Libellus - Skriveno lice - Tex (almanah, neobjavljene epizode, kolor prve 2 knjige) - Magicni Vjetar - Dylan Dog (kolor fest) - Mister No (redovni, almanah) - Nathan Never (redovni prvih 5 knjiga, specijal, almanah) - Martin Mystere(almanah, redovni samo br.1 i 24) - Nick Reider(almanah) - Price iz baze Drugdje - Agencija Alfa - Zona X - Super Book - Demian - Ken Parker(samo br.1, 2 i 23)
Varmcomics - Marti Misterija (gigant)
Vanini, Horus, Abaton - Sve sto je objavljeno
Mozda sam nesto preskocio, uglavnom to je to od Bonelija!
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Od izdanja "Veselog četvrtka" sve sem Breda Barona,od Libellusa Texa,od Ludensa Čika,od Strip Agenta HC Alan Ford i "Priče s Divljeg Zapada",od Fibre "Ken Parker",od Darkwooda - "Lilit", "Julia" i "Gea" (uz knjige "Tarzan" i "Konan"),i,naravno, "Stripoteku" i "Politikin zabavnik"...
Ni meni to ne odgovara. Aj kad imam par komada koje cu citati uskoro, ali desilo mi se pre par meseci da sam imao tridesetak na cekanju, osecao sam se kao da je to obaveza.
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb.
Caravan Phoenix Press Leo Pulp VC Dragonero VC Dampir VC Lilit DArkwood Bred Beron VC Dilan Dog VC KI i redovni i SB Gea Darkwood Zagor VC OP Julija Darkwood Mister No SA specijal, maxi i redovni i VC redovni i KI Magicni Vetar (od raznih izdavaca s nadom da ce ga neko izdavati kao SC) Teks Viler LUD maxi i redovni i VC redovni i KI Marti Misterija VC i SA specijal, maxi i redovni Ken Parker (mesano LMS, FIB, LIB i System) Price sa Divljeg Zapada SA (jos nisam kupio prvi broj, ovih dana cu)
U principu uzimaš sve osim Zagora, malo čudna odluka.
Vec sam napisao na par mesta ali da ponovim. Kada sam se vratio stripovima sakupljao sam sve sto mi dodje pod ruku ali je prvi otpao Mark, a posle nekog vremena i Zagor. Jos uvek ga citam ali u skeniranom obliku. Toliko je dobrih stripova i van Bonellija a toliko malo para... Porodican sam covek, imam dvoje dece i moram da obuzdam svoju strast za stripovima...
Caravan Phoenix Press Leo Pulp VC Dragonero VC Dampir VC Lilit DArkwood Bred Beron VC Dilan Dog VC KI i redovni i SB Gea Darkwood Zagor VC OP Julija Darkwood Mister No SA specijal, maxi i redovni i VC redovni i KI Magicni Vetar (od raznih izdavaca s nadom da ce ga neko izdavati kao SC) Teks Viler LUD maxi i redovni i VC redovni i KI Marti Misterija VC i SA specijal, maxi i redovni Ken Parker (mesano LMS, FIB, LIB i System) Price sa Divljeg Zapada SA (jos nisam kupio prvi broj, ovih dana cu)
Vec sam napisao na par mesta ali da ponovim. Kada sam se vratio stripovima sakupljao sam sve sto mi dodje pod ruku ali je prvi otpao Mark, a posle nekog vremena i Zagor. Jos uvek ga citam ali u skeniranom obliku. Toliko je dobrih stripova i van Bonellija a toliko malo para... Porodican sam covek, imam dvoje dece i moram da obuzdam svoju strast za stripovima...
Znam, ali Zagor je poslednje što bi kod mene otpalo.
Da budem što kraći, od svih izdavača kupujem i čitam (gotovo) sva izdanja, a jedine su iznimke kolekcionarska izdanja Texa i Mr. Noa Veselog četvrtka, za što pored Libellusovih Texovih koloraca i kvalitetnih izdanja Mr. Noa ne vidim nikakvu svrhu. No svakako ne spremam sve već samo one epizode koje mi se pri čitanju svide i za koje zaključim da ću ih jednog dana opet čitati. Recimo, ne pada mi na pamet spremati Dylanovo smeće naslova "Nesmiljeni Hook", "Pobuna automobila" i "Šuma ubojica", baš kao ni Zagorove užase "Noćna mora na moru" i "Smrtonosna močvara" (jasno, navodim samo najočitije primjere smeća). Od dosad objavljenog imam kompletirane Kena Parkera, Skriveno lice i Caravan, kao i dosad izišle Libellusove Nathane i Martine i njihove gigante, specijalce i almanahe. Juliju redovito uzimam i uzimat ću, baš kao i Greystorm, Lilith i ostala izdanja DW-a, od kojeg sam tek krenuo s Geom za koju se bojim da mi ne bude predjetinjasta i time odbojna. S Texovim gigantima kaskam polako, a od Libellusova Mr. Noa kupujem / spremam samo epizode koje crtaju Diso, Bignotti i Civitelli. Ostali crtači su mi jednostavno nedovoljno kvalitetni, što u dobroj mjeri vrijedi i za Zagora od kojeg svakako spremam Ferrija, bez obzira na kvalitetu same epizode, neke kultne Donatellijeve priče ("Sloboda ili smrt", "Billy Boy iza rešetaka", "Velika zavjera" i "Nulti čas" (OP VČ) itd., dok ostalo uglavnom pročitam i proslijedim dalje. Od ZS-a i LMS-a više nemam ništa, jer ne znam što ću s njima pored vrlo kvalitetnih novih izdanja i činjenice da je Dnevnik u pravilu masakrirao stripove. A kao i u puno dobrih stripova, i ovdje na kraju ide napis "nastavlja se..."
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Pa naravno od ovih novijih počev od osamdesete pa nadalje
Fiju! To je bilo blizu! Gotovo da izgubi titulu Doktora Zagorologa!
Šalu na stranu, Zagor je Zagor, detinjstvo, nostalgija, uživanje, i naravno No.1, ali po ozbiljnošću, komplikovanošću, hronologiji, i naravno zbog SF-a, Nathan mi je kud i kamo najozbiljniji Bonelli serijal
Znam, ali Zagor je poslednje što bi kod mene otpalo.