Author |
Topic |
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 19/06/2011 : 23:27:29
|
quote: Originally posted by King Warrior
Zaista je nesto ukrivo poslo. Brenard bi trebao da uspostavi OPET kontakt sa citaocima, nekako do sada nije imao razloga za to jer su se stripovi ionako dobro prodavali. Ne znam, ako covjek ima druga posla onda da postavi nekog kao globinja ili zoleta koji bi to obavljali umjesto njega, odgovarali na pitanja, mail i slicno. Pitanje je koliko je ljudi van ovog foruma znalo za ovaj dogadjaj. Vidim da je najava bila u jutarnjom listu, strpana izmedju dvjesto recenica nepotrebnog teksta. Naslov govori o borbi sa vampirima i internetom, umjesto da je masnim slovima najavljen dolazak autora. Opet kazem, ne znam zbog cega tacno, ali nesto je ukrivo poslo. Mozda zbog svega pomalo.
Zar je moguće da je nekome došlo do glave?! |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Posted - 19/06/2011 : 23:42:27
|
Neki su krivo shvatili ne pljujem ja po ludensu, naprotiv veliko im hvala sto su nastavili slobodnu dalmaciju i još uvijek traju...iskreno ne patim od toga da mi se javi tamo neki "Bernard" kojega niti ne znam. Ali da se ne može odgovoriti od 500 mailova na jedan jedini to nije ok.Zasto su onda objavili mail? Dalje zar bi ih ubilo da stave u strip povodom stoti br. zagora npr...Da ne govorim kako im se dosta stripova doslovno raspada...Mogli bi ipak neke stvari poboljšati. Ja ne pljujem i nisam nezahvalan naprotiv...kad bi i dalje izlazili ovako kako je potpisao bi odmah...samo mozda i nije toliko veliki problem javiti se jednom u tri mjeseca čitateljima i poslusati neke prijedloge,pohvale,kritike... |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Posted - 19/06/2011 : 23:50:34
|
Eto gledam neke snimke sa proslave i kada sam vidio toliko malo ljudi a autori nasmijani i dalje se trude...baš sam kreten što nisam došao...mislim da se svi kupa trebamo nekako oduziti ludensu i talijanima i pozvati ih opet i dostojno proslaviti kako dolikuje |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1799 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 20/06/2011 : 00:24:20
|
quote: Originally posted by Tonka24
mislim da se svi kupa trebamo nekako oduziti ludensu i talijanima i pozvati ih opet i dostojno proslaviti kako dolikuje
Ludens je djelomično i sam kriv što to nije malo bolje najavio po medijima. No da, mogli bi ih opet pozvati na ČRŠ krajem godine gdje će sigurno biti više posjetitelja. I ako je moguće, da Ferri također dođe.
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 20/06/2011 : 00:46:55
|
E hebes taj hladni docek,ja bi donio rakiju od starog sta je pekao jesenas (80 litara) i babine baklave da vidis tulum,Bure bi visio ko Zagor po Cvjetnom trgu,a Nuccio bi u transu nacrtao odmah na mjestu Specijal Zagora dok reknes keks.. Ferriju ne bi dao rakiju(da je dosao),ipak...mozda da mu smiri ruku malo shakea,trese! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 20/06/2011 00:47:27 |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 20/06/2011 : 01:04:57
|
quote: Originally posted by emirem E hebes taj hladni docek,ja bi donio rakiju od starog sta je pekao jesenas (80 litara) i babine baklave da vidis tulum,Bure bi visio ko Zagor po Cvjetnom trgu,a Nuccio bi u transu nacrtao odmah na mjestu Specijal Zagora dok reknes keks..
Ti si se dogovorio sa Antom da dođeš u Kragujevac ?
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 20/06/2011 : 10:07:30
|
Nisam došao jer mi je mlađi malac kriminalac cijeli vikend imao temperaturu 40. Inače bih došao mada je prostor SNK užasno neprikladan i mada već 10-ak godina ne pratim Zagora.
Slažem se da bi ekipa u SNK mogao malo poraditi na odnosu s kupcima, iako su dečki (i jedna cura) prema meni uvijek korektni i ne bih do sada imao neke zamjerke. S obzirom na ono što su drugi forumaši naveli, rekao bih da ova scena ilustrira stvar: http://www.youtube.com/watch?v=-ECyX8A3iP0&feature=related .
Ludensu pohvale na agilnosti i pokušaju da naprave neko događanje. Drugi put će biti bolje.
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 20/06/2011 : 12:10:34
|
Nazalost, moram reci da je ova Ludensova losa organizovanost mali blam za Zagreb i Hrvatsku. Dok se tu desilo to sto jeste, u Srbiji se sprema ovo:
quote: Originally posted by Ultras
-Za Morena i Joevita biće spremna torta u subotu oko 20.00 - da ne otkrivamo svoje alkoholne sklonosti pre kraja tribine
-Organizujemo se nas nekoliko kragujevčana i dovedemo familije na tribinu + dvadesetak naših autora koji su nam gosti + forumaška banda Anto i 40 razbojnika + ljubitelji stonog tenisa + oni koje to ne zanima ali-ako-ima-'ladno-pivo-onda-u-redu + konobari Doma omladine + slučajni prolaznici...
Možda se i Zagor spektakularno pojavi
Ma, otkud znam - smislićemo nešto
Ovo ce biti na nivou Turske, sa tortom i svim sto ide uz to. I oni su maestralno docekali ekipu kada je izasla Ferrijeva knjiga. Zao mi je sto nisam blize ili nemam slobodno u ovo doba godine da pomognem i ja koliko mogu. |
Edited by - King Warrior on 20/06/2011 12:11:03 |
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
766 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 20/06/2011 : 12:15:09
|
Ma sto se tice ove posjete ima tu vise razloga, a i da stavim i na ovom topicu jer onaj drugi je otisao u svadju i potpuni offtopic...
Moje misljenje je: 1. Termin je totalno pogresan, jer ipak Zagor ove godine slavi 50-i rodjendan i nisu morali dovoditi goste bas sada u lipnju (duga je godina ) kada su svim studentima ispiti i stiska je zestoka, neki ljudi su vec otputovali iz Zagreba, a i dosta drugih ljudi priprema godisnje i odradjuje ono sto se mora pa da se s mirom ide na godisnji u 7-om ili 8-om mjesecu. A da stvar bude jos gora, potpisivanje su stavili u podne po najvecem celopeku... ;
2. Ludens nimalo nije promovirao ovaj dolazak, jer recimo zagor extra najnoviji je izasao 8.6 i na njegovoj zadnjoj korici je reklama za novi gigant, a tek na redovnom je najava za taj dolazak, s tim da je redovni izasao taj dan kad su oni vec tu, umjesto da je bilo obratno pa da su ljudi 10ak dana prije mogli vidjeti najavu pa isplanirati dolazak...
3. Povezano s brojem dva, Ludens POD HITNO mora napraviti modernu i funkcionalnu web stranicu, ne moraju oni nama odgovarati na mailove i uslisavati nase vapaje, ne moraju imati postu kao talijani u stripovima ali barem brate napravite stranicu gdje cete objavljivati najave i vijesti i sl;
4. Prostor. Nas zadnji put dosla cetvorica u SNK, unutra bilo jos 2-3 ljudi i nismo mogli svi uci odjednom, nego ulazili po dvojica, a netko je vec pricao o neljubaznosti radnika - u to sam se i sam uvjerio;
5. Cinjenica da su ipak i Burattini ali i Nuccio dolazili barem po 2 puta cini mi se, pa je onda mozda i jedan broj ljudi koji vec imaju njihove potpise i crteze razmisljao da nema potrubu ici, ili ga je bilo koji od gore navedenih razloga pokolebao;
6. I na kraju cinjenica, da mozda razmisle malo promijeniti mjesto dolaska, ne mora uvijek biti Zagreb, mozda bi u nekim drugim gradovima bio puno bolji odaziv, a i neki grad blize granici bi mozda znacio odredjeni broj nas koji bi dosli i preko granice...
I na kraju da spomenem za sebe kako nemam srece sa dolascima Zagorovih autora, prvi put se odlucim ici na MAfest i naravno - po prvi put ne dolazi nitko od Zagorove ekipe... Znam ima pola godine da dolazim na 3 dana u ZG u 6-om mjesecu radi koncerta i krene prica dolazi ekipa isto u 6-om i naravno ne poklope se termini, koncert 10 dana prije... Eto ja jos uvijek nemam niti jedan potpis ili bilo sto niti na jednom broju Zagora... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 20/06/2011 : 12:28:49
|
[quote]Originally posted by King Warrior
Nazalost, moram reci da je ova Ludensova losa organizovanost mali blam za Zagreb i Hrvatsku. -----------------------------------------------------------------------------------------
Zašto?Jer nisu dočekani kao heroji drugorazredni autori drugorazrednog stripa?? Sad nećemo u EU? Pa nije ovo gay pride.Jedini koji su se izblamirali su zagorovci iz zagreba i okolice(oni koji nisu došli). |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 20/06/2011 : 13:51:46
|
quote: Originally posted by jaki
Nazalost, moram reci da je ova Ludensova losa organizovanost mali blam za Zagreb i Hrvatsku. -----------------------------------------------------------------------------------------
Zašto?Jer nisu dočekani kao heroji drugorazredni autori drugorazrednog stripa?? Sad nećemo u EU? Pa nije ovo gay pride.Jedini koji su se izblamirali su zagorovci iz zagreba i okolice(oni koji nisu došli).
Jaki rulez! Bez dlake na jeziku. Pazi još da te "ovi naopaki" ne proglase homofobom! |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/06/2011 : 14:37:15
|
Zašto?Jer nisu dočekani kao heroji drugorazredni autori drugorazrednog stripa?? Sad nećemo u EU? Pa nije ovo gay pride.Jedini koji su se izblamirali su zagorovci iz zagreba i okolice(oni koji nisu došli).
Naj si jaki . |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/06/2011 : 14:40:15
|
quote: Originally posted by Ultras
-Za Morena i Joevita biće spremna torta u subotu oko 20.00 - da ne otkrivamo svoje alkoholne sklonosti pre kraja tribine
-Organizujemo se nas nekoliko kragujevčana i dovedemo familije na tribinu + dvadesetak naših autora koji su nam gosti + forumaška banda Anto i 40 razbojnika + ljubitelji stonog tenisa + oni koje to ne zanima ali-ako-ima-'ladno-pivo-onda-u-redu + konobari Doma omladine + slučajni prolaznici...
Možda se i Zagor spektakularno pojavi
Ma, otkud znam - smislićemo nešto
Cenim da će ovih koje_ne_zanima_ali_ako_ima_ladno_pivo_onda_može biti najviše...
Ultrase crni, ja sam mislio da je torta iznenadjenje? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4534 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 20/06/2011 : 14:57:41
|
quote: Originally posted by adriano
osjećam se ko da sam izdao Zagora, i to kad sam mu bio najpotrebniji, nisam došao. Za to nema opravdanja.
eh ma daaaaaaaaaaj! Zagor "se rodio" u Milanu 1961 godine i tamo bi trebali organizirati nekakav rođendan, da bi ljudi iz cijeloga svijeta došli tamo da se povesele, ono pravi rođendan sa tortom, pičem, vatrometom,...gdje bi bili prisutni svi od Boneli Staffa, gdje bi se organizirao neki koncert, i gdje bi došlo puno ljudi. To bi bilo nešto što je Zagor zaslužio! Tako bi to trebalo da bude. Koliko ja znam Zagor se "kod nas" pojavio oktobra 1965 i tek tada bi mogli da slavimo 50 godina....i to pojavio se u Srbiji (Dnevnik). Ne znam šta ima sada Hrvatska sa Zagorovim rođendanom i to u 2011, u Zagrebu,....ali dobro, bar smo dobili neka nova izdanja na kioscima.....
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 20/06/2011 : 15:11:47
|
Jakom je samo Tex vrhunski strip, sve ostalo je smece i drugorazredno
Tex je smeće ko i Zagor samo bolje nacrtano. jakiju a ne jakom |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 20/06/2011 : 16:32:45
|
Jakom je samo Tex vrhunski strip, sve ostalo je smece i drugorazredno
Tex je smeće ko i Zagor samo bolje nacrtano. jakiju a ne jakom
Nas dvojica se oko ukusa stripova nikada necemo sloziti...Jakij
|
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 20/06/2011 : 16:37:35
|
Jedini koji su se izblamirali su zagorovci iz zagreba i okolice(oni koji nisu došli).
Potpisujem. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 20/06/2011 : 17:03:04
|
Ima toga svega pomalo od ponašanja ljudi iz Ludensa do organizacije itd itd... Jer ovoliko fanova zagriženih na forumu,toliko ljudi koji su po aukcijama bidaju...a di su još oni za koje neznamo?! I iz svega toga došlo je 20 ljudi? Čudno zar ne??
šta si se uhvatio ludensa koji vrag...pa je li ti čitaš i voliš zagora zbog zagora i njegovih autora ili ludensa...pošalji im mail pa ih ogadi...ovdje je riječ o onima koji svakodnevno otvaraju mali miljun topca o zagoru,kunu se u njega,a njima ni traga ni glasa...a šta je trebalo,poslat vam svima pozivnice,potpisan primjerak mukte i sto eura za putne troškove... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Member since 19/06/2011 |
Posted - 20/06/2011 : 17:13:47
|
quote: Originally posted by globinjo
Ima toga svega pomalo od ponašanja ljudi iz Ludensa do organizacije itd itd... Jer ovoliko fanova zagriženih na forumu,toliko ljudi koji su po aukcijama bidaju...a di su još oni za koje neznamo?! I iz svega toga došlo je 20 ljudi? Čudno zar ne??
šta si se uhvatio ludensa koji vrag...pa je li ti čitaš i voliš zagora zbog zagora i njegovih autora ili ludensa...pošalji im mail pa ih ogadi...ovdje je riječ o onima koji svakodnevno otvaraju mali miljun topca o zagoru,kunu se u njega,a njima ni traga ni glasa...a šta je trebalo,poslat vam svima pozivnice,potpisan primjerak mukte i sto eura za putne troškove...
Poptis, kada samnom dođu osobe na konferenciju koje nikad nisu zagora čitale pitam se kaj je s ovima koje spominješ |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 20/06/2011 : 17:24:02
|
Ja sam, recimo, obradovan došao u Zagreb, mislio kako ću većinu vas Zagorovaca upoznati, kako ću se zabaviti... Ali ništa. Dobio sam potpise i crtež, što je velika, velika stvar i presretan sam zbog toga... Ali da se okupilo tako malo ljudi pa to je, malo je reći, sramota. Ne krivim fanove iz Dalmacije i Srbije koji su naravno, dosta daleko (s time skidam kapu globinju koji je potegnuo na put iz Splita), već one iz Slavonije, a posebno iz Zagreba, kao što je već KW rekao. Svaka čast onima koji su došli, super, ali i oni su sigurno očekivlai puno veću posjećenost. Ima mnogo razloga zašto je bilo malo ljudi ali svejedno... Na potpisivanju u petak sam vidio maksimalno 20 ljudi; nas 5 klinaca, drogsy, globinjo, dee, Boston Jack, naravno Dok, još par ljudi... I to je to! Nitko više! |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/06/2011 : 20:14:19
|
Više je razloga, nije bilo reklame, nije bilo Ferrija, a fanovi su prelijeni malo se mrdnuti i doći popričati s omiljenim autorima. Iako mi i Zagor nije najomiljeniji junak, rado ću pospikati s autorima, poslikati se i uzeti koji potpis i crtež. A usput i popričati s drugim fanovima. Mogu reći da je na tribini i potpisivanju bilo niz ljudi koji nisu na forumu, a s kojima sam pričao... Znači, ljudi su saznali i mimo foruma za dolazak autora.
Tekst u jutarnjem je bio objavljen tek u petak, bila je globinjeva najava na forumu od pred mjesec, dva, zoletova najava na homepageu pred dva tjedna (no zatrpali je reckama), i par dana prije Stripovi na kvadrat najavljivao na svom sajtu. A reklama u stripovima je mislim izostala? Ili nije, pa nisam obratio pažnju jer sam već znao? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 20/06/2011 : 23:09:37
|
quote: [i]Originally posted by Ultras Ti si se dogovorio sa Antom da dođeš u Kragujevac ?
Nisam nista dogovorio s drugim clanovima,al' ako bude opet neki dogadjaj slican nosim dvije litre,ja je ne pijem mogu Pelinkovac dupli! Za zeludac ,jer citajuci ovo sve na topicu... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Topic |
|