forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Vrh bogova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

mister m
Starting Member

Croatia
79 Posts

Member since 20/01/2010

Posted - 09/07/2011 : 17:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mister m a Private Message  Reply with Quote
Evo upravo sam završio sa čitanjem posljednjih dviju knjiga u jednom dahu, jednostavno nisam mogao prestati dok ne dođem do kraja.
Bojim se da ću se i sam početi baviti planinarstvom kako je ovo djelovalo na mene.
Preporučam kao obavezno štivo svima.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/07/2011 : 22:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je što ti se svidio, moram priznati da sam baš bio razočaran izostankom reakcije na ovaj strip, pa si me baš usrećio svojim komentarom. Nadam se da će te ljudi poslušati;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 10/07/2011 : 01:34:02  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message  Reply with Quote
evo i ja se nisam javljao na forumu sad vec godinama, ali moram pohvaliti neka fenomenalna izdanja u zadnje vrijeme :-)
vrh bogova sam takodje procitao u dahu, iako sam u vrijeme citanja bio pritisnut gomilom drugih privatnih i poslovnih obaveza, jednostavno nisam mogao prestati da citam. kao sto mister m rece, poceo sam razmisljati da skoknem malo do planina koje okruzuju sarajevo (iako planine i snijeg ne podnosim vec godinama). za one koji stripove gledaju kroz cijenu (nazalost u ova krizna vremena to je neminovnost) mogu samo reci: da mu je cijena i duplo veca vrijedio bi svake kune.

isto misljenje o stripu dijeli i nekolicina mojih prijatelja koji su ga takodje kupili a ne javljaju se na forumu :-)

"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1829 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 10/07/2011 : 17:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Ja sam prije nekog vremena pročitao svih pet knjiga, no odlučio sam da ću čekati dok mi se dojmovi malo ne slegnu te da neću odmah komentirati pošto sam kroz svih pet knjiga jednostavno prebrzo prošao. Ono, toliko me zanimalo što će biti dalje da sam čitao brže i manje koncentriranije nego inače.

U zadnja tri dana sam ponovno pročitao svih pet knjiga bez ikakve žurbe (jer sam ovaj put znao što će se dogoditi) te mogu reći da sam stvarno uživao u ovome. Ovo je jednostavno...odlično. Doslovno, nema tih riječi kojima bih mogao pokazati koliko mi se ovo svidjelo. Sigurno jedan od dražih stripova/mangi. Kao što je rekao član iznad mene, i da je duplo veća cijena, opet bi vrijedilo svake kune. Zahvaljujem Fibri što je izdala Vrh Bogova na našem tržištu.

Ja bih sada mogao cijeli dan pisati o tome zašto mi se ovo tako svidjelo (ako sma dobre volje, možda čak i nekoliko stranica bih mogao napisati) no ipak ću se suzdržat i samo najtoplije preporučit ovih 5 prekrasnih knjiga. Možda bih mogao i recenziju napisati kada se vratim sa mora, no vidjet ću još za to.

Usput, ovo me baš navuklo na mange sa ovakvim sadržajem. Hoće li Fibra izdati još koje Taniguchijeve radove? Ili mange općenito?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/07/2011 : 17:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se navukao na Taniguchija, Urasawu, Tezuku i Takahashi i intenzivno radim na tome da objavim njihove najbolje radove. Vjerujem da će kvaliteta Fibrinog izdanja, nedavno sam poslao agentima i autoru primjerke, doprinijeti da se to i ostvari. Čim bude nekih novosti, javim. U međuvremenu slijedi Bosonogi gen, nadam se negdje tijekom iduće godine. Hvala vam na podršci, lakše je kad znaš da nisi sam:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/07/2011 : 19:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Pseto majku...probao sam variti Tezuku dugo i dugo, ali mi nije polazilo za rukom. Eto, ovo je valjda naznaka "odozgo" da Tezuka kod mene dobija drugu sansu.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Caldera
New Member

Croatia
251 Posts

Member since 12/09/2007

Posted - 11/07/2011 : 21:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caldera's Homepage  Send Caldera an AOL message  Send Caldera an ICQ Message  Send Caldera a Yahoo! Message  Send Caldera a Private Message  Reply with Quote
Predobro. Inače mange nisam htio ni primirisat' zbog crteža. Ovo je savršeno. Jel' postoji nešto ovako dobro za preporuku?

Inače ovo iz najave se tiče mene: "...Zaboravite sve što ste mislili da znate o mangama, ostavite predrasude sa strane i uzmite Vrh bogova u ruke. Nećete zažaliti. "

----Mjesto za oglas----
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/07/2011 : 21:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caldera

Jel' postoji nešto ovako dobro za preporuku?

Puuuuuuuno toga. Ovisi što te zanima.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/07/2011 : 21:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Iznenađen sam ovolikim pozitivnim komentarima pa ću isprobati...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 11/07/2011 : 22:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam prve dvije knjige i mogu reci da me odusevilo, brzo se navikao na sistem citanja, crtez mi je super, prica isto, ma sve pohvale za ovo izdanje. Jedva cekam da vidim sta ce se desiti dalje i kako ce se rasplesti tajna fotoaparata :)))
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 11/07/2011 : 22:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
je li ovih 5 knjiga zaokruzuju pricu?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/07/2011 : 23:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

je li ovih 5 knjiga zaokruzuju pricu?

Da.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 11/07/2011 : 23:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Hvala Mr Bushido. Onda cu uzeti kroz koju sedmicu
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
388 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 21/07/2011 : 11:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
Pročitao i ja. Slično kao i Sarghan, satrao sam 5 knjiga u dva dana pa sam malo izgubljen u dojmovima (pogotovo zato što mi je ovo bila prva manga... trebalo mi je malo da se priviknem na čitanje s lijeva na desno). No jedno je sigurno: svakako je riječ o odličnom stripu! Ono što me malo smeta jest što je teško reći koliko je riječ o fikciji. Ok, Joji Habu je izmišljen lik (nije li?), no koliko je njegovo djelo (penjanje po JZ litici Everesta, sam i bez kisika) realno? Baš bi me zanimalo što bi Stipe Božić rekao :)

Ich bin nur ein Schauspieler
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
388 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 21/07/2011 : 12:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
Eh da, i u 5. knjizi su se potkrale greške... Npr. kad na str 200 piše da se Fukamachi nalazi na visini višoj od 8848 m (a toliko je visok sam Everest). 23 str kasnije, kad napokon dođe do vrhunca, krivo piše da je godina 1994. (zapravo je '95.) Tu negdje našao sam i jedan tipfeler (koji sad naravno više ne mogu pronaći). Vidi se da su i prevoditelj i lektor bili već pomalo umorni nakon 1400 stranica :)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/07/2011 : 13:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SenG

Baš bi me zanimalo što bi Stipe Božić rekao :)

To sam i ja pomislio:))) Možda mu pošaljem komplet:)))
A što se grešaka tiče, stvarno smo se maksimalno potrudili, ali nešto jednostavno mora promaći na tolikom broju stranica.

Trouble will find me
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 21/07/2011 : 14:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ja sam se navukao na Taniguchija, Urasawu, Tezuku i Takahashi i intenzivno radim na tome da objavim njihove najbolje radove. Vjerujem da će kvaliteta Fibrinog izdanja, nedavno sam poslao agentima i autoru primjerke, doprinijeti da se to i ostvari. Čim bude nekih novosti, javim. U međuvremenu slijedi Bosonogi gen, nadam se negdje tijekom iduće godine. Hvala vam na podršci, lakše je kad znaš da nisi sam:)

Imaš li možda u planu izdavanje Nausicaae (Nausicaa of the Valley of the Wind od Hayao Miyazakija.

Svidilo mi se ono što je Mr. Bushido predstavio u svom topicu

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

andi
Junior Member

Croatia
306 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 21/07/2011 : 15:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Send andi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam se navukao na Taniguchija, Urasawu, Tezuku i Takahashi i intenzivno radim na tome da objavim njihove najbolje radove.

Jel moguće ćuti koja su djela u razmatranju od Urasawe da Fibra eventualno izda? Nije bitno vrijeme, samo da znam koje je u razmatranju.

Čitam sada 20th century boys i oduševljan sam i sigurno planiram nabaviti još njegovih radova. Dvoumim se između Monstera i Plutoa, a ako će Fibra izdavati neko od ova dva, jel može jedna najava sada pa da ne uzimam englesko izdanje nego da sačakam Fibru. Englesko izdanje bi uzeo onda ono suprotno, koje Fibra neće izdavati.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/07/2011 : 15:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, mogu potvrditi da su mi to želje, s tim da 20th Century boys i Monster imaju malu prednost, a da li će se i kad ostvariti, ne ovisi samo o meni. Međutim, nakon što su primili Vrh bogova, vlasnici prava su bili izuzetno zadovoljni kvalitetom izdanja i sad je već puno lakše razgovarati. Vidjet ćemo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 21/07/2011 : 15:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos (05/03/2009)

Izvrstan, izvrstan strip [Barefoot Gen]. Ja imam samo talijansko izdanje, postoji i englesko, ali uz malo sreće, bit će i hrvatsko;)

a ovo? :whistle:
ima li nade?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 21/07/2011 15:24:57
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/07/2011 : 15:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Barefoot Gen je davno najavljen. Prevedene su prve 4 knjige, prva je upisana, radi se na ostale 3.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 21/07/2011 : 15:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
e sjajno, bas sjajno, svaka cast!!!! :)
(sorry onda na nepotrebnom pitanju, slabo pratim najave, antistres terapija)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 21/07/2011 : 16:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Pluto mi je ok a 20th cent boys i Monster definitivno te uvuku u pricu, i crtez je dobar
Ako se sjecam dobro Monster mi je bio prva manga a i strip koji sam iscekivao ono 'kad ce sljedeca knjiga, kad ce sljedeca..jer me uvuklo u pricu itd

Barefoot nisam citao a pise se da je vrlo dobar
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
388 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 21/07/2011 : 17:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by SenG

Baš bi me zanimalo što bi Stipe Božić rekao :)

To sam i ja pomislio:))) Možda mu pošaljem komplet:)))
A što se grešaka tiče, stvarno smo se maksimalno potrudili, ali nešto jednostavno mora promaći na tolikom broju stranica.

meni je čak palo na pamet kako bi bilo fora da je napisao kakav predgovor ili pogovor!

Go to Top of Page

andi
Junior Member

Croatia
306 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 21/07/2011 : 17:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Send andi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, mogu potvrditi da su mi to želje, s tim da 20th Century boys i Monster imaju malu prednost, a da li će se i kad ostvariti, ne ovisi samo o meni. Međutim, nakon što su primili Vrh bogova, vlasnici prava su bili izuzetno zadovoljni kvalitetom izdanja i sad je već puno lakše razgovarati. Vidjet ćemo.

Znači ili 20th century boys ili Monster? Kad bi se moglo znati više?
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000