Emir Dragulj je sjajan grafičar. Veliko ime bh grafike. Dakle, pripada samom vrhu bh (i jugoslovenske)grafike (i generalno) likovne umjetnosti. Malo je umjetnika iz naše regije koji nisu čuli za to ime. Spada u red grafičara zlatnog doba bh grafike (60.i 70.).Te grafike (možda i sada imaju svoju vrijednost) će vrijediti jedng dana predstavljati pravo malo bogatstvo.:)
Otvorio sam u sekciji Umjetnost, kategoriju Galerija, pa evo krenuo sam sa Alberchtom Durerom (Albreht Direr). http://mreza.bhmladi.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=109&Itemid=239 Galerija je zamišljena da ukratko predstavi umjetnika, ovaj put sa žanrom portret i sa dvije tri najpoznatije reprodukcije. Tek toliko da se čitetelji upoznaju sa radom i djelom samog umjetnika.
Šta me najviše fascinira kod našeg Rommela - to je poznavanje materije, čega god se dotakne ako to voli. Ovaj put to je film, ali pisao je on svoje osvrte i o strip junacima. (Uskoro na Mreži i jedan sjajan tekt o najpoznatijoj junakinji Modesti Blejz. Sjajan tekst.) Romel nas je upoznao kroz film i sa svim stvarnim akterima tog događaja od presudnog značaja za ishod II svjetskog rata. Zatim, osim fillmova na ovu temu pročitao je i knjigu istog naslova kao i svu neophodnu literaturu vezanu za temu filma. Odlična recenzija.