Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
DiSkAcH
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Fade2BlackCOVER_AVATAR.jpg)
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 17/03/2017 : 09:37:05
|
Ajde sad kad ste se vec dotaknuli ovog da i ja objasnim svoje vidjenje jednostavnim rijecnikom. Ukratko slazem se sa Mrkvom, pa nema meni tko sta govorit sto bi se meni trebalo ili moralo svidjet, ja sam tu da odredim sto mi pase ili ne pase. Jedan sam od onih sto vole sve probat u svakoj grani zivota, bio to film, muzika, knjiga, strip igra, hrana...
Postoje npr ..hmm...neznam kako da se izrazim..mediji?...za koje vazi opcenito misljenje da su drugi dolazak Isusa, a meni nisu nikako sjeli, i postoje obrnuti primjeri, da vecina kaze da je nesto teski prosjek, a ja sam odusevljen. Dacu primjer igara posto sam tu najupuceniji. GTA, igra koju svi obzavaju, bolja od icega, savrsena, prodaje se ko halva, ja sam probao vise nastavaka, i duze od 30min nije islo. Onda je tu jedan Rage kojeg se dosta popljuvalo kao losu igru tj teski prosjek, a ja se nisam mogao odvojit dok je nisam odigrao 100%.
Onda je tu primjer Mracnog Viteza sa kojim sam se bas mucio, neznam ni sam kako sam se natjerao da to cudo procitam jer interneti hvale taj strip kao nesto najbolje ikad, meni se nije svidio ni crtez, a ni prica. Ista stvar sa Moebiusovim metalnim/rajskim godinama gdje je crtez naravno fantastican, ali ja neznam o cemu se tamo pisalo...teske droge :D
Dok mi se svidja hrpa US stripova (evo najnovije citam skenove Motor Crush-a, i bas mi se svidja strip, tek je na 4-om broju) i Bonelli-evi DD, NN i Mister NO (kojih nema na kiosku po normalnim cijenama :( ), a to se opet smatra teskom naivom i bezveznim stripovima jer ne nose nikakvu poruku...bla bla.
Ugl., ljudi radite ono sto vas veseli, a ne ono drugo ''jer su drugi rekli tako'' o cemu god da se radi (znam hrpu ljudi koji se ponasaju u skladu sa trendovima koje diktira drustvo). |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 17/03/2017 : 09:39:15
|
quote: Originally posted by Mrkva
Prva stvar u kojoj se već razilazimo je definicija „smaranja“. Ja kad kazem smaranje, a ono uistinu mislim smaranje, nešto što te kinji, davi, muči. Smaranje je kao odlazak kod zubara na kontrolu. Pohađanje škole je većini djece smaranje. Znači, ne moze ti stvar biti umjereno ugodna i biti smaranje, to baš mora biti nešto što te nimalo ne zanima, što radije ne bi radio.
Pa ... sta ja znam. Recimo pomenuti odlazak kod zubara. Mislim da ti to moze biti u isti cas smaranje, a i "ugodno", ako je tamo recimo dobra zubarica koja te mazi , a i posto znas da ce zubobolja prestati kada "smaranje" prođe.
A i pohađanje skole ... ne zele iti u skolu zbog nastavnika ili predmeta, ali se zele vidjeti sa svojim drugarima/icama ili vidjeti svoju omiljenu uciteljicu likovnog koja je upravo dosla sa faksa. ![](icon_smile_tongue.gif)
Ali pustimo ovaj moj off ... ![](icon_smile_big.gif)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
mladjo
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(23).jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 17/03/2017 : 09:43:10
|
Ja Diplomatske kronike nisam pročitao iz istog razloga zbog kojeg nisam pogledao House of cards - dosta mi je politike u stvarom životu :)) Ali dobro sad sam manje u politici a više u odvjetništvu tako da ću vjerojatno uskoro čitati DK a više nikada neću gledati LA law :D |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10438 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 17/03/2017 : 09:54:25
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Onda je tu primjer Mracnog Viteza sa kojim sam se bas mucio, neznam ni sam kako sam se natjerao da to cudo procitam jer interneti hvale taj strip kao nesto najbolje ikad, meni se nije svidio ni crtez, a ni prica. Ista stvar sa Moebiusovim metalnim/rajskim godinama gdje je crtez naravno fantastican, ali ja neznam o cemu se tamo pisalo...teske droge :D
Potpis. Napisa san svoj komentar na Moebiusa nakon šta san ga prolista(Ne mogu reć pročita jer je većina nečitljiva), i bija je poprilično oštriji od tvoga. Mislin da san napisa da se radi o običnom Moebiusovom nadrogiranom govnu. I danas mislin isto. Od svega iz ona 2 Moebiusova boxa jedino mi je Edena dobar strip. Za razliku od Moebiusa kojega san bar do kraja prolista, Mračni vitez mi je apsolutno ubitačan i nečitljiv.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 17/03/2017 : 10:08:00
|
Edena, Arzac i The Long Tomorrow su OK, ali ostatak :(
A mracni vitez me tako odbio od Batmana da sam na jedvite jade kupio (uz puno nagovaranja sa strane da su to doista dobri stripovi) The Killing Joke i Azzarellovog Jokera i odusevio se. Druga 2 Fibrina Batmana cu vj nabavit i procitat jer mi ih je nahvalio frend koji isto nije mogao citat Viteza.
|
Edited by - DiSkAcH on 17/03/2017 10:09:36 |
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 17/03/2017 : 10:10:31
|
quote: Originally posted by DiSkAcH A mracni vitez me tako odbio od Batmana da sam na jedvite jade kupio The Killing Joke i Azzarellovog Jokera i odusevio se.
moj ti je neki savet tu sto se tice povratka mracnog viteza, da mu se vratis nekad kad imas dosta bas slobodnog vremena i strpljenja |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10438 Posts
Posted - 17/03/2017 : 10:15:17
|
A mracni vitez me tako odbio od Batmana da sam na jedvite jade kupio (uz puno nagovaranja sa strane da su to doista dobri stripovi) The Killing Joke i Azzarellovog Jokera i odusevio se. Druga 2 Fibrina Batmana cu vj nabavit i procitat jer mi ih je nahvalio frend koji isto nije mogao citat Viteza.
Killing joke je i meni dobar. Azzarelovog Jokera nisan čita. Long Halloween mi djeluje interesantno ali mi je Fibrin malo preskup za ekperimentiranje. |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 17/03/2017 : 11:10:05
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Killing joke je i meni dobar. Azzarelovog Jokera nisan čita. Long Halloween mi djeluje interesantno ali mi je Fibrin malo preskup za ekperimentiranje.
Azzarellov mi je cak malo bolji od TKJ, probaj bar sken ![](icon_smile_wink.gif) |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 17/03/2017 : 11:47:43
|
Od svega iz ona 2 Moebiusova boxa jedino mi je Edena dobar strip.
A Macje oci?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
Barker
Advanced Member
![](AvatarUpload/100 Days Off.jpg)
Fyro Macedonia
4660 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 17/03/2017 : 11:55:18
|
Ono kad dodjes ovde procitati sta si sve propustio u fibrarijumu, a onda kapiras da trazis samo mrkvine postove :) Cure stvarno nedostaju, da malo uravnoteze ovaj forum :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Muten roshi.jpg)
Croatia
12950 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 17/03/2017 : 12:41:04
|
quote: Originally posted by Mrkva
Bushido, nisam ti mislila odgovoriti jer je ovdje riječ o kroničnim svjetonazorskim razlikama pa nema previše smisla, ali budući da i ti meni pristupaš s dobrom voljom i ja tebi, mozda nije loše da ipak napišem svoje pa i ti i ja malo promijenimo mišljenje (ili ne, ali barem smo probali).
Prva stvar u kojoj se već razilazimo je definicija „smaranja“. Ja kad kazem smaranje, a ono uistinu mislim smaranje, nešto što te kinji, davi, muči. Smaranje je kao odlazak kod zubara na kontrolu. Pohađanje škole je većini djece smaranje. Znači, ne moze ti stvar biti umjereno ugodna i biti smaranje, to baš mora biti nešto što te nimalo ne zanima, što radije ne bi radio. Ono o čemu ti pričaš kao o smaranju ima svoj izraz u engleskom jeziku (za hrvatski se ne mogu sjetiti pandana): acquired taste. E to je nešto drugo. Ja priznajem da mi je jedan film, Bergmanova Persona, acquired taste. Volim ga, a da mi je u prvi mah bio neprobavljiv: tako da ja znam s koje pozicije ti pričaš ovo iznad i zašto si proširio tu svoju definiciju na sve vrste umjetnosti.
Međutim...
Drugo, dopusti da iznesem jednu radikalnu misao. Već sam jednom spomenula da dolazim iz obitelji u kojoj su svi akademski futrovani na najgori mogući način i da se čovjek mora izboriti za svoje pravo da bude prosječan. I ono što sam uočila kroz svoje pubertetske godine buntovničkog slušanja Atomic Kittena dok me tata šopao Jethro Tullom, jest s kakve je on pozicije moći pristupao zbog svog „superiornog“ ukusa. Zamislimo da je moj tata samo personifikacija društva (jer jest, on je simbolizirao taj autoritet s kojeg nam čitavo društvo pristupa u formiranju naših ukusa) i tu ti je odgovor zašto NIKADA ne treba protivno vlastitim instinktima ciljano traziti kvalitetu u djelima, samo zato što su kanonska.
Meni se zivo fućka za kanon: mada znam da je Paris, Texas kanonski film, nisam ga nikad uspjela pogledati do kraja jer me smarao. A bolje da ti ne kazem koja sam sve kanonska djela knjizevnosti preskočila, iako sam profa hrvatskog jezika i bila su mi u lektiri. Ako se budemo povinuli kanonu, bojim se da nitko više neće smoći snage reći „Car je gol“ kad to bude slučaj. Ja, kao i ti, dajem priliku svim sadrzajima, no onog trenutka kad oni prestanu biti „zabava“, ja ih prilično odlučno puštam iz ruku. Ne zelim gubiti zivot na Jethro Tull kad mi srce skače na Queen. Ne zelim ni sekunde potrošiti na Milesa Davisa jer me smara.
I treće, ti si pod navodnike stavio „smaračke“ kao one koji nisu lako štivo, a pod „zabavne“ one koji jesu lako štivo. To je opet pozicija autoriteta, gdje distingviramo između trivijalnog, niskog,, „low brow“ sadrzaja i takozvanog visokog, „high brow“, kako god zeliš. A ja upravo tu razliku čitavim svojim bićem i djelovanjem zelim dokinuti.
Ja zaista razumijem tvoj stav - još od antike su ljudi išli na tragedije (high brow) ako su htjeli iskusiti neke duboke emocije, a na komedije ako su se htjeli iskreveljiti. Jasno mi je da po samoj prirodi stvari postoji razlika između nekih dubokih i plitkih sadrzaja. Ali apeliram na svakoga tko ovo čita: nemojte dati da vas Njuška postavi na Guzu (što bi rekao moj omiljeni pisac Gombrovitz, za prijatelje Gombra). Vi ste Njuška, vi određujete šta za vas valja, a šta ne valja, a ne neki tamo akademici koji će vas postaviti na Guzu u klupi i popovati vam o linearnim načinima mjerenja kvalitete. Sjetim se uvijek filma Društvo mrtvih pjesnika, gdje profesor Keating već prvi sat učenicima kaze da iskinu stranice udzbenika u kojima se objektivnim parametrima mjeri vrijednost poezije. I to treba zapamtiti: da bunt nije rezerviran za punk koncerte i dvoguze piva, nego da on mora biti prisutan i u akademskoj zajednici, i da je u konačnici mnogo lakše „osjećati“ svaki sadrzaj istrazivački, razigrano, zabavno, negoli pretvoriti ga u robotski, suhoparni način da se razlikuju oni koji mogu i znaju i oni koji ne mogu i ne znaju.
Pogotovo u stripu, gdje takve razlike još nisu uklesane u kamenu.
Ha, pa mislim da se slažemo znatno više nego što misliš, ali očito ja nisam bio dovoljno jasan. ![](icon_smile.gif)
Da pojasnim, "zabavno" i "smaračko" sam stavio u zagrade čisto radi rasprave. Ja inače nemam potrebu tako dijeliti stripove ili umjetnost općenito. Prezirem snobovštinu i elitizam. Nisam sklon niti kanonskom vrednovanju umjetnosti, ali sam svjestan da su neka djela ponešto značajnija, ne zbog nekakve tobože objektivne kvalitete, već isključivo zbog određenog povijesnog konteksta.
Osobno ne pravim razliku između "zabavnog" i "smaračkog", "visoke umjetnosti" i "trivijalnog", ili kako god to već želite nazvati. Ja svakom djelu pristupam (ili barem nastojim pristupati) jednako otvorenog uma. Meni su jednako vrijedni, npr. Oesterheldov Eternaut i Morrisonov JLA. Sadržajno i stilski su dijametralno suprotni, ali to ih ne spriječava da svaki bude lijep i zanimljiv na svoj način. Ako hoćete filmski primjer, to bi bili recimo Langov Metropolis i Clouseov Enter the Dragon. Za primjer video-igara, to bi bili recimo Miyamotov Super Mario 64 i Mechnerov The Last Express. I tako dalje. Čisto da bude jasno o čemu pričamo.
Uglavnom, slažemo se. Svatko na svoj način pristupa i vrednuje pojedina djela, i to ne treba nametati drugima. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 17/03/2017 : 12:57:00
|
quote: Originally posted by Poli
A Macje oci?
OK su, tj bas fora, jedino je to jako JAKO malo stranica. Ali crtez vrhunski, radnja jako dobra ![](icon_smile_blush.gif) |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10456 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 17/03/2017 : 13:29:36
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Uglavnom, slažemo se. Svatko na svoj način pristupa i vrednuje pojedina djela, i to ne treba nametati drugima.
Potpis.
Neka svako uživa u onome što ga zabavlja, odnosno ispunjava. |
|
izivko
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(167).jpg)
Germany
12772 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 17/03/2017 : 14:18:33
|
@ Mrkva,
sviđa mi se tvoj način gledanja na strip, umjetnost, na život općenito...
Tata te dobro šopao, šteta ako nije barem nešto od toga ostalo. ![](icon_smile_wink.gif) |
Have mercy |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10438 Posts
Posted - 17/03/2017 : 14:49:19
|
A Macje oci?
Iskreno, onako na prvu, neznan. Vjerovatno su se utopile u moru ostalih nebuloza. Ali kad ih već spominješ, provat ću ih ponovno pročitat. |
|
Mrkva
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/rsz_img_20170624_141332.jpg)
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 17/03/2017 : 18:12:59
|
@NESVRSTANI: Dosta sam povučena u zivotu pa moram negdje izbaciti sve te rečenice koje kuhaju u meni :) (Iako je Queen zlato u mojim ušima, danas se osjećam vrlo punk zbog tvoje rečenice. Zakon!)
Btw potpisujem komentar obojice (DiSkAcH i NESVRSTANI) na Moebiusa, i ovaj ublazeni i ovaj oštri :)
@ Bushido i Peyo: slozili smo se svi onda. I jako si to lijepo rekao, Bushido.
@izivko: Slaba sam na Iana Andersona, ali od šopanja je ostala samo folk rock faza (Heavy Horses kao najdrazi album, a Rover kao najdraza pjesma) - dakle, više folk nego rock :)
@ Peyo i Barker: Ja sam jako privilegiranog radnog vremena, što znači da imam vremena za stripove cca 3 puta više nego većina vas (a bome i trebam to vrijeme jer kaskam :)). Osim toga, nisam se udavala niti sam trenutačno u kohabitaciji, niti imam djece; znači da sam lišena mnogih kućanskih obveza. Takvu konstelaciju okolnosti teško da ćemo ponovno pronaći...iako ja svoje prijateljice bombardiram stripovima, pričama o stripovima, pa čak i stripovnim poklonima. No, nada umire zadnja :)
ON TOPIC:
Ovaj Fun home sam pročitala nekad prije jer mi je trebao za pisanje diplomskog, ali dojam mi je bio nekako mlak u to vrijeme. Sad kad sam ponovno zgrabila Fibrino izdanje, ostavio mi je puno bolji dojam. Ne znam je li to zato što je na hrvatskom, ili zato što sam omatorila, ali baš mi je pasirao. A nije lagan strip u pitanju. I btw, mislim da su strip-autori do zadnje kapi iscijedili intertekstualnost/intermedijalnost. Craig Thompson se i u Habibiju i u Dekicama stalno poziva na nekoga (te Bibiliju, te Kuran te Platona), Bledchelova na Dedala i Ikara, Časni ljudi citiraju sva postojeća djela svijeta, Potez kredom je prilagodba knjizevnog djela, u Nao Brown autor koristi narodnu priču, Realist koristi sve zive i mrtve reference...a meni to očito NIKADA neće dojaditi :)
|
|
izivko
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(167).jpg)
Germany
12772 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 17/03/2017 : 18:18:37
|
Eh, Heavy Horses, najbolji album i za mene. Besmrtno! ![](icon_smile_approve.gif)
I ja šopam svoju djecu, barem kad putujemo skupa u autu. |
Have mercy |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10456 Posts
Posted - 18/03/2017 : 11:43:07
|
quote: Originally posted by Mrkva @ Bushido i Peyo: slozili smo se svi onda. I jako si to lijepo rekao, Bushido.
Slažem se s ocjenom Bushidovog posta, a i tvoj je bio zanimljiv.
quote: Originally posted by Mrkva @izivko: Slaba sam na Iana Andersona, ali od šopanja je ostala samo folk rock faza (Heavy Horses kao najdrazi album, a Rover kao najdraza pjesma) - dakle, više folk nego rock :)
quote: Originally posted by izivko
Eh, Heavy Horses, najbolji album i za mene. Besmrtno! ![](icon_smile_approve.gif)
Heh , i meni je Heavy Horses drag album (naravno i pjesma Rover). Osim njega od Jethro Tulla imam u kolekciji još i Stand Up.
|
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11901 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/03/2017 : 18:23:35
|
![](http://i64.tinypic.com/2l9sbw5.jpg)
Jedna noc u Rimu je prvo maestralno nacrtan strip. Atmosfera se mnogo oslanja na Jimov odlican crtez i dobar osecaj za boje. Zalasci sunca, senke na kupolama, Marijin osmeh, ta neka melanholija i nostalgija, sve uspeva vise zahvaljujuci crtezu nego samoj prici.
Prica se na vrlo interesantan nacin bavi onim cime smo svi okupirani u zivotu a to je da li smo ispravno postupili, kako bi nam izgledao zivot da smo nesto drugacije uradili i koliko su bitne veze i prijateljstva. Svidja mi se i kako je prikazan odnos izmedju glavnog junaka Raphaela i njegovog najboljeg druga. Onaj mali twist na kraju je takodje simpatican. Ali svekukupno je mogao da bude i malcice jaci. U svakom slucaju preporucujem!
Ali strip koji po meni najuspesnije obradjuje temu slicnoj ovoj je Slacijev i Ambrosinijev Dugacki pozdrav . E tu se vidi sva melanholija, fatalnosti i okrutnost i odrastanja i prvih ljubavi i propustenih prilika. Tako da mrkva obavezno nabavi ovu Dilanovu epizodu, jer ti se Jedna noc nije svidela! ![](icon_smile_big.gif)
Ocena 8/10 |
Edited by - going going on 19/03/2017 18:24:45 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11901 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/03/2017 : 18:35:12
|
Za Moebiusa ne znam, nisam citao. Ali Povratak Mracnog viteza je genijalan strip. Treba gledati i u okvirima vremena u kom je nastao i da nista slicno njemu pre nikad nije napravljeno. Ni meni nije legao na prvo citanje, ali na drugo i trece sam bio odusevljen i smatram ga jednim od najboljih stripova sto sam procitao. Povratak i Nadziraci su promenili poimanje stripova u Americi. Pored ta dva stripa tu bih dodao i Murovo genijalno Stvorenje iz mocvare i Millerovog Daredevila (kog nisam procitao kompletnog). |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7428 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 19/03/2017 : 19:28:47
|
U zadnje vrijeme procitao sam vise Fibrinih izdanja, ali sam u nekoj fazi bez volje za pisanjem, pa samo ukratko:
Epilepticar - Tezak za citati, trebalo mi je sigurno tjedan dana, ali jedan od boljih i emotivnijih autobiografskih stripova. 8/10
Ekvinociji - Iznenadjenje godine. Dugo nisam procitao nesto sto mi je do ove mjere sjelo. 10/10
Brodeckov izvjestaj - Jako dobar strip, ali po meni ne opravdava u potpunosti svu galamu koja se (ovdje) oko njega digla. 8/10
Slatke godine - Sad sam vec gotovo 100% siguran da ne postoji Taniguchijev strip koji mi se ne bi svidio. Jos jedna topla i njezna, predivno nacrtana i jednako tako ispricana prica. 8/10
Jedna noc u Rimu - Moguce je da stvarno postoje likovi poput Raphaela i Marie, ali o njima nemam nista lijepo za reci. Ni lijep crtez ne moze izvuci ovu katastrofalnu pricu. Za mene jedan od najgorih naslova u Fibrinom katalogu. 3/10
Bilo jednom u Francuskoj - Zanimljiva i bogata prica koja se cita brzo i sa svojevrsnim gustom, ali ne ostaje dugo. Moze se usporediti s Gospodarima jecma, s tim da nije toliko sapunast. Dobar strip za siroke mase. 6/10
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7428 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 19/03/2017 : 19:34:35
|
A Macje oci?
Iskreno, onako na prvu, neznan. Vjerovatno su se utopile u moru ostalih nebuloza. Ali kad ih već spominješ, provat ću ih ponovno pročitat.
Probaj. Meni su bez ikakve dileme medju najboljim stripovima ikada. Iako, sve je to stvar ukusa.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21326 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/03/2017 : 20:16:41
|
quote: Originally posted by Shaner
Bilo jednom u Francuskoj - Zanimljiva i bogata prica koja se cita brzo i sa svojevrsnim gustom, ali ne ostaje dugo. Moze se usporediti s Gospodarima jecma, s tim da nije toliko sapunast. Dobar strip za siroke mase. 6/10
ne sviđa mi se kako si ovo definisao - prilično potcenjivački. Što sam stariji,sve mi se više sviđaju takvi stripovi - pitki,ali ne i plitki. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10456 Posts
Posted - 19/03/2017 : 20:26:12
|
Dosad sam bio izgubljen u prostoru i vremenu i kao takav bez identiteta, a sada sam napokon svjestan tko sam: Široka masa.
I kao takav vjerojatno se slabo razumijem u stripove za odabrane tzv. Umne mase.
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|