Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/06/2011 : 00:43:29
|
Djeca danas žive u drugom svijetu, nekadašnja fascinacija kaubojima i Indijancima zamijenjena je sveprisutnim facebok/smartphone/internet fenomenom. Ne velim sad da će strip izumrijeti s novim generacijama, on može i dalje postojati preko novih medija, u elektronskom obliku (Marvelove i(li?) DC-eve stripove fino može kupovati i čitati online)... A i teme moraju biti suvremenije, s Blekom i Marko sigurno neće opstati.
Tellerova djeca i djeca stripaša su očito iznimka, jer preko njih se to može fino prenijeti, no ne možeš to omasoviti jer ti industrija druge zabave to neće dozvoliti. Facebook kućna kina 4D generacije, VR LAN partyji 3D WiFi mreži i mikrominijaturni iPhone 3000 su budućnost, kakvi stripovi... (a potajno se nadam da može i malo drugačije)
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 30/06/2011 : 01:11:16
|
nevjerojatno je da se ovo uopce mora naglasavati, to ne vidi samo onaj tko zivi u sardini... bez maslinova ulja.
ali evo, ostaje bar napredan tehnoloski zapis naše vrste, kad vec izumiremo
http://www.blu-ray.com/news/?id=6754
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 30/06/2011 : 02:04:56
|
I kad uporedim ove naslovnice i naslovnice na Magicnom Vetru ne mogu da verujem da je to radio isti covek.
|
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/06/2011 : 08:06:03
|
Hajde da ljudski proslavimo povratak Kapetana Mikija do 07.07, dakle tacno jednu sedmicu, da svi okacimo kapetanov avatar, a onda vratite svoj. eto, malo da se zabavimo Imate dosta slika na google.
|
Edited by - King Warrior on 30/06/2011 08:06:33 |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2174 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 30/06/2011 : 08:49:32
|
quote: Originally posted by Hexen
alanforde, Slažem se s Velkom i ne vidim zašto ga tako napadaš. Da danas uđeš u učionicu osnovne škole i tamo pitaš klince - tko ovdje čita stripove? Ja mislim da bi ti se samo jedan javio. Možda bi se našao još koji, ali bi šutjeli da ga kolege ne premlate :) Da pitaš tko gleda big brothera i visi na facebooku, 90% djece bi diglo ruke, prema tome, ne napadaj čovjeka već se pomiri s činjenicom da su se vremena promijenila. Mislim, klinci ne čitaju ni spidermana a kamoli kapetana Mikija koji je star 60 godina.
Upravo tako! Ostala mi je u sjećanju jedna zgoda iz tramvaja pred mozda 2-3 godine: Vozikam se tramvajem po gradu kad na stanicu uđu neke 2 curice (mozda 4-5 razred), i krenu ogovarat kolegu iz razreda, jer kad je učiteljica pitala cijeli razred čita li netko stripove, samo se 1 učenik javio i rekao da čita Alana Forda, i svi su mu se smijali! I onda krenu njih dvije raspravljat što je to. I neka sad netko kaže da mali u očima razreda ispao čudak koji živi u svom svijetu! |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17145 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 30/06/2011 : 08:55:58
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by Curunir bolje reći, KLINCI NE ČITAJU. NIŠTA.
Bolje reći, ne znaju da čitaju.
da, ali to nije primarni razlog. njih to NE ZANIMA. da nije tako, naucili bi i jezik. tekst, papir, knjige... to im je anakronizam, i nema tu pomoći.
Nema ni razloga da ih zanima, tu nema ništa što bi njima moglo da bude zanimljivo. Ima ljepših stvari |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19032 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/06/2011 : 09:18:37
|
Naslovnice Mastertuoana za Magičnog su SAVRŠENE ali nisu ni te za Kapetana Mikija tako loše...podnošljive recimo, več dvojka sa Gneralom Ruizom je meni sasvim ok...navikli smio i na gore iz ZS a bome i na bolje...neki prosjek, originali su valjda unutra, ili jih nema? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 30/06/2011 : 09:41:39
|
kada sam jucer rekao dvojici jarana da kapetan miki ponovo izlazi i to od prvog broja , prvi je osjecaj bila nevjerica ,a zatin je iz oka i suza kanula
umalo degenek ne popih od srece kada su vidjeli naslovnu |
feka |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2239 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Posted - 30/06/2011 : 10:26:55
|
quote: Originally posted by jang
Kočiz, Zoro, verovatno još koji trečeligaš
Zoro? O kojem je stripu riječ? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 30/06/2011 : 10:30:47
|
...Met Meriot... |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
767 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 30/06/2011 : 10:43:48
|
quote: Originally posted by alanford
alanforde, Slažem se s Velkom i ne vidim zašto ga tako napadaš. Da danas uđeš u učionicu osnovne škole i tamo pitaš klince - tko ovdje čita stripove? Ja mislim da bi ti se samo jedan javio. Možda bi se našao još koji, ali bi šutjeli da ga kolege ne premlate :) Da pitaš tko gleda big brothera i visi na facebooku, 90% djece bi diglo ruke, prema tome, ne napadaj čovjeka već se pomiri s činjenicom da su se vremena promijenila. Mislim, klinci ne čitaju ni spidermana a kamoli kapetana Mikija koji je star 60 godina.
Da ali ne mozes nazivati danasnju djecu, i ujedno mene, kretenima...
Bez ikakve uvrede tebi kao pojedincu, ali generalno gledano mozemo vas tako nazvati...
Jer mi smo prije lomili ruke i noge, skakali po zgradama, citali stripove, gledali crtice i ne znam ni ja sto sve ne i totalno smo drukcije odrasli... A danas djeca nemaju toga, tu su smartphonei, tu je PSP, tu je Facebook, tu su idotske emisije tipa Big Brothera, Farme i ostaloga na sto se mase lijepe i onda su ta djeca totalno ne odgojena i jedva da znaju citati... Cast izuzecima naravno, ali tako je, pa cini mi se da je bas u Hrvtskoj zadnje ovo testiranje za drzavnu maturu pokazalo da ima bas drama puno srednjoskolaca koji su prakticno nepismeni, ne znaju ni jednu recenicu da valja sastaviti...
Kao sto moj jedan rodjak meni rece kad sam mu pricao da nije normalan jer nikad nije citao LOTR, i ja mu govorim hajde nemoj ni citati knjigu pogledaj barem film, drama je, a on meni "Ta nisam lud gledat one svemoguce zivotinje"... Mogu samo zamisliti kakvu bi mu reakcija bila da mu donesem neki strip... |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Posted - 30/06/2011 : 11:07:16
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Zoro? O kojem je stripu riječ?
Ne znam da li ima jos... I cisto sumnjam da ce biti reptrinta. |
Edited by - alanford on 30/06/2011 11:17:47 |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Posted - 30/06/2011 : 11:14:40
|
quote: Originally posted by Davor2403
Da ali ne mozes nazivati danasnju djecu, i ujedno mene, kretenima...
Bez ikakve uvrede tebi kao pojedincu, ali generalno gledano mozemo vas tako nazvati...
Jer mi smo prije lomili ruke i noge, skakali po zgradama, citali stripove, gledali crtice i ne znam ni ja sto sve ne i totalno smo drukcije odrasli... A danas djeca nemaju toga, tu su smartphonei, tu je PSP, tu je Facebook, tu su idotske emisije tipa Big Brothera, Farme i ostaloga na sto se mase lijepe i onda su ta djeca totalno ne odgojena i jedva da znaju citati... Cast izuzecima naravno, ali tako je, pa cini mi se da je bas u Hrvtskoj zadnje ovo testiranje za drzavnu maturu pokazalo da ima bas drama puno srednjoskolaca koji su prakticno nepismeni, ne znaju ni jednu recenicu da valja sastaviti...
Kao sto moj jedan rodjak meni rece kad sam mu pricao da nije normalan jer nikad nije citao LOTR, i ja mu govorim hajde nemoj ni citati knjigu pogledaj barem film, drama je, a on meni "Ta nisam lud gledat one svemoguce zivotinje"... Mogu samo zamisliti kakvu bi mu reakcija bila da mu donesem neki strip...
I ja to ne mogu vjerovati... Kad mi neko kaze da nije citao LOTR-a, Hobbita, Pjesme Leda i Vatre itd. itd. da ne pretjerujem. Takve stvari uljepsaju pojedincu djetinstvo (dobro, Pjesme Leda i Vatre ne bih preporucio nekom 7-godisnjaku ). |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Posted - 30/06/2011 : 11:16:33
|
quote: Originally posted by hrvoje23
I meni se to desavalo... Samo sam tada (jbg. i sad) bio od svih visi za glavu pa je maltretiranje uglavnom bilo kratkog vijeka
Upravo tako! Ostala mi je u sjećanju jedna zgoda iz tramvaja pred mozda 2-3 godine: Vozikam se tramvajem po gradu kad na stanicu uđu neke 2 curice (mozda 4-5 razred), i krenu ogovarat kolegu iz razreda, jer kad je učiteljica pitala cijeli razred čita li netko stripove, samo se 1 učenik javio i rekao da čita Alana Forda, i svi su mu se smijali! I onda krenu njih dvije raspravljat što je to. I neka sad netko kaže da mali u očima razreda ispao čudak koji živi u svom svijetu!
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Posted - 30/06/2011 : 11:26:44
|
Ne znam da li ima jos... I cisto sumnjam da ce biti reptrinta.
Riječ je o talijanskom stripu? Tko su bili autori? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
djukak
Senior Member
2944 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 30/06/2011 : 12:25:43
|
quote: Originally posted by Curunir dakle, prihvati vec jednom: KLINCI NE ČITAJU STRIPOVE. bolje reći, KLINCI NE ČITAJU. NIŠTA. i sto se toga tice, svejedno je je li odlican strip poput PDZ ili MIKI. posve svejedno.
Ovo je po meni komentar godine i 100% je tačan. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2174 Posts
Posted - 30/06/2011 : 14:44:38
|
quote: Originally posted by Zagor12
Evo, ja sam možda izuzetak. Ja čitam sve.
I kak ti se čine Dostojevski, Tolstoj, Zola, Flaubert...? |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Topic |
|