Author |
Topic |
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 22/10/2014 : 16:46:06
|
quote: Originally posted by Amos
quote: Originally posted by mr murdoc
Daleko susjedstvo Putovanje kroz vrijeme pocinje u glavi i nikad kao ni samo vrijeme ne zavrsava. Ponekad je samo potreban inicijator kao sto je to kod naseg junaka bilo sumanuto besciljno trcanje po kotacu zivota i samonametanje destruktivnog i sumanutog tempa. Svakog od nas je u djetinjstvu obiljezio neki dogadaj ili nekakva trauma koju za sobom vucemo ,koju sakrivamo i od koje bjezimo. Cesto su ti dogadaji enigme koje u glavi vrtimo , slazemo i razlazemo opet i ponovo. Sto bi ucinio sada da se nadem u tom trenutku,dali bi izmjenio sve drugacijim pristupom? Dali bi razumio bolje...jesam li sada bolji? Daleko susjedstvo je uzorak iz naseg osobnog mikrosvemira , on je riznica koju otvaramo pred sobom i sa sobom.Daleko susjedstvo je jedino sto ustvari mozemo smatrati svojim.
9/10 Manga druga
Stvarno predivna knjiga. Onaj trenutak kada se vrati u svoju kuću i ponovno vidi majku i svoju obitelj je neopisivo dirljiv. Eh, djetinjstvo, sretno ili nesretno, slatko ili gorko, uvijek je tu.. Obavezno čitati.
Nekoliko mjeseci prije Dalekog Susjedstva pročitao sam Vrh Bogova, također od Taniguchia,koji me je oduševio! Zato sam se sa mnogo entuzijazma uhvatio i ovog djela! Odličan strip na 400 strana, zanimljivo prikazan povratak u prošlost i djetinjstvo sa sjećanjima, znanjem i iskustvima odraslog čovjeka. A tko to ne bi volio doživjeti! Makar i u mašti!
Šetač mi je ipak nešto lošiji, ali za promjenu vrlo opuštajući strip! To bi trebalo ponuditi na čitanje svim depresivnim ljudma koji ne znaju što bi sa samim sobom ili sa životom opčenito!
|
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 22/10/2014 : 21:48:31
|
Upravo citam Spomenar moga oca.Kad je rijec o autorima stripova neki se rode sa velikim talentom za pisanje ali nisu neki crtaci,drugi se rode sa ogromnim talentom za crtanje ali kao scenaristi i nisu nesto,jako rijetki su oni koji se rode sa ogromnim talentom za jedno i drugo.Taniguchi se rodia sa extremno velikim talentom i za jedno i za drugo.Njegove stripove citam na poseban nacin.Prvo procitam stranicu,nakon toga ponovno istu tu stranicu gledam jos bar minutu i uzivam u crtezu i tek onda idem na iducu. |
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
Posted - 22/10/2014 : 22:03:20
|
Još nikad nisam cito ništa od fibre, pa jel mi možete preporuciti nešto sto je bar malo slicno bonelliu i da je razumna cijena do 150-ak kuna. |
Edited by - raic1922 on 22/10/2014 22:03:38 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 22/10/2014 : 22:48:48
|
fibra ima puno razlicitih vrhunskih stripova i steta je ogranicavati se sa stripovima "slicnim bonelliju" moj ti je savjet da procitas: Maus, Ponos vragova, Čuvari, Sam Samcat, Papak, Metabaruni... sve od ovoga ti je remek djelo i neces pozaliti
a ako bas hoces nesto slicno bonelliju, pada mi na pamet: Ken Parker (:P), Toms Bar, Ubojica, Welcome to Springville, Ples smrti... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38106 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 23/10/2014 : 08:46:53
|
quote: Originally posted by raic1922
Još nikad nisam cito ništa od fibre, pa jel mi možete preporuciti nešto sto je bar malo slicno bonelliu i da je razumna cijena do 150-ak kuna.
Predlozio bih ti Pakao. To ko da je velemajstor Ferri crtao.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 23/10/2014 : 10:50:16
|
Ajde, što sprdate čovika! :)
raicu, preporučujem ti Negro Blanco, Autocesta sunca, Fulu, Bijeli lama, Aldebaran, Betelgeuse. Sve od reda dobre priče i prave avanture (osim Negra, on ima avanture sa ženskima) |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/10/2014 : 11:02:43
|
Još nikad nisam cito ništa od fibre, pa jel mi možete preporuciti nešto sto je bar malo slicno bonelliu i da je razumna cijena do 150-ak kuna.
Kraljevstvo tvoje. http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/kraljevstvo-tvoje-album-klo-sp-8-kraljevstvo-tvoje/32695/0/ Crtez skoro kao u Ferrija. Samo je cijena pomalo nerazumna. :D Kao sto supermark nesto slicno rece: ako hoces Bonelli-uzmi Bonelli! Ja bih ti ipak preporucio da okusis krv i nesto drugacijih stripova. Moguce da ces onda doci do zakljucka da Bonelli stoji na dnu ljestvice "dobrih stripova". Zagor je izuzetak, naravno. ;) |
Edited by - King Warrior on 23/10/2014 11:03:36 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 23/10/2014 : 16:38:48
|
Neznalice
Kroz zivot ustvari putujemo da bi smo sto vise toga dozivjeli, spoznali i naucili, i bas onda kada nam se ucini da vise nije ostalo previse toga za nauciti i da recikliramo vec reciklirano, odnekud iskrsne citav jedan novi svijet i jedna sasvim nova spoznaja. Biti neznalica je ustvari trajno stanje u kojemo se uvijek nalazimo,i bas zbog toga sto znamo da uvijek ima nesto novo za otkriti i spoznati zivot nam je ustvari ispunjen. Vino i Strip su dvije fantasticne viseslojne platforme koje kada se pocinju jedna na drugu naslanjati nastaje podrhtavanje u bicu citaca, podrhtavanje koje obiljezava jednu meduljudsku francuski sarmantnu pricu iz koje se moze puno nauciti i o vinu, i o stripu. Metamorfoza Richard Leroy-a koja se dogada promjenom godisnjeg doba i povezanosti sa lozom je predivni pokazatelj istinske povezanosti covjeka i prirode i odanosti prema svojoj kreaciji. Strip je pun predivnih i humoristicnih trenutaka koji su plod sudara ove dvije platforme. Vec dugo nisam kao tihi promatrac uzivao u radu dvije istinski iskrene i nadarene individue, pa makar samo i na papiru.
9/10
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5305 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 24/10/2014 : 00:18:26
|
Aldebaran i nastavak mu Betelgeuse su nekako najbolji prijedlozi koji su iznad navedeni, dvije avanturističko-fantastične priče,ali cijena ti je neprihvatljiva: 270kn po albumu! Ja bih ti savjetovao da uzmeš prve dvije knjige Kriminala...cijena 129kn po knjizi. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/10/2014 : 09:18:15
|
Samo Ken Parker sliči. Sve je uglavnom dosta skupo. Nemoj se puno pouzdati u ovo što ti preporučuju, neke stvari ti se nikako neće svidjeti... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 24/10/2014 : 10:26:32
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Samo Ken Parker sliči. Sve je uglavnom dosta skupo. Nemoj se puno pouzdati u ovo što ti preporučuju, neke stvari ti se nikako neće svidjeti...
Koje mu se neće svidjeti? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/10/2014 : 10:29:33
|
Samo Ken Parker sliči. Sve je uglavnom dosta skupo. Nemoj se puno pouzdati u ovo što ti preporučuju, neke stvari ti se nikako neće svidjeti...
Koje mu se neće svidjeti?
Ne znam, to će nam on reći kada bude čitao. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 24/10/2014 : 10:33:42
|
Koje mu se neće svidjeti?
Ne znam, to će nam on reći kada bude čitao.
Bitno je da pročita, nema veze što mu se neće svidjeti |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 26/10/2014 : 01:25:37
|
quote: Originally posted by dcopic
Neka na stranici Fibre pročita koji preview i odmah će mu biti jasno zanima li ga ili ne!
Meni je to šljakalo u većini slučajeva, ali u nekim ipak ne.
Ali ako se bolje ne može, preview je ipak dobar pokazatelj. Barem za isključiti nešto.
|
Moje aukcije u prodaji |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/10/2014 : 16:51:57
|
Ribari nove zemlje
Mracan, turoban i brutalno realistican strip sa vec videnom pricom, ali fantasticnim crtezom. Citajuci ovu knjigu gotovo da se moze osjetiti hladnoca vjetra i morska sol koja nagriza rane na rukama, gotovo da se moze osjetiti sav teret postojanja i sve beznade crne pucine. Oziljcima i duhovima proslosti isprepletena prica nepogresivo vodi gorkom kraju. Definitivno cu ga jos par puta procitati, nekako me magicno privlace ti surovi crno bijeli kadrovi.
8/10
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 28/10/2014 19:52:07 |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 27/10/2014 : 17:15:40
|
posudi u biblioteci i procitaj jeftino. pa ces vidjeti da li ti se svidja. |
Mrzim mrznju! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 01/11/2014 : 16:56:31
|
Spomenar mog oca
Izrazito emotivno i sjetno isprican strip predivnog crteza . Taniguchi se vidim voli baviti temetikom zatvorenog kruga i poigravati njenim elementima. Bijeg se kao crveni konac provlaci kroz pricu. Bijeg uzrokovan tugom, buntovnoscu, prkosom i osjecajem nepripadanja. Bijeg koji poput obmane kreira jednu sliku za koju smo sigurni da je realna, a ustvari je projekcija osobnog tumacenja. Bijeg kao vakum koji se nemoze ispuniti nicim do oprostom , i naposljetku bijeg kao spoznaja i prihvacanje. Strip koji se ne moze zaobici.
10/10
Manga treca
|
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
Posted - 01/11/2014 : 19:06:31
|
quote: Originally posted by King Warrior
Kraljevstvo tvoje. http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/kraljevstvo-tvoje-album-klo-sp-8-kraljevstvo-tvoje/32695/0/ Crtez skoro kao u Ferrija. Samo je cijena pomalo nerazumna. :D Kao sto supermark nesto slicno rece: ako hoces Bonelli-uzmi Bonelli! Ja bih ti ipak preporucio da okusis krv i nesto drugacijih stripova. Moguce da ces onda doci do zakljucka da Bonelli stoji na dnu ljestvice "dobrih stripova". Zagor je izuzetak, naravno. ;)
Uh bome da, ja sam si kupio Court of Owls i City of Owls i naprosto sam uživao u priči! Crtež da i ne spominjem......ispada da je Bonelli jako ispod kakvi naslovi postoje u Americi. Iznimka je naravno kako King kaže, Zagor . The Walking Dead također, vrhunski strip, |
|
|
Topic |
|