forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 29/11/2011 : 20:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message  Reply with Quote
Ja bi samo pitao ovdje, jel bi bilo moguče da se na fibra.hr kod izdanja koja nisu orke, kolorke..., koja su pojedinačna da se doda jedan detajl, što bi bilo da li je serijal završen ili nije tu mislim, da li je fibra izdala sve što je izašlo u original verziji ili če toga još biti, odnosno možda ne. (ili da se možda doda, da je izdato x/x izdanja)

Moje aukcije (kad su)
My website - Joomla - Blog

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/11/2011 : 20:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
hmmmm
mislis da se ta oznaka stavlja za vrijeme dok je izdanje jos aktivno (dok nisu izdani svi nastavci, npr. Blast 1; 1/4) ili da se ta oznaka stavi nakon sto je izdanje zavrseno (Blast 1,2,3,4 ;4/4)
?
Go to Top of Page

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 30/11/2011 : 09:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

hmmmm
mislis da se ta oznaka stavlja za vrijeme dok je izdanje jos aktivno (dok nisu izdani svi nastavci, npr. Blast 1; 1/4) ili da se ta oznaka stavi nakon sto je izdanje zavrseno (Blast 1,2,3,4 ;4/4)
?

oboje, kad je aktivno i kad je završeno da bi stajala ta oznaka. a možda bi bila i opomena (*) da fibra planira izdati samo prva dva od npr četri stripa, zato što bi bila poslednja dva manje kvaltitetna od prvih dvoje...

Moje aukcije (kad su)
My website - Joomla - Blog

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/11/2011 : 10:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni bi bilo samo dovoljno da se stavi unutar napomena ili popis svih nastavaka, ili samo da se napomene da je to ongoing serijal i koliko ne npr. planirano. Mada, uvijek imamo markosa na sajtu pa ga možemo pitati za sve informacije. Stavljati te oznake na korice uz broj izdanja baš i ne bih htio.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 07/12/2011 : 10:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Bilješke za ratnu priču
Uopće mi se nije svidio ovaj strip.
Najprije trebam reći da su bili u pravu oni forumaši koji su rekli da u ovaj strip nema veze s ratom. To je apsolutno točno.
Rat je ovdje sam kulisa i ambijentalni dodatak.

I baš zbog toga što je samo ambijentalni dodatak diže mi tlak, jer rat je sranje od stvari, a ne mentalna zajebancija nekog dobrostojećeg talijanskog skorojevića koji napiše neku ratnu pričicu pa ode na kupanje na Lago di Como ili u šoping po Via Montenapoleone. U tom smislu Bilješke su totalno promašene i iritantne. Jednako je tako kulisa mogla biti i škola ili poduzeće gdje junak radi ili sportski klub u kojemu je član itd. Kud baš rat...

S druge strane, ako se Bilješke promatra kao ispovijest tipa koji se nije mogao uklopiti u društvo probisvijeta među kojima se našao u svom procesu odrastanja, onda može proći. Očajno se pokušava uklopiti među njih, ali teško to ide jer svaka ptica leti svome jatu, a on nije kriv što se rodio u imućnoj obitelji i što mu ulica nije izbrusila oštricu od malena pa sada oštrice za borbu praktično nema.
U ovom dijelu je ponešto moguća identifikacija s njim, jer tko god je imao sreće da odraste u normalnoj obitelji koja mu je mogla priuštiti normalan život, bit će poprilično iznenađen kada prvi put sretne tipove koje je odgojila ulica i bijeda. Takvi gaze jer su naučili gaziti i nema tu "oprostite, hoćete li molim vas maknuti svojučizmu s mog stopala...".

Gipiju priznajem da je iskren i da nije iša seruckati s tim nesretnim ratom, vjerujem da bi ispao još bolji strip.

Crtež je ovdje nebitan, iako Gipi jako dobro koristi vodene boje. Lijepo je nacrtao prizore grada i krajolika. Ljudi su mu odvratni.

Sve u svemu, od mene neka mala prolazna ocjena, recimo 3/10.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/12/2011 : 16:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos
Gipiju priznajem da je iskren i da nije iša seruckati s tim nesretnim ratom, vjerujem da bi ispao još bolji strip.

A sto je seruckao o ratu?

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/12/2011 : 08:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Pa ovo o čemu govorim.

Nekakve tu bombe koje nigdje ne vidimo padaju okolo, ovu mulci tumaraju bez cilja, bljakasta atmosfera. Čovjek stavlja za pozadinu priče rat, a imam dojam da nema pojma što rat jest. Po meni je Lavrič u Bosanskim basnama jedno 500 puta dublje i ozbiljnije prikazao ljude i ono što oni jesu u takvim nesretnim okolnostima..

Puno bi mi draže bilo da je te svoje probleme odrastanja i prihvaćanja od okoline (koje na kraju krajeva vjerujem svaki pojedinac iskusi u danom trenutku života) smjestio u neki drugi ambijent koji moćno utječe na pojedince koji se u njemu nađu (kako sam već gore napisao).
Dobro, što Gipija briga što bi meni bilo draže, ali na ovaj način, dakle u segmentu koji se odnosi na ambijent gdje se radnja događa, Bilješke za mene ostaju primjerak salonskog doživljaja rata. A takav stav i doživljaj mi se, iskreno, do kraja gadi.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/12/2011 : 10:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Necu dalje jer ne mogu znati sto si ti prozivio u ratu da ti ovo bude salonski i da ti se gadi. Ali nije svaki strip koji se dogadja u ratu prikaz tog rata u cjelini. Siguran sam da oko tebe postoji hrpa ljudi koja je mogla proziviti rat na isti nacin. Nesto granata je palo u blizini, nijedna ih na srecu nije pogodila, ostatak vremena su prozivljavali neke svoje mulacke pizdarije. Rat se dogadjao, oni su bili mulci i picili svoj film. Ne vidim tu nista salonski ni gadljivo.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/12/2011 : 10:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Proživio dovoljno da mi se ne da niti prisjećati tih godina

A ovo što kažeš da je hrpa ljudi mogla proživiti rat na način "prošlo mimo mene", tu si u pravu. Jedni krvare na liniji, a drugi 50 km dalje dinajlaju stravu, kite borove za Božić i prave se da je sve OK..
Ma neću dalje o tome.
Prelazim na Chea. Dakle...

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/12/2011 : 11:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Che - Ovo mi je bio dobar strip.

Naracija me podsjetila na Patrijarhovu jesen, slažu se slika do slike, lijepo je čitati ovaj strip. Na momente mi je bio i nešto naporan jer ulazi u apstrakciju i ostavlja puno rupa u događajima, ali pošto očito nije niti bio cilj prikazati Cheov život kao na filmu, već dati jednu njegovu suptilnu i pomalo poetsku sliku života, mislim da je uspio.

Isprva sam se poboja da će Che biti nekakav komunistički manifesto o velikom revolucionaru, ali nema straha. Ovo je priča o čovjeku koji je imao svoj film o slobodi i svijetu i tako je živio.

Crtež je ludnica, majstori od tuša rade čudesa. Crtež vrlo suptilno i bez agresije traži da mu se posveti pažnja i da ga se na mjestima dešifrira, pa kad se pred očima razmota kadar to je onda pravi doživljaj.

Odlično. 8/10.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/12/2011 : 12:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Jesi mogao biti mulac negdje u hrvatskoj devedesetih i prozivit nesto slicno. Mogao si. Jesi mogao dvadeset godina napravit strip o tome. Mogao si. Bi li to onda bilo salonski i gadljivo? Ima li tu ista negativno i da li je netko "kriv" sto ga je tako prozivio? Ne vidim nikakve argumente u ovoj prici osim da strip ne pogadja tvoju sliku rata, sto mu nije bila ni namjera. Mogao si napisat da ti se ne svidja, da je dosadan ili nesto trece, ne vidim zasto ga gadit tim epitetima.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/12/2011 : 13:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Amose, Mord je potpuno u pravu, moraš priznati.
Ovo je više nego sjajan strip.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/12/2011 : 15:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Jesi mogao biti mulac negdje u hrvatskoj devedesetih i prozivit nesto slicno. Mogao si. Jesi mogao dvadeset godina napravit strip o tome. Mogao si. Bi li to onda bilo salonski i gadljivo? Ima li tu ista negativno i da li je netko "kriv" sto ga je tako prozivio? Ne vidim nikakve argumente u ovoj prici osim da strip ne pogadja tvoju sliku rata, sto mu nije bila ni namjera. Mogao si napisat da ti se ne svidja, da je dosadan ili nesto trece, ne vidim zasto ga gadit tim epitetima.

Pobogu, pa što sam napisao u prvoj rečenici posta o Bilješkama?
Ostalo je razrada dojmova..

Što se tiče slike rata, naravno da nije niti trebao pogoditi moju sliku. Trebao je biti vjerodostojan.
A što po meni nije.
Nego je, onako, salonski.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/12/2011 : 15:11:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Amose, Mord je potpuno u pravu, moraš priznati.
Ovo je više nego sjajan strip.

Nisam baš rekao da ga treba zapaliti i izbrisati iz ljudskog pamćenja.

I ne kažem da Mord griješi, već ga samo drugačije doživljava od mene.

Može proći s nekom osrednjom ocjenom jer ima određenih vrijednosti (pisao sam već, pa da se ne ponavljam), ali hype koji ga prati je po meni potpuno neopravdan.

Njesra, možda sam ja prikriveni zagorolog pa ne kužim ove pametne stripove?

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/12/2011 : 15:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Nema frke tu smo da raspravljamo, moze i o Zagorenom ako treba. :-)

Prvo, covjek prica ful iskrenu pricu o svom odrastanju. Drugo, odrasta i sjedi u drzavi gdje rata nije bilo i donosi i svoja iskrena razmisljanja o ratu i pita se koliko blizu mora biti rat da bi bio njegov. Jedan mu je bio nasuprot Jadrana pa ga nije dozivio kao sto vjerojatno ne bi ni ja ni ti na njegovom mjestu. Ponovo iskreno. Trece, cak i u drzavama u kojima je bjesnio rat mozes pronaci hrpu podrucja gdje se ovako nesto moglo dogadjat. Dakle strip nije nerealan.

Da nisi napisao da ti se iskreno i do kraja gadi, sto je moras priznati poprilicno zestoka ocijena za jedan iskreni, dobro ispripovijedan strip, ne bi ni komentirao.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/12/2011 : 15:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ma svakako, uvijek mi je gušt malo s ljudima protresti neku temu, a posebno ako se ovako malo razmimoilazimo

A napisao sam da mi se gadi salonski doživljaj rata, a ne Bilješke.

Nema veze, ajmo dalje komentirati stripove..

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12534 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 08/12/2011 : 17:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ni meni se nije svidio. Priča šuplja, jedva sam dogurao do kraja.
Nema to veze s ratom. Ocjena 4/10

Have mercy
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 08/12/2011 : 23:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Bilješke za ratnu priču
Uopće mi se nije svidio ovaj strip.
Najprije trebam reći da su bili u pravu oni forumaši koji su rekli da u ovaj strip nema veze s ratom. To je apsolutno točno.
Rat je ovdje sam kulisa i ambijentalni dodatak.

I baš zbog toga što je samo ambijentalni dodatak diže mi tlak, jer rat je sranje od stvari, a ne mentalna zajebancija nekog dobrostojećeg talijanskog skorojevića koji napiše neku ratnu pričicu pa ode na kupanje na Lago di Como ili u šoping po Via Montenapoleone. U tom smislu Bilješke su totalno promašene i iritantne. Jednako je tako kulisa mogla biti i škola ili poduzeće gdje junak radi ili sportski klub u kojemu je član itd. Kud baš rat...

S druge strane, ako se Bilješke promatra kao ispovijest tipa koji se nije mogao uklopiti u društvo probisvijeta među kojima se našao u svom procesu odrastanja, onda može proći. Očajno se pokušava uklopiti među njih, ali teško to ide jer svaka ptica leti svome jatu, a on nije kriv što se rodio u imućnoj obitelji i što mu ulica nije izbrusila oštricu od malena pa sada oštrice za borbu praktično nema.
U ovom dijelu je ponešto moguća identifikacija s njim, jer tko god je imao sreće da odraste u normalnoj obitelji koja mu je mogla priuštiti normalan život, bit će poprilično iznenađen kada prvi put sretne tipove koje je odgojila ulica i bijeda. Takvi gaze jer su naučili gaziti i nema tu "oprostite, hoćete li molim vas maknuti svojučizmu s mog stopala...".

Crtež je ovdje nebitan, iako Gipi jako dobro koristi vodene boje. Lijepo je nacrtao prizore grada i krajolika. Ljudi su mu odvratni.

Sve u svemu, od mene neka mala prolazna ocjena, recimo 3/10.

Stoji osećaj za Bilješke da ih je napisao neko ko o tome nema pojma. To je ono, kako mali Đokica zamišlja...
Mislim, nemaju pojma ni Japanci o košarci, pa ima zanimljivih stripova koje o njoj naprave
Ipak, ne mogu Bilješke ni da pljunu pod prozor recimo Bosanskim basnama ili recimo Persepolisu ili Papku ili...
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 09/12/2011 : 07:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Che 8/10
Baš mi se i ne sviđa takav mračan i nejasan crtež, ali u kombinaciji sa tekstom dobiva sasvim novu dimenziju. Remek djelo o životu i djelu
najpoznatijega revolucionara koje vjerojatno više nikada neću pročitati, ali ću zauvijek pamtiti...
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 09/12/2011 : 08:42:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Che 8/10
Baš mi se i ne sviđa takav mračan i nejasan crtež, ali u kombinaciji sa tekstom dobiva sasvim novu dimenziju. Remek djelo o životu i djelu
najpoznatijega revolucionara koje vjerojatno više nikada neću pročitati, ali ću zauvijek pamtiti...

Sve rečeno u par riječi

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 09/12/2011 : 08:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
E, Mairosu, ajde makni iz naslova topica ono "Tomaz Lavric vote".
Stvari su se već odmakle od Lavrica i nastavljamo dalje komentirati Fibrine stripove, pa bi mogao vratiti samo na početni "Fibrarijum".

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12534 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/12/2011 : 12:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Che 8/10

Meni se baš ovo nikako nije svidilo i ni po čemu ga neću pamtiti.
Che 3/10

Have mercy
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/12/2011 : 15:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

quote:

Che 8/10

Meni se baš ovo nikako nije svidilo i ni po čemu ga neću pamtiti.
Che 3/10

100% isto i kod mene.
Za mene daleko, ali daleko najgora Fibra.
Dapače, jedini fibrin strip koji nisam uspio pročitati do kraja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/12/2011 : 15:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Hm, ni meni nije nesto posebno sjeo. Prva Fibra zapravo koja mi nije bila nesto posebno. "Crtez" mi ne smeta ali nije mi to to...
Valjda ima svoju draz uz reputaciju i kao djelo o Che-u ali nesto vise od toga... ne znam. Radije bi da citam njegovu biografiju uz po koji crtez iz tog stripa nego cjeli strip... ako se nisam previse konfuzno izrazio.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 09/12/2011 : 16:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Je, malo je scenaristički naporan Che i treba rudariti kroz njega, ali ima nekog šuga u sebi i to mi se svidjelo..

A što se tiče najgoreg fibraša, to je daleko bez ikakve konkurencije Light/Bold!! Taj je totalni šit!

Edited by - Amos on 09/12/2011 16:04:40
Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000