Author |
Topic |
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 06/09/2012 : 16:31:48
|
quote: Originally posted by dosada
za 10-tak dana očekuje se početak emitiranja HRT-ovog 3. programa...koliko je vidljivo iz rasporeda očekuje nas bogat filmski program. E sad, još kad bi filmove puštali u njihovom originalnom aspect ratiu i dobroj rezoluciji (bar 720p) to bi stvarno bila uživancija!!!!
bogme će to bit prava uživancija, još ako će se obećanje i održat...
znači, od filmova bi se trebali prikazivat klasici Charliea Chaplina, Akire Kurosawe...
mislim da bi stvar 15. 9. trebala krenut s emitiranjem. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 06/09/2012 : 16:34:39
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
za 10-tak dana očekuje se početak emitiranja HRT-ovog 3. programa...koliko je vidljivo iz rasporeda očekuje nas bogat filmski program. E sad, još kad bi filmove puštali u njihovom originalnom aspect ratiu i dobroj rezoluciji (bar 720p) to bi stvarno bila uživancija!!!!
bogme će to bit prava uživancija, još ako će se obećanje i održat...
znači, od filmova bi se trebali prikazivat klasici Charliea Chaplina, Akire Kurosawe...
mislim da bi stvar 15. 9. trebala krenut s emitiranjem.
da klikneš na poveznicu ne bi moral pisati gluposti!
|
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 06/09/2012 : 17:24:36
|
da kreče, gotovo rešena stvar! Vec postoji raspored programa za dva tjedna i sl.
...a ti još barataš starim informacijama "mislim da bi". Glupost je jer samo pišeš da nekaj napišeš, umesto da se nadovežeš informacijom kad se vec želiš nadovezivati!
pa da, dobro je s tvoje strane što si ti napisao da će se na tom programu prikazivati filmovi Charliea Chaplina, Akire Kurosawe i mnogi klasični filmovi, a ja eto samo nešto pišem - zato da pišem.
tako da jedini koji ovdje piše gluposti si ti |
Edited by - Darth Ivan on 06/09/2012 17:27:29 |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 07/09/2012 : 22:27:17
|
LOUIS MALLE BURT LANCASTER SUSAN SARANDON - to može biti jedino ATLANTIC CITY htv 1 iza 11h za one koji dvoje ovo jeste krimić i koješta drugo ali krimić |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 08/09/2012 : 00:17:46
|
Nova TV 00:25h Batman returns
Nisam stigao ranije :(
Da previše ne brljam, prenosim dio opisa sa bnet TV-a, sa kojim se u 95% toga slažem :)
"Batman se vraća“ sve je karakteristike slavnog prethodnika podigao na još višu razinu, pa ne čudi stoga što ima mnogo poklonika u debati o najboljem cjelovečernjem filmu o čovjeku-šišmišu uopće...
Filmovi sa super junacima, temeljeni na uspješnim stripovskim predlošcima, uglavnom su spektakularno razigrani, atraktivni, šareni, puni specijalnih efekata, namijenjeni publici željnoj brze i lake zabave. Prva dva naslova serijala o Batmanu, u režiji legendarnog mračnjaka Tima Burtona, potpuna su suprotnost gore opisanim naslovima jer je riječ o mračnim, uznemirujućim naslovima jakoga autorskog pečata, pravim umjetničkim remek-djelima koja ipak nisu za svakoga.
Uživajte |
Edited by - stripofil on 08/09/2012 00:20:30 |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 08/09/2012 : 00:52:30
|
Povlačim ovo "uživajte" teško se uz novu tv i pet stotina reklama može uživati... grrrr Jedino je pozitivno što sam stigao napravit kokice i popišat se i naravno vratio se na reklame :) |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 08/09/2012 : 22:49:03
|
Nedopustivo kasnim, znam, ali evo tek reda radi...
Večeras je išlo na HTV 2 u 20:00, Džingis Kan - ratnik i vladar (Mongol), r. Sergej Bodrov, Rusija / Njemačka / Kazahstan, 2007.
Nominiran za Oscara za najbolji strani film, biografski povijesni epski spektakl Sergeja Bodrova («Nomad») priča je o životu i ratnom putu Džingis-kana, legendarnog osvajača i utemeljitelja mongolskog carstva. Od 1192., kad kao 9-godišnjak isprosi djevojčicu Börte te bude suočen s podmuklim ubojstvom oca, mali Temudžin će tijekom desetljeća i pol izrasti u mudrog ratnika i vojskovođu, ali i u požrtvovnog supruga neustrašive Börte.
Vrline ovog skupog i ambicioznog filma su smirena i sugestivna režija, dojmljiva vizualnost i mitska dimenzija priče veće od života koja počiva na snažnim karakterima, primjereno spor ritam te impresivni prizori borbi. Ono što smeta je pretjeran zagovor konzervativnih vrijednosti i prosvijećenog apsolutizma, uz mogućnost problematičnih suvremenih ideoloških interpretacija. Sve u svemu, "Džingis kan..." je staromodni biografski povijesni ep koji vrijedi pogledati.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 08/09/2012 : 22:55:08
|
kad smo kod povijesnog epa, sad je nedavno na Novoj TV bila "Troja". jesi napisao možda kritiku tog filma? |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 08/09/2012 : 22:59:26
|
A da sutra opet ne zakasnim...
Sutra u 14:47 na HTV 2, Fantastična četvorka: Dolazak srebrnog letača, (4: Rise of the Silver Surfer), r. Tim Story, SAD / Njemačka / Velika Britanija, 2007.
Nastavak ekranizacije Marvelova stripa Stana Leeja i Jacka Kirbyja prati nove doživljaje znanstvenika Reeda Richardsa (Ioan Gruffudd), rastezljivog Mr. Fantastica, i njegovo troje supermoćima obdarenih prijatelja. Još jedan Reedov pokušaj vjenčanja sa Susan Storm (Jessica Alba), atraktivnom Nevidljivom Djevojkom, pokvari niz čudnih klimatskih poremećaja koji pogode Zemlju. Dok iz zatvora bježi opaki Victor Van Doom (Julian McMahon), domišljati Reed, emotivna Susan, lakomisleni Čovjek Baklja Johnny Storm (Chris Evans) i Kameni Ben Grimm (Michael Chiklis) shvaćaju da imaju posla sa zagonetnim Srebrnim Letačem (glas Laurencea Fishburnea).
Sve što u ovom filmu valja su mjestimice dojmljivi specijalni efekti, osobito u sekvenci potjere, gdjekad duhoviti frivolni ton cjeline i zabavan cameo nastup legendarnog Stana Leeja, koji se voli pojavljivati u adaptacijama svojih stripova. Nažalost, loše strane debelo pretežu, a odnose se na neuspjelo spajanje infantilne Fantastične četvorke s ozbiljnim filozofom Srebrnim letačem, vrlo tanak i trivijalan zaplet, beskrvna režija Tima Storyja te nedostatak akcije i bilo kakvih uzbuđenja. Najkraće: podnošljiva zabava za nezahtijevne gledatelje.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 08/09/2012 : 23:00:27
|
@ Darth Ivan
Jesam, još davno. Moram je odnekud iskopati, ili iz starog kompa ili iz papira. Nastojat ću ovih dana... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 08/09/2012 : 23:06:32
|
ajde pokušaj, pa da pročitamo...
btw, kakva je to "beskrvna režija"?
|
Edited by - Darth Ivan on 08/09/2012 23:07:14 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 08/09/2012 : 23:08:50
|
Sutra u 23:12 na HTV 2, Tajna (Un secret), r. Claude Miller, Francuska, 2007.
Temeljena na istinitim događajima i autobiografskom romanu Philippea Grimberta, nagrađivana drama cijenjenog francuskog filmaša Claudea Millera ("Želim živjeti!") storija je o emotivnom pariškom Židovu Françoisu (Mathieu Amalric). On je kao mladić otkrio neugodnu obiteljsku tajnu o prethodnom životu svog oca Maximea (Patrick Bruel), čovjeka razdiranog ljubavlju prema dvije žene, što je indirektno prouzročilo smrt njegove prve supruge i sina.
Premda je riječ o neujednačenom i donekle emotivno hladnom djelu ne sasvim artikuliranih artističkih pretenzija, "Tajnu" odlikuju elegantna i prilično suptilna Millerova režija intrigantne, dostatno slojevite i sugestivno atmosferične priče, dojmljiva glazba Zbignewa Preisnera, čestog suradnika Krzysztofa Kieslowskog, te izvrsni nastupi zvučne postave predvođene erotičnom Cécile De France ("Državni neprijatelj br. 1", "Dječak na biciklu"). Budući francuski filmovi uvijek imaju poseban šarm, i na ovaj vrijedi obratiti pozornost.
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 08/09/2012 : 23:09:49
|
Troma i beživotna, slikovito rečeno anemična. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 08/09/2012 : 23:11:26
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Troma i beživotna, slikovito rečeno anemična.
eh ti današnji režiseri... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 09/09/2012 : 08:06:02
|
Počelo na HTV 1 u 07:35, Miran čovjek (The Quiet Man), r. John Ford, SAD, 1952.
Irsko provincijsko mjesto Innisfree tijekom 20-ih godina prošlog stoljeća. Svećenik Peter Lonergan (Ward Bond) dobro se sjeća lijepog proljetnog dana kada je s vlaka koji se zaustavio u obližnjem Castletownu sišao markantni Sean Thornton (John Wayne). Njegov dolazak smjesta je privukao pozornost stanovnika Innisfreeja, no malo je tko znao da je Sean sin njihovih sumještana koji su svojedobno emigrirali. Dok je Seanov otac umro u kažnjeničkoj koloniji u Australiji, majka mu je preminula kad je njemu bilo svega 12 godina. Prisiljen sam se podizati i uzdržavati, mladić se počeo baviti boksom, a iz tih vremena vuče i traumatična sjećanja koja su ga zauvijek izmijenila. Čim stigne u slikoviti Innisfree, Sean se zagleda u privlačnu crvenokosu Mary Kate Danaher (Maureen O´Hara), temperamentnu djevojku u koju se zaljubi na prvi pogled. No Sean ne zna da je Mary Kate sestra bogatog farmera Squirea Willa Danahera zvanog Red (Victor McLaglen), arogantnog i naprasitog momka s kojim će se ubrzo sukobiti. Naime, kad Sean odluči od bogate udovice Tillane (Mildred Natwick) otkupiti svoju staru obiteljsku kućicu, to izuzetno uznemiri Squirea koji je i sam bacio oko na njegov posjed, te koji se oštro usprotivi Seanovoj vezi s Mary Kate. No to je tek početak zavrzlama i nevolja koje će isprovocirati Seanov povratak, a kojima će svjedoci biti i simpatični mjesni pijanac Michaleen Oge Flynn (Barry Fitzgerald) i otmjena gospođa Elizabeth Playfair (Eileen Crowe)...
Godine 1953. ovjenčana Oscarima za najboljeg redatelja i najuspjeliju fotografiju, uz nominacije u kategorijama najboljeg filma, scenarija, sporedne muške uloge, scenografije i zvuka, te ovjenčana na festivalu u Veneciji i nominirana za 2 Zlatna globusa, izvrsna romantična komedija Miran čovjek još je jedno vrhunsko ostvarenje legendarnog Johna Forda (Izgubljena patrola, Potkazivač, Poštanska kočija, Plodovi gnjeva, Dugo putovanje kući, Kako je bila zelena moja dolina, Bitka za Midway, Moja draga Clementina, Fort Apache, Nosila je žutu vrpcu, Rio Grande, Mogambo, Tragači, Čovjek koji je ubio Liberty Valancea). Riječ je o djelu epskog zamaha, iznimno uspjeloj adaptaciji novinske kratke priče Green Rushes novinara Saturday Evening Posta Mauricea Walsha, izvorno objavljenoj 1933. godine, a prema kojoj je scenarij za film sročio hvaljeni Frank S. Nugent (Fort Apache, Tri kuma, Nosila je žutu vrpcu, Anđeosko lice, Gospodin Roberts, Posljednji poklič), Fordov čest suradnik. Riječ je i o maestralno režiranom i izuzetno zabavnom filmu snimljenom na izvornim irskim lokacijama, djelu koje obiluje slikovitim i lagano pomaknutim karakterima, nostalgijom i duhovitim životnim detaljima, koje veliča ljepotu života, ljubavi i prijateljstva, te koje se na nekim američkim televizijskim postajama prikazuje svakog 19. ožujka, na dan svetog Patrika.
Remek-djelo Miran čovjek drugi je od tri filma koja je John Ford, jedan od najvećih redatelja svih vremena i Irac pravog imena Sean Aloysius O´Fearna, početkom 1950-ih režirao za producentsku tvrtku Republic Pictures, ne uspjevši ih privoljeti da mu omoguće adaptaciju Okretaja zavrtnja, glasovitog romana Henryja Jamesa. U glavnoj ulozi nastupa Fordov omiljeni glumac i prijatelj John Wayne (Poštanska kočija, Tri kuma, Nosila je žutu vrpcu, Rio Grande, Tragači, Čovjek koji je ubio Liberty Wallancea, Donovanov greben), najplastičniji simbol žanra vesterna, a njegovi su partneri cijenjena Maureen O´Hara (Krčma Jamaica, Zvonar crkve Notre Dame, Crni labud, Čudo u 34. ulici, Naš čovjek u Havani, Gospođica Miniver, McLintock!) te sjajni karakterni glumci poput oskarovca Barryja Fitzgeralda (Silom dadilja, Dugo putovanje kući, Tarzanovo tajno blago, Idući svojim putem...), raspoloženog Warda Bonda (Dolazi mladoženja, Bubnjevi uzduž Mohawka, Zameo ih vjetar, Narednik York, Malteški sokol, Gentleman Jim, Hondo, Johnny Guitar) i Victora McLaglena (Potkazivač, Vječnost i jedan dan, Fort Apache, Princ Valiant, Put oko svijeta u 80 dana), također dobitnika Oscara. Dojmljivu oscarom ovjenčanu fotografiju potpisuje trostruki oskarovac Winton C. Hoch (Gospodin Roberts, Izgubljeni svijet, Ivana Orleanska, Zelene beretke), a glazbu također oskarovac Victor Young (Guliverova putovanja, Kome zvono zvoni, Samson i Dalilah, Zapisano na vjetru).
Gledajući ovaj film rijetko se koji gledatelj barem na trenutak neće osjetiti pravim, istodobno grubim, nježnim i temperamentnim Ircem. Ne propustiti.
Na YouTubeu je ne bog zna kakva kopija čitavog filma:
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 09/09/2012 : 08:43:33
|
Danas u 10:18 na HTV 1, Umorstva u Midsomeru 13 (Midsomer Murders 13), kreatorica Caroline Graham, Velika Britanija, 2010.
Svakom, pa i najdobronamjernijem gledatelju dugovječne i vrlo solidne kriminalističke serije «Umorstva u Midsomeru», neizbježno za oko zapnu barem dvije činjenice: upravo nevjerojatno visoka stopa smrtnosti u slikovitom i srećom (ili na žalost) fikcionalnom britanskom okrugu, te veličina spomenutog Midsomera, pokrajine koja po slobodnoj procjeni potpisnika ovih redaka mora brojati barem nekih četrdesetak sela. Jer, uz to što manje ili više maštovite ubojice u svakoj epizodi oduzmu prosječno tri života, osim u iznimno rijetkim slučajevima priče pomaknutih eskapističkih TV filmova gotovo se nikad ne zbivaju više puta u istom mjestu, a budući trenutno u repriznim terminima gledamo već trinaestu sezonu serijala s četiri do šest slučajeva godišnje, računica je jasna i najvećem nevježi.
Temeljena na likovima kreiranima u mašti Caroline Graham, otočke književnice školovane na sveučilištu u Birminghamu, koja se nakon prilično kasnog proznog prvijenca, ljubavnog romana «Vatreni ples» objavljenog 1982. godine, kad je autorica već zašla u šesto desetljeće života, ubrzo okrenula pisanju kriminalističkih storija, «Umorstva u Midsomeru» još su jedan izdanak izuzetno popularnih i raskošno produciranih ekranizacija «whoduneit» krimića. Zaplete svojih djela koncipiravši pod očitim utjecajem literarnog nasljeđa Agathe Christie, Caroline Graham je svog junaka, pronicljivog i pomalo nespretnog višeg inspektora Toma Barnabyja, smjestila u pitoreskni Causton, naizgled idilično selo nalik St. Mary Meadu, u kojem svoje male sive stanice neumorno upošljava znatiželjna usidjelica Jane Marple. Barnaby je detektiv koji intuiciju, dedukciju, logiku i psihologiju uvijek pretpostavlja forenzičkim nalazima i analizi DNA, te staromodnošću i najčešće nimalo suvremenim metodama rada predstavlja svojevrsni, manje bizaran i karikaturalan, pandan Herculeu Poirotu. Dakako, i Barnaby ima svog Hastingsa, predvidljivo ne pretjerano dosjetljivog i ponekad šeprtljavog narednika zaduženog za zavirivanje u štagljeve, gacanje po blatu i sređivanje papirologije.
Premda je dakle u cjelini riječ o dobrano klišeiziranom i mahom neinventivnom variranju žanrovskih općih mjesta, ono što «Umorstvima u Midsomeru», slično adaptacijama bestselera Agathe Christie, daje atraktivan i prepoznatljiv okus, boju i miris, krije se u efektnom kreiranju ugođaja danas realno nepostojeće engleske provincije, izoliranih i prividno skladnih seoskih zajednica obojanih pastelnim tonovima, iza čijih se urednih fasada, brižno njegovanih vrtova, natjecanja u spravljanju «pastirskih pita» i odlazaka u lov kriju zloba, licemjerje, pohlepa, niske strasti i još niži nagoni. Uz pokoji časni izuzetak, sela u okrugu Midsomer nastavaju dobrodržeći, blazirani, amoralni i ekscentrični snobovi opsjednuti tradicionalnim engleskim vrijednostima, koje autori serije, producenti Brian True-May i Betty Willingale, dramaturg Anthony Horowitz i odabrani tim scenarista, prikazuju s primjetnom dozom ironije i crnog, nerijetko sardoničnog humora.
U kontekstu čitavog projekta, čak se i sredovječni inspektor Barnaby (izvrsni John Nettles, prethodno potvrđen u također vrlo popularnom serijalu «Bergerac»), postuliran kao moralna vertikala i predani profesionalac stabilnog, pače sasvim beskonfliktnog obiteljskog života, u suočenju s kosturima koji ispadaju iz ormara njegovih susjeda i svakovrsnim opačinama kojima danomice svjedoči, doima nerealno i nevjerodostojno. Neuvjerljivost protagonista i cjelokupnog koncepta zacijelo je najočitiji danak tendenciji autora da, otkrivajući mračno naličje na prvi pogled idilične engleske provincije, duh tih konzervativnih seoskih sredina istodobno (re)afirmiraju, sugerirajući da tradicionalizam i obiteljske vrijednosti u konačnici uvijek odnose prevagu nad pokvarenošću i zločinom.
Navedeni nedostaci ipak nisu razlog da se ljubitelji klasičnog «whoduneita» u nedjeljno jutro ne pridruže inspektoru Barnabyju u rješavanju zamršenih slučajeva.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 09/09/2012 : 14:17:43
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
U osnovi je riječ o vrlo neobaveznoj i besmislenoj komediji kojoj okvirni zaplet ponajprije služi za gomilanje Sellersovih urnebesnih gegova, a njegov lik budalastog francuskog inspektora osobitog naglaska pruža mu beskrajne mogućnosti za demonstraciju komičarskog i šire glumačkog umijeća. Poslije ćemo nažalost doznati da je Sellers bio prilično nesretna i mentalno dosta nestabilna osoba koja često nije uspijevala razlikovati svoju stvarnu osobnost od likova koje tumači i od filmske fikcije.
ako ništa drugo, barem je iz toga proizašla ružičasta pantera |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 09/09/2012 : 14:20:17
|
ali Troja meni ima vrhunsku fotografiju i scenografiju....odlično je snimljena!
osim toga meni su se svidjeli Pitt, O'Toole i Bana. ostatak je šamar u lice Homeru i njegovom djelu. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 09/09/2012 : 14:44:17
|
ovaj film je samo adaptacija legende, tak da o nikakvom šamaru nema govora!
ne, nije, film je labava adaptacija Homerove Ilijade. |
|
|
Topic |
|
|
|