forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 libellus- izdanja i akcije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/05/2011 : 18:51:07  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ne znam bas...i Darkwood i PP stampaju samo u ogranicenom broju primjeraka, SC, SBE stripove, super kvalitet, pa su im izdanja četiri do pet puta jeftinija od libelussovih.

Ljudi moraju sami znati da li im se isplati ili ne.

Kako si doša do ovoga boldanoga???
3 broja Caravana u Hrvatskoj košta 90 Kn.
3 broja Julije 70 Kn.
3 broja Gee 70 Kn

3 broja Magičnog vjetra 125 Kn
2 Broja Skrivenog lica 100 Kn

Slažem se da je ovo skupo za SBE izdanja, ali ćetiri do pet puta skuplje???

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 23/05/2011 20:47:52
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4140 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 23/05/2011 : 18:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
Kupujem samo Texa.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/05/2011 : 19:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

Ne shvaćam zašto se to stalno naziva elitizacijom. Za mene je to želja da ono što volim bude izdano kako spada.

500 primeraka
+
astronomska cena
=
500 njih koji mogu da kupe to
=
gomila njih koji su ga ispusili
=
elitizacija

Neka od onih izdanja što su ih Libellusovci reprintali se još uvijek nisu rasprodala. Toliko o gomili onih koji su ispušili.

Mister No i Martin Mystere su se prodavali u jeftinom izdanju na kioscima, ali ih je svejedno malo ljudi kupovalo.

Ovo nije nikakva elitizacija, to je samo tužna činjenica da strašno malo ljudi čita stripove.

cisto sumnjam da je od celog tiraza odlazilo samo 500 primeraka

mogao je tiraz da se podigne na 1000, da se stave meke korice, pa bi i pad u ceni bio znacajniji. Phoenix press i Darkwood su najbolji pokazatelji da se tako moze dobiti jeftinije, a ujedno i trajno izdanje!

nije bitno koliki je broj izdanja rasprodat, jer, dovoljno je da su i (recimo) prve dve NN knjige rasprodate, i da nekolicina moze komotno da se oprosti od serijala.

i kako nije elitizam, ako je ciljna publika za ove stripove samo neko ko moze da ih priusti? dakle, ko je situiran.
taj neko nije ni neko ko ima posao koji mu taman donosi onoliko koliko mu treba da prezivi, taj nije ni student, a ni nedajboze neki klinac. a i mi isto imamo zelju da skupljamo te stripove, ne zbog tvrdih korica, vec zbog samih stripova.

probao sam i MM i NN i Texa i Ridjeg, al se svelo samo na NN i Ridjeg, i to samo kupujem kada objave fajront nekog izdanja. a takodje bih vrlo vrlo rado kupovao i Magicnog i Spiroua i Ken Parkera....
pritom jos, zivim i imam dohodak bilo kakve vrste, u Norveskoj (), a evo, i KW isto kaze za Svicu, pa opet ne moze da se postigne.

dakle, nije elitizacija
ali
onaj koji nema pare da plati, taj neka se uzdrzi od velike gladi za stripovima, jer, skupljanje istih je jednostavno postao skup sport

paradox, or what?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13071 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/05/2011 : 19:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Pratim što izdaju ali ne kupujem ništa.
Od njih imam Kena Parkera i to je to...
Skupo je to brate, kvalitetno ali skupo.

Have mercy
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/05/2011 : 19:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Ne znam bas...i Darkwood i PP stampaju samo u ogranicenom broju primjeraka, SC, SBE stripove, super kvalitet, pa su im izdanja cetiri do pet puta jeftinija od libelussovih.

3 broja Julije 70 Kn.
3 broja Gee 70 Kn

evo npr. jedan od zadnjih MM broj 47 kosta 95 kuna, 140 stranica.
Gea 10 ima 146 stranica i kosta u stripovima na kvadrat 23 kune.
vise nego 4x skuplje.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/05/2011 : 19:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne znam bas...i Darkwood i PP stampaju samo u ogranicenom broju primjeraka, SC, SBE stripove, super kvalitet, pa su im izdanja cetiri do pet puta jeftinija od libelussovih.

3 broja Julije 70 Kn.
3 broja Gee 70 Kn

evo npr. jedan od zadnjih MM broj 47 kosta 95 kuna, 140 stranica.
vise nego 4x skuplje.

Ok, izvuka si jedan primjer koji ide tebi u korist.
MM i Tex su najskuplja Libellus izdanja, ali generalno pričat da je Libellus 4-5 puta skuplji nije Ok, jer nije istina.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21826 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/05/2011 : 19:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ja sa Libellusom nemam problema - kupujem Riđobradog,Spiroua,Biblioteku Libellus,Fonta i Klaru - po meni sve sjajna ostvarenja vredna para koja za njih dajem (mislim koštaju koa slična izdanja kod Fibre,BG ili Strip Agenta).
SBE HC izdanja ne uzimam, a Libellus pratim na njihovom sajtu, kada mi nešto nije jasno, pitam ih a oni uredno odgovore.
Inače njihova izdanja kao i Fibrina i Darkvudova su najbolja na ovim prostorima i odnos sa čitaocima im je na najvišem nivou!

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/05/2011 : 19:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Darkwood ima duplo veće tiraže o Libelusa. Ako/kad se tiraži smanje, razlike u ceni neće biti toliko značajne.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/05/2011 : 19:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

3 broja Julije 70 Kn.
3 broja Gee 70 Kn

Nije sigurno toliko skuplje, ali evo kakve su cene u Srbiji.

- 3 broja Magičnog Vetra 1900 dinara
- 2 broja Skrivenog Lica 1500

- 3 broja Caravana 1180

- 3 broja Gee ili Julie (obe imaju po 130 strana) 900 dinara, s tim da ako kupuješ iz "Trafike" ostvaruješ popust od 20-30%, tako da te 3 broja izađu od 630-720 dinara.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/05/2011 : 19:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gea 10 je poklon čitaocima, nikako standard.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27661 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/05/2011 : 19:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

LAŽ!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/05/2011 : 20:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

[quote]
Nije sigurno toliko skuplje, ali evo kakve su cene u Srbiji.

- 3 broja Magičnog Vetra 1900 dinara
- 2 broja Skrivenog Lica 1500

- 3 broja Caravana 1180

- 3 broja Gee ili Julie (obe imaju po 130 strana) 900 dinara, s tim da ako kupuješ iz "Trafike" ostvaruješ popust od 20-30%, tako da te 3 broja izađu od 630-720 dinara.

Najbliža "Trafika" mi je na nekih 700 Km pa me cijena s popustom ne interesira.
U krajnju ruku i Libellus daje nekakve popuste, pa ako idemo uspoređivat pošteno je da uspoređujemo ful cijenu i jednih i drugih.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/05/2011 : 20:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pih, izem ti izgovor.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26033 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/05/2011 : 21:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

quote:

Pih, izem ti izgovor.

I to što kažeš. Meni je najbliža Trafika 1375km.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/05/2011 : 21:36:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
cuti ti, uvek ima gore

Go to Top of Page

pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 23/05/2011 : 21:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send pknezevic a Private Message  Reply with Quote
da su izdanja kvalitetna jesu . skupa,nekom nisu,nekom jesu kao i neke druge stvari.ja lično 2-3 puta u godini idem za zg i u libelusu i stripovi na 2 istavim pola a i skoro čitavu 1 svoju platu. e sad to su neki moji crni fondovi od zarade sa strane a da kad dođem kući razmišljam da li mi je to trebalo-SVAKI PUT. ALI OPET OSTAVLJAM SVE, ČUVAM PA ĆE NEKO IZA MENE DA PRODA,time se kao tješim. valjda neće cjena da im opadne previše . jedino se bojim kad bi žena saznala koliko to sve košta zapalila bi i mene i sve ovo zbog čega ne može da koristi ormare a vjerujte da bi vatrogasci imali posla.poz
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 23/05/2011 : 22:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno se morate naviknuti da su hobiji danas postali skupi sport. Libelusova izdanja su kvalitetna,imaju visoku cijenu, kupujem ih i to ne gledam kao pusionu jer da sam otisao s skvadrom na cugu potrosilo bi se bar za dva tri stripa, da sam otisao u kladionicu potrosilo bi se za dva tri stripa,da kupujem ribicku opremu otislo bi i vise. Ljudi, danas sve je skupo i kosta,i sportska oprema,kafici,odlasci u restorane.Zar nije glupo za salicu kave dati 14 kn?Po meni najisplativija kupnja je kupnja fibrinih izdanja, cijene su optimalne,izbor stripova izvrstan a kvaliteta izdanja vrhunska.Zene trose na frizure,farbanje,kozmetiku pa mi niti ne znamo koliko to sve kosta,ne moraju ni one sve znati. Svatko ima svoje zadovoljstvo a pusiona je za mene kupovanje cigareta,em trujes sebe i druge oko sebe,em smrdis, i jos k tome nekih 30 kunica ode u dim(za 2 kut ako ne dimis malog boru)
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/05/2011 : 22:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
here we go again

Bushido, sta si ono rekao o elitizaciji

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/05/2011 : 22:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
"prije sam pratio, pa sam i nastavio pratiti libellus na njihovoj web stranici ili na drugim forumima?...ali su toliko utanjili sa izdanjima da je to strasno.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 23/05/2011 : 23:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
meni nije,bar sam uspio poloviti izdanja koja bih inače propustio,jer kada se rasprodaju onda su cijene abnormalno visoke,meni financijski i odgovara što sporiji ritam.

#!??
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/05/2011 : 23:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jebga, onda je sve elitizirano.

Da, stripovi su skupi.

Kao i knjige.

Kao i CD-i.

Kao i blu-rayevi.

Naravno da bi bilo ljepše kada bi sve bilo jeftinije. Ali opet, bilo bi lijepo i kada ekonomija ne bi bila u govnima i kada bi svi imali dobre poslove i velike plaće kako bismo kupili sve što želimo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
769 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 24/05/2011 : 00:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je Libellus izgubio povlačenjem sa foruma. Svako novo izdanje je bilo praćeno gomilom postova. Često sam se pitao kako uopšte mogu da živim bez novog Libellusa.Pa onda rasprodati i brojevi pred rasprodajom. Jednostavno rečeno reklama! Još moram da primjetim da je sve češće moguće nabaviti njihova izdanja ispod prodajne cijene. Ja lično sam ispod cijene kupio gomilu Teksa,M.M. i Magičnog. Izdanja jesu kvalitetna ali su i preskupa.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 24/05/2011 : 00:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Pokusao sam svasta od njih da kupim, ali nema poente. Preskupo. Gledam bar Martijeve i Nathanove gigante da skupim, i da se nadam da ce neko u Srbiji da izdaje redovna izdanja istih junaka u nekoj boljoj formi. Za Teksa nema sanse da bih tolike pare davao, a Mr No VC-a mi je visestruko bolje izdanje od Libellus-a. Tesko je davati po 1300-1700 dinara za Bonellijeve stripove, nije realno toliko vrijedno, ipak su to mjesecne sveske.
Ipak, da imam para, kupovao bih, iako bih znao da to i nije bas najpametnije.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/05/2011 : 09:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Svako po mogucnosti, od Libellusa uzimam sta mi treba, forumi nemaju skoro pa nikakav uticaj na moj izbor stripova.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 24/05/2011 : 10:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jebga, onda je sve elitizirano.

Da, stripovi su skupi.

Kao i knjige.

Kao i CD-i.

Kao i blu-rayevi.

Naravno da bi bilo ljepše kada bi sve bilo jeftinije. Ali opet, bilo bi lijepo i kada ekonomija ne bi bila u govnima i kada bi svi imali dobre poslove i velike plaće kako bismo kupili sve što želimo.

U tom grmu smrdi leš!

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000