Author |
Topic |
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Member since 31/03/2002 |
Posted - 17/09/2011 : 13:06:31
|
Malo sam lunjao po searchu ovdje i upisivao svašta što bi moglo imati veze sa ovom temom, ali kako on slabije radi ili ništa ne pronalazi, nadam se da se u ovom kontekstu ova tema nije još ovdje ovako spominjala...ali ako jeste izvinjavam se što sam ju otvorio.
Dakle evo sam danas na poslu (tučem cijeli dan prekovremeno )pa sam si primpremio nekoliko Zagora za čitati, a među njima ima novijih i starijih. I baš čitam Extra Zgora Ludens Plamenu Lubanju i u njoj sam se podsjetio kako je Zagor napravio još jedan od svojih naj predstava za svoje prijatelje Indijance. Dok ja ne napravim svoju listu zanima me kojih vama 10 (ako ih se možete sjetiti i nabrojati...ako ne uvijek možete i manje nabrojati, ali i više u svojoj listi...sve je dobrodošlo)najtrikova i predstava koje su vas najviše dojmile u svim dosadašnjim Zagorovim epizodama.
Također me zanima, a ovo je već sigurno spomenuto ali također nisam siguran jel je baš imalo temu...ako je slobodno me uputite - koju su vama najvažniji porazu u borbi koje je sam Zagor doživio?
|
https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja |
Edited by - mladjo on 17/09/2011 14:22:54
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 17/09/2011 : 14:35:41
|
quote: Originally posted by Dr.GonZo
koju su vama najvažniji porazu u borbi koje je sam Zagor doživio?
protiv Iron Mana, Obojenog Covjeka i Pekota, tj. porazi u dvoboju gdje se izblamirao pred Indijancima.
Vjerovatno najtezi poraz je protiv jednog covjeka u epizodi "Mrtvacka Glava". Jedan sasvim normalan covjek, oko 50 godina, prebio je Zagora na posten nacin tako da je ovaj morao pobjeci. Jos gore je to sto ga je poslije nas junak kukavicki napao s ledja. Sreca pa nije bilo publike.
moj odlomak iz recenzije:
Kontroverzne scene u stripu pojavljuju se skoro pred sam kraj priče, gotovo pa nevjerovatne za poznavaoce Duha Sa Sjekirom. U sukobu sa Damonom, čovjekom koji ima oko pedesetak godina, možda čak i više, Zagor se odlučuje za kukavički potez i bježi u sred borbe. Duel je trajao nekoliko minuta, izgledalo je da su protivnici na istom nivou, ali onda, nakon udarca sjekirom u glavu i spoznaje da se Damon još uvijek drži na nogama, naš junak razmišlja kako je ovaj tip neuništiv i odlučuje se za ovaj potez. Biću iskren, ovako jadnog Zagora još nikada prije ili poslije nismo vidjeli. Borio se on i protiv jačih protivnika, ali nikada se nije odlučio za povlačenje, barem ne u situacijama kada su protivnici bili normalna ljudska stvorenja. Rock Damon je normalan čovjek, na prvi izgled uopšte nije upadljiv po snazi, ali se pokazao kao tvrd orah. Ipak, autori su odlučili da naprave ovako nešto i razbiju iluzije svima onima koji su mislili da je Duh Sa Sjekirom nepobjediv. Jasno je da je Zagor u prošlosti gubio duele sa protivnicima, ali ipak se borio dostojanstveno do samog kraja. Ovdje je možda mogao i da pobjedi, možda i ne, to nikada nećemo saznati. Ono što je još gore je to kada je pobjegao da se sakrio i mučki napao Rocka sa leđa, zaista nevjerovatne scene. Ovaj dio ostavlja na mene utisak da je Zagor spreman na sve da bi pobijedio, pa čak i na nepoštenu borbu. Sramotan potez našeg junaka! Kada u budućnosti budemo pričali o herojstvu, snazi i poštenju Duha Sa Sjekirom, ove scene će uvijek biti prisutne, scene u kojima se Zagor ponio kao kukavica i nedostojan lika kojeg predstavlja. Nevjerovatno!
Ipak, najtezi poraz je onaj protiv Hellingena u "Demonu ludila". Taj poraz nije bio fizicke prirode, ali je tezi od svih ostalih.
|
Edited by - King Warrior on 17/09/2011 14:39:38 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/09/2011 : 14:42:48
|
najbolji poraz(više njih)je onaj protiv SilaMajka, prosto nisam mogao vjerovati ko klinac da ga taj žuti toliko puta odalamio....što je meni dalo još više potvrde da taj Zagor uistino postoji i da je strip pravljen prema istinitim pričama...imao sam 7 godina i opravdanje, danas sa 6 puta godina više opravdanje ne postoji...ali neka...meni je dobro i ovako. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 17/09/2011 : 14:49:40
|
quote: Originally posted by teller
najbolji poraz(više njih)je onaj protiv SilaMajka, prosto nisam mogao vjerovati ko klinac da ga taj žuti toliko puta odalamio....što je meni dalo još više potvrde da taj Zagor uistino postoji i da je strip pravljen prema istinitim pričama...imao sam 7 godina i opravdanje, danas sa 6 puta godina više opravdanje ne postoji...ali neka...meni je dobro i ovako.
Sa mnom je bilo slicno kada sam vidjeo kako je nindza prebio Zagora u epizodi "Velika urota". Tada samm imao samo jedan cilj-da postanem i ja nindza. i, vidi vraga, zamalo se desilo da upisem nindjucu na Ilidzi. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 17/09/2011 : 14:53:57
|
Mrtvačka glava/Pobuna ZS 1033 ili tak nešto. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 17/09/2011 : 15:07:48
|
A ono kad ga onaj vođa Vukova istriska ka klapca? Epizoda je SD Extra Bjegunac, a broj 69 ili 71, nisan siguran... |
Trljam ruke. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 17/09/2011 : 16:16:16
|
Porazi su ok, ali predstave indijancima su mi najgluplja stvar u cijelom stripu. Navest ću samo onu najgluplju - u jubilarcu Indijanska magija. Teško da može gluplje od toga. |
No sikiriki |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 17/09/2011 : 16:20:29
|
[quote]Originally posted by Dr.GonZo
Dakle evo sam danas na poslu (tučem cijeli dan prekovremeno )pa sam si primpremio nekoliko Zagora za čitati, a među njima ima novijih i starijih. [quote] Moguli se i ja zaposliti kod tebe jer bi drage volje tako volio skupljati prekovremene. Pazi da te šef ne ulovi. Najbolji poraz protiv Supermikea, i vođe crnih vvukova. Obojeni čovjek se pamti ne po pobjedi nego po onom katastrofalnom kostimu. Čitao sam strip i nisam mogao vjerovati koji se..nja dobije Zagora. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 17/09/2011 : 16:52:28
|
meni je u sjećanju ostao jedan potez iz jedne od epizoda koju su dosta prozivali i kritikovali a to je Omča, zg red 81. zagor i ekipa u nekoj trski koja gori i ne mogu izaći jer su na nišanu...baš je genijalan potez i dosta realan... |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 17/09/2011 : 18:15:33
|
quote: Originally posted by acestroke
slazem se sa tellerom, naj vazniji i nezaboravljiviji poraz je protiv SuperMajka, stavise, covjek ga nekoliko puta porazi u toj prici, i to pred indijancima, bijelcima, ma nema pred kom nije
Takođe se slažem, ovde je Zagor prvi put izgubio samopouzdanje, ponižen je i osramoćen, ali na kraju krajeva Nollita je želeo samo da pokaže da je naš junak običan čovek, sa osećanjima i pozitivnim i negativnim, ali u biti da je poboednik, što se na kraju i pokazao. Zbog svega ovog ova priča mi je u samom vrhu |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 17/09/2011 : 18:22:53
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Dr.GonZo
koju su vama najvažniji porazu u borbi koje je sam Zagor doživio?
Vjerovatno najtezi poraz je protiv jednog covjeka u epizodi "Mrtvacka Glava". Jedan sasvim normalan covjek, oko 50 godina, prebio je Zagora na posten nacin tako da je ovaj morao pobjeci. Jos gore je to sto ga je poslije nas junak kukavicki napao s ledja. Sreca pa nije bilo publike.
dvoboje je kao normu odmah od prvog broja ustoličio nolitta, ali toninelli je taj koji se istima toliko koristio, da je zagor u prvoj bosellijevoj priči na reg. seriji, nakon što za promjenu nije došlo do dvoboja sa onim crvenim lisicom ili kako se već zvaše, izjavio "iza sebe već imam toliko dvoboja da mi je slabo".
u toninellijevom razdoblju teško je pronaći priču gdje nema bar jedan, zapremine barem 5 stranica, a često bi znalo biti i više takvih u istome broju. valjda, a tu dolazimo na temu, je čovjeku povremeno znao dosaditi isti ishod, pa bi u nekim pričama grupirao, a možemo reći, sramotne poraze.
meni prvi koji pada na pamet je kada je big george (zs 893-895) izlupao zagora kao tepih, prodavši mu foru da je umoran, hi hi; debeljko ima više kondicije od rockyja thorpea, očito. međutim, drugi, zapravo i gori poraz zagor dožvljava na kraju priče, kada onaj brko, koji ga je i poslao da mu pronađe "sina", primi dva udarca u facu, trećeg izbjegne, i onda nalupeta i nokautira zagora štapom, kao broj jedan boba rocka. brko je sasvim prosječne građe i srednjih godina. to mi kao klincu nije bilo drago, nikako!
druga priča gdje zagor biva izmlaćen dvaput od bandita vulgaris je zs 1047-48, časovi očaja ili tako nešto, gdje pri kraju prvog broja debeli bandit nokautira zagora, narugavši mu se u stilu "nisi jedini koji zna mlatarati rukama" . također, pri kraju priče, zagor je ispušio i od ćelavog bandita, čini mi se da ga je dolazak indijanca spasio.
otkad je došao boselli, dvoboji su praktično iščezli, ili su se drastično skratili; zagor je sve to rješavao u dvije stranice maksimalno, pa makar mu protivnik bio polarni međed, hi, hi ; tu se pamti samo tuča s kainom. recentno je burattini počeo vraćati dvoboje u količini i veličini iz nolittinog doba. |
Edited by - Džedson on 17/09/2011 19:26:30 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 19/09/2011 : 08:01:40
|
I u onoj prici o Hakaramu,tamo je Zagor isto dobio dosta batina,bas nista nije napravio sam,stalno mu je netko pomogao,naprimjer onaj Akenat. Onda onaj cisto normalni tip,Rok Damon iz price Mrtvacka glava,sredio je Zagora,tako da je neustrasivi duh sa sjekorom morao pobjeci. Onda poraz od Big Georga.Skenirane slike te cuvene bitke sam prije par godina stavio na forum,nazalost vise ih ne mogu pronaci. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 19/09/2011 : 21:52:04
|
Zagor je dobre batine dobio i od Ultora, da Prometej nije reagovao kao sto jeste pitanje je kako bi se Zagor izvukao... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Topic |
|