Author |
Topic |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 31/07/2011 : 15:59:29
|
Na otvaranje ovakvoga topica me natjeralo otkriće od prije 15ak minuta kada sam slučajno otkrija da je crtić Riblje Redarstvo nasta prema stripu Moran priznat da me stvarno iznenadilo i razveselilo, tako da ću se probat i potrudit nabavit te stripove. Izlazili su pod nazivom Fish Police, a izdavali su ih razni izdavači, između ostaloga i Marvel Comics. Jedan od autora je bio i dobro poznati Sam Kieth.
Osim toga, nedavno je tu na forumu Bushido spomenija i da je crtić Bucky O'Hare također nasta prema stripu šta me također iznenadilo i natiralo da potražim još par informacija.
Imate li i vi neki ovakav primjer? Strašno me to sad zainteresiralo, ali samo molim vas da ne navodite Supermana i slično, jer virujem da za to ionako svi već znaju.
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 31/07/2011 : 18:54:03
|
Vi niste gledali GI Joe crtane ?! Au al sam mator. To je islo redovno neke 88-89 na Super Channelu, u to vreme ga je 3k Televizije Beograd davao redovno kao "test kanal". |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 31/07/2011 : 19:17:46
|
Mi smo i figurice skupljali i lozili se. Dobra vremena.
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
leshwolsh
New Member
Serbia
272 Posts
Member since 04/06/2006 |
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 31/07/2011 : 19:45:26
|
quote: Originally posted by Mairosu
Mi smo i figurice skupljali i lozili se. Dobra vremena.
Ja i dalje imam neke figurice J.I.Joe :D Mada se realno ne sećam apsolutno ničega vezano za crtani. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/08/2011 : 06:01:37
|
The Mask je baziran na istoimenom stripu, ali se nekako radnjom i dizajnom više nadovezuje na igrani film sa Jimom Carreyjem.
Spirou i Fantasio su imali čak dva crtana serijala. Jedan 1993. godine, a drugi 2006.
Michel Vaillant je 1990. godine dobio svoj crtani serijal.
The Tick je također baziran na istoimenom stripu.
Flash Gordon je 1979. godine dobio svoj crtani serijal, The New Adventures of Flash Gordon.
Zanimljiv je i serijal Defenders of the Earth, o timu superheroja čiji su članovi Flash Gordon, Fantom, Mandrake i Mandrakeov pomoćnik Lothar, kao i njihova djeca. Ming je bio glavni negativac.
Od 1988. do 1994. godine emitirao se serijal Garfield and Friends, koji je bio sastavljen od segmenata baziranih na dva stripa Jima Davisa - Garfield i U.S. Acres.
Vjerojatno se mnogi sjećaju serijala The Legend of Prince Valiant.
Crtani serijal Cadillacs and Dinosaurs baziran je na postapokaliptičnom stripu Xenozoic Tales, autora Marka Schultza.
Neki će se vjerojatno sjetiti i crtanog serijala Bus Bus, o šeprtljavom biku u crvenom kombinezonu i drvenim klompama. Riječ je o serijalu baziranom na jednom nizozemskom stripu čiji su autori Wil Raymakers i Thijs Wilms. Serijal je nastao u japansko-nizozemskoj koprodukciji, a svoju premijeru imao je na TV Tokyo 1987. godine.
Argentinski strip Cybersix, autora Carlosa Trilla i Carlosa Meglie, 1999. godine je adaptiran u crtani serijal od 13 epizoda, i to u japansko-kanadskoj koprodukciji.
Ne bih ulazio u adaptacije japanskih stripova, jer tu ne bi bilo kraja. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
bazgtoon
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 16/11/2010 |
Posted - 01/08/2011 : 14:32:16
|
od marvel crtica su wolverine i iron man dobili svoj serijal, a od thora imaju 2 crtica po sat vremena, thor: tales of asgard i thor and loki blood brothers koji je nastao po onom stripu koji je crtao esad ribic, meni je blood brothers super jer su napravili tocno po crtezima iz stripa |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 01/08/2011 : 14:36:51
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
The Mask je baziran na istoimenom stripu, ali se nekako radnjom i dizajnom više nadovezuje na igrani film sa Jimom Carreyjem.
Spirou i Fantasio su imali čak dva crtana serijala. Jedan 1993. godine, a drugi 2006.
Michel Vaillant je 1990. godine dobio svoj crtani serijal.
The Tick je također baziran na istoimenom stripu.
Flash Gordon je 1979. godine dobio svoj crtani serijal, The New Adventures of Flash Gordon.
Zanimljiv je i serijal Defenders of the Earth, o timu superheroja čiji su članovi Flash Gordon, Fantom, Mandrake i Mandrakeov pomoćnik Lothar, kao i njihova djeca. Ming je bio glavni negativac.
Od 1988. do 1994. godine emitirao se serijal Garfield and Friends, koji je bio sastavljen od segmenata baziranih na dva stripa Jima Davisa - Garfield i U.S. Acres.
Vjerojatno se mnogi sjećaju serijala The Legend of Prince Valiant.
Crtani serijal Cadillacs and Dinosaurs baziran je na postapokaliptičnom stripu Xenozoic Tales, autora Marka Schultza.
Neki će se vjerojatno sjetiti i crtanog serijala Bus Bus, o šeprtljavom biku u crvenom kombinezonu i drvenim klompama. Riječ je o serijalu baziranom na jednom nizozemskom stripu čiji su autori Wil Raymakers i Thijs Wilms. Serijal je nastao u japansko-nizozemskoj koprodukciji, a svoju premijeru imao je na TV Tokyo 1987. godine.
Argentinski strip Cybersix, autora Carlosa Trilla i Carlosa Meglie, 1999. godine je adaptiran u crtani serijal od 13 epizoda, i to u japansko-kanadskoj koprodukciji.
Ne bih ulazio u adaptacije japanskih stripova, jer tu ne bi bilo kraja.
cudno da nisi naveo i Little Nemo :D :)
mislim, ono bese i nije neka direktna adaptacija, vec samo pozajmljena ideja, il tako nesto....mrzi me da kopam sad |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/08/2011 : 15:13:56
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
cudno da nisi naveo i Little Nemo :D :)
Zadržao sam se na TV serijalima jer sam pretpostavio da je prvenstveno o tome riječ. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 01/08/2011 : 15:30:28
|
aha, oke mada, covek rece "crtici", ne znam kako to u hrvatskom funkcionise, al u nas moze i dugometrazni i TV serija :D (I guess so, kod mene vala moze :D ) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
|
Topic |
|