forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 The one i love
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2011 : 22:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Fanovi slavnog rok sastava R.E.M ostali su u šoku kada je u sredu, na svom zvaničnom sajtu, bend objavio da je kraj!

"Našim prijateljima i fanovima: Kao dugogodišnji prijatelji i saradnici, odlučili smo da stavimo tačku i ostavimo R.E.M. istoriji. Odlazimo sa osećajem velike zahvalnosti, sa osećajem da smo nešto uspeli da 'zaokružimo', i sa zaprepaštenjem svim onim što smo uspeli da ostvarimo. Svakome od vas koga je naša muzika ikada uspela da dirne - najdublje hvala što ste nas slušali! R.E.M.", piše na zvaničnom sajtu benda.

Majkl Stajp je oproštajnoj izjavi benda dodao i sledeće: "Jedan mudar čovek je jednom rekao:'Umetnost uživanja u zabavi je zapravo sposobnost da procenite kada je vreme da odete'. Zajedno smo stvorili nešto zaista posebno. Uradilo smo to! A sada ćemo to napustiti. Nadam se da će naši fanovi razumeti da ovo nije bila laka odluka, ali sve stvari imaju svoj kraj, pa tako i R.E.M.. Mi smo jednostavno želeli da to uradimo na pravi način - naš način".

R.E.M. je nastao 1980. Godine sa pevačem Majklom Stajpom na čelu, gitaristom Piterom Bukom, basistom Majkom Majlsom i bubnjarem Bilijem Berijem. Bend je za 31. godinu postojanja objavio 15 albuma.

http://www.youtube.com/watch?v=j7oQEPfe-O8&feature=related

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 21/09/2011 22:10:40

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2011 : 22:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=xQN7A6Vl1H4&feature=relmfu

Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1558 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 21/09/2011 : 22:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=0vqgdSsfqPs&ob=av3n

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/09/2011 : 22:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Šteta. Zadnji album, Collapse into now, mi je odličan, baš sam ga s uživanjem slušao par tjedana. Sigurno su imali još toga za reći...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2232 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 21/09/2011 : 22:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

'Umetnost uživanja u zabavi je zapravo sposobnost da procenite kada je vreme da odete'.

Što bi rek'o Karson: "Svete riječi".

Mudra odluka, bolje nego da dave u nedogled sa "polu proizvodima" od albuma.

Inače, R.E.M. mi je u top 10 bendova, gledao sam ih u ZG 2005-e.

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/09/2011 : 00:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
šteta zbog raspada...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/09/2011 : 01:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Cijenim kad se grupe raspadnu prije nego pocnu snimati lose ili dosadne albume. REM su u proslosti snimili toliko dobrih pjesama da nema potrebe vrtiti se u krug. To mi kod njih i ne pase kao sto je kod nekih grupa OK da im gotovo svaki album zvuci gotovo jednako (npr. AC/DC, neka mi oprosti Lord Vader )

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 22/09/2011 : 02:04:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Poruka od Dartha:

Edited by - Grujah. on 22/09/2011 02:07:39
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/09/2011 : 02:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4655 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/09/2011 : 02:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
ni sam neznam kako da reagujem na ovakvu vest. ranije su me slicne vesti bas znale uznemiriti (recimo, raspad pixies-a). sad mi je manje -vise svejedno, fantasticna ekipa su bili, gomila odlicnih albuma, jos veca gomila prelepih pesama. ali, misli da jos od new adventures in hi-fi nisu sklopili jedan celosno bas dobar album :/

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4655 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/09/2011 : 02:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
a da, sreca da sam ih uspeo pogledati uzivo, beograd 200ineke

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 22/09/2011 : 12:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Šteta, ali valjda sami najbolje znaju zašto je došlo vrijeme za kraj. Sva sreća ipak su dugo i bili tu, 31 godina je stvarno lijepa brojka. Puno toga su ostavili iza sebe, a i nikad se nezna, možda padne neki "Reunion" ili što već, ne bi bili ni prvi ni zadnji.

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 22/09/2011 : 13:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
šteta, kad su bili u zagrebu karte sam kupio prvi dan prodaje, mjesecima prije, ali sam nažalost bio spriječen da odem
nadao sam se da će bit druge prilike, ali nema veze, pjesme ostaju

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/09/2011 : 14:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Cijenim kad se grupe raspadnu prije nego pocnu snimati lose ili dosadne albume. REM su u proslosti snimili toliko dobrih pjesama da nema potrebe vrtiti se u krug. To mi kod njih i ne pase kao sto je kod nekih grupa OK da im gotovo svaki album zvuci gotovo jednako (npr. AC/DC, neka mi oprosti Lord Vader )

istina, bolje je što su se raspali dok su bili "naprijed". kako bi se još reklo: "manje je više".
a u vezi AC/DC-a: svi njihovi albumi se svode na isti kalup.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/09/2011 : 14:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Iako su mi u top 5 omiljenih bendova i ja mislim da oni više nisu imali šta da kažu, pa mi je ovakva odluka razumljiva.
Bolje i to nego da počnu da se vrte u krug poput nekih (mada su i oni sa time počeli poslednjih godina, ali bar su na vreme primetili).

Kako god, ostaje nam pregršt fenomenalnih pesama i par antologijskih albuma.

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 22/09/2011 : 15:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
"The one i love"

Manhunteru, odličan odabir naslova topica.

Mislim da se poruka te pjesme može slobodno prenjeti na glazbu kakva se radi i sluša danas. Vjerovatno je to i jedan od razlga što su napravili razlaz.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 22/09/2011 : 17:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Jutros mi stari prijatelj iz Zagreba pošalje poruku - Sigurno si tužan sada - i da, nekako je tužno kada prestanu postojati bendovi naše mladosti, ali možda je i bolje tako. Poslije New adventures... ionako bi ih teško mogao nazvati bezgrešnim bendom, a i davno prije postali su preveliki, svima omiljeni. I da, tko zna u šta bi se izrodili Pixies ili Huskeri da su potrajali. Možda je stvarno bolje izgorjeti nego izblijediti :-).

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/09/2011 : 18:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ima i na wikipediji da je bilo nekih trzavica u diskografskoj kući WB, koje su navodno utjecale na raspad grupe...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/09/2011 : 18:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

ima i na wikipediji da je bilo nekih trzavica u diskografskoj kući WB, koje su navodno utjecale na raspad grupe...

Bas se sjecam kad su poslije albuma Monster potpisali novi ugovor za veliku, veliku lov s WB za cini mi se 80 milliona dollara! Ja sam odmah rekao prijatelju koja ce to pusiona biti za WB posto su i band i njegova popularnost u padu. Ne znam sta bi WB kad je i sam Monster bio manji flop poslije Out of Time i Automatic for the People.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/09/2011 : 12:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Meni se svidjaju Orange Crush, Man on the Moon, Bang and Blame i jos poneki singl, ali ih nikad nisam slusao albumski. Mozda sad pocnem, kao pravi pozer. :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/09/2011 : 13:05:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

ali ih nikad nisam slusao albumski. Mozda sad pocnem, kao pravi pozer. :D

Automatic for the people.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/09/2011 : 20:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Za mene su jedan od najvecih bendova svih vremena iz puno mi osobnih razloga .
Uz njih sam volio, putovao, tugovao, pio, odrastao ...zivio..
Oni su dio moje slagalice .

Stvar koju jako volim...

R.E.M.-Nightswimming

http://www.youtube.com/watch?v=ahJ6Kh8klM4

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4655 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 03/10/2011 : 01:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
jbt, polako se svi otvaraju, ima li neko da ne voli nightswimming? :) ;)

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/10/2011 : 02:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Poruka od Dartha:

:hmmmmmm:

mogao bi Grujane da poslusas par albuma, da se obrazujes

i nemo coveku da spamujes temu

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000