forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Prijedlog za sprijecavanje nabijanja cijena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

comx
Starting Member

17 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 26/04/2011 : 11:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send comx a Private Message  Reply with Quote
Potaknut dogadjajima oko nabijanja cijena na aukcijama, imam jedan prijedlog koji bi mogao sprijeciti ili bitno otezati takve radnje.
Naime, na aktivnim aukcijama bi se mogla sakriti imena bidera do samog kraja aukcije. (Primjer ebay).
Na taj nacin bi onaj tko hoce nabijati cijenu trebao ispipavati svaku aukciju jer ne bi znao tko stoji iza najvece ponude, kao sto je to bio slucaj kada je saraivo nabijao cijenu darku18. Bilo je dovoljno da na jednom stripu "napipa" da je darko18 stavio 400 kuna pa je izlistao sve BO-ove aukcije na kojima je darko18 bidao i natukao cijenu na 399 kuna.
Ako imena bidera ne bi bila istaknuta na aktivnim aukcijama ovo ne bi bilo moguce.
Eventualno, moglo bi se prodavacu omoguciti da vidi tko sve bida njegov strip, ali ne znam ima li za to potrebe.
Mislim da bi se na ovaj nacin mnogima vratilo povjerenje u aukcije...

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
653 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 26/04/2011 : 11:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Ovo nije loš predlog, bez obzira na sve manjkavosti....
Šta mislite da jedan igrač može bidati samo jedan put određeni strip ??? Znači morao bih odmah da ponudi onu cijenu koju je maksimalno spreman platiti ?
Priznajem da nije bez manjkavosti ali bi spriječilo dizanje cijena.
Možda da se odnosi samo na stripove skuplje od 100 kuna.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/04/2011 : 11:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Prvi prijedlog ima koliko-toliko smisla, ali drugi uopće. Poanta aukcija je u stalnom podizanju ponude, nema smisla ograničiti broj ponuda na jednu. A što se prvog prijedloga tiče, nisam siguran koliko bi to bilo dobro, jer opet bi to onda unijelo nove dvojbe, probleme, pitanja. Tko hoce ići varati, naći će način. Ono što je najlakše trenutno je da ja ubuduće ovakve očite slučajeve namjernog podizanja cijena sankcioniram izbacivanjem člana koji ih je ostavio.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40631 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/04/2011 : 13:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Iskreno glupo je... Dokazano je da je jedan clan nabijao cene drugom pod izgovorom da ga nauci pameti.. Ma vazi..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

comx
Starting Member

17 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 26/04/2011 : 14:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send comx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Prvi prijedlog ima koliko-toliko smisla, ali drugi uopće. Poanta aukcija je u stalnom podizanju ponude, nema smisla ograničiti broj ponuda na jednu. A što se prvog prijedloga tiče, nisam siguran koliko bi to bilo dobro, jer opet bi to onda unijelo nove dvojbe, probleme, pitanja. Tko hoce ići varati, naći će način. Ono što je najlakše trenutno je da ja ubuduće ovakve očite slučajeve namjernog podizanja cijena sankcioniram izbacivanjem člana koji ih je ostavio.

Vec sam spomenuo da na ebay-u postoji anonimno bidanje (samo prvo i zadnje slovo je naznaceno). Opcepoznato je da je ebay jedan od najvecih, ako ne najveci aukcijski sajt pa ako tamo to funkcionira, zasto bi ovdje bilo problema?
No, ako ipak to ne bude prihvaceno, neka se u pravila uvrsti zabrana namjernog podizanja cijena bez namjere kupovanja, s naznakom da ce u tim slucajevima clan koji prekrsi pravilo biti izbacen.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/04/2011 : 14:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Zasto bi bilo problema? Zato jer ce se uvijek naći netko tko će imati nešto protiv. I to ima smisla na ebayu, gdje imaš milijune članova,a ovdje gdje ih je malo, prvo i zadnje slovo su ponekad sasvim dovoljni...
I iskreno, ne da mi se sve pretumbavati zbog jednog izoliranog slučaja.
Ovo ću dodati u pravila, s tim se slažem.

Trouble will find me
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25765 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/04/2011 : 14:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Iskreno glupo je... Dokazano je da je jedan clan nabijao cene drugom pod izgovorom da ga nauci pameti.. Ma vazi..

Zašto bi to bilo nabijanje cena? Ako je neko stavio kao svoju ponudu 400kn, onda to znači da je toliko spreman da plati, zar ne? U suprotnom, znači da je stavio neku nebuloznu cenu u nadi da će svi odustati kod 150kn, i da će on sve stripove dobiti. Što isto nije fer, aukcije su drugačije zamišljena.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

comx
Starting Member

17 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 26/04/2011 : 14:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send comx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Zasto bi bilo problema? Zato jer ce se uvijek naći netko tko će imati nešto protiv. I to ima smisla na ebayu, gdje imaš milijune članova,a ovdje gdje ih je malo, prvo i zadnje slovo su ponekad sasvim dovoljni...
I iskreno, ne da mi se sve pretumbavati zbog jednog izoliranog slučaja.
Ovo ću dodati u pravila, s tim se slažem.

U redu. Vjerojatno ce ovo pravilo sprijeciti daljnje slucajeve.
Zahvaljujem.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/04/2011 : 14:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by manhunter
]

Zašto bi to bilo nabijanje cena? Ako je neko stavio kao svoju ponudu 400kn, onda to znači da je toliko spreman da plati, zar ne?
------------------------------------------------------------------------------------------
Da,spreman je platiti u fer aukciji a nabijanje cijena(iz bilo kojeg razloga) sa ponudama kod stripa kojeg se ne namjerava kupiti nije fer i aukcija se treba poništiti.
__________________________________________________________________________________________
[quote]Originally posted by manhunter
U suprotnom, znači da je stavio neku nebuloznu cenu u nadi da će svi odustati kod 150kn, i da će on sve stripove dobiti. Što isto nije fer, aukcije su drugačije zamišljena.
------------------------------------------------------------------------------------------
Zašto nije fer?kako misliš drugačije osmišljenje?Pa upravo aukcija i radi na principu da se ostavi ponuda i najveća pobjeđuje.Koliko će netko staviti nije ničiji problem osim onoga koji je ponudio pod uslovom(šta se podrazumijeva)da zaista želi kupiti aukciju.Ako netko želi nekome nabidavati cijenu to je teško dokazati ali u nekim slučajevima se i može dokazati.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 26/04/2011 14:55:09
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 26/04/2011 : 15:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Pokvareni ljudi i prevaranti uvijek će naći način kako zaobići pravila, kako god ona bila koncipirana.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8289 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 26/04/2011 : 15:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je neporebno oko jednog slučaja se zajebavat i postavljat nove postavka.
Gotovo je nemoguče dokazat da li netko kupuje strip da ga kupi ili da napakosi nekome.
Mislim da se meni prošle godine prilikom kupnje nešto dogodili, samo prodavać na aukcijama kasnije mi ih je dao ispod cijene od koje sam izlicitirao tako da me nije briga. Samo što ja dan danas sumljam da je taj "padobranac" imao namjeru da kupi taj strip, budući je mala vjerojatnost da ga on nema u svojoj kolekciji odavno.
Ako je ima loše namjere to je njegova stvar i njegova sramota.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17048 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/04/2011 : 15:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Kao što Markos reče u gornjim postovima - izbaciti članove koji namjerno nabijaju cijene = jedino rješenje.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/04/2011 : 16:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Prvi prijedlog je fenomenalan

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/04/2011 : 17:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Iako je prijedlog da se ne vidi ime bidera do istjeka aukcije super (konačno bih mogao gaziti preko poznanika na aukcijama bez griže savjesti ), treba uzeti u obzir i ovo:
I prodavači stripova moraju od nečega da žive.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 26/04/2011 17:52:55
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 26/04/2011 : 18:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
Prijedlog za prodavače...
1.Vrijednije i skuplje aukcije postavljajte tako da ističu u vrijeme kad većina kupaca može kod kuće u miru pratiti njima
interesantne stripove i potrošiti sat-dva na svoj hobi...
(recimo petak-subota navečer) tako da i kupci sa malo slobodnog
vremena dođu na svoje...ako ni onda nemaju vremena,neka odmah
ostavljaju ponude ali pritom moraju biti svijesni da ih netko
može razguziti zbog ovog ili onog razloga i za to im nije nitko kriv
2.U slučaju da prodavač primjeti ponudu od novog-sumnjivog-ovakvog-
onakvog kupca neka ga odmah kontaktira(ta opcija postoji)pa ukoliko
ovaj ne odgovara ili ne želi prodavaču dati osobne podatke ili je
iz nekog drugog razloga prodavaču sumnjiv,neka mu ovaj zabrani pristup njegovim aukcijama(i ta opcija postoji) i mirna Bosna!!
Naravno,govorim o vrijednijim aukcijama...
prijedlog za kupce
1.Za svaki hobi treba odvojiti malo vremena pa tako i za ovaj...
sačekajte kraj aukcije,odlučite koliko stvarno želite i možete
platiti neki strip,stisnite ENTER i to je to...ili ste ga osvojili ili niste...u svakom slučaju nitko Vam neće stići nabijati cijenu a
ako ga je osvojio Pero,Janez,Mujo ili Stipe,znači da ga je danas
više želio od Vas.Ionako će se za dan-dva-deset-trideset pojaviti
isti strip možda i u boljoj kondi i kupite ga za manje novaca...
Tko nema vremena za svoj hobi neka upisuje ponude 14 dana prije
ali mora biti svjestan da mu se može desiti upravo nešto kao
Darku 18
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/04/2011 : 18:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Mudro rečeno.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47431 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/04/2011 : 20:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
o prvom prijedlogu bi se dalo razmislit,drugi nema smisla.
bit aukcija i je u nabidavanju

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 26/04/2011 : 22:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

o prvom prijedlogu bi se dalo razmislit,drugi nema smisla.
bit aukcija i je u nabidavanju

Slažem se sa tobom...i meni je zakon igra sa bidanjem,
adrenalin i tako to...ali nažalost,kad osjetiš da nije uvijek
sve u okvirima fair-playa,pitaš se...čemu sve to!!
Stekneš osjećaj da si riba na udici pa sa tobom netko cima i
ispipava koliko jako si zagrizao...zato ja radije proletim pored
mamca,zagrizem jako pa ako ostane u ustima, ostane,ako ne...
idem dalje do sljedećeg zalogaja...
ali eto,svatko ima svoju taktiku i za nju misli da je najbolja..
svojim prijedlogom nisam mislio ništa loše sugerirati nikome...
sorry ako jesam...pozdrav
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 27/04/2011 : 00:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rednazgul
<zato ja radije proletim pored
mamca,zagrizem jako pa ako ostane u ustima, ostane,ako ne...
idem dalje do sljedećeg zalogaja...

Što jest jest, imaš opaku vilicu s obzirom što si sve dosad zagrizao (i ulovio).
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40631 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/04/2011 : 12:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter
Zašto bi to bilo nabijanje cena? Ako je neko stavio kao svoju ponudu 400kn, onda to znači da je toliko spreman da plati, zar ne? U suprotnom, znači da je stavio neku nebuloznu cenu u nadi da će svi odustati kod 150kn, i da će on sve stripove dobiti. Što isto nije fer, aukcije su drugačije zamišljena.

A sta je fer? Da mu se nabiju cene iz pakosti?

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 27/04/2011 : 14:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zato ti ides da obidjes dvorac Vlada nabijaca!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40631 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/04/2011 : 14:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne idem..

Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
634 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 27/04/2011 : 15:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sale, manhunter mudro zbori ;)
Ako je neko ponudio 400, znaci da u najgorem slucaju toliko i planira da plati!
Neko je ponudio 400kn, a nije planirao toliko da da, a igrom slucaja i ja sam zainteresovan za istu aukciju i ponudim 500kn, znaci on nije ispao fer i meni je podigao cenu na 401kn!
Po tvojoj logici to bi bilo tako!?
Sto se mene tice, ako neko provali neciji sistem licitirabnja...i podigne mu cene nema nista lose, vec je to greska (nazovi i naivnost) ovog sto licitira i odmah nudi visoke cene.

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

scanturion
Junior Member

Croatia
465 Posts

Member since 11/01/2002

Posted - 27/04/2011 : 17:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send scanturion a Private Message  Reply with Quote
[/quote]

Sale, manhunter mudro zbori ;)
Ako je neko ponudio 400, znaci da u najgorem slucaju toliko i planira da plati!
Neko je ponudio 400kn, a nije planirao toliko da da, a igrom slucaja i ja sam zainteresovan za istu aukciju i ponudim 500kn, znaci on nije ispao fer i meni je podigao cenu na 401kn!
Po tvojoj logici to bi bilo tako!?
Sto se mene tice, ako neko provali neciji sistem licitirabnja...i podigne mu cene nema nista lose, vec je to greska (nazovi i naivnost) ovog sto licitira i odmah nudi visoke cene.

[/quote]

Ne mogu vjerovati da netko misli kao ti. Budala je onaj koji radi i nema vremena cijeli dan visiti na forumu ili strip aukcijama, već ponudi za hrpu stripova koji nikada nisu prešli cijenu cca 200 kuna 400 kuna po stripu jel je bio spreman platiti 20% veću cijenu od najviše ikada (cca 200 kuna) i nije imao vremena buljiti u aukcije. Heroj, majstor, legenda je osoba koja ne radi ništa nego se muva po aukcijama da ulovi takve naivce, pa da im nabida što više može. Da meni netko to napravi prije isteka aukcija (kao što je napravljeno Darku18), istog trena bi zamolio prijatelja koji uopće ne čita stripove da lupi cijenu 1.500,00 kuna na svaki taj strip. A dobrano bi se potrudio da osoba koja je namjerno pumpala cijenu nikada više na aukcijama ne osvoji strip.

Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju.

Edited by - scanturion on 27/04/2011 17:34:55
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
634 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 27/04/2011 : 18:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by scanturion

Ne mogu vjerovati da netko misli kao ti.

:)
quote:

Budala je onaj koji radi i nema vremena cijeli dan visiti na forumu ili strip aukcijama,

to si ti rekao!
quote:

već ponudi za hrpu stripova koji nikada nisu prešli cijenu cca 200 kuna 400 kuna po stripu jel je bio spreman platiti 20% veću cijenu od najviše ikada (cca 200 kuna) i nije imao vremena buljiti u aukcije.

20% je 240kn! tako da je 400kn...dosta vise :)
quote:

Heroj, majstor, legenda je osoba koja ne radi ništa nego se muva po aukcijama da ulovi takve naivce, pa da im nabida što više može. Da meni netko to napravi prije isteka aukcija (kao što je napravljeno Darku18), istog trena bi zamolio prijatelja koji uopće ne čita stripove da lupi cijenu 1.500,00 kuna na svaki taj strip. A dobrano bi se potrudio da osoba koja je namjerno pumpala cijenu nikada više na aukcijama ne osvoji strip.

hahaha ovo je najjaca fora!

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

scanturion
Junior Member

Croatia
465 Posts

Member since 11/01/2002

Posted - 27/04/2011 : 19:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send scanturion a Private Message  Reply with Quote
Srleb
1.Nazvati nekog naivnim i zbog njegove tzv. naivnosti ga iskoristiti je drugi način da nekog nazoveš budalom.
2.Pročitaj dobro šta sam rekao za 20% i razmisli. Odjednom se desilo da 20-tak, 30-tak stripova premaši najveću ikada cijenu za 100%. I sve to zaslugom jednom heroja i genijalca koji je odlučio naučiti, kako si ti to nazvao-naivca, pameti.
Jebote, tko na ovom Balkanu ima novaca i želi ga potrošiti, odmah se nađu dušebrižnici koji ga žele opelješiti i onda čovjeka s novcem smatraju naivcem, a onoga koji ga je opelješio - herojem.
Po meni, svatko to namjerno pumpa cijene na aukcijama iz pakosti, a ne iz želje da kupi strip je lopov i zaslužuje doživotni ban iz aukcija.

Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000