Proveriti ovo za Marka, Tigar sa Martinika nikad nigde nije izašao u koloru, u originalu je ovaj Cepim prve tri epizode Marka A4 kolor, ima na ebayu...Tex može da bude bilo šta sa početaka, treba pronaći ovu seriju i uporediti sa regularnim Tex kolor izdanjima, Miki je Miki protiv Čarobnog Lica, a ovo Kit mi se isto čini kao da je Miki, čak iz iste epizode, inače, nenajavljeni Mister No je Čovek iz Gijane, to je izašlo kod Cepima u koloru...
Zanimljivo je da Dnevnik nije iskoristio sličice iz ovog izdanja za svoje izdanje albuma sa sličicama, već su kolorisali samoinicijativno i to otprilike ne liči ni na šta... Nedavno sam došao do prvog seta sličica koji nikad nije otišao u prodaju, a za koji su iskorišćene sličice iz ovog izdanja. Neko je naprasno odlučio, iz samo njemu znanog razloga da to ništa ne valja, pa je poslao CB kopije na kolorisanje... Evo slike prvih originalnih (nesuđenih) sličica za album Kapetan Miki: http://imageshack.us/photo/my-images/11/dscf03801.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/402/dscf03811.jpg
Znaci nikada nije ugledalo svjetlo dana ! Broj preplatnika je ovisio o broju odstampanih strip-albuma,to je malo bilo pronicljivo .. To bi danas vrijedilo imati..
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Za Marka su planirali korisiti Italijanski kartonac u boji: "IL COMANDANTE MARK" iz 1979. godine.
U njemu su objavili tri priče:
- ZS 116 Tigar Sa Martinika - ZS 313 Priča o Komadantu Marku - ZS 119 Dželati ne kasne
A pošto Dnevnik nije imao Blekov strip u boji, koristili su Markovog kartonca za najavu, tako smo saznali koja je druga epizoda u boji (Priča o Komadantu Marku, originalni broj 100 koji je bio objavlje u boji i u regularnoj seriji Marka):
Svaka vam cast momci. SA OVIM SMO ZAJEDNO RESILI MISTERIJU (osim treceg Markovog stripa). Puno vam svima hvala na doprinosima (sa Zone i sa stripovi.com)
A sad pitanje: Ko bi zeleo imati ove stripove u svojoj biblioteci?
Boja odlicno izgleda na ovim slicicama. Sto puta bolja nego sto su Dnevnikove bile. Gde si ove nasao?
Dobio sam od čoveka koji je radio u Dnevnikovoj štampariji, odštampali su celu seriju ovakvih sličica, kao probne, a onda se nekome nisu svidele, pa je bilo sve ispočetka sa "ispravnim" kolorisanjem. Sad samo da nađem prazan album i da ga ispunim ovim sličicama...
pa nismo odkrili koje epizode bi štampali u boji: -kod Velikog Bleka -kod Kita Tellera
Ali to je nemoguče odkriti jer su oni stavili slike marka i Mikija.....ali nikada nečemo saznati, KOJE EPIZODE BI STAVILI OD BLEKA I KITA (da su se odlučili za ovaj potez....)
Pa, za Bleka bi najverovatnije koristili ovaj kartonac, jer je u to vreme ovo bio jedini Blek u boji:
Il Grande Blek, EDITRICE DARDO, 1975, 224 stranica u boji.
A za Kita stvarno ne znam. U to vreme jedini Kit Teler u boji je bio Italijanski, jubilarni broj 100. Koji samo ima 98 stranica. Mozda su planirali sami obojiti neke epizode za knjigu.
Da, a najvjerovatnije su sami htjeli obojiti neku epizodu.....a koju, nikada nečemo saznati,....ne znam zašto ali imam utisak da bi to mogla da bude neka neobjavljena epizoda (koju su preskočili) možda ona sa križevima....iako mislim da ta epizoda ima više od 200 stranica,....
Atilla 77 ti si legenda!!!!!!!!! Šteta što stvarno ne otvoriš neku firmu (imaš ideje, imaš znanje,...) pa mogao bi napraviti najbolje izdanje od svih ovih firmi na tržištu,.... Recimo evo, čak jedan Dnevnik nije izdao ove stripove u boji,....da su izdali pa ovo bi danas vrijedilo dosta novca,....možda je ovo tvoja prilika, da kupiš prava za tih 6 stripova i pokušaš....napraviš nekakav spisak "prije naruđbe" tako da ljudi uplate tebi prij enego počneš, pa tim novcem kupiš prava i platiš štampu i sve to,..... Sigurno bi dosta ljudi uzelo svih 6 stripova..........
Eh da, stvarno nije bilo sanse da Dnevnik objavi onu Kitovu epizodu s krizevima, pogotovo zato sto nisu obicni krizevi (sto bi njima ionako bio problem) nego su kukasti.
Eh da, stvarno nije bilo sanse da Dnevnik objavi onu Kitovu epizodu s krizevima, pogotovo zato sto nisu obicni krizevi (sto bi njima ionako bio problem) nego su kukasti.
da eto o kakvim se križevima radilo ( za one koji ne znaju...)