Author |
Topic |
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 30/04/2011 : 00:31:08
|
quote: Originally posted by Imrahil
Fantastično Zadnja tri broja kupljena i Caravan kompletiran
Cuj kupljena! Ja ih dobio oko 20h i vec procitao sve. Ako neko hoce da napisem kraj ovde, tu sam. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13461 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 30/04/2011 : 00:35:36
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by Imrahil
Fantastično Zadnja tri broja kupljena i Caravan kompletiran
Cuj kupljena! Ja ih dobio oko 20h i vec procitao sve. Ako neko hoce da napisem kraj ovde, tu sam.
Ih, da sam bio kući večeras, pročitao bih i ja |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1615 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 30/04/2011 : 08:53:39
|
quote: Originally posted by sawitch
E sada da vidim one sto su tvrdili da ce uzeti sve na gomili... Hoce li biti toga...
Inace, Cerichus, dobar ti avatar... Stitch..
Thanks sawitch |
Elvis has just left the building! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38063 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 30/04/2011 : 09:55:58
|
Ljudi, mozete sve, SAMO NE SPOJLAJTE!!!! Inace...
Cekajte da i ostala raja dobije dvanaesticu! Onda mozemo zajedno.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 30/04/2011 : 12:01:19
|
quote: Originally posted by Poli
Ljudi, mozete sve, SAMO NE SPOJLAJTE!!!! Inace...
Cekajte da i ostala raja dobije dvanaesticu! Onda mozemo zajedno.
Tako je!! Neka neko otvori novu temu u pdf Bonelli gde će da se priča o tome. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 30/04/2011 : 15:48:31
|
Svi su poginuli na kraju ????? Bože, koji glup kraj, totalno mi je pokvario prvih 11 epizoda ! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 30/04/2011 : 15:54:14
|
Spoilers below, highlight to read
Kraj je teska prevara. Najteza. Ali, u neku ruku, ne znam koliko vas je na kraju i stiglo da zanima sta se desava sa samim karavanom. Mene je sudbina ljudi iz Nest Pointa interesovala tokom prve i mozda poslednje epizode. Ostatak sam proveo citajuci o sudbinama "malih" ljudi, emigranata koji se uklapaju u novu sredinu, rok zvezda, kantri pevaljki, starih indijanaca...i kao takav, jedan, "letopisni" strip, Karavan prolazi. U sustini, koliko god taj kraj bio prevara kao sto sam i rekao, nekako mi to i nije previse bitno, ja sam svoje uzivanje vec izvukao iz ovog stripa. Mislim da je Medda ono sto je hteo da izbaci iz sebe uspesno uradio u epizodama 2-11. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 30/04/2011 : 16:06:15
|
quote: Originally posted by anto
Svi su poginuli na kraju ????? Bože, koji glup kraj, totalno mi je pokvario prvih 11 epizoda !
Tacno tako, ono sa hidrogenskom bombom koja je slucajno ostala u bunkeru pa je Davide Donati aktivirao da bi spasao svet od clanova karavana koji su se pretvorili u zombije je |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 30/04/2011 : 16:13:31
|
E jebi ga. Čuo sam da je neobičan kraj, ali ovo sa hidrogenskom bombom je baš jeftino! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 30/04/2011 : 16:16:40
|
kako ne, premijera u maju, ali prvo Tor |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Ace of Spades
Junior Member
464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 30/04/2011 : 17:58:16
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ko bi rekao da se Davide na kraju autovao kao peder. A bas mi bio simpatican lik.
|
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 30/04/2011 : 18:53:39
|
Thor ? Kad ? Koji ? |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/04/2011 : 22:32:24
|
E sad mogu da pohvalim PP kad su konacno stigli i poslednji primerci Caravana u Nis. Sad mozemo da krenemo sa Greystormom, a izmedju da presecemo jednom Sigmom. A Colt ce vika pijenje za uspesno zavrsen projekat Caravan.
Zajebemo li lekovi i vrnemo se na alkohol on moz da zaboravi na izdavastvo |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/04/2011 : 22:34:24
|
Ueeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Konacno! A posebno mi se svidja sto ima najava za Greystorm.
A ja pored stripova koji su mi tu najavu vidim ovde |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13461 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 01/05/2011 : 19:20:11
|
OPREZ SPOILERI!!!
Posljednja dva broja Karavana su prozeta, za mene, prilicno iznenadjucojom kolicinom religioznosti, prije svega imajuci u vidu Medin naglaseno ljevicarski stav koji nije krio ni u Karavanu, ni ranije u Dilanu. Izgleda da taj lijevi stav nije uticao na cini se duboku religioznost ovog autora. I to izgleda nije moderna, new age, eko-religioznost (vidi Avatar) kakvu bismo mogli ocekivati, vec prilicno konzervativna, eksplicitno intervencionisticka religioznost.
Jasno je, Masimo Donati je veliku istinu o zivotu shvatio u kanjonu Kolorada, kada je uvidio da taj kanjon nije posljedica nasumicnih djelovanja bezimene i stihijske prirode, vec diplomski rad najveceg arhitekte. Velika istina je od tada, ocigledna Masimu, ali ne stize da je prenese svom sinu. Sin medjutim, instiktivno osjeca sto mu je raditi, autom ulijece u out of this world (ovaj put zaista) oblake, koji jesu deus ex machina (opet deus - ne sjecam se da li je Meda pisao predgovore za ovo izdanje, ako jeste, eto mi jos jednog argumenta) resenje za sve njegove probleme i put u novi pocetak, u pravom smislu te rijeci: vrata raja (iako taj raj tek treba definisati i shvatiti). Dakle, oblaci jesu neobjasnjivi (sto rece bescutna doktorica), kao sto je i pravilnost kanjona Kolorada neobjasnjiva, intervencionizam je ocigledan. Veliki arhitekta se smije u lice arhitektama-pripravnicima i ex nihil stvara proceduru delta, za koju je naucnicima rezima trebalo ko zna koliko vremena. Da i ne pominjemo jasne biblijske aluzije u samim naslovima posljednja dva broja.
Za mene, ovo nije prevaran kraj, vec konsekventan nacin da autor svoje preokupacije i ideje jasno predoci kao vezivno gradivo, pocetak i kraj svake male price koju je kroz serijal jako dobro ispripovjedao.
Ono sto mi ostaje malo nejasno je Davideova uloga u svemu tome. Apsolvirali smo (valjda) da nije slucajno dosao u posjed usb-a, da mu ga je vojska doturila sa nekom svrhom, iako se sluzila izvjesnom obmanom. Da li je Davide centar citave price, da li je procedura Delta, pa i sam karavan, stvoren samo zbog njega, da u njemu razvije neke sposobnosti, svijest i moc koje su svijetu potrebne u tom trenutku? Ako cemo toliko daleko da idemo, da li su spasonosni oblaci upravo Davideova kreacija?
Primjeticemo da na 83. strani nepoznati naucnik kaze: "decak im je pobegao". Dosta je bitno znati da li u originalu pise "un ragazzo" ili "il ragazzo". Ako je "un ragazzo", onda je u pitanju "jedan decak" ili "neki decak", znaci neodredjena osoba nebitnog identiteta i onda je moje naklapanje iz prethodnog pasusa bezvezno, a ako je "il ragazzo", onda je u pitanju "the boy", da ne kazem "the Messiah", neko ciji je identitet poznat u Vasingtonu - arhitektama pripravnicima, a to onda bas i nije slucajno, kao sto mozda ni njnegov bijeg nije bio slucajan.
Sve u svemu, za mene zanimljiv i intrigantan kraj jednog serijala, koji zasluzuje postovanje, kako izolovano, posmatrano kroz njegove djelice, tj. epizode, i kao cjelina. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
Posted - 01/05/2011 : 23:23:16
|
Alal ti vera na postu... Prekopiraj ga na topic o Caravanu koji sam danas otvorio u Boneli pdf-u... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
General Katana
New Member
206 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 02/05/2011 : 00:33:42
|
Za mene je Caravan - bacene pare!!! kakav besmislen kraj... bez ikakvog objasnjenja... bez kraja...
ako neko ima reci hvale za ovakav kraj... to je samo zato da mu ne bude zao bacenih para... |
There can be only one! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 02/05/2011 : 01:11:28
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ko bi rekao da se Davide na kraju autovao kao peder. A bas mi bio simpatican lik.
|
|
|
sergio gardini
New Member
Serbia
226 Posts
Member since 18/07/2009 |
Posted - 02/05/2011 : 11:05:18
|
quote: Originally posted by General Katana
Za mene je Caravan - bacene pare!!! kakav besmislen kraj... bez ikakvog objasnjenja... bez kraja...
ako neko ima reci hvale za ovakav kraj... to je samo zato da mu ne bude zao bacenih para...
Što volim ove koji znaju tuđe misli i misle da ako on imaju neki određeni stav svi drugi moraju da slede njegov primer, tipa meni se ne sviđa, generalno je sranje i svi moraju tako da misle. Dečko nauči već jednom o ukusima se ne raspravlja! |
|
|
Topic |
|