Author |
Topic |
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 15/08/2011 : 14:16:40
|
jel bi se ikako softverski moglo zapriječit ljudima iz inozemstva da bidaju na aukcije di je jasno odabrana opcija "ne šaljem u inozemstvo"?
znam da ebay ima sličnu opciju (tj. ako si iz zemlje u koju seller ne želi slat paket, onda ne možeš niti bidat na njega, osim ako ti seller ne odobri)
|
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 15/08/2011 : 14:47:52
|
Pa baš nisam siguran da je to pametno, jer recimo ja mogu platiti stripove u Hrvatskoj ili Srbiji. I Imam adresu na koju se može poslati u te dvije zemlje... Pa sad da ne mogu bidati bilo bi glupo zar ne ???? A mislim da nisam jedini sa takvim kombinacijama.... |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4107 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 15/08/2011 : 18:18:04
|
Ako je opcija Ne saljem u inozemstvo,ja nikada nebidam na aukciju,jedino ako se dogovorim sa prodavcem. Na primer sa tvojih aukcija bidao bih 20 stripova,ali na vreme video da nesaljes u inozemstvo i odustao!
|
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 15/08/2011 : 19:46:24
|
Pretpostavljam da je moguće (mislim da ima opcija filtriranja IP adresa koja blokira sve koje nisu iz RH; naravno, Markos kao admin bi to znao bolje), ali to onda povlači za sobom jedan drugi problem. Recimo, ja odem negdje van u inozemstvo, a baš u to vrijeme budu aukcije koje bi me zanimale. I naravno - mogu se slikati ako bi bilo blokirano za one izvana.
A što si imao takve situacije, da ti aukcije osvoji netko izvana a ti ne šalješ van? |
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 16/08/2011 : 05:34:17
|
osmo - mislio sam da bi moglo bit kao na ebayu, da ako se javiš prodavaču i kažeš da možeš plaćat itd., da te "odobri" kao kupca
wolf - nisan baš razradia ideju. |
Edited by - byoman on 16/08/2011 05:36:06 |
|
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 16/08/2011 : 08:31:32
|
Možda je to ipak praviše posla za administratore Mislim da je najjednostavnije da ako neko osvoji aukciju a ti tamo ne šalje, da ti Markos pobriše plaćanje za te aukcije a ti stripove opet staviš na aukcija i to je to.... Ali mislim da kupci ipak gledaju opciju " ne šaljem u inozemstvo " i zaobilaze takve aukcije. Ja lično ne bih ništa mijenjao. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/08/2011 : 08:57:56
|
quote: Originally posted by osmo
Možda je to ipak praviše posla za administratore Mislim da je najjednostavnije da ako neko osvoji aukciju a ti tamo ne šalje, da ti Markos pobriše plaćanje za te aukcije a ti stripove opet staviš na aukcija i to je to.... Ovo definitivno nije dobra opcija - cimati Marka za takve stvari. Ali mislim da kupci ipak gledaju opciju " ne šaljem u inozemstvo " i zaobilaze takve aukcije. Ima koji ne gledaju i baš ih briga. Ja lično ne bih ništa mijenjao.
Ono sa odobravanjem zvuči dobro, ako je to moguće izvesti. No, vjerovatno je najbezbolnije za sve ostaviti stvari kakve jesu. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 16/08/2011 08:58:19 |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2334 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 16/08/2011 : 09:43:31
|
Ne kužim problemus,ako je netko spreman platiti debelu poštarinu,poslao bi mu po klokanu i u Australiu,i na Mars vanzemaljcu ako treba. |
#!?? |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4107 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 16/08/2011 : 09:50:55
|
quote: Originally posted by bvagner3
Ne kužim problemus,ako je netko spreman platiti debelu poštarinu,poslao bi mu po klokanu i u Australiu,i na Mars vanzemaljcu ako treba.
Zar i vanzemaljci na Marsu citaju stripove? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/08/2011 : 10:16:25
|
quote: Originally posted by bvagner3
Ne kužim problemus,ako je netko spreman platiti debelu poštarinu,poslao bi mu po klokanu i u Australiu,i na Mars vanzemaljcu ako treba.
Problemus je što ima onih koji licitiraju pa kada čuju kolika je poštarina, prestanu s komunikacijom. Drugi problem je što u želji da uštede, kupci novac pošalju u pismu, novac putem nestane, a prodavač ispadne lopov. Treći i najmanje zastupljen problem je što stripovi ponekad budu raspakirani i otvoreni na carini ili se iz nekog drugog razloga tiskanica raspadne (ili netko jednostavno ukrade) te ne stigne na odredište pa prodavač ponovo ispadne lopov.
S obzirom da sam te probleme imao upravo kod slanja u inozemstvo, ja sam odlučio odustati. Ionako ništa veće nisam prodao, samo sam imao stres (za sitne pare)... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
Posted - 18/08/2011 : 00:01:07
|
quote: Originally posted by byoman
jel bi se ikako softverski moglo zapriječit ljudima iz inozemstva da bidaju na aukcije di je jasno odabrana opcija "ne šaljem u inozemstvo"?
znam da ebay ima sličnu opciju (tj. ako si iz zemlje u koju seller ne želi slat paket, onda ne možeš niti bidat na njega, osim ako ti seller ne odobri)
Ja kupujem iz BiH ali imam rodbine dosta u Kninu. I kad god nesto kupim sa aukcija oni uplate i na njihovu adresu dolazi. Ne znam u cemu je problem kad je takva situacija.
|
|
|
|
Topic |
|