Evo, na prijedlog Pravednog otvaram ovaj topik za sve ljubitelje likovne umjetnosti koji u svom stanu, na svom zidu (ili zidu svojih najmilijih) u svojoj kolekciji posjeduju originalna djela likovnih umjetnika. Osim slika, mogu i grafike i male skulpture (figurine.)
ja imam jednog Monea u sobi koju iznajmljujem, i koju ne mogu da skinem, jer su je nekim misterioznim sredstvima natakarili na zid, ne mogu je pomeriti ni milimetar!!!!!
nije da imam nesto protiv Monea, dapace, ali, imam 22 godine, i em sto mi se ne uklapa generacijski, em sto ima odvratni zlatni ram, em sto mi se ne uklapa konceptualno - Star trek, Star wars, AC/DC, Spiderman, Monet! nooo
Dragi kolega,pošteno je da tu čast prepustim tebi. A ja ću fotke staviti sutra...:)
Tvoja je ideja pa bi ipak ti dragi kolega trebalo da počneš. Kako sam ja likovni umjetnik, u mom stanu su na zidovima samo moje grafike, a kako se nisam htio ni do sad eksponirati sa svojim djelima učinio bih to samo na vaše insistiranje.:)
OK. Sutra počinjem da stavljam! Prvo na red dolaze grafike...Pošalji mi,molim te,na PM par fotki tvojih grafika. Interesuje me tvoj rad i omiljena tehnika (bakropis,akvatinta,suva igla,etc.)...
OK. Sutra počinjem da stavljam! Prvo na red dolaze grafike...Pošalji mi,molim te,na PM par fotki tvojih grafika. Interesuje me tvoj rad i omiljena tehnika (bakropis,akvatinta,suva igla,etc.)...
Dogovoreno, većeras ću ti poslati neke svoje radove na PM.
Na topiku ispod "Bh grafika 20 stoljeća" možeš vidjeti jednu moju grafiku, ova prva je od mog prof.Dževada Hoze, velikog umjetnika i grafičara. Btw.,sve grafičke tehnike sam apsolvirao još na Akademiji, a iskorak dalje u tehničkom smislu sam napravio za diplomski rad tehnika algrafija na aluminijskim pločama. Jedan sam od prvih bh grafičara koji je na velika vrata uveo kompjutersku grafiku na bh likovnu scenu (2001.), pa tako cijela magistarska izložba je urađena u toj tehnici na velikim formatima 300x110 cm. Dva diptiha po 300 x110 (600 cm) Takvih grafičkih ekponata je bilo 11. Sam koncept izložbe je jako interesantan.
Ova grafika koju možeš vidjeti je (možda, ne mogu sad da se sjetim iz 2008.) Sumrak civilizacije (100x70 cm)
Malo je bezveze samo "originalna djela likovnih umjetnika". Ovo je ipak strip forum, nemamo mi pare da još dajemo i lovu na "originalne slike" ili šta već
Za redja izdanja stripova sa naših prostora daje se više novca nego što košta većina grafika priznatih domaćih autora...Idi na aukcije pa vidi cene koje dostižu "Nasilje u Darkvudu","Blago Crvene planine" ili "Kuća užasa"...Uostalom,komentar ti i nije na mestu. Meni je umetnost zadovoljstvo kao i čitanje stripova,a ti ostavljaš ovakvu izjavu!