forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 sta kad novac ne stigne?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

koconikola
Starting Member

1 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 18/05/2011 : 10:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send koconikola a Private Message  Reply with Quote
Osvojio sam 3 aukcije kod BO na iznos 122kn. Poslao sam 30 EUR (sve ukupno sa postarinom) obicnom postom ali novac nikako da stigne ni posle 16 dana (dve posiljke novca u Hrvatskoj poslao sam 7 dana kasnije za druge aukcije , i stigle su bez problema). Iz Makedonije ne moze da se salje novac preporuceno (zabranjeno zakonom) a ne mozes ni da zamaskiras posto traze da otvoris koverat da vide sadrzaj. Bio u postu kazu stiglo u Zagreb za 5 dana ali posle se gubi svaki trag pisma-proverio prijatelj. Jako mi je neugodno posto BO nije dobio novac a ja da ponovo saljem necu, posto ako saljem preko Western Union ondak moram na 30EUR+13EUR(provizija)+30 EUR=73 EUR sto mu dodze oko 25 EUR po strip ili 182kn po strip sto je za mene mnogo i ne vredi.Pisao sam BO da mi ostavi negativan komentar a ako pravila tako nalazu i da me izbace iz sajta...

sawitch
Advanced Member

Serbia
40350 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/05/2011 : 11:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Majstore, meni je jednom nestalo 55 eura i 25 eura.. Dve koverte koje sam poslao u Hrvatsku... Prvu od 55 eura mi je Aladin oprostio, a drugu sam Alanu Marasu morao da nadoknadim... Slog me strefio.. Poslao ih isti dan... To su ti postari lopuze...

Zato se sada lova salje zamaskirana u neke novine ili neki stari strip i posaljes je kao preporucenu tiskovinu.. Stize 100%..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8255 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 18/05/2011 : 11:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Ja san taj Western Union odjeba u startu, doduše nisam ni kupova u nekoj velikoj vrijednosti , ali uvik san plača poštanskom uplatnicom za inozemstvo.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 18/05/2011 : 15:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Počeli i poštari pratiti aukcije, pa su nanjušili gdje leži lova.

Zaista neugodne situacije.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/05/2011 : 16:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koconikola

Osvojio sam 3 aukcije kod BO na iznos 122kn. Poslao sam 30 EUR (sve ukupno sa postarinom) obicnom postom ali novac nikako da stigne ni posle 16 dana (dve posiljke novca u Hrvatskoj poslao sam 7 dana kasnije za druge aukcije , i stigle su bez problema). Iz Makedonije ne moze da se salje novac preporuceno (zabranjeno zakonom) a ne mozes ni da zamaskiras posto traze da otvoris koverat da vide sadrzaj. Bio u postu kazu stiglo u Zagreb za 5 dana ali posle se gubi svaki trag pisma-proverio prijatelj. Jako mi je neugodno posto BO nije dobio novac a ja da ponovo saljem necu, posto ako saljem preko Western Union ondak moram na 30EUR+13EUR(provizija)+30 EUR=73 EUR sto mu dodze oko 25 EUR po strip ili 182kn po strip sto je za mene mnogo i ne vredi.Pisao sam BO da mi ostavi negativan komentar a ako pravila tako nalazu i da me izbace iz sajta...

Ne možeš ništa.
Nemoj više slati novac u koverti. Samo častiš usputne...
Zašto bi tebe netko izbacivao. Pa ti si oštećen ovdje.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 18/05/2011 16:49:48
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
891 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 18/05/2011 : 23:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Hm, da...ovde je zaista čudna stuacija....ti nikako da dokažeš, da si poslao novce, a prodavač nikako da ih dobije....ok, poznajem bo-a i nema problema s njim...ako si i ti pošten (recimo da zaključujem po ovom tvom topiku) znači samo jedno...:
Da su zaista poštari (ili oni koji kontrolišu pisma) nepošteni...
Sramota...ali evo, škola za ubuduće...;-( Dogovorite se-to je sve, što ja mogu da kažem.

Invincible shield
Go to Top of Page

Povijesnicar
Starting Member

5 Posts

Member since 16/05/2011

Posted - 13/07/2011 : 11:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Povijesnicar a Private Message  Reply with Quote
ljudi internet bankarstvo je riješenje,vjerujte mi ;)
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 14/07/2011 : 11:26:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ako je manji iznos (ispod 100 kn) onda šaljem zamaskirano čestitkom u kuverti
Works for me!

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4102 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 31/07/2011 : 14:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
Evo posle skoro tri godine i meni se desilo da mi novac maznu,strip koji Sam poslao stigao a od novca ni traga(30 eura)a slao Sam Paket preporucenom postom,znaci platio 10eura postarinu. Slao u Makedoniju,e sada da Li je nestao novac na carini ili su postari umesali svoje prste neznam,samo malo mi krivo.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/07/2011 : 15:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
nije mi jasno da li si ti slao novac u stripu ili si trebao primiti novac?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4102 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 31/07/2011 : 16:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

nije mi jasno da li si ti slao novac u stripu ili si trebao primiti novac?

Slao novac.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 31/07/2011 : 17:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
to su poštari lopovi.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/07/2011 : 17:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
slao si novac u stripu kojeg si poslao kao paket.
paket je stigao ali nema novca-to ti je rekao primatelj pretpostavljam?
ako je otvaran trebalo bi se to vidjeti kad ga je pošta isporučila primatelju.
onda je on trebao reklamirati pošti pri preuzimanju paketa ili poslije kad je vidio da novca nema.ali od toga nema neke koristi.
novac treba slati preko banke kad ga šalješ u inozemstvo ili preko wesrern uniona ili nekim drugim sigurnim putem.male svote ako hoćeš riskirati ok ali onda uvijek ovisiš o pošti i povjerenju primatelja.
by the way ako nije tajna tko je on?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4102 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 31/07/2011 : 18:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
Stavio novac u stripu,umotao strip u providnu foliju,stabil u kesu zalepio sa seih strana,zatim stavio u drugu kesu specijalnu da se strip ne osteti takodje zalepio,pa stavio to sve skupa u specijalnu kovertu takodje da se ne osteti strip. Covek dobio strip sa jednom kesicom koja je bila otvarana nije bila zalepljena. U coveka nesumnjam nimalo,a u postare sumnjam.Bio on da se zali,rekli mu da nista nemogu uraditi i da ja nesmem slati novac na taj nacin.
Sada ja cekam sta ce reci iz poste gde Sam poslao,mada cisto sumnjam da ce biti sta pozitivno.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12496 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 31/07/2011 : 23:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
MA kradu ovi poštari na sve strane, lopovi jedni!!!
Ja imam toliko slabih iskustva sa njima da bi mogao knjigu napisati o tome (ali neču jer bi bilo dosadno čitanje).
-slao sam novac u pismu u Zagreb, nije došao naravno, slao opet, i tako platio stripove dva puta
-slao PREPORUČENO u Split, opet nije došlo, pošto sam imao preporučeno trebao sam dobiti 33 eura nadoknade (imaju neki globalni cjenik i taj iznos je sve što se može dobiti, njih ne zanima šta je bilo u pismu ni ništa). A na tih 33 eura sam čekao nekoliko mjeseci, i trebao napisati nekoliko mailova, iči nekoliko puta na poštu,...za tih jadnih 33 eura, a na kraju su mi platili oko 28 eura, ja opet njima pišem, gnjavim,....i donesli mi još 3-4 eura ali opet nije bilo dovoljno, opet počnem da gnjavim, vređam,....sam sebi sam išao na živce ali išlo mi se za princip i na kraju mi je poštar donio i tih nekoliko centi razlike pa da je sve bilo u redu.Nabio bi ja njima 33 eura u dupe ali pošto sam več tako dugo čekao, pa toliko se iznervirao išao sam do kraja, do samog centa da mi daju ti lopovi i na kraju sam dobio 33 eura, ali to nije bilo dovoljno jer sam ja u pismu slao više novca ali dobro bar su mi nešto vratili. Kontaktirao sam prodavača, objasnio mu šta se desilo, imam sve potvrde od Pošte da su oni stvarno izgubili preporučeno pismo i sve to ali mi se prodavač više nije javljao.....
-poslao marke u Italiju, lopovi poštari otvorili pismo, ukrali marke i bacili kuverat negdje. Čovek (kupac maraka iz Italije) se ništa ne javlja, kontaktiram ja njega i kaže da nij edobio, kažem ja njemu neka ide na poštu da pita, dali su mu otvorenu,pocepanu praznu kovertu, i rekli su mu da je takva došla iz Slovenije....Ja poludim, kontaktiram našu poštu, vređam, bio sam ljut totalno, mogao bi da ubijem nekoga tada, kažu oni meni da je to nemoguče d aje takva pocepana i prazna kuverta išla iz Slovenije u Italiju, jer je oni ne bi primili i trebali bi napisati nekakav dokumenat i to,...znači da je iz Slovenije otišla u Italiju i da su je Italijani ispraznili i ukrali....Znači,netko ukrao moje marke, kupac mi nije platio pošto ih nije dobio, a ja ostao i bez novca i bez maraka,....

MA LOPOVI SU SVI NA SVIM POŠTAMA BANDA lopovska!!!!!!!!!!!!!!!!

A svaki put kada šaljem tiskanice iz Slovenije, hoče da mi naplate da šaljem paket umesto tiskanice. tiskanica je jeftinija nekoliko eura a oni uvijek kažu da j eto paket i žele da mi naplate paket umjesto tiskanice i onda moram da se nerviram, objašnjavam,....kažu oni kako če na carini komplicirati i šta ja znam,....a ja lijepo šaljem otvorenu tiskanicu da se vidi da su unutra stripovi i sa lijeve i sa desne strane, aoni meni da je to paket i da se tiskanica šalje drukčije ( a kako ni sami ne znaju da objasne). Onda ja počnem da ludim tamo, skoro da ne udarim nekog, postajem sav crven u lice i vičem:
"pa jel ti vidiš stripove unutra, jel ti vidiš da je to tiskovina, da sam htio slati paket ja bi zatvorio kutiju,...."

MA BUDALE SU TO VELIKE!!!!
Go to Top of Page

ZDENKO b
Starting Member

29 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 09/08/2011 : 21:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ZDENKO b a Private Message  Reply with Quote
j...bi ga, i ja nadrljo tako dva puta kod istog čovjeka(ja poslao, on nije dobio), zato sada samo banka ili western union, je nešto skuplje, al bar nitko ne misli da mu nisi poslao novac..
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 09/08/2011 : 23:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Povijesnicar

ljudi internet bankarstvo je riješenje,vjerujte mi ;)

Stari moj gledam i ne vjerujem...

Evo prodao nešto u Sloveniju čovjek me kontaktira kaže daj mi SWIFT i IBAN pa da ti uplaćujem novac.
Kažem nemam devizni, nemam tekući ne radim i sve to... imam samo domaći žiro. On kaže ne može mora biti devizni i objasni da idem u banku otvoriti devizni pored postojećeg žiro računa (na kojeg sam već prethodno otvorio internet bankarstvo).

Odem u banku kažem kako stvari stoje i službenica mi otvori devizni.

Dođem kući upalim komp logiram se na račun nazovem čovjeka u Sloveniju i kažem SWIFT IBAN taj i taj. I to je to.
Lik uplati.

Najbolji dio priče je da sam sve to napravio za 2 sata prijepodne.
Novci koje mi je čovjek uplatio su mi sjeli za 2-3 dana.

Dakle svima koji ovo čitaju a u sličnim su problemima... otvorite to internet bankarstvo uzmite devizni i domaći račun i riješit ćete se čekanja po poštama, bankama i inim institucijama za gubljenje živaca.
To zadovoljstvo (internet bankarstvo) košta nekih 5kn mjesečno ili tako nešto, uglavnom zanemarivo.

Ljudi u XXI stoljeću smo .

Moje aukcije u prodaji

Edited by - DKoor on 09/08/2011 23:49:50
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 09/08/2011 : 23:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Inače, počeo sam uplaćivati normalne račune tipa struja, voda i sl. preko internet bankarstva i ne mogu vam opisati količinu zadovoljstva zato što sam pošteđen zatupljujućeg čekanja po redovima.

Eto toliko od mene.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000