forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Eksterni hard diskovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/09/2011 : 18:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Koje eksterne preporučate? Koji su dobri?
Zanima me neki od otprilike 500 giga, a pojma neman kako se kreću cijene... Zanima me koji su najkvalitetniji.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 21/09/2011 : 18:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Koje eksterne preporučate? Koji su dobri?
Zanima me neki od otprilike 500 giga, a pojma neman kako se kreću cijene... Zanima me koji su najkvalitetniji.

Pođi na nabava.net što se tiče usporedbe cijena, a mislim da ti je najbolji omjer cijene i kvalitete western digital

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 21/09/2011 : 18:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ja uvijek gledam da je Western Digital. S njima nikad nikakvih problema. Znam da će sad javiti se oni koji ne vole WD, ali eto, nakon više od 15 godina iskustva s njima nemam ni najmanje zamjerke. A što se tiče cijena ja bih radije gledao one od 1 TB. Razlika u cijeni nije velika a dobiješ duplo veći disk.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 21/09/2011 : 20:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Eto i ja sam za WD. Sta je ovaj moj sve prosao i jos sljaka :D
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 21/09/2011 : 20:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
I u mene je WD, Passport Portable 160 GB...vec cini mi se 4 god, ako ne i više. Da kucnem u drvo.
Što se tiče ovih od 1TB, zaista su neznatno skuplji spram ovih od 500GB, ali sam cuo da zbog mozda i previse slobodnog prostora znaju biti nesto sporiji.
Mada sam se imao prilike sresti sa jednim takvim, i zaista je bio spor, ali ne mogu garantovati da to nije bilo zbog USB porta tako da...malo jedino to provjeri po review-ima, moguce da je samo patka...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 21/09/2011 : 20:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>500GB, ali sam cuo da zbog mozda i previse slobodnog prostora znaju biti nesto sporiji.

Da, al onda napraviš particije. :)

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 21/09/2011 : 20:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Meni su dva WD crkla. Pogotovo me je fascinirao MyBook 1TB, koji kad mu crkne napajanje (sto hoce cesto koliko citam), ne mozes uraditi data recovery jer je WD encryptovao PCB i mogu ti samo oni uraditi servis, a gubis garanciju ako otvoris casing. Poslao sam im mail da se jebu, in no uncertain terms. Sad mi je taj 1TB u PCju kao internjak (i to sam ga isformatirao i initializovao jer nije hteo da ga vidi Windows, jebem ti WD encryption i ko ga smisli).

Jebes eksterne diskove, ne verujem im vise. Naravno, mozda sam nabo neke lose, ali neka, hvala.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 21/09/2011 : 22:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>500GB, ali sam cuo da zbog mozda i previse slobodnog prostora znaju biti nesto sporiji.

Da, al onda napraviš particije. :)

mcn

:-)

Edited by - wanderer on 21/09/2011 23:16:12
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/09/2011 : 15:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Meni su dva WD crkla. Pogotovo me je fascinirao MyBook 1TB, koji kad mu crkne napajanje (sto hoce cesto koliko citam), ne mozes uraditi data recovery jer je WD encryptovao PCB i mogu ti samo oni uraditi servis, a gubis garanciju ako otvoris casing.

Gledao sam nešto taj disk po netu, pa par pitanjca!
Po defaultu to kriptiraju ili si ti sam kriptirao disk?
Casing se može otvoriti normalno ili je to sve integralno?
Ima posebno napajanje ili ide preko usb-a?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 28/09/2011 : 14:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Ja imam WD 1TB,jedno godinu i po,sa posebnim napajanjem i nemam nikakvih problema(a "potrošio" sam oko 500GB).
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2011 : 16:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
i ja imam wd već 5 godina...jednom mijenjao kućište i to je to...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 29/09/2011 : 23:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by Mairosu

Meni su dva WD crkla. Pogotovo me je fascinirao MyBook 1TB, koji kad mu crkne napajanje (sto hoce cesto koliko citam), ne mozes uraditi data recovery jer je WD encryptovao PCB i mogu ti samo oni uraditi servis, a gubis garanciju ako otvoris casing.

Gledao sam nešto taj disk po netu, pa par pitanjca!
Po defaultu to kriptiraju ili si ti sam kriptirao disk?
Casing se može otvoriti normalno ili je to sve integralno?
Ima posebno napajanje ili ide preko usb-a?

Pa da ga je on enkiriptovao mogao bi i sam da ga dekriptuje, ne?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/09/2011 : 09:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.
Pa da ga je on enkiriptovao mogao bi i sam da ga dekriptuje, ne?

I ne baš. Data recovery s riknutog diska (i ovako nikad nije sigurno hoćeš li sve povratiti) je veliki problem ako je još kriptiran. Kad nama rikne disk na laptopima s enkripcijom, možeš ga samo baciti.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000