možda griješiš nastojeći pogodit ukus vrlo zahtjevne i grintave publike kakvi smo mi. Tada čitatelji misle da im podilaziš i rado kažu lošiji komentar čak i kad ne misle tako, samo da te malo kinje jer ti to radiš radi njih.
Stavljaj raznolike stripove i stavljaj ih po svom ukusu, tako bar znaš da se nekome sviđa.

U tom slučaju, komentirajte! Jer nikad ne znate kakva vas iznenađenja čekaju. Zehaha!

P.S. petar.pane, ovo nije bilo zeleno svjetlo za spam.

P.P.S. Kako ćete drugačije saznati kakve veze ima Jack Kirby sa Hermannom Hesseom?

Edited by - Mr. Bushido on 18/04/2012 20:05:19
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/04/2012 : 22:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

novi preview dolazi tek kada tema prijeđe na novu stranicu.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/04/2012 : 23:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nemoj uzimati to previše srcu.
Ni meni se ne da pisati previše ali uvijek pogledam št si stavio.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 19/04/2012 : 23:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

U pozitivnom smislu me iznenadila jako dobra i brojna reakcija na neke mange (Lone Wolf and Cub, Nausicaa, Samurai Executioner, Dragon Ball, Akira, A Bride's Story, Vinland Saga), kao i hrpa reakcija kada sam u jednom nizu stavio Dr. Slumpa, Lady Snowblood i Satsuma Gishiden.

i Bokko, za neko divno čudo

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/04/2012 : 23:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Nemoj uzimati to previše srcu.
Ni meni se ne da pisati previše ali uvijek pogledam št si stavio.

Ma ne uzimam ja to k srcu.

Ne očekujem ja sad da ljudi pišu nekakve dubokoumne eseje (naravno da mogu, ako žele), dovoljan je jedan "Sviđa mi se." ili "Ne sviđa mi se." Ja ne tražim ništa više od toga.

Kako to da kažem, ako nema komentara, onda imam dojam kao da je tema ljudima dosadila.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/04/2012 : 00:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:

i Bokko, za neko divno čudo

Točno, da. Em je iznjedrio puno komentara, em su svi bili mahom pozitivni.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/04/2012 : 00:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Bushido, samo nastavi, ja pročitam svaki koji staviš, al mi je uglavnom glupo samo napisat Sviđa mi se, Glupost i slične nebitne komentare.
Mislim da je takav slučaj kod većine ljudi.

EDIT: Pa ne bih baš rekao da su u vezi svih manga komentari bili mahom pozitivni, ali istina, začudo nije bilo nekog pretjeranog pljuvanja.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 20/04/2012 00:27:31
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/04/2012 : 00:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Bushido, samo nastavi, ja pročitam svaki koji staviš, al mi je uglavnom glupo samo napisat Sviđa mi se, Glupost i slične nebitne komentare.
Mislim da je takav slučaj kod većine ljudi.

Ali meni je to dovoljno. To mi je dovoljan znak da ljudi žele da tema ide dalje.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/04/2012 : 00:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Rosinski majstor kao i uvek, Sente ne baš. :D

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/04/2012 : 00:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

EDIT: Pa ne bih baš rekao da su u vezi svih manga komentari bili mahom pozitivni,

Tko je to rekao?

A što se pljuvanja tiče, oni koji pljuju uglavnom ne prate ovu temu. Osim Windwalkera, a on kad pljune...

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 20/04/2012 : 00:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Rosinski je ovo nacrtao?!

Malo je reći da sam oduševljen; atmosfera što je stvara i koloritom i kadriranjem, oduvala me je. Možda casting malo škripi, ali će pre biti da se varam.

Lettering je očaj, zato mi se i ne čita; mada, cenim da se priča mora kvalitetno isplesti ne bi li grafički ovako uspelo - elem:

Kad se ovako crta, radije gledam i uživam; majstorstvo.

Piši propalo!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/04/2012 : 04:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Prica je odlicna, crtez jako lep i realan, pun odlicnih kadrova i ambijentalno sarolik. Poseban smek daju pomalo karikaturasti likovi.
Svidja mi se

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 20/04/2012 : 11:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Nekako sam naviknut na CB Rosinskog i njegove fine linije,dok u koloru crtež ispadne drugačiji, više vuče na ilustraciju ili slikarstvo što je možda i povezano sa samom temom stripa. Vidim da nema problema sa ženskom anatomijom, pa bi mi kao ljubitelju bilo drago, da se Rosinski oproba i u kakvom eksplicitnijem žanru.

Što se tiče samog topica, svaka čast i samo tjeraj dalje. S moje strane je malo komentara, aliuU principu ne pišem komentare od jedne riječi, dok za duže nekako ne nađem vremena (več sam se dvaputa primio napisati nešto o japanskom šovinizmu koji se provlači kroz Bokko)

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 20/04/2012 : 11:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
jako problematičnan pristup...
prviše pažnje posvećeno narativnom kadriranju da neke table (isključivo zasebno) podražavaju različite stilove likovnih umetnosti, s druge strane crteži dijalog-scena su ko iz dečjih slikovnica...

slično kao i kod stripova u akvarel tehnici, svaki crtež možete uramiti kao sliku ali je zato njihova međusobna povezanost jednaka nuli! jednom rečju, ovo nije strip (kao i u prethodnom slučaju)

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000