Author |
Topic |
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Member since 06/05/2011 |
Posted - 14/08/2011 : 21:04:54
|
Definitivno svima nama sa vremena na vreme porastu apetiti za čitanjem jednog od serijala, jednostavno pojedini junaci nam postanu poželjniji od drugih i čitanje počinje.
Pitanje je sledeće:
KOJI SERIJAL PLANIRATE DA PROČITATE IZ POČETKA, ŠTA TRENUTNO OD BONELLI SERIJALA NAJVIŠE ZAOKUPLJA VAŠU PAŽNJU ?
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 14/08/2011 : 21:28:55
|
Nemam niti jedan kompletan... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 14/08/2011 : 21:39:32
|
Ja sam skoro ponovo citao celog Magicnog, mogu ti reci da je to bilo i magicno iskustvo. Drugo citanje je jos vise pokazalo koliko je ovo dobar strip i koliko je dobro osmisljen. Mislim da je Magicni zamisljen kao Teks za 21. vek. Skoro sam i prvi put citao Dilana od pocetka. Tek sam skoro poceo da se palim na ovaj strip. Planiram da ga skoro uzmem na jos jedno druzenje, ali cu sacekati jos nekoliko kolekcionaraca. Kena sam par puta citao u verziji Dnevnik/Sistem, a par puta i u verziji Libelus/Fibra, svaki put je to bilo kao da sam se sreo sa starim drugarom i da smo pricali nase stare price. Iz tog razloga sam se obradiovao debeljuskastom Mister Nou. Sacekacu da jos malo odmakne, pa da krenemo ponovo na turu po Amazoniji. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 14/08/2011 : 21:49:04
|
Poceo sam Zagora...pravim kopije na italijanskom jeziku od prvog broja. Trenutno sam na broju 26 i lagano idem dalje. A sa neta sam poceo da skidam dampirove epizode. I one na italijanskom. Iskreno, posle prva tri broja (a i nultog od 20-ak strana) nisam nesto navucen da ga citam dalje, ali svaki strip treba da dobije sansu do svog desetog broja pa...cuce se
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 14/08/2011 : 21:51:50
|
quote: Originally posted by Raspucin
Ja sam skoro ponovo citao celog Magicnog, mogu ti reci da je to bilo i magicno iskustvo. Drugo citanje je jos vise pokazalo koliko je ovo dobar strip i koliko je dobro osmisljen. Mislim da je Magicni zamisljen kao Teks za 21. vek. Skoro sam i prvi put citao Dilana od pocetka. Tek sam skoro poceo da se palim na ovaj strip. Planiram da ga skoro uzmem na jos jedno druzenje, ali cu sacekati jos nekoliko kolekcionaraca. Kena sam par puta citao u verziji Dnevnik/Sistem, a par puta i u verziji Libelus/Fibra, svaki put je to bilo kao da sam se sreo sa starim drugarom i da smo pricali nase stare price. Iz tog razloga sam se obradiovao debeljuskastom Mister Nou. Sacekacu da jos malo odmakne, pa da krenemo ponovo na turu po Amazoniji.
Pretpostavljam da si Magičnog čitao 32 Libellus knjige. Ja sam upravo stao na 22 epizode objavljene u Srbiji, sada treba nastaviti sa knjigama. Kena takođe sakupljam i spremam se po drugi put. Dilana sam čitao dva puta i trenutno nemam snage, mada sam pokušavao.Mister No, za sada ništa. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 14/08/2011 : 22:11:23
|
quote: Originally posted by pravedni
Spremam se da ponovo pročitam serijale "Priče sa Divljeg Zapada" i "Ken Parker"...Oba su sam vrh Boneli produkcije!
Šta je ovo, svi se spremaju da pročitaju Kena ponovo,JA GA ČITAO PRVI PUT U LETO 2009, i oduševio se, iako je prošlo malo vremena čitao bi ga ponovo. |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
76
Senior Member
Croatia
2626 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 14/08/2011 : 22:21:02
|
Prije dolaska Alfreda Castellija pročitao sam sve epizode Martina Mysterea u izdanju "Dnevnika". Bilo je to 2007., još par godina pa bih mogao "utvrditi gradivo", ali u izdanju Libellusa. Kena Parkera sam pročitao u kompletu nakon što su sve epizode izašle u HC-u. Mini-serijale, ako se i oni računaju, Caravan i Skriveno lice pročitao sam u komadu. Čitam Libellusova Mister NO-a po redu, nikada manje od 4 knjige odjednom. Magičnog vjetra čitam odmah čim kupim, ali taj serijal se bliži kraju, a onda u ponovno čitanje od početka... Ali, najljepše će biti kada kompletiram Texa (Libellusu fali još par godina da "pokrpa" preskočene epizode, a u to vrijeme bi i Ludens mogao doći do 500. broja, odnosno zatvoriti "rupu" do Veselog četvrtka), pa po redu od prvog broja...
Ne-Bonelli: Pročitao u kompletu serijalčiće Maxmagnus i Družinu od vješala. Čekam da Bookglobe objavi sve Blueberryjeve epizode u formi albuma, pa onda i on ponovno dolazi na red.
Ma, nema ljepšeg nego čitati pustolovine nekog junaka po redu. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 14/08/2011 : 22:26:42
|
I meni je Bluberi u planu,biće to vrhunsko uživanje u ponovnom čitanju njegovih avantura. A posle toga na red dolazi i "Princ Valijant"! Ali,to već nije Boneli... |
|
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 14/08/2011 : 22:31:39
|
76, u pravu si, pogotovu ako serijal ima jak kontinuitet. Mada budimo iskreni, najlepše je prvo čitanje, istina neke se stvari dožive tek na drugo čitanje. Sada uživam u prvom čitanju Magičnog i namerno ne žurim. Zagora sam obnavljao više puta. Uživam i u prvom čitanju Julije. Jedino što nikada nisam mogao da svarim to je Tex! Ako bi u tome uspeo posle 30 godina i zavoleo Texa imao bi u čemu da uživam obzirom da sam pročitao 15-ak stripova o njemu. Kako bi bilo lepo imati 600-700 nepročitanih epizoda za uživanje jedno 5-6 godina. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 14/08/2011 : 22:42:05
|
"Julija" je i za mene otkrovenje! Za klasu je bolja od "Gee",koja je takodje zanimljivo koncipirana...
Za nekoliko klasa, ipak je Berardi scenarista za Enocha. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 14/08/2011 : 22:49:13
|
Ja i napisah da su moja tri omiljena scenarista - Nolita,D Antonio i Berardi...
Ma čitam i taj PDSZ po prvi šut, ali nisam baš toliko oduševljen, očekivao sam više! |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2626 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 14/08/2011 : 22:55:35
|
Ovisno s kolikim vremenskim odmakom ideš ponovno čitati neki strip. Primjerice, meni su najdraže Mister NO-ove priče iz "Dnevnikova" vremena, ali nisam ih čitao još od vremena kada su izašle (a niti onda ih nisam čitao sve), pa sve dok ih Libellus nije objavio u HC-u, tako da su mi nakon 20 i više godina bile kao nove. Jedino što sam čitao više puta, a mogao bih opet i češće, su njegove ratne priče i afrička saga. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Kutuzov
Junior Member
370 Posts
Posted - 14/08/2011 : 23:00:38
|
Mister No bi i dan danas bio najatraktivniji i najtiražniji strip na ovim prostorima da ga nisu ugasili. I pored toga dobro se drži, ali ga polako ukidaju. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 14/08/2011 : 23:30:49
|
quote: Originally posted by Kutuzov
Za nekoliko klasa, ipak je Berardi scenarista za Enocha.
Po čemu konkretno? |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 14/08/2011 : 23:49:57
|
Mister No bi i dan danas bio najatraktivniji i najtiražniji strip na ovim prostorima da ga nisu ugasili. I pored toga dobro se drži, ali ga polako ukidaju.
To je šteta... |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4102 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 15/08/2011 : 00:22:46
|
Mister No bi i dan danas bio najatraktivniji i najtiražniji strip na ovim prostorima da ga nisu ugasili. I pored toga dobro se drži, ali ga polako ukidaju.
To je šteta...
Velika steta! |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 15/08/2011 : 00:54:45
|
quote: Originally posted by Djole
Po čemu konkretno?
I ja bih volio da znam... |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13464 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 15/08/2011 : 01:06:48
|
quote: Originally posted by Raspucin
Ja sam skoro ponovo citao celog Magicnog, mogu ti reci da je to bilo i magicno iskustvo. Drugo citanje je jos vise pokazalo koliko je ovo dobar strip i koliko je dobro osmisljen. Mislim da je Magicni zamisljen kao Teks za 21. vek. Skoro sam i prvi put citao Dilana od pocetka. Tek sam skoro poceo da se palim na ovaj strip. Planiram da ga skoro uzmem na jos jedno druzenje, ali cu sacekati jos nekoliko kolekcionaraca. Kena sam par puta citao u verziji Dnevnik/Sistem, a par puta i u verziji Libelus/Fibra, svaki put je to bilo kao da sam se sreo sa starim drugarom i da smo pricali nase stare price. Iz tog razloga sam se obradiovao debeljuskastom Mister Nou. Sacekacu da jos malo odmakne, pa da krenemo ponovo na turu po Amazoniji.
Pretpostavljam da si Magičnog čitao 32 Libellus knjige. Ja sam upravo stao na 22 epizode objavljene u Srbiji, sada treba nastaviti sa knjigama. Kena takođe sakupljam i spremam se po drugi put. Dilana sam čitao dva puta i trenutno nemam snage, mada sam pokušavao.Mister No, za sada ništa.
dva puta dilana? to je ubitacno za memoriju. |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 15/08/2011 : 01:07:41
|
"Julija" je i za mene otkrovenje! Za klasu je bolja od "Gee",koja je takodje zanimljivo koncipirana...
slazem se. |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
Topic |
|