forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 10 najboljih Zagorovih trikova i poraza...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 17/09/2011 : 13:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
Malo sam lunjao po searchu ovdje i upisivao svašta što bi moglo imati veze sa ovom temom, ali kako on slabije radi ili ništa ne pronalazi, nadam se da se u ovom kontekstu ova tema nije još ovdje ovako spominjala...ali ako jeste izvinjavam se što sam ju otvorio.

Dakle evo sam danas na poslu (tučem cijeli dan prekovremeno )pa sam si primpremio nekoliko Zagora za čitati, a među njima ima novijih i starijih. I baš čitam Extra Zgora Ludens Plamenu Lubanju i u njoj sam se podsjetio kako je Zagor napravio još jedan od svojih naj predstava za svoje prijatelje Indijance.
Dok ja ne napravim svoju listu zanima me kojih vama 10 (ako ih se možete sjetiti i nabrojati...ako ne uvijek možete i manje nabrojati, ali i više u svojoj listi...sve je dobrodošlo)najtrikova i predstava koje su vas najviše dojmile u svim dosadašnjim Zagorovim epizodama.

Također me zanima, a ovo je već sigurno spomenuto ali također nisam siguran jel je baš imalo temu...ako je slobodno me uputite - koju su vama najvažniji porazu u borbi koje je sam Zagor doživio?

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja

Edited by - mladjo on 17/09/2011 14:22:54

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7721 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/09/2011 : 13:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
samo što je topic u pogrešnom dijelu foruma.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/09/2011 : 14:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Topic je prebačen u odgovarajući podforum

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/09/2011 : 14:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr.GonZo

koju su vama najvažniji porazu u borbi koje je sam Zagor doživio?

protiv Iron Mana, Obojenog Covjeka i Pekota, tj. porazi u dvoboju gdje se izblamirao pred Indijancima.

Vjerovatno najtezi poraz je protiv jednog covjeka u epizodi "Mrtvacka Glava". Jedan sasvim normalan covjek, oko 50 godina, prebio je Zagora na posten nacin tako da je ovaj morao pobjeci. Jos gore je to sto ga je poslije nas junak kukavicki napao s ledja. Sreca pa nije bilo publike.

moj odlomak iz recenzije:

Kontroverzne scene u stripu pojavljuju se skoro pred sam kraj priče, gotovo pa nevjerovatne za poznavaoce Duha Sa Sjekirom. U sukobu sa Damonom, čovjekom koji ima oko pedesetak godina, možda čak i više, Zagor se odlučuje za kukavički potez i bježi u sred borbe. Duel je trajao nekoliko minuta, izgledalo je da su protivnici na istom nivou, ali onda, nakon udarca sjekirom u glavu i spoznaje da se Damon još uvijek drži na nogama, naš junak razmišlja kako je ovaj tip neuništiv i odlučuje se za ovaj potez. Biću iskren, ovako jadnog Zagora još nikada prije ili poslije nismo vidjeli. Borio se on i protiv jačih protivnika, ali nikada se nije odlučio za povlačenje, barem ne u situacijama kada su protivnici bili normalna ljudska stvorenja. Rock Damon je normalan čovjek, na prvi izgled uopšte nije upadljiv po snazi, ali se pokazao kao tvrd orah. Ipak, autori su odlučili da naprave ovako nešto i razbiju iluzije svima onima koji su mislili da je Duh Sa Sjekirom nepobjediv. Jasno je da je Zagor u prošlosti gubio duele sa protivnicima, ali ipak se borio dostojanstveno do samog kraja. Ovdje je možda mogao i da pobjedi, možda i ne, to nikada nećemo saznati. Ono što je još gore je to kada je pobjegao da se sakrio i mučki napao Rocka sa leđa, zaista nevjerovatne scene. Ovaj dio ostavlja na mene utisak da je Zagor spreman na sve da bi pobijedio, pa čak i na nepoštenu borbu. Sramotan potez našeg junaka! Kada u budućnosti budemo pričali o herojstvu, snazi i poštenju Duha Sa Sjekirom, ove scene će uvijek biti prisutne, scene u kojima se Zagor ponio kao kukavica i nedostojan lika kojeg predstavlja. Nevjerovatno!

Ipak, najtezi poraz je onaj protiv Hellingena u "Demonu ludila".
Taj poraz nije bio fizicke prirode, ali je tezi od svih ostalih.

Edited by - King Warrior on 17/09/2011 14:39:38
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18890 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/09/2011 : 14:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
najbolji poraz(više njih)je onaj protiv SilaMajka, prosto nisam mogao vjerovati ko klinac da ga taj žuti toliko puta odalamio....što je meni dalo još više potvrde da taj Zagor uistino postoji i da je strip pravljen prema istinitim pričama...imao sam 7 godina i opravdanje, danas sa 6 puta godina više opravdanje ne postoji...ali neka...meni je dobro i ovako.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/09/2011 : 14:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

najbolji poraz(više njih)je onaj protiv SilaMajka, prosto nisam mogao vjerovati ko klinac da ga taj žuti toliko puta odalamio....što je meni dalo još više potvrde da taj Zagor uistino postoji i da je strip pravljen prema istinitim pričama...imao sam 7 godina i opravdanje, danas sa 6 puta godina više opravdanje ne postoji...ali neka...meni je dobro i ovako.

Sa mnom je bilo slicno kada sam vidjeo kako je nindza prebio Zagora u epizodi "Velika urota".
Tada samm imao samo jedan cilj-da postanem i ja nindza.
i, vidi vraga, zamalo se desilo da upisem nindjucu na Ilidzi.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/09/2011 : 14:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
@King: ta epizoda Mrtvačka Glava, koji su to brojevi?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/09/2011 : 14:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Mrtvačka glava/Pobuna ZS 1033 ili tak nešto.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/09/2011 : 14:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ZS 1032, 1033.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/09/2011 : 14:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Spor si:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/09/2011 : 14:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
...ali precizan
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/09/2011 : 15:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Zahvaljujen se

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 17/09/2011 : 15:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
A ono kad ga onaj vođa Vukova istriska ka klapca? Epizoda je SD Extra Bjegunac, a broj 69 ili 71, nisan siguran...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/09/2011 : 16:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
slazem se sa tellerom, naj vazniji i nezaboravljiviji poraz je protiv SuperMajka, stavise, covjek ga nekoliko puta porazi u toj prici, i to pred indijancima, bijelcima, ma nema pred kom nije

http://www.acestroke.blogspot.com

Edited by - acestroke on 17/09/2011 16:17:44
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 17/09/2011 : 16:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Porazi su ok, ali predstave indijancima su mi najgluplja stvar u cijelom stripu. Navest ću samo onu najgluplju - u jubilarcu Indijanska magija. Teško da može gluplje od toga.

No sikiriki
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 17/09/2011 : 16:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Dr.GonZo

Dakle evo sam danas na poslu (tučem cijeli dan prekovremeno )pa sam si primpremio nekoliko Zagora za čitati, a među njima ima novijih i starijih. [quote]
Moguli se i ja zaposliti kod tebe jer bi drage volje tako volio skupljati prekovremene. Pazi da te šef ne ulovi.
Najbolji poraz protiv Supermikea, i vođe crnih vvukova. Obojeni čovjek se pamti ne po pobjedi nego po onom katastrofalnom kostimu. Čitao sam strip i nisam mogao vjerovati koji se..nja dobije Zagora.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7721 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/09/2011 : 16:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
meni je u sjećanju ostao jedan potez iz jedne od epizoda koju su dosta prozivali i kritikovali a to je Omča, zg red 81.
zagor i ekipa u nekoj trski koja gori i ne mogu izaći jer su na nišanu...baš je genijalan potez i dosta realan...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 17/09/2011 : 18:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

slazem se sa tellerom, naj vazniji i nezaboravljiviji poraz je protiv SuperMajka, stavise, covjek ga nekoliko puta porazi u toj prici, i to pred indijancima, bijelcima, ma nema pred kom nije

Takođe se slažem, ovde je Zagor prvi put izgubio samopouzdanje, ponižen je i osramoćen, ali na kraju krajeva Nollita je želeo samo da pokaže da je naš junak običan čovek, sa osećanjima i pozitivnim i negativnim, ali u biti da je poboednik, što se na kraju i pokazao. Zbog svega ovog ova priča mi je u samom vrhu
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 17/09/2011 : 18:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Dr.GonZo

koju su vama najvažniji porazu u borbi koje je sam Zagor doživio?

Vjerovatno najtezi poraz je protiv jednog covjeka u epizodi "Mrtvacka Glava". Jedan sasvim normalan covjek, oko 50 godina, prebio je Zagora na posten nacin tako da je ovaj morao pobjeci. Jos gore je to sto ga je poslije nas junak kukavicki napao s ledja. Sreca pa nije bilo publike.

dvoboje je kao normu odmah od prvog broja ustoličio nolitta, ali toninelli je taj koji se istima toliko koristio, da je zagor u prvoj bosellijevoj priči na reg. seriji, nakon što za promjenu nije došlo do dvoboja sa onim crvenim lisicom ili kako se već zvaše, izjavio "iza sebe već imam toliko dvoboja da mi je slabo".

u toninellijevom razdoblju teško je pronaći priču gdje nema bar jedan, zapremine barem 5 stranica, a često bi znalo biti i više takvih u istome broju. valjda, a tu dolazimo na temu, je čovjeku povremeno znao dosaditi isti ishod, pa bi u nekim pričama grupirao, a možemo reći, sramotne poraze.

meni prvi koji pada na pamet je kada je big george (zs 893-895) izlupao zagora kao tepih, prodavši mu foru da je umoran, hi hi; debeljko ima više kondicije od rockyja thorpea, očito. međutim, drugi, zapravo i gori poraz zagor dožvljava na kraju priče, kada onaj brko, koji ga je i poslao da mu pronađe "sina", primi dva udarca u facu, trećeg izbjegne, i onda nalupeta i nokautira zagora štapom, kao broj jedan boba rocka. brko je sasvim prosječne građe i srednjih godina. to mi kao klincu nije bilo drago, nikako!

druga priča gdje zagor biva izmlaćen dvaput od bandita vulgaris je zs 1047-48, časovi očaja ili tako nešto, gdje pri kraju prvog broja debeli bandit nokautira zagora, narugavši mu se u stilu "nisi jedini koji zna mlatarati rukama" . također, pri kraju priče, zagor je ispušio i od ćelavog bandita, čini mi se da ga je dolazak indijanca spasio.

otkad je došao boselli, dvoboji su praktično iščezli, ili su se drastično skratili; zagor je sve to rješavao u dvije stranice maksimalno, pa makar mu protivnik bio polarni međed, hi, hi ; tu se pamti samo tuča s kainom. recentno je burattini počeo vraćati dvoboje u količini i veličini iz nolittinog doba.

Edited by - Džedson on 17/09/2011 19:26:30
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 18/09/2011 : 19:03:11  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Definitivno je poraz od Supermajka najbolniji i ono sprdanje sa žigom na obrazu, uh...
Go to Top of Page

zagorovac
Junior Member

Germany
318 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 19/09/2011 : 08:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovac a Private Message  Reply with Quote
I u onoj prici o Hakaramu,tamo je Zagor isto dobio dosta batina,bas nista nije napravio sam,stalno mu je netko pomogao,naprimjer onaj Akenat.
Onda onaj cisto normalni tip,Rok Damon iz price Mrtvacka glava,sredio je Zagora,tako da je neustrasivi duh sa sjekorom morao pobjeci.
Onda poraz od Big Georga.Skenirane slike te cuvene bitke sam prije par godina stavio na forum,nazalost vise ih ne mogu pronaci.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 19/09/2011 : 13:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
premlatio ga je i alkemičar u onoj rijeci pred očima cijelog sela, na kraju je morao pucat pištoljem u njega.
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 19/09/2011 : 13:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Da, jos jedna scena gde Zagor kukavicki pobedjuje.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/09/2011 : 14:16:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
jebiga,to vam je ko u nogometunekad nisi u formi ili je protivnik u super formi.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 19/09/2011 : 14:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ali alkemičar je isto varao, imao je neki otrov u protezi.
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 19/09/2011 : 21:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Zagor je dobre batine dobio i od Ultora, da Prometej nije reagovao kao sto jeste pitanje je kako bi se Zagor izvukao...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000