Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 31/08/2011 : 17:05:37
|
quote: Originally posted by sawitch
To je kao kad mama voli svoje dete krimilanca.. Za nju je on bolji pa makar i komsijino dobilo nobelovu nagradu za mir..
zadnjih 5 godina, tko osvaja LP? tko osvaja kup uefe?
hvala i doviđenja titule su na španjolskoj strani, možete vi pokazivati tablice koliko hoćete |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40574 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 31/08/2011 : 17:08:24
|
quote: Originally posted by supermark zadnjih 5 godina, tko osvaja LP? tko osvaja kup uefe?
hvala i doviđenja titule su na španjolskoj strani, možete vi pokazivati tablice koliko hoćete
Pa i Makabi je u kosarci ludilo pa nije Izraelska liga jaca od Spanske majku mu... Ili od Grcke... Mislim, ne pricaj gluposti.. Skoncentrise se lova, poklopi se mlada skola i pun stadion u jednom timu i odmah je liga jaca... Kontas li da lupas gluposti? |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 31/08/2011 : 17:09:32
|
quote: Originally posted by supermark
To je kao kad mama voli svoje dete krimilanca.. Za nju je on bolji pa makar i komsijino dobilo nobelovu nagradu za mir..
hvala i doviđenja titule su na španjolskoj strani, možete vi pokazivati tablice koliko hoćete
2 naslova za Barcu, 1 naslov za United, 1 naslov za Inter i 1 naslov za Milan. Pa i nije neka nadmoć
1 naslov za Porto, Atletico, Šahtar, Zenit i Sevilla... Opet, gdje je tu neka nadmoć?
Sam mi poklanjaš argument xD |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13492 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:15:21
|
Postoje neka općeprihvaćena univerzalna pravila kao što je ova tablica od UEFE za lige gdje vrijede jednaka bodovanja za sve. Sad jebiga, ona se tebi možda ne sviđa jer ruši sve tvoje kvazi-argumente oko najjače lige. Ponavljam, najbolje, što se tiče najzanimljivije i slično, to je stvar subjektivnog doživljaja na to se nemože utjecati, svatko ima pravo na svoje mišljenje. |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:19:10
|
quote: Originally posted by Imrahil
Supermark voli Barsu više nego svoje najmilije, pa ne kapiram što se raspravljate sa njim toliko
I ja mu to ne želim uskratiti, to je njegova stvar, ali naprosto mu ipak nemogu dozvoliti da piše gluposti da je Španjolska najjača liga kad postoji službeni podatak koji jasno pokazuje da nije. Nisu Španjolska samo Barca i Real (odnosno u ovom slučaju jesu, ali to je i najveći problem u ovom slučaju - i zato nisu na prvom mjestu). |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:20:51
|
quote: Originally posted by makikatalinic
Što bi bilo kad bi bilo... A što se tiče bolje lige, tu je sve jasno :
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2012.html
Sad si Supermarku ugasio svetlo i pozeleo mu laku noc..
A gle, ja sam mu dao jasan argument zašto je Premiership no1. Može on sad bibliju napisati, ali ja bi rađe da mi on nešto ovako posta pa da onda možemo raspravljati tko je jači.
Ovdje se jasno vidi po kriterijima koji su isti za sve klubove i ligu koja je liga najjača i točka. Koja je zanimljivija i slične fore ostavljam vam na raspravu, to je već subjektivna stvar.
daj, pa otkad su te tablice mjerodavne wtf? po tome je hrvatska do prije mjesec dana bila jača reprezentacija od argentine?
eto ti jedan argument- finale lige prvaka
Uostalom miješaš jabuke i kruške, očito nisi ni kliknuo na link, ovo je od UEFE tablica dok je ona za reprezentaciju od FIFE i opet je posve drugačiji sistem bodovanja kod liga i reprezentacija.
Promašio si temu...
ma znam ja sto si ti pokazivao, ali ja sam htio reci da te tablice ne znace nista, i kao primjer sam naveo t utablicu od FIFE sa argentinom i hrvatskom |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:22:05
|
quote: Originally posted by supermark zadnjih 5 godina, tko osvaja LP? tko osvaja kup uefe?
Pa i Makabi je u kosarci ludilo pa nije Izraelska liga jaca od Spanske majku mu... Ili od Grcke... Mislim, ne pricaj gluposti.. Skoncentrise se lova, poklopi se mlada skola i pun stadion u jednom timu i odmah je liga jaca... Kontas li da lupas gluposti?
ne osvaja barca kup uefe, to osvajaju drugi spanjolski klubovi btw. kad je zadnji engl klub osvojio kup uefe? |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:23:15
|
Pa i Makabi je u kosarci ludilo pa nije Izraelska liga jaca od Spanske majku mu... Ili od Grcke... Mislim, ne pricaj gluposti.. Skoncentrise se lova, poklopi se mlada skola i pun stadion u jednom timu i odmah je liga jaca... Kontas li da lupas gluposti?
ne osvaja barca kup uefe, to osvajaju drugi spanjolski klubovi btw. kad je zadnji engl klub osvojio kup uefe?
Prije 10 godina, Liverpool. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:23:21
|
2 naslova za Barcu, 1 naslov za United, 1 naslov za Inter i 1 naslov za Milan. Pa i nije neka nadmoć
1 naslov za Porto, Atletico, Šahtar, Zenit i Sevilla... Opet, gdje je tu neka nadmoć?
Sam mi poklanjaš argument xD
koliko je crveno, a koliko plavo?
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:25:20
|
ne osvaja barca kup uefe, to osvajaju drugi spanjolski klubovi btw. kad je zadnji engl klub osvojio kup uefe?
Prije 10 godina, Liverpool.
otad je sevilla osvojila dva puta, a po jednom je i madrid i valencia hmmmmm cini se da spanjolska liga ipak nije samo real i barca |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:26:26
|
A koliki je zbroj u tablici? Sigurno Mamićeva mašinerija...
Daj shvati da možeš farbati slova koliko hoćeš, vaditi svakakve podatke, ali konačno mjerilo je na linku koji sam ti već dvaputa pokazao. |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:27:39
|
Prije 10 godina, Liverpool.
otad je sevilla osvojila dva puta, a po jednom je i madrid i valencia hmmmmm cini se da spanjolska liga ipak nije samo real i barca
Gledao sam sad zadnje godine, čini mi se da je razlika iz godine u godinu sve veća i veća i da španjolska liga to polako postaje. Ali nije to bitno, na kraju zauzimaju i zasluženo 2.mjesto. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:33:39
|
Daj shvati da možeš farbati slova koliko hoćeš, vaditi svakakve podatke, ali konačno mjerilo je na linku koji sam ti već dvaputa pokazao.
ne, ne, ne, mjerilo je u titulama Daj shvati da možeš vaditi tablice koje god hoćeš, vaditi svakakve podatke, ali konačno mjerilo su naslovi jer kad vidis da sve osvajaju spanjolski klubovi sve je jasno osim onome koji ce izvlaciti tablicce koje nista ne znace
vi se samo drzite prvog mjesta na toj tablici, barca ce se drzati prvog mjesta kad bude proglasenje osvajaca Lige prvaka |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40574 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:38:22
|
Cekaj Supermark.. Ako ces tako gledati.. Taj Porto je osvojio LS, i Ligu UEFA.. Engleski klubovi "samo" LS.. A ne Ligu UEFA.. Dakle, prema tvojoj logici, portugalska liga je bolja od engleske... Koji si ti mega car!!!! |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:45:38
|
Daj shvati da možeš farbati slova koliko hoćeš, vaditi svakakve podatke, ali konačno mjerilo je na linku koji sam ti već dvaputa pokazao.
ne, ne, ne, mjerilo je u titulama Daj shvati da možeš vaditi tablice koje god hoćeš, vaditi svakakve podatke, ali konačno mjerilo su naslovi jer kad vidis da sve osvajaju spanjolski klubovi sve je jasno osim onome koji ce izvlaciti tablicce koje nista ne znace
vi se samo drzite prvog mjesta na toj tablici, barca ce se drzati prvog mjesta kad bude proglasenje osvajaca Lige prvaka
Opet si promašio temu i spomenuo Barcu. Barcelona je jedan od predstavnika Španjolskog nogometa, ti cijelo vrijeme s titulama zapravo promoviraš baš Real i Barcu = Španjolska liga. Ja pričam o renkingu lige, ne renkingu klubova.
Konačno mjerilo nisu naslovi, nego su naslovi jedni od ključnih mjerila, uvijek postoji više faktora i zato svake sezone se može reći koja je najbolja liga. Kažem, možda iduće konačno dođeš na svoje i Španjolska bude prva liga, ali za ovu sezonu Premiership je najbolja liga.
I nemoj bilokakve tablice, to je od UEFE, to nije znači bilokakva tablica nego jedina mjerodavna tablica obzirom da je to vodeća krovna europska organizacija nogometa. Možemo raspravljati o kriterijima bodovanja (isto kao i kod FIFE, vidim da si zapeo za Hrvatsku i Argentinu) ali ta rasprava je kao da pričamo je li u redu prelazit crveno ili ne. Naprosto neke stvari su određene, ti i ja tu nemožemo ništa.
Što se mene tiče, neka se Barca drži tog prvog mjesta, ali to opet nije ključno za renking lige.
Ja sam svoje iznio, treba mi malo odmora od tebe pa idem , ti se nastavi svađat s nekim drugim ili sam sa sobom, makar bi se ti valjda uspio posvađati i samim sobom |
Edited by - makikatalinic on 31/08/2011 17:46:43 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40574 Posts
Posted - 31/08/2011 : 20:42:30
|
Nema ga.. Sad kad bane opet sa nekim argumentom tipa "Spanska liga je najbolja, jer je Barselona osvojila LS" |
|
|
tutto maxim
Senior Member
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 31/08/2011 : 23:23:57
|
Spanski klubovi osvajaju Kup UEFA jer ispadnu iz Lige sampiona,odnosno zauzmu 3. mesto u grupi,pa ih prekomanduju u ovo utesno takmicenje. Kod Engleza to nije moguce jer njihovi klubovi,najcesce sva 4,prolaze grupnu fazu Lige sampiona. Inace nema sanse da spanska liga na kraju ove sezone prestigne englesku na uefa listi. Cak je moguce da padne na trece mesto,jer su Nemci u velikom naletu. |
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 31/08/2011 : 23:54:28
|
Nekako na kraju prošlog stoljeća najbolja liga na svijetu, po sveopćem mišljenju, bila je Serie A. "Sedam sestara" (Lazio, Parma, Milan, Juventus, Inter, Roma i Fiorentina) se borilo za naslov prvaka, kupovali su najbolje igrače svijeta dok su engleski i španski klubovi uglavnom dobijali mrvice. Međutim, u sezoni 1999/2000.godine samo je jedan talijanski klub igrao četvrtfinale (Lazio, potučen od Valencije do nogu u gostima 5:2, kod kuće pobjeda evrogolom Verona). Milan je, recimo, ispao u grupi u kojoj su bili Hertha, Chelsea i kasniji osvajač Kupa UEFA Galatasaray. Iz Primere su u polufinalu Lige prvaka igrali Valencia, Barcelona i kasniji osvajač Lige prvaka Real Madrid. Uljez u ovom španskom trijalogu oko toga ko je najbolji tim u Evropi bio je iz Njemačke (Bayern).
Sasvim legitiman je stav da su Talijani tako ispušili u Ligi prvaka baš zato što im je liga bila najjača na svijetu - osvajanje scudetta je bilo bitnije od osvajanja Lige prvaka.
Tako je, po mom mišljenju, sada sa engleskom ligom. Generalno, engleska liga je najjača, ima najširi kvalitet iako sam siguran da bi se Barcelona i Real prošetali kroz ligu (makar oba mančesterska kluba djeluju moćno, mislim da bi na Old Traffordu slavili i Barcelona i Real, a kod Cityja bi doživjeli minimalne poraze). |
Potpis. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40574 Posts
Posted - 01/09/2011 : 02:47:08
|
Heyoka.. Mozes li da zamislis da Barselona igra toliko cvrstih utakmica sa njenih 11 sisica??? Tamo nema 2 cvrsta igraca... Klupa je na nivou Begeja iz Zitista... Mislim da gresis sa tim setanjem... |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7777 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 01/09/2011 : 03:35:16
|
ma ne pomaže engleskim klubovima ta čvrstoća protiv barse...pa u finalu LP prije par mjeseci,Messi je 4 puta u prvom poluvremenu gurao loptu kroz noge igračima man utd-a... jednostavno treba biti realan i reći da je ova generacija Barse nešto najbolje što je ikad igralo u povijesti fudbala. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40574 Posts
Posted - 01/09/2011 : 08:07:00
|
Nije generacija vec 3 igraca... To ti je kao kada bi rekao da su Luk Longli, Ron Harper, Stiv Ker itd.. Najbolja generacija u istoriji NBA... |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 01/09/2011 : 12:04:47
|
Nije generacija vec 3 igraca... To ti je kao kada bi rekao da su Luk Longli, Ron Harper, Stiv Ker itd.. Najbolja generacija u istoriji NBA...
Cek, koja tri igraca? Mislis Cavi, Inijesta i Buskec? Nije valjda da mislis da je Mesi medju tri najbolja igraca Barse? |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
Topic |
|