Plot and script: Claudio Nizzi Artwork: Roberto Diso Cover: Claudio Villa
Netko je srušio most na rijeci Rio del Carmen, a slučajno tuda prolazi vlak kojim nepobjediva četvorka putuje! Vlak pada u rijeku, no naši junaci spašavaju se prijevremenim skokom s vlaka. Dok svi ostali putnici poginu! Sabotažu je odradila banda Legije stranaca koji su ostali u Meksiku nakon što su se francuske trupe povukle poslije poraza cara Maksimilijana. Legionari pljačkaju područje pod vodstvom ambicioznog kapetana Duchampa. U savezništvu sa sumnjivim tipom, Chavezom, da bi postao bogat i moćan, Duchamp namjerava postati guverner Chihuahue (pozicija koju sad trenutno drži texov stari prijatelj Montales). Noćni Orao i njegovi pardovi još jednom moraju stati na kraj zločincima i uništiti planove zapovjednika Forta Sahare, i naravno, ponovno vratiti mir u napaćenu zemlju... ;)
Bas sam to pricao Carsonu, Diso mi toliko ide na zivce u Texu da nemam reci. Al' dobro, jedan manje, jos 4 s onim sto izlazi oktobra u Italiji i tu smo
Ja se ne sekiram, svaki novi Tex mi je odličan i jedva ga čekam, ali kad se sjetim crteža u Sinu vjetra, dođe mi da ovo ne kupujem nikako.
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.