ehej kasperu bilo je do srede... ja u sredu uhvatim keca dvojku cetvorku i peticu u mracnoj sumi i skapiram da cu da izvisim za trojku... ali nadjem kod komsija... i tako bude kompletno... posle sve znas... hahahaha....
Nesumnjivo najbolji strip koji sam u životu pročitao. 1500 stranica čistog, polaganog, profinjenog i lijepog pripovijedanja koje čitatelja hvata u svoj neodoljivi zagrljaj i tjera da se čita stalno još.
Nemojte da vas zavara količina stranica. S Vrhom bogova nema žurbe, treba ga pustiti da se razvije i dekantira i onda će na površinu izaći ljepota i plemenitost ove pripovijesti. I uvjeravam vas da će nakon što se dovrši zadnja stranica Vrh još danima biti prisutan u mislima.
Na 7. stranici ovoga topica sam napisao da je izdanje/strip godine Inkal. Sada kad sam pročitao Vrh bogova shvatio sam koliko je to bilo krivo...
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
@Mord Nisam pročitao Fotografa. Htio sam ga nedavno kupiti, ali mi je malo skupo bilo i lova je otišla na druge stvari.. Onda sam tražio u knjižnici, ali svi primjerci su stalno vani. Rezervirao sam ga i baš bih ovih dana trebao otići pokupiti knjigu.
Vidio sam da si pohvalio taj strip na forumu? Bi li po tebi spadao u kvalitetu Vrha pa preporučuješ? Zanima me to jer mi se po privjuvu baš nije svidio, ali gledajući dosadašnja iskustva ispalo je da ono od čega sam najmanje očekivao obično ispadne najbolje..
@Mord Nisam pročitao Fotografa. Htio sam ga nedavno kupiti, ali mi je malo skupo bilo i lova je otišla na druge stvari.. Onda sam tražio u knjižnici, ali svi primjerci su stalno vani. Rezervirao sam ga i baš bih ovih dana trebao otići pokupiti knjigu.
Vidio sam da si pohvalio taj strip na forumu? Bi li po tebi spadao u kvalitetu Vrha pa preporučuješ? Zanima me to jer mi se po privjuvu baš nije svidio, ali gledajući dosadašnja iskustva ispalo je da ono od čega sam najmanje očekivao obično ispadne najbolje..
Kod mene kao strip godine zasad kotiraju Fotograf, Vrh bogova, Blast, Urbikandska groznica. Vjerojatno ce upasti jos i Eisnerova Snaga zivota jer mi je ugovor s Bogom vrhunski a kazu da je jednako dobar. To je 5 za sada. Kad ih budem morao poredati vjerojatno ce Fotograf na prvo mjesto za nijansu ispred ostalih. Fotograf i vrh bogova su mi stripovi koje ne mozes stati citati jednom kad pocnes. S tim da je Fotograf istinita i poprilicno realna prica, dok je vrh cista fikcija, toliko dobro ispricana da pregrmis neke nerealnosti bez problema. Svakako procitaj prvo pa vidi. Nadam se da ti nece smetati fotografije kao nekima.
Kod mene kao strip godine zasad kotiraju Fotograf, Vrh bogova, Blast, Urbikandska groznica. Vjerojatno ce upasti jos i Eisnerova Snaga zivota jer mi je ugovor s Bogom vrhunski a kazu da je jednako dobar. To je 5 za sada. Kad ih budem morao poredati vjerojatno ce Fotograf na prvo mjesto za nijansu ispred ostalih. Fotograf i vrh bogova su mi stripovi koje ne mozes stati citati jednom kad pocnes. S tim da je Fotograf istinita i poprilicno realna prica, dok je vrh cista fikcija, toliko dobro ispricana da pregrmis neke nerealnosti bez problema. Svakako procitaj prvo pa vidi. Nadam se da ti nece smetati fotografije kao nekima.
Hvala ti za preporuku. Pogledat ću Fotografa.
Nisam još pročitao sve knjige ali ovo je vrh. Na stranu to što sam nekakvi wannabe planinar Znao sam da mange nisu bauk i da se među njima MORA naći nešto za europski ukus (Akira je izuzetak) a ovo izdanje je baš to. Totalna suprotnost od onoga što ljudi očekuju u mangama- živčana radnja šarenilo i bizarnost... poput ovog videa http://www.youtube.com/watch?v=vs1CA5hFdd4
Amos je to lijepo rekao ''1500 stranica čistog, polaganog, profinjenog i lijepog pripovijedanja koje čitatelja hvata u svoj neodoljivi zagrljaj i tjera da se čita stalno još.''
Možda bih više volio da je SC izdanje, popizdio sam kad bi bila neka napeta scena i onda mi se zaklope stranice jer hoću na brzinu okrenut list no nekako sam se navikao. Velika preporuka svima.
Hvala ti za preporuku. Pogledat ću Fotografa.
mene Fotograf nije toliko oduševio iako je odličan strip. ali me ne bi čudilo da takav utisak ostavi pri drugom čitanju - deluje mi tako (kao strip koji se može dosta puta čitati sa istim, pa i većim guštom). Ista priča je i sa Blastom - takođe odličan, ali mi nije baš pogodio žicu 100%, pa da skočim od sreće. Uskoro ću videti kako će mi Vrh Bogova leći (joj, otegnuo se taj Fibrin uvoz )
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Cromwell, kada već spominješ SC Vrh, evo video gdje neki tip na nizozemskom ili danskom ili kojem god jeziku preporučuje knjige za čitanje i na 3:47 vadi SC Vrh, http://www.youtube.com/watch?v=ScmwUOf8Lsg Predivno izgleda i mislim da bi ovaj naš bio još ljepši u SC-u. Nije da se žalim jer sam presretan da ovako nešto čitamo na hrvatskom pa makar da je tiskano na guz-papiru
Cromwell, kada već spominješ SC Vrh, evo video gdje neki tip na nizozemskom ili danskom ili kojem god jeziku preporučuje knjige za čitanje i na 3:47 vadi SC Vrh, http://www.youtube.com/watch?v=ScmwUOf8Lsg Predivno izgleda i mislim da bi ovaj naš bio još ljepši u SC-u. Nije da se žalim jer sam presretan da ovako nešto čitamo na hrvatskom pa makar da je tiskano na guz-papiru
Meni naše izdanje ima lijepše dizajniranu naslovnicu. Ovo dansko ima onak ''naljepnicu s naslovom'' ako sam dobro vidio. I ovo je točno da, baš se vidi da bi sa SC-om bilo puno lakše baratati. No nećemo se žaliti. I ja sam presretan što imamo domaće jer sumnjam da bi ovo pročitao da je na nekom drugom jeziku, makar i engleskom. Jednostavno mi se ne bi dalo zajebavat i sa jezikom i sa kontra čitanjem.
I još sam htio reći da je Jiro Taniguchi jebeni svemirac! Toliko detaljno i realistično crta da sam doslovno buljio po par minuta u neki snježni greben tamo Car!
Originally posted by anto mene Fotograf nije toliko oduševio iako je odličan strip. ali me ne bi čudilo da takav utisak ostavi pri drugom čitanju - deluje mi tako (kao strip koji se može dosta puta čitati sa istim, pa i većim guštom).
Mislim da ti nece biti bolji na drugo citanje. Strip je ful realistican, takvi lupaju na prvu obicno.
Možda i hoće - nije stvar u samom stripu, već i u načinu kako sam ga čitao. Sve sam nešto žurio, neke delove čitao bez koncetracije koja je ipak potrebna za Fotografa - čitao sam ga baš u periodu kad mi je sin izašao iz porodilišta, pa su me nešto stalno cimali, donesi ovo, donesi ono, ajde pridrži ga (proklete žene). Sledeće čitanje biće kad ih sve pošaljem kod suprugine babe na selo!!!
Možda i hoće - nije stvar u samom stripu, već i u načinu kako sam ga čitao. Sve sam nešto žurio, neke delove čitao bez koncetracije koja je ipak potrebna za Fotografa - čitao sam ga baš u periodu kad mi je sin izašao iz porodilišta, pa su me nešto stalno cimali, donesi ovo, donesi ono, ajde pridrži ga (proklete žene). Sledeće čitanje biće kad ih sve pošaljem kod suprugine babe na selo!!!
Mozda bi pametnijebilo da ti odes sa Fotografom kod suprugine babe na selo
Svaki put kad sam išao kod njene bake sam nosio po neki strip. Ali onda se desi to da supruga mora da pomogne baki oko ručka, a ja da čuvam klince - e onda ja sa klincima odem u pizdu materinu, pa se motamo po nekim šumama, pa nas nema sto sati, vratimo se, žena me napadne da li sam normalan što ih dovodim izgladnele i promrzle/provrele (zavisno od godišnjeg doba) i jesam li lud što ih vodim tamo i tamo ,.. i tako to.nema tu mnogo mesta za čitanje.Ali ja ih svakako i dalje nosim.
Svaki put kad sam išao kod njene bake sam nosio po neki strip. Ali onda se desi to da supruga mora da pomogne baki oko ručka, a ja da čuvam klince - e onda ja sa klincima odem u pizdu materinu, pa se motamo po nekim šumama, pa nas nema sto sati, vratimo se, žena me napadne da li sam normalan što ih dovodim izgladnele i promrzle/provrele (zavisno od godišnjeg doba) i jesam li lud što ih vodim tamo i tamo ,.. i tako to.nema tu mnogo mesta za čitanje.Ali ja ih svakako i dalje nosim.