Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/07/2011 : 19:04:11
|
Od 26. jula u Darkwoodu, tokom naredne nedelje i po ostalim lokalnim striparnicama i Trafikama. U HR striparnicama se očekuje tamo negde između 3. i 8. avgusta, u zavisnosti od striparnice.
130 strana, c/b, 150x210 mm, papir 100 gramski beli, korice 300 gramski kunzdruk, plastificirane. Puna cena 300 dinara, a do 26.9. u striparnici Darkwood - 250 dinara.
Julija #15: OSIGURANA SMRT
Noćne more progone Virdžiniju Fild, sećanja na njenog prvog muža koji je nestao tokom oluje na pučini ne daju joj mira. Ali, kada i drugi muž gospođe Fild pogine u nesrećnom slučaju, Julija i Leo Bakster su unajmljeni da otkriju koliko može biti isplativa jedna „Osigurana smrt“.
Privju:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Julija15.pdf
Julija #16: SENKA VREMENA
Izgleda kao Melani Makgrat ima srećan život: okružena porodicom koju obožava, kraj oca koga voli, sve je na mestu. Zašto je onda opsedaju sećanja na devojčicu oblivenu krvlju? Kakav je to užas sakrila duboko u svojoj psihi? I može li joj Julija pomoći da otkrije zločin koji je prekrila „Senka vremena“?
Privju:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Julija16.pdf
Julija #17: NEPRIZNATI ZLOČIN
Zahvaljujući Juliji i poručniku Vebu, serijski ubica koji je napadao nezaštićene žene konačno je završio iza rešetaka, i priznao sve svoje zločine... sve osim jednog, osim ubistva Dženifer Sisli. Da li se to ubica poigrava sa policijom, ili je u pitanju nešto mnogo složenije? Na Juliji je da otkrije ko je u stvari odgovoran za „Nepriznati zločin“.
Privju:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Julija17.pdf
Zahvaljujemo se svima koji su pomogli oko ovog izdanja.
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2135 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7917 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 29/07/2011 : 22:30:12
|
Ne bih da zakeram, al ka'ce 4-5-6 ? |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Member since 06/05/2011 |
Posted - 29/07/2011 : 22:35:11
|
Odlično izdanje, šteta što Darkwood nije izdao i Magičnog umesto gubljenja vremena sa Geom, Lilit, Tarzanima, Konanima itd.
Brojevi 18, 19, i 20 verovatno za sajam knjiga, mada ne bi bilo loše ako bi u međuvremenu uleteli 4, 5 i 6. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 29/07/2011 : 22:49:42
|
izvala godine....
a, sto se tice 4,5,6:
[quote author=sloba, na DW forumu]Ma odlucili su se i za 4, 5, 6, 7 i 8 ;) i svih pet prica su prevedene, u daljoj su obradi, pa kad sve privedemo kraju izacice odjednom sve do sada preskocene... u neko dogledno vreme-dva, tri... meseca, a do tada idu dalje nove price.[/quote] |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 30/07/2011 : 07:52:00
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
izvala godine....
a, sto se tice 4,5,6:
[quote author=sloba, na DW forumu]Ma odlucili su se i za 4, 5, 6, 7 i 8 ;) i svih pet prica su prevedene, u daljoj su obradi, pa kad sve privedemo kraju izacice odjednom sve do sada preskocene... u neko dogledno vreme-dva, tri... meseca, a do tada idu dalje nove price.
[/quote]Odlično , bilo bi dobro da do nove godine imamo kompletnih 22-23 broja. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4680 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 30/07/2011 : 11:32:02
|
quote: Originally posted by Kutuzov
Odlično izdanje, šteta što Darkwood nije izdao i Magičnog umesto gubljenja vremena sa Geom, Lilit, Tarzanima, Konanima itd.
Po cijim je to kriterijumima gubljenje vremena? |
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 30/07/2011 : 11:50:53
|
quote: Originally posted by Pajtos
Po cijim je to kriterijumima gubljenje vremena?
Po kriterijumima većine ljubitelja stripova. Postavi topik sa poređenjem junaka i doćićeš do zaključka da je Magični daleko ispred Gea, Lilit i sličnih serijala. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4680 Posts
Posted - 30/07/2011 : 12:03:51
|
Po kriterijumima većine ljubitelja stripova. Postavi topik sa poređenjem junaka i doćićeš do zaključka da je Magični daleko ispred Gea, Lilit i sličnih serijala.
Ah,popustas,dragi moj generale ,odmah si iz prethodne izjave izbacio Konana i Tarzana. Ne bih rekao da su topici sa uporedjivanjem junaka nekakvo merilo.Sve zavisi od trenutnog brojnog stanja fanova na forumu i raznih prepucavanja. Magicni Vetar je odlican strip.Ali i Gea,kao i Lilit,ima brojne fanove.Ja je citam i tvrdim da je to jaako uzbudljiv serijal.Jesi li citao koju epizodu? |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 30/07/2011 : 12:32:25
|
Ma, ja mislim da je trebalo Zagora od pocetka da krene. Tvrd povez, kolor naslovnice. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 30/07/2011 : 13:11:27
|
quote: Originally posted by Mairosu
Ma, ja mislim da je trebalo Zagora od pocetka da krene. Tvrd povez, kolor naslovnice.
To već postoji za tvoju informaciju, drži se Gea. |
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 30/07/2011 : 13:15:09
|
quote: Originally posted by Pajtos
Po kriterijumima većine ljubitelja stripova. Postavi topik sa poređenjem junaka i doćićeš do zaključka da je Magični daleko ispred Gea, Lilit i sličnih serijala.
Ah,popustas,dragi moj generale ,odmah si iz prethodne izjave izbacio Konana i Tarzana. Ne bih rekao da su topici sa uporedjivanjem junaka nekakvo merilo.Sve zavisi od trenutnog brojnog stanja fanova na forumu i raznih prepucavanja. Magicni Vetar je odlican strip.Ali i Gea,kao i Lilit,ima brojne fanove.Ja je citam i tvrdim da je to jaako uzbudljiv serijal.Jesi li citao koju epizodu?
Čitao sam druže preview, Gea i Lilit su mi nezanimljivi serijali u poređenju sa Magičnim. Nekažem da i ovi serijali nemaju svoju publiku ali nisu po mom ukusu. Caravan i recimo Skriveno lice mogu da prođu.Na Tarzana sam prestao da se palim još pre nekih 40-godina, slično je i sa Konanom.Da ne pomisle ovi iz Darkwooda da imam nešto protiv njih, Julija je izuzetan serijal, a oni ozbiljna izdavačka kuća sa pogrešnim izdavačkim izborom. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 30/07/2011 : 13:23:44
|
Da, publika u Srbiji je vec pokazala koliko ceni MV, razna kiosk izdanja a prodaja....... naustrb iznimni kvaliteti serijala. I ti bi sad da jos i DW krene sa MV, po mogucnosti od 1. broja. *jao jao* Samo hvala Q da je tu LL sto se MV tice. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4680 Posts
Posted - 30/07/2011 : 13:33:27
|
Čitao sam druže preview, Gea i Lilit su mi nezanimljivi serijali u poređenju sa Magičnim. Nekažem da i ovi serijali nemaju svoju publiku ali nisu po mom ukusu. Caravan i recimo Skriveno lice mogu da prođu.Na Tarzana sam prestao da se palim još pre nekih 40-godina, slično je i sa Konanom.Da ne pomisle ovi iz Darkwooda da imam nešto protiv njih, Julija je izuzetan serijal, a oni ozbiljna izdavačka kuća sa pogrešnim izdavačkim izborom.
Stvar ukusa,kao i obicno.Ne treba ti zameriti ako ti ovi serijali nisu legli.Ne zameri ni ti meni sto sam odusevljen njima(Geom pogotovo) Sto se tice Konana i Tarzana,ne slazem se da su to stari stripovi.Strip ne stari,strip je vecito mlad...Izdanja stripa mogu biti stara ili nova,strip je uvek svez(barem dok se ne procita,he,he...)...
|
Edited by - Pajtos on 30/07/2011 13:38:31 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/07/2011 : 14:37:53
|
quote: Originally posted by Poli
Da, publika u Srbiji je vec pokazala koliko ceni MV, razna kiosk izdanja a prodaja.......
Publika jeste pokazala da rijetko sta prolazi na kioscima, tu je izmedju ostalih i Magicni zakazao. Ne treba zaboraviti da je i Gea imala tu sansu i da nije prosla. Ne vidim razlog zasto MV ne bi trebao da izlazi na isti nacin kao trenutno Gea i Julija.
Ne treba Kutuzovu suditi zbog njegovog ukusa, ili jos bolje, zbog nepoznavanja npr. Tarzanova dva albuma. I ja sam prevrnuo ocima kada je Darkwood najavio Tarzana, pomislio sam kome to treba. Onda se odlucio da uzmem albume i mjesec dana mi stajali u ormaru, jedva se nakanio da uzmem da procitam. Nakon sto sam to uradio, mom odusevljenju nije bilo kraja. Fantasticno stivo. Sto se tice Gee i Julije, meni su ta dva serijala odlicna, ali, ne treba se zavaravati, nisu to serijali za svaciji ukus. Moje misljenje je da MV vise odgovara ukusu ljudi sa Balkana, treba samo reci da je to zanrovski gledano neka vrsta miksa Zagora i Dylana.
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 30/07/2011 : 14:42:48
|
Mislim da se sudi Kutuzovu zbog toga sto implicira da je njegovo misljenje eksplicitno misljenje veceg citalackog tela. Meni je Hogarthov Tarzan sranje, inace, al' aplaudiram Darkwoodu sto ga je izdao. |
|
|
alterdm
New Member
Serbia
108 Posts
Member since 09/10/2005 |
Posted - 31/07/2011 : 02:23:20
|
quote: Originally posted by Kutuzov Da ne pomisle ovi iz Darkwooda da imam nešto protiv njih, Julija je izuzetan serijal, a oni ozbiljna izdavačka kuća sa pogrešnim izdavačkim izborom.
Ako je Darkwood pogrešio, zašto se onda Gea prodaje čak i nešto bolje od Julije, koja odlično ide, a Konan je verovatno oborio sve rekorde po brzini prodaje na ovim prostorima.
OK, već je konstantovano, stara boljka forumašenja, da ljudi svoje mišljenje iznose kao da je neoboriva činjenica. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 31/07/2011 : 09:17:21
|
Da, publika u Srbiji je vec pokazala koliko ceni MV, razna kiosk izdanja a prodaja....... naustrb iznimni kvaliteti serijala. I ti bi sad da jos i DW krene sa MV, po mogucnosti od 1. broja. *jao jao* Samo hvala Q da je tu LL sto se MV tice.
To što je Srbija pokazala koliko ceni MV nema veze sa kupcima. Prvo su išli sa 7 brojeva na trafici, pa su prestali onda su krenuli sa tvrdim povezom koji niko živ nije znao gde ima da se kupi, pa su prestali(ovo se odnosi na System Comic) e onda je to preuzeo debilni Wizard koji je objavio 4 broja, pjavljivali su na trafici bez ikakvog reda izlaska(a i to nije bilo na svakoj trafici). Sve u svemu ne zna se koji izdavač je bio neozbiljniji. Sada kada bi DW do krenuo verujem da bi to bilo odlično. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 31/07/2011 09:31:29 |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7917 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 31/07/2011 : 09:57:34
|
quote: Originally posted by legaz
Da, publika u Srbiji je vec pokazala koliko ceni MV, razna kiosk izdanja a prodaja....... naustrb iznimni kvaliteti serijala. I ti bi sad da jos i DW krene sa MV, po mogucnosti od 1. broja. *jao jao* Samo hvala Q da je tu LL sto se MV tice.
To što je Srbija pokazala koliko ceni MV nema veze sa kupcima. Prvo su išli sa 7 brojeva na trafici, pa su prestali onda su krenuli sa tvrdim povezom koji niko živ nije znao gde ima da se kupi, pa su prestali(ovo se odnosi na System Comic) e onda je to preuzeo debilni Wizard koji je objavio 4 broja, pjavljivali su na trafici bez ikakvog reda izlaska(a i to nije bilo na svakoj trafici). Sve u svemu ne zna se koji izdavač je bio neozbiljniji. Sada kada bi DW do krenuo verujem da bi to bilo odlično.
potpisujem 10x!!!! a ne bi bilo lose da darkwood izbaci i ovaj godisnji tex colorac,posto od v.c slaba vajda. |
Juznjak! Tex Willer.
|
Edited by - cronos six on 31/07/2011 09:59:42 |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 31/07/2011 : 10:13:29
|
quote: Originally posted by cronos six
a ne bi bilo lose da darkwood izbaci i ovaj godisnji tex colorac,posto od v.c slaba vajda.
Pa kako bre crni Cronose? Odakle DW prava za Texa? |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 31/07/2011 : 10:16:56
|
Bez daljnjeg, Magični vetar je sigurno najatraktivnije preostalo izdanje za eventualne izdavače u Srbiji kao i najpoželjnije preostalo izdanje za kupce.
Drugih u ovom času nema, voleo bi da me neko demantuje.
Kiosk izdanja su prava stvar po ceni od 200-300 dinara. I sam sam ljubitelj sve većeg broja stripova i voleo bih da su mi dostupni. Protiv sam velikog broja kolekcionarskih izdanja ako nisu naišla posle onih kiosk izdanja. Na žalost to je slučaj sa Magičnim. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4680 Posts
|
Topic |
|