Ljudi, u Zagrebu u Profilu na Cvjetnome Trgu imate za 40 kn kupiti odličan moderni western El Diablo. Autori su Brian Azzarello i Danijel Žeželj, pa nemojte propustit priliku
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Kupio neki dan El Diablo u Profil Mozaiku u Rijeci. Izvrstan strip! Odlicna prica i jos bolji nacin na koji je ispricana. O genijalnosti Zezeljevog crteza se vec sve zna. Iako je u pravilu efektniji u crno-bijeloj varijanti, moram priznati da mi je ovdje kolor cak dobar. Pohvale Kevinu Somersu koji je zasluzan za to.
Velika preporuka svim ljubiteljima westerna i dobrog stripa. Nazalost stripa vise nema za kupiti u knjizarama Profil Mozaika, ali tu je uvijek internet! A tko zna, mozda nas i Marko jednog dana razveseli s crno-bijelim izdanjem.
Zasto se neki od nasih izdavaca ne upusti u izdavanje stripova vestern zanra koji nisu sa tla Italije? Ja bih bas voleo da vidim Jonah Hexa ili neki slican zanimljiv vestern serijal kod nas.
Hajmo pokušati pobrojati što je sve od strip vesterna izašlo u zadnje vrijeme na našim prostorima.
Evo ja ću početi sa Fibrom (jer mi je njen katalog lako pregledati ;) ): - Svi do zadnjeg (BD) - Western (BD) - Texas Cowboys (BD) - Miris gladnih dječaka (BD) - Colt Frontier (ITA) - Maršal Bass (BD/CRO) - Pogrebnik (BD) - Stern (BD) - Čovjek koji nije volio vatreno oružje (BD) - Pero na vjetru (BD) - Welcome to Springville (ITA) - Kolekcionar (BD) - Ken Parker (ITA)
Bliski vesternu: - O'Boys (BD) - Indijansko ljeto (ITA) - Alvar mayor (ARG) - Tiki (ITA) - Čovjek s Filipina (ITA)
Možda u neo upadaju i ovi koje nisam čitao: - Punisher (USA) - Juan Solo (BD) - Hombre (ESP)
Javite ako mi je što promaklo.
I slobodno dodajte što je izašlo od drugih izdavača, budem i ja (mislim da nema smisla pojedinačne epizode kod serijala nabrajati, dovoljno je ime serijala, eventualno raspon brojeva koji su izašli ako vam se da).
planiram ponoviti Lestera Cockneya, to ti je novo izašlo a mislim (trenutno nisam siguran dok ne ponovim) da bi moglo ići u široko shvaćeni vestern (ako ne tražiš samo klasične), dapače, baš tu se radi o onome što me sada jako jako privlači: "granica" u egzotičnim krajevima svijeta
planiram ponoviti Lestera Cockneya, to ti je novo izašlo a mislim (trenutno nisam siguran dok ne ponovim) da bi moglo ići u široko shvaćeni vestern (ako ne tražiš samo klasične), dapače, baš tu se radi o onome što me sada jako jako privlači: "granica" u egzotičnim krajevima svijeta
Ja ga sad citam. Malo ga je vrijeme pregazilo, ali meni je uvijek bio drag... i da mislim da upada u western.
Zgotovio i drugi integral Lestera. Uživancija, europski gentleman western. Imam određenih problema s Franzom i načinom na koji vodi priču, ali mu opraštam.