Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 08/02/2012 : 12:30:00
|
quote: Originally posted by hrvoje23
Krasno...
Prošle sam godine, pročitao oko cca.30-tak epizoda Kita i Frenkija, lms od negdje 370- do 650. Teme skoro iste kao npr.u Teksu, ali imaju neku lijepu i privlačnu dozu naivnosti... Ima nešto i loših epizoda, ali i nevjerojatno odličnih i zanimljivih. Naravno najviše/najbolje pamte se one fantastične. Nekih stranica/sličica sjecam se još iz djetinjstva... Od crtača-Gamba mi baš odgovara tim rendžerskim epizodama. Prekrasno crta konje.
|
|
|
marinac
Average Member
570 Posts
Member since 13/05/2011 |
Posted - 08/02/2012 : 13:30:51
|
Sve višr razmišljam da počnem da sakupljam epizode Kit Tellera koje izdaje Van Gogh.
Istina je da dobre epizode počinju tek oko broja 50 pa na dalje, ali vredi ih sve imati. Naslovnice su prava umetnička dela. Fantastične su. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18909 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 08/02/2012 : 14:02:57
|
quote: Originally posted by marinac
Sve višr razmišljam da počnem da sakupljam epizode Kit Tellera koje izdaje Van Gogh.
Istina je da dobre epizode počinju tek oko broja 50 pa na dalje, ali vredi ih sve imati. Naslovnice su prava umetnička dela. Fantastične su.
bolje kasno nego nikad...ako baš želiš mislim da bi mogao još nabaviti sve brojeve ali ako ti su bitnije priče ništa loše ako počneš od 50 broja...iskreno pravi i ozbiljniji MR sa najboljim epizodama počinje oko Tajanstvenog zamka, bar meni...pretrpili smo najgore(prve i naivne pričice) i ako VG stvarno ne usere motku-najbolje od Kit Tellera TEK DOLAZI,..ovo se ne propušta...ovo prije i nije takva greška. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
|
marinac
Average Member
570 Posts
Posted - 08/02/2012 : 17:32:27
|
quote: Originally posted by teller
Istina je da dobre epizode počinju tek oko broja 50 pa na dalje, ali vredi ih sve imati. Naslovnice su prava umetnička dela. Fantastične su.
bolje kasno nego nikad...ako baš želiš mislim da bi mogao još nabaviti sve brojeve ali ako ti su bitnije priče ništa loše ako počneš od 50 broja...iskreno pravi i ozbiljniji MR sa najboljim epizodama počinje oko Tajanstvenog zamka, bar meni...pretrpili smo najgore(prve i naivne pričice) i ako VG stvarno ne usere motku-najbolje od Kit Tellera TEK DOLAZI,..ovo se ne propušta...ovo prije i nije takva greška.
U Striparnici Darkwood u Beogradu se još uvek mogu naći sve epizode koje su da sad izašle od broja jedan pa sve po redu.(Barem mislim da mogu da se nađu).
Sad si me ohrabrio i pomogao da lakše donesem odluku. |
Edited by - marinac on 08/02/2012 17:34:47 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18909 Posts
Posted - 08/02/2012 : 18:05:34
|
bolje kasno nego nikad...ako baš želiš mislim da bi mogao još nabaviti sve brojeve ali ako ti su bitnije priče ništa loše ako počneš od 50 broja...iskreno pravi i ozbiljniji MR sa najboljim epizodama počinje oko Tajanstvenog zamka, bar meni...pretrpili smo najgore(prve i naivne pričice) i ako VG stvarno ne usere motku-najbolje od Kit Tellera TEK DOLAZI,..ovo se ne propušta...ovo prije i nije takva greška.
U Striparnici Darkwood u Beogradu se još uvek mogu naći sve epizode koje su da sad izašle od broja jedan pa sve po redu.(Barem mislim da mogu da se nađu).
Sad si me ohrabrio i pomogao da lakše donesem odluku.
baci pogled na topic MR u izdavačkom izlogu, Hello najavljuje nove brojeve za prolječe pa imaš vremena nešto poradit na propuštenim do sada...najavljuje KINESKU ČETVRT koju je Dnevnik preskočio...za kašnjenje imaju opravdanje a nama je da jim povjerujemo...drugo nam i ne preostaje kad več Kit Teller nije Zagor da ga imamo u pet edicija. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
marinac
Average Member
570 Posts
Posted - 08/02/2012 : 23:41:45
|
Jasno je meni da kasni zbog materijala. Prihvatam ispriku ma kakva god bila.
Samo mi nije jasno kao to da se Ludensovi Veliki Blek, Komandant Mark i Kapetan Miki prodaju u tako velikim tiražima, na hiljade primeraka, a Mali Rendžer od Van Gogh-a ne može ni u 500 primeraka. U čemu je kvaka??? |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 09/02/2012 : 00:40:21
|
Samo mi nije jasno kao to da se Ludensovi Veliki Blek, Komandant Mark i Kapetan Miki prodaju u tako velikim tiražima, na hiljade primeraka, a Mali Rendžer od Van Gogh-a ne može ni u 500 primeraka. U čemu je kvaka???
Serijal je kod nas završen '86, posle toga je krenuo reprint prvih i naivnih/loših epizoda koje teško da su mogle da pridobiju novu publiku, pogotovo pored tada novih serijala kao što su MM i DD. Takođe, nakon što je Dnevnik pukao, tokom devedestih, svi "glavni" ZS i LMS junaci su se makar na trenutke bili vratili na kioske, u vidu novih epizoda ili reprinta, jedino Kit nije. Plus, u istom periodu su se prilično lako mogli naći poslednjih 300-400 brojeva ZS i LMS (period Kitovog reprinta), pa generacije koje su na taj način ulazile u svet stripa opet nisu imale priliku da se upoznaju sa ovim serijalom na pravi način.
A mislim da je Mali Rendžer i na vrhuncu kvaliteta bio potcenjen u odnosu na Marka i Bleka koji su tada imali veće tiraže i od Zagora. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 09/02/2012 : 01:25:47
|
Ma kakvi... Pa ja sam, dok sam bio klinac, najvise volio pocetne epizode Malog rendzera. Bile su mi 2 put bolje od onih objektivno najboljih epizoda, koje su mi licile na Zagora. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 09/02/2012 : 14:34:36
|
quote: Originally posted by dessa
Samo mi nije jasno kao to da se Ludensovi Veliki Blek, Komandant Mark i Kapetan Miki prodaju u tako velikim tiražima, na hiljade primeraka, a Mali Rendžer od Van Gogh-a ne može ni u 500 primeraka. U čemu je kvaka???
Serijal je kod nas završen '86, posle toga je krenuo reprint prvih i naivnih/loših epizoda koje teško da su mogle da pridobiju novu publiku, pogotovo pored tada novih serijala kao što su MM i DD. Takođe, nakon što je Dnevnik pukao, tokom devedestih, svi "glavni" ZS i LMS junaci su se makar na trenutke bili vratili na kioske, u vidu novih epizoda ili reprinta, jedino Kit nije. Plus, u istom periodu su se prilično lako mogli naći poslednjih 300-400 brojeva ZS i LMS (period Kitovog reprinta), pa generacije koje su na taj način ulazile u svet stripa opet nisu imale priliku da se upoznaju sa ovim serijalom na pravi način.
A mislim da je Mali Rendžer i na vrhuncu kvaliteta bio potcenjen u odnosu na Marka i Bleka koji su tada imali veće tiraže i od Zagora.
TAČNO! |
Edited by - 1Euro on 09/02/2012 14:35:18 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47183 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/02/2012 : 22:27:24
|
quote: Originally posted by King Warrior
fumetti 3d collection
ovako iz profila izgleda ka da ima žuticu |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47183 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/02/2012 : 22:27:49
|
imaš li bistriju sliku? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
marinac
Average Member
570 Posts
Posted - 14/02/2012 : 22:34:26
|
quote: Originally posted by lwood
fumetti 3d collection
ovako iz profila izgleda ka da ima žuticu
Bilo bi bolje da ovo nikad nisam video. Kvari mi utisak o Malom rendžeru. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 14/02/2012 : 23:40:34
|
fumetti 3d collection
Da li ima i Frenky Beleven? Ili ostali iz utvrđenja ili samo ovaj "čovečuljak" |
|
|
marinac
Average Member
570 Posts
Posted - 15/02/2012 : 01:03:53
|
Ova figurica izgleda kao groteskna kreatura. Strahota koko je ružno ovo glavato čudovište.
Da ne bude zabune volim stripove Kit Tellera.
|
Edited by - marinac on 15/02/2012 01:05:07 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38131 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17050 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17050 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18909 Posts
Posted - 22/03/2012 : 08:25:34
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by jaki
tribalo bi zaminit one talijanske naslovnice sa enciklopedije jer su mutne sa ovima: http://www.editorialemercury.net/html/panas/prcover4.php (makar prvih 96)
Odudaralo bi od ostatka
pravi crnogorski odgovor
Umoran sam ovih dana, moram u skladu s tim da odgovorim
koliko je to "ovih dana" dana? 365 ili 366?
|
|
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 25/03/2012 : 11:26:09
|
quote: Originally posted by lwood
fumetti 3d collection
ovako iz profila izgleda ka da ima žuticu
Ili kao da je sin Čin Laoa... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17050 Posts
Posted - 25/03/2012 : 13:26:54
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by jaki
tribalo bi zaminit one talijanske naslovnice sa enciklopedije jer su mutne sa ovima: http://www.editorialemercury.net/html/panas/prcover4.php (makar prvih 96)
Odudaralo bi od ostatka
pravi crnogorski odgovor
Umoran sam ovih dana, moram u skladu s tim da odgovorim
koliko je to "ovih dana" dana? 365 ili 366?
Dvadesetak |
|
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Topic |
|