Author |
Topic |
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Member since 06/05/2011 |
Posted - 09/07/2011 : 17:29:08
|
Pročitao sam pre par sati Zagorov gigant - Dvorac na nebu i ostao pomalo ravnodušan, nisu mi legli ni format ni okvir edicije Zagorone,čemu to ?
Verujem da bi ova epizoda više vredela da je objavljena u redovnom serijalu, ostala bi upamćenija.
Isto mislim i za recimo Zagorove maxije, čemu oni služe, brzo padaju u zaborav. Dugo putovanje bi bilo daleko nezaboravnije da je izašlo u okviru redovne serije, takođe i mnoge druge priče.
Jednostavno smatram da nema potrebe za uvođenjem nepotrebnih edicija maxi, gigant, specijal, color fest itd. Boneli se tu malo zaigrao, ili bolje reći preterao sa njima, zar nije recimo dosta da svaka edicija ima samo specijal.
ZAR NIJE BILO BOLJE DA UBRZA ZAGORA NA POLUMESEČNI RITAM ? Delite li moje mišljenje, obzirom da ima puno raspoloživih crtača.
|
Edited by - Kutuzov on 09/07/2011 17:30:34
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40225 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 09/07/2011 : 17:33:15
|
Ne. Niti najmanje.
Meni su maxi izdanja super i velika većina koje sam pročita (Zagor i Tex) su naprosto odlična. Dobiješ cilu priču odjednom i ne triba se čekat par miseci da bi se skupila cila priča (iako doduše meni ne smeta ni čekat, naprotiv). Giganti dobro prolaze jer su većega formata i općenito im je svrha skroz drugačija od mjesečnih stripova. Kod Nathan Neverovih giganata postoji velika saga koja se u dobrom dijelu nadovezuje jedno na drugo i to stvarno odlično funkcionira, epski da tako kažem... Kod Texa je meni osobno najzanimljivija izvedba; svaki broj novi poznati crtač koji ima veliki format na raspolaganju da može šta bolje prikazat svoj talent i to mi je super. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 09/07/2011 : 17:33:35
|
APSOLUTNO SE NE SLAŽEM!!!!!!!!
Ja jedva čekam čekam Maxy, special, almanah,....i Zagora nikada dosta (samo da nije reprint!!!!!!!!!!) sve ostalo je super!!!!!!!! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 09/07/2011 : 17:34:40
|
Almanah bi bija genijalna stvar da su tekstovi povezaniji sa temom stripa, ovako je to goli kurac bar kod Zagora. Kod Texa i Nathana je to već dosta bolje napravljeno. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Member since 06/05/2011 |
Posted - 09/07/2011 : 17:39:36
|
Hteo sam reći da strip izvan redovne serije jednostavno izgubi kvalitet po automatizmu. Dođe mi kao neko namensko izdanje bez kontinuiteta.
Za Zagora stoji da su almanasi totalni promašaj, maksiji obimni ali nekako bledi, upravo zato jer bi te priče doživele veću popularnost sa tri naslovnice i u okviru redovne serije.
Ajde probajte da zamislite Zagorone broj 1 u redovnoj seriji.
I ja sam za kvantitet ali to se moglo rešiti ubrzanjem na 15 dana. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 09/07/2011 : 17:43:08
|
Zašto bi strip dobija na popularnosti kad bi ima još 2 naslovnice? Glupost. I ne razumin kako gubi kvalitet ako nije u redovnoj seriji, ta tvoja izjava mi jednostavno ne drži vodu. Nathan Never giganti su u dobrom dijelu slučajeva bolji od bilo čega iz regularne serije i nema teoretske šanse da bi ih se tematski uspilo uklopit u redovnu seriju. O kontinuitetu da i ne govorin. I ne mislin da bi Zagorone bolje proša u redovnoj seriji, u oba slučaja je to sasvim prosječna priča. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9387 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 09/07/2011 : 17:43:27
|
I onda pogledaš nathana i sve ovo ti pada u vodu. Za ostale junake više manje se slažem |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 09/07/2011 : 17:44:23
|
Najbolje Zagor dvaput nedeljno, da Srbi i Hrvati budu na svome. I ako je moguce 75% Ferri da crta. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 09/07/2011 : 17:44:45
|
I opet kažen, evo npr. Tex giganti su odlično i zanimljivo osmišljeni. Imaš takoreć serijal u kojemu izlazi jedan broj godišnje, taman dovoljno da ne bude nametljivo, a ideja mu je super. Svaki broj, neki drugi poznati crtač ne samo iz Italije, nego iz ciloga svita. Da iskreno kažen, da su tu ideju umiksali u regularnu seriju, meni osobno bi to bilo bezveze. |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16961 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 09/07/2011 : 17:48:57
|
Slažem se sa Pakom. Meni su također puno draža izdanja kao što su specijali i maxi. Npr.,ja sam prodao sve zagore koje sam imao osim specijala,maxija i VC odabrane priće.... Također mislim da je za nekoga tko je tek nedavno krenuo sa Zagorom dosta teško nabavit ćitave komplete redovne serije(osim ako se ne kupi cijeli komplet odjednom) dok je relativno lagano kompletirat ova ˝prateća˝ izdanja. To je moje mišljenje |
"War will cease when we refuse to fight" |
Edited by - Andrej on 09/07/2011 17:52:46 |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 09/07/2011 : 17:51:43
|
Ja bih da sve ide kao i do sada. Specijali su kod Zagora većinom loši, i almanasi i maxiji, ali kod drugih junaka nisu! Nsaim ni za ubrzanje, ni ukidanje ni usporavanje niti ikakvu promjenu u izlaženju. Super je ovako kako je. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 09/07/2011 : 17:54:13
|
quote: Originally posted by delboj
Tebi bi propala firma za dva mjeseca.
Ali kakva! |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 09/07/2011 : 17:55:04
|
Ja ne znan jesu li se svima kriteriji povećali il su se meni snizili, stvarno ne znan... Zagor maxiji i almanasi loši? Meni praktički sve šta sam iz te dvi edicije pročita totalno valja... Specijalci su mi jedino kako-tako, ima genijalnih, ima bezveznih. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/07/2011 : 17:57:46
|
quote: Originally posted by Paka01
Zagor maxiji i almanasi loši? Meni praktički sve šta sam iz te dvi edicije pročita totalno valja... Specijalci su mi jedino kako-tako, ima genijalnih, ima bezveznih.
Ja ih ne bih kategorizovao kao lose ili dobre, u kvaliteti variraju od jednog broja do drugog. Slicno je kod drugih SBE junaka, osim Dylanovog maxija, tu se sve epizode krs zbog crtaca. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 09/07/2011 : 17:59:23
|
quote: Originally posted by King Warrior
Zagor maxiji i almanasi loši? Meni praktički sve šta sam iz te dvi edicije pročita totalno valja... Specijalci su mi jedino kako-tako, ima genijalnih, ima bezveznih.
Ja ih ne bih kategorizovao kao lose ili dobre, u kvaliteti variraju od jednog broja do drugog. Slicno je kod drugih SBE junaka, osim Dylanovog maxija, tu se sve epizode krs zbog crtaca.
Ma da, normalno, to stoji, al htjedoh reć da je velika većina brojeva iz te dvi edicije meni stvarno dobra Zato kažen, il su se svima kriteriji povisili il su se meni smanjili... |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 09/07/2011 : 18:04:50
|
Ja ne znan jesu li se svima kriteriji povećali il su se meni snizili, stvarno ne znan... Zagor maxiji i almanasi loši? Meni praktički sve šta sam iz te dvi edicije pročita totalno valja... Specijalci su mi jedino kako-tako, ima genijalnih, ima bezveznih.
Maxiji su dobri (izuzev Plamenog brda i Tonkinog bijesa), ali almanasi su isprazni. Od njih mi se svidio jedino Čovjek koji je došao s kišom, ima dva-tri solidna(Blago Digging Billa, Stazama sjevera i eventualno Utrka na rijeci, iako je dosadna), ostatak mi je dosta slab(Krvavi očnjaci,Bijeli vrač, Sveta puma,a o Krvavom pismu da i ne pričam). Mislim, neke priče imaju dobru podlogu, ali jednostavno je teško napisati Zagora na 96 stranica (ili koliko već ima). Kod Dylana, Martija, NN to nije problem ali kod Zagora uvijek ostane neka rupa, jer to je vrlo dinamičan strip kod kojegačesto ni dvodijelne epizode nisu baš nešto. Kod specijalaca je stalno izmijena u kvaliteti, i u toj ediciji stvarno ima svega i svačega. Tebi kriteriji nisu opali nego jednostavno imaš svoj ukus i to je to, ne treba se praviti nikakav problem od toga.
KW je rekao najrealnije- kvalitetra varira, ima i dobrih i loših. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
Edited by - Zagor12 on 09/07/2011 18:05:39 |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 09/07/2011 : 18:04:53
|
Pojam dobro ili loše varira od osobe do osobe. Meni je baš svaki Zagor maxi do sada bio super i sve sam ih do sada pročito više puta. Čak i famoznu ˝Noćnu moru na moru˝ koja je na glasu kao najlošija iz maxi serije. Specijale još nisam uspio sve nabavitali sam ih do sad pročitao 18 komada i također su mi svi bili odlićni. Dok u redovnoj seriji postoji hrpa epizoda koje nisam imao snage niti volje uopće pročitat do kraja. |
"War will cease when we refuse to fight" |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 09/07/2011 : 18:07:28
|
Recimo, meni je ta Noćna mora na moru superzabavna, osim totalno umobolnog naslova. Ne znam, tu mi se dsota svidio tijek i razvoj priče, bilo je puno dinamike, scene kako svi lude na brodu su mi bile fora itd. Jednostavno svatko ima svoj ukus i to je to... |
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 09/07/2011 : 18:15:20
|
Jao, moga bi cili dan sad... Sveta Puma mi je tako dobar broj da to ne mogu opisat, od priče i atmosfere pa do crteža (da, meni se sviđa crtež), a svi ostali almanasi su mi baš dobri i zabavni izuzev Krvavog Pisma koje nisam čita pa ni ne mogu ništa sudit. Blago Digging Billa je tako prelipo nacrtan i tako se jako osjeti avanturistički duh da je to strašno. Baš mi se svidija pravo. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 09/07/2011 : 18:36:47
|
@Kutuzov: King ti je sve rekao sa onom slikom odozgo, stvarno me cudi da i sam ovo nisi mogao skontat. Mislim, SBE jeste u comics biznisu, ali su isto tako u 'money making biznisu'. Sto vise izdanja, vise zarade. Nema ovdje puno misterije. I nisu svi Specijalci, Almanahi, Maxi, itd toliko losi; ima dosta losih epizoda i u redovnoj seriji. ;) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Barney
Average Member
Croatia
685 Posts
Member since 20/03/2011 |
Posted - 09/07/2011 : 18:53:05
|
meni osobno je gigant prevelik format, nekako sam navikao citati ove manje formate, ali Ok, necemo cjepidlaciti. Ono sto malo zamjeram gigantu br. 4 je to sto nije u boji. Ako su zapoceli gigante izdavati u boji onda bi bilo OK da se toga drze i dalje, pa da se ima jedna cijela kolekcija u boji bez obzira na format. Sada imam u kolekciji prva 3 broja u boji i cetvrti broj crnobijeli... totalno bzvze. Ali bitno je da su ga naplatili 59 kn. |
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava |
Edited by - Barney on 09/07/2011 18:55:03 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 09/07/2011 : 19:05:12
|
@Barney: Prva 3 Giganta su bile vec objavljene Zagorove price, pa nijedan od tih nije pravi Gigant, u smislu originalnosti. Samo su obojili 3 klasicne price iz redovne edicije. Ovaj cetvrti je prvi originalni Gigant sa prije neobjavljenom pricom, tako da im se to haman ne isplati kolorisati, zbog (predpostavljam) financiskih razloga. I ja bi radije da je u boji, ali jbg, sta ces :) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Topic |
|