Author |
Topic |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12928 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 24/06/2011 : 01:34:11
|
Čime se sada bavi Adam Čurdinjaković? Žao mi je što jedan tako talentiran autor više ne stvara stripove.
Kao klinac sam imao njegov strip o Banu Jelačiću. Obožavao sam ga čitati i prelistavati, bio je tako sjajno nacrtan. Njegov strip o Čarugi nisam čitao, ali sam ga imao prilike prolistati i također djeluje sjajno.
Mislim da su njegovi stripovi zreli za jedan pošteni reprint.
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 24/06/2011 : 10:01:53
|
G. Čudridnjaković je bio na izložbi "Slavonski strip crtači" nedavno u Vukovaru s nama iz StripOs-a. Spomenuo je tom prilikom da je 12 godina crtao stripove za Glas Slavonije - novine u kojem stripovi danas tek povremeno gostuju ali kao vijest ne kao table ili objavljeni cijeli strip.
U jednom od StripOs-a ima i intervju s njim, ne znam napamet kojem. Tada je rekao da je on prvenstveno profesor likovnog, pa onda strip crtač (provjerim još ovo, ali u tom stilu).
Čurda-men
Strip o Čarugi bi trebao biti u knjižnicama, barem u Osijeku ga imaju. Jedan detalj iz stripa Čaruga, u jednoj sceni se radnja odvija u birtiji "K Topu" (u osječkoj Tvrđi) koja radi i danas i prilično je dobro mjesto za otići na cugu, dvije etaže (rokenrol i elektornika), zgodne cure, cijene prihvatljive... |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12928 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 24/06/2011 : 21:09:01
|
Hvala na informacijama. Znaš li možda kakve je stripove stvarao za Glas Slavonije?
A Čaruga, ne samo da se može posuditi, nego se još može i kupiti na nekim mjestima. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
herlock sholmes
New Member
215 Posts
Member since 17/04/2010 |
Posted - 28/06/2011 : 03:19:02
|
Čurdinjakovićevi strip-albumi "ČARUGA" i "BAN JELAČIĆ" se još uvijek mogu kupiti u pojedinim antikvarijatima, a manju količinu ima na lageru i Vedis - u mekom i tvrdom uvezu. Opširnije na www.vedis.hr. |
|
|
|
Topic |
|