Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29538 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/06/2012 : 00:41:49
|
Ma da je neki klinac, onda ajde, nego školski profesor... I da je Fibra neka korporacija, pa opet ajde... I da je riječ o nekom ultrapopularnom, stoput objavljivanom stripu koji će se ionako prodati, pa opet ajde... Ili da su prošle bar dvije tri godine... Sutra će, kad Fibra propadne, ti isti doći lamentirati o stanju na strip sceni... |
Trouble will find me |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27237 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 10/06/2012 : 01:05:07
|
quote: Originally posted by jaki
dajte link
heh, ne zafrkavaj..stvarno ne razumijem kako neko moze buljit u ekran i coriti se sa tim skenovima (mozda i viruse sa neta dizati)..a za nadati se da neki koji procita nesto, pa mu se svidi i onda kupi pravi album..ali ima privju da se vidi..tako imam neko misljenje da mozda 99% ljudi sto se muci sa tim skenovima i ne kupuje stripove..pa se nadati da ne prave stetu sjajnim izdavacima kao sto je Markos..stvarno steta da to narod radi..i to odmah
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27237 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 10/06/2012 : 01:06:32
|
pa ako ti šta čitaju skenirane stripove ne kupuju stripove onda ni od tog skena nema nikakve štete i zato dajte link! |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4845 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 10/06/2012 : 02:13:35
|
quote: Originally posted by Markos
Ma da je neki klinac, onda ajde, nego školski profesor... I da je Fibra neka korporacija, pa opet ajde... I da je riječ o nekom ultrapopularnom, stoput objavljivanom stripu koji će se ionako prodati, pa opet ajde... Ili da su prošle bar dvije tri godine... Sutra će, kad Fibra propadne, ti isti doći lamentirati o stanju na strip sceni...
ne mozes tako da razmisljas... znaci ako je neki zagor ko ga j... ja mislim da sve ima isti karakter... prinicipijelno nema skeniranja i kraj... na drugom mestu su pirati... a ovo za skolskog profesora... ne kapiram... oni su kao neki sveci pa ne mogu da budu dzukele... u svim profesijama je isto... ljudi su dobri ili nisu... a sto se tice fibre zelim ti da postane korporacija... u stvari ona ima jednu karakteristiku velikih koropracija - izdanja su vrlo profesionalna... iznad proseka geografije koja je okruzuje... |
sangue navajo |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13502 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 10/06/2012 : 13:09:52
|
quote: Originally posted by Raymond heh, ne zafrkavaj..stvarno ne razumijem kako neko moze buljit u ekran i coriti se sa tim skenovima (mozda i viruse sa neta dizati)..a za nadati se da neki koji procita nesto, pa mu se svidi i onda kupi pravi album..ali ima privju da se vidi..tako imam neko misljenje da mozda 99% ljudi sto se muci sa tim skenovima i ne kupuje stripove..pa se nadati da ne prave stetu sjajnim izdavacima kao sto je Markos..stvarno steta da to narod radi..i to odmah
Prosto jer nemam pare za svaki strip koji me interesuje i moram da proberem šta da kupim. A da kupim na slepo (preview može da pomogne, ali potrebno je ipak pročitati ceo strip za pravu sliku), pa da se posle pokajem svakako nemam nameru. |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 10/06/2012 : 13:13:21
|
quote: Originally posted by Raymond
stvarno ne razumijem kako neko moze buljit u ekran i coriti se sa tim skenovima
 |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts
Posted - 10/06/2012 : 15:29:13
|
imao sam ja ipad (nista specijalno kao veci iphone ti je) i vratio sam nakon 2 dana..presjajno je i teze je za citat od 15tak minuta plus je tesko..kad se poboljsa tehnologija (mozda za 10-20 godina), sad jos uvijek nije to-to; barem ne meni |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 10/06/2012 : 15:41:13
|
Eto vidis, ljudi su razliciti - meni je iPad idealniji od papira. Ne treba eksterno svetlo, nije mi sjajno, sve mi je idealno, ne moram ni prste zamarati... :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 17/06/2012 : 17:05:08
|
quote: Originally posted by Mairosu
Eto vidis, ljudi su razliciti - meni je iPad idealniji od papira. Ne treba eksterno svetlo, nije mi sjajno, sve mi je idealno, ne moram ni prste zamarati... :D
pa cime listas, nosem? :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts
Posted - 17/06/2012 : 18:41:24
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by Mairosu
Eto vidis, ljudi su razliciti - meni je iPad idealniji od papira. Ne treba eksterno svetlo, nije mi sjajno, sve mi je idealno, ne moram ni prste zamarati... :D
pa cime listas, nosem? :D
haha, mozda se moze citati nekim programom sto lista sam..ali ova stvarcica nije za svakoga, ne kazem da se ne moze upotrijebiti itd ali se moze lako bez nje..moras gledati za punjenje baterije, da ti ne padne, neko ukrade, prestane da radi ovo ono itd..onda moras nanovo kupovati i ubacivati opet fajlove u novoj stvarcici itd..za neke je ova stvar super, mozda im pomogne oko posla (biznis) na putu su cesto avionima itd...ali ipak mogu manji laptop za to i bolji imati sa tipkom itd..znam nekoliko ljudi naposlu koji su kupili ovu stvar i sad ne koriste nimalo,,apple komp je vrlo pametna sto se promocije tice..svake godine nesto izbace i kao kriju sta ce izbaciti, koje dimenzije ovvo ono a u stvari malo se promijeni..tako se puno naroda lijepi za njihove proizvode
Ja sam probao i njige (novele) da citam na one e-ink stvracice i ipak sam vratio i te jer jednostavno nije to to..za sad najbolja prednost je da ne zauzima puno mjesta naspram njiga na polici, sve drugo je ehhh onako (barem meni) |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4182 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts
Member since 25/01/2011 |
Posted - 22/06/2012 : 01:04:23
|
Ma da je neki klinac, onda ajde, nego školski profesor... I da je Fibra neka korporacija, pa opet ajde... I da je riječ o nekom ultrapopularnom, stoput objavljivanom stripu koji će se ionako prodati, pa opet ajde... Ili da su prošle bar dvije tri godine... Sutra će, kad Fibra propadne, ti isti doći lamentirati o stanju na strip sceni...
Siguran sam da izdavač ne može ostati ravnodušan kada vidi svoj proizvod na neki način piratizovan. Ali verujem i nadam se da ovi skenovi neće prouzrokovati neku značajnu štetu- naprotiv. Ovde nisu u pitanju audio ili video. Sa stripom stvari funkcionišu drugačije. Ako je neko spreman da izdvoji 40-ak € za kvalitetan album, nikakvi skenovi ga neće sprečiti u tome. Pročitao sam neke skenirane stripove i sigurno ću ih, ako budem u prilici i mogućnosti, kupiti. Strip koji me zainteresuje da ga pročitam celog na monitoru računara, svakako zavređuje da se nađe i u papirnatom obliku, na polici. Takav slučaj je sa stripom Helldorado, za koji se iskreno nadam da će ga neko, kod nas, objaviti. Trgovina, naravno, krasi moju policu i s nestrpljenjem se isčekuje drugi tom. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29538 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/06/2012 : 07:13:25
|
Itekako prouzrokuju značajnu štetu. Puno ljudi će ga pročitati i reći dobar je, ali neće ga kupiti iz ovog ili onog razloga. Recimo - postoje stripovi koji ih isto zanimaju, a ne postoje skenirani - pa onda bolje kupiti njih, nego ove koje su već pročitali? Surove brojke: Trgovinu je kupilo 142 čovjeka, a za pokrivanje treba 300. Ali važno da svi pitaju kad će drugi dio... |
Trouble will find me |
 |
|
pacerdule
Starting Member
Serbia
58 Posts
Member since 22/01/2006 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13502 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

.jpg)
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 22/06/2012 : 15:35:08
|
Itekako prouzrokuju značajnu štetu. Puno ljudi će ga pročitati i reći dobar je, ali neće ga kupiti iz ovog ili onog razloga. Recimo - postoje stripovi koji ih isto zanimaju, a ne postoje skenirani - pa onda bolje kupiti njih, nego ove koje su već pročitali? Surove brojke: Trgovinu je kupilo 142 čovjeka, a za pokrivanje treba 300. Ali važno da svi pitaju kad će drugi dio...
Barem 153 ljudi kupit će Trgovinu 1 čim izađe drugi dio... |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/06/2012 : 15:57:02
|
quote: Originally posted by Luca_Torelli
Itekako prouzrokuju značajnu štetu. Puno ljudi će ga pročitati i reći dobar je, ali neće ga kupiti iz ovog ili onog razloga. Recimo - postoje stripovi koji ih isto zanimaju, a ne postoje skenirani - pa onda bolje kupiti njih, nego ove koje su već pročitali? Surove brojke: Trgovinu je kupilo 142 čovjeka, a za pokrivanje treba 300. Ali važno da svi pitaju kad će drugi dio...
Barem 153 ljudi kupit će Trgovinu 1 čim izađe drugi dio...
Zar ima onih koji čekaju da izađu oba integrala prije nego kupe ijedan?
Shvatio bih da je o nekom drugom izdavaču riječ, ali sa Fibrom mogu biti sigurni da će dobiti kompletan strip. Ako je to u pitanju. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4845 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

.jpg)
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 22/06/2012 : 16:48:51
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Luca_Torelli
Barem 153 ljudi kupit će Trgovinu 1 čim izađe drugi dio...
Zar ima onih koji čekaju da izađu oba integrala prije nego kupe ijedan?
Teško da ih ima. To sam ja kao optimističan... |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29625 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts
Member since 25/01/2011 |
Posted - 22/06/2012 : 17:02:48
|
Ti si izdavač i sigurno si najbolje upućen. Brojke koje si naveo zaista jesu poražavajuće. Bez obzira na sve, mislim da je glavni razlog slabije prodaje nedostatak novca.Takođe mislim da nije fer prema izdavačima (domaćim) da se objavljuju skenovi izdanja barem 2-3 godine po objavljivanju. Sasvim je prirodno, ako je neko uzeo prvi deo i bio njime zadovoljan, da se interesuje za nastavak. Nadam se da će se sadašnje stanje popraviti i da neće dovesti u pitanje objavljivanje drugog dela.  |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21526 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/06/2012 : 18:13:56
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Posljednji album tek treba izaći u Belgiji.
Taj poslednji album će biti podeljen na dva dela, tako da je u pitanju pretposlednji album. A poslednji će izaći valjda sledeće godine.Što znači da ga u Fibrinom ruhu tek možemo očekivati 2014-te. A to da je samo 142 čoveka kupilo album je još jedna, u dugačkom nizu, poražavajućih informacija glede stripa. Ali zato će zagori u koloru planuti za nekoliko meseci. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 22/06/2012 18:16:07 |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4845 Posts
Posted - 22/06/2012 : 18:34:21
|
Brate Anto nastavljas sa ratom protiv Zagora iako znas da nemas sanse, Hellingen , Kanrax, Rakosi, Super Mike, a za kraj Anto Vs Zagor u epizodi Farbajte koliko ocete mi kupujemo Trgovinu |
sangue navajo |
 |
|
Topic  |
|