Author |
Topic |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 18/11/2011 : 21:19:55
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
a u sedmoj će valjda bit o Ladislavu i Kolomanu i stvaranju personalne unije...
Zapravo, bit će o dolasku Hrvata na ovaj prostor.
quote: U posljednjoj epizodi serije vraćamo se nekoliko stotina godina unatrag, u vrijeme koje je prethodilo nastanku hrvatske države. Nakon spektakularnih uvodnih prizora opsade Konstantinopola 626. godine, prikazat ćemo vrijeme dolaska Hrvata na ove prostore. Bavit ćemo se legendom o petero braće i dvije sestre, koji su, prema priči, predvodili Hrvate pri doseljavanju. Saznat ćemo sve važne podatke i o podrijetlu Hrvata, te njihovu pokrštavanju. Ova epizoda završava tamo gdje je prva epizoda započela - na početku 9. stoljeća, odnosno, u vremenu početaka hrvatske države.
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 18/11/2011 : 21:30:43
|
quote: Originally posted by bjelolasica
quote: Originally posted by paro
E moj Zvonimire, jbalo te Dmitar ime... Znam da sam se davnih godina time bavio i na kraju sam zaključio da je mogao odigrat puno pametniju vanjsku politiku. I naravno da vjerujem da je ubijen, i naravno da vjerujem u bitku na Gvozdu i pacta conventu, kojom su se prodali za srebrnjake.
Zbog pacte convente je Neda Klaić bila zakinuta za ulazak u akademiju jer je iznjela tezu da je ugovor napisan kasnije, ali jen isto tvrdila da se postignuo dogovor između naših plemića i Mađara.
Nada Klaic |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 18/11/2011 : 21:50:36
|
pogledao i ja ovu epizodu. mogu reći da mi je ova bila najbolja epizoda dosad. a što se tiče legende o Zvonimirovoj smrti, ta je nastala u kasnijim vremenima (u doba Ludovika Anžuvinca) koju su Hrvati izmislili kako bi objasnili zašto Hrvatskom vladaju strani kraljevi. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 18/11/2011 : 22:53:20
|
quote: Originally posted by Darth Ivan a što se tiče legende o Zvonimirovoj smrti, ta je nastala u kasnijim vremenima (u doba Ludovika Anžuvinca) koju su Hrvati izmislili kako bi objasnili zašto Hrvatskom vladaju strani kraljevi.
Ivane nemoj samo citirat knjige i vadit datume i događaje iz istih. Na filozofskom te ne nauče jednu važnu stvar, a to je razmišljanje svojom glavom. Citiraj samog sebe, da bi te jednog dana i drugi citirali. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 19/11/2011 : 00:13:55
|
quote: Originally posted by Darth Ivan a što se tiče legende o Zvonimirovoj smrti, ta je nastala u kasnijim vremenima (u doba Ludovika Anžuvinca) koju su Hrvati izmislili kako bi objasnili zašto Hrvatskom vladaju strani kraljevi.
Ivane nemoj samo citirat knjige i vadit datume i događaje iz istih. Na filozofskom te ne nauče jednu važnu stvar, a to je razmišljanje svojom glavom. Citiraj samog sebe, da bi te jednog dana i drugi citirali.
Ovo ću jedan dan citirati. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 19/11/2011 : 17:13:30
|
Ivane nemoj samo citirat knjige i vadit datume i događaje iz istih. Na filozofskom te ne nauče jednu važnu stvar, a to je razmišljanje svojom glavom. Citiraj samog sebe, da bi te jednog dana i drugi citirali.
ovo ću ja ić citirat jednom |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 20/11/2011 : 19:13:10
|
E moj Zvonimire, jbalo te Dmitar ime... Znam da sam se davnih godina time bavio i na kraju sam zaključio da je mogao odigrat puno pametniju vanjsku politiku.
Misliš na njegovo vjenčanje s mađarskom princezom Jelenom (iako su vjenčanja članova raznih vladarskih kuća u to vrijeme bila uobičajna), što su kasnije Mađari iskoristili kako bi polagali pravo na hrvatske zemlje? |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 20/11/2011 : 19:23:07
|
quote: Originally posted by dsormaz1
E moj Zvonimire, jbalo te Dmitar ime... Znam da sam se davnih godina time bavio i na kraju sam zaključio da je mogao odigrat puno pametniju vanjsku politiku.
Misliš na njegovo vjenčanje s mađarskom princezom Jelenom (iako su vjenčanja članova raznih vladarskih kuća u to vrijeme bila uobičajna), što su kasnije Mađari iskoristili kako bi polagali pravo na hrvatske zemlje?
Da. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 20/11/2011 : 19:54:45
|
Dobro si naveo za pactu conventu, prodali se za srebrnjake. Kako mi to zvuči poznato...
Postoji jedna pjesma na tu temu, ali neću izazivati da dobijem ban. Ali moram priznati da su odlično obradili Kletva kralja Zvonimira |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 20/11/2011 : 19:59:14
|
Dobro si naveo za pactu conventu, prodali se za srebrnjake. Kako mi to zvuči poznato...
poznato, ali ne i isto...tadašnje vladare nije biral narod! Tak da je u današnje vrijeme ipak najveca krivica na narodu i porukama koje on šalje.... inače, mišljenja sam kao i Klaićka PC kao dokument o personalnoj uniji ne postoji! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 20/11/2011 : 20:05:47
|
Postoji jedna pjesma na tu temu, ali neću izazivati da dobijem ban. Ali moram priznati da su odlično obradili Kletva kralja Zvonimira
Da se gospodin koji pjeva dotičnu pjesmu imalo razumije u povijest, Zvonimira bi zadnjeg zazivao. Prije bi se obratio Petru Krešimiru ili Tomislavu.... jer na kraju krajeva Zvonimir je sam kriv što su ˝judini sinovi˝ prodali snove. ... ovo je naravno moje osobno mišljenje jbga. |
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 20/11/2011 : 20:08:32
|
quote: Originally posted by paro Da se gospodin koji pjeva dotičnu pjesmu imalo razumije u povijest, Zvonimira bi zadnjeg zazivao. Prije bi se obratio Petru Krešimiru ili Tomislavu.... jer na kraju krajeva Zvonimir je sam kriv što su ˝judini sinovi˝ prodali snove. ... ovo je naravno moje osobno mišljenje jbga.
Mislim da dotični gospodin ne bi zazivao ni Tomislava jer je on spašavo dotične osobe od Bugara, prije bi trebao pjevati o meni. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 20/11/2011 : 20:10:07
|
quote: Originally posted by paro Da se gospodin koji pjeva dotičnu pjesmu imalo razumije u povijest, Zvonimira bi zadnjeg zazivao. Prije bi se obratio Petru Krešimiru ili Tomislavu.... jer na kraju krajeva Zvonimir je sam kriv što su ˝judini sinovi˝ prodali snove. ... ovo je naravno moje osobno mišljenje jbga.
Mislim da dotični gospodin ne bi zazivao ni Tomislava jer je on spašavo dotične osobe od Bugara, prije bi trebao pjevati o meni.
koja si ti budaletina ugušio se skoro..
|
|
Edited by - paro on 20/11/2011 20:10:33 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 20/11/2011 : 20:52:00
|
Malo smo skenuli u neke druge vode...a ja sam kriv... Inače, nakon odgledanih 6 epizoda i na temelju svega što sam o ovoj temi čitao, nekako mi je Tomislav najupečatljiviji lik od svih tih naših ranosrednjovjekovnih vladara (kneževa i kraljeva). |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 20/11/2011 : 21:19:45
|
Malo smo skenuli u neke druge vode...a ja sam kriv... Inače, nakon odgledanih 6 epizoda i na temelju svega što sam o ovoj temi čitao, nekako mi je Tomislav najupečatljiviji lik od svih tih naših ranosrednjovjekovnih vladara (kneževa i kraljeva).
Za razliku od nekih na forumu ja se neću suštati na razinu da ljude zovem budaletine. Tomislav je vjerojatno najupečitljivi lik jer imamo dosta bitnih stvari u njegovo doba. Crkveni sabor, zaustavio Mađare (SRCNJN će to uspijeti tek 955.) i zaustavio Bugare. P.S. paro ovo je za tebe.http://www.youtube.com/watch?v=8wgdIPgQ9yM |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 20/11/2011 : 21:20:24
|
Pa meni je recimo od kneževa Domagoj- malo žešće zajeban lik.. Od kraljeva Krešimir I.- čisto zato jer se o njemu jako, jako malo zna, intrigantan lik, mislim da je napravio puno više nego što se misli tj. zna. |
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 20/11/2011 : 21:30:11
|
quote: Originally posted by bjelolasica Za razliku od nekih na forumu ja se neću suštati na razinu da ljude zovem budaletine. Tomislav je vjerojatno najupečitljivi lik jer imamo dosta bitnih stvari u njegovo doba. Crkveni sabor, zaustavio Mađare (SRCNJN će to uspijeti tek 955.) i zaustavio Bugare. P.S. paro ovo je za tebe.http://www.youtube.com/watch?v=8wgdIPgQ9yM
Eto viš kak krivo shvaćaš, nazvao sam te budaletinom odmilja, zato jer si me dobro nasmijao puknuvši mi kontru koju nisam znao vratit (Zvonimir je napravio ovo(Tomislav je ono), a ne zato jer te ozbiljno smatram budalom Osim toga, ja se založim za tebe kod Markosa da nagradi tvoj trud oko recenzija za rođendan, a ti meni uzvratiš drvljem, kamenjem...i Mamićem
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40858 c c c Samo opušteno |
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 20/11/2011 : 21:43:45
|
Eto viš kak krivo shvaćaš, nazvao sam te budaletinom odmilja, zato jer si me dobro nasmijao puknuvši mi kontru koju nisam znao vratit (Zvonimir je napravio ovo(Tomislav je ono), a ne zato jer te ozbiljno smatram budalom Osim toga, ja se založim za tebe kod Markosa da nagradi tvoj trud oko recenzija za rođendan, a ti meni uzvratiš drvljem, kamenjem...i Mamićem
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40858 c c c Samo opušteno
Joj, Bože tj. paro samo se zajebavam. Osim toga zaboravio si još jedno slovo s. Hvala! Imaš nekog posebnog junaka da reckam za tebe? |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 20/11/2011 : 21:53:07
|
Joj, Bože tj. paro samo se zajebavam. Osim toga zaboravio si još jedn o slovo s. Hvala! Imaš nekog posebnog junaka da reckam za tebe? [/quote]
Pa kak da ja znam da se zajebavaš kad nisi stavio smajli Nemam zasada, ali hvala. Drž se recenziranja onog što najbolje znaš, a šta najbolje znaš, to sam najbolje znaš
No dobro, da se vratimo ontopic Ovaj serijal kod mene ima ocjenu 4 (od 5). Zamjerka su mi trakeljanja sa Ljutišom i ekipom, jer smatram da su to mogli ispunit puno zanimljivijim informacijama, ali ih u jednu ruku razumijem jer se ovako našlo nešto zabavno i poučno za djecu i one koji nemaju pojma, ali ih zanima. Pogotovo siromašno prikazano razdoblje Muncimira i Tomislava i prilike kojima su bili okruženi. Kostimografija je zaista prvoklasna, scene bitaka, za naše prilike, solidne. Glumci su kakvi jesu jbga. Ne kužim ljude koji su očekivali Sean Connerya u ulozi Tomislava |
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 20/11/2011 : 21:58:07
|
quote: Originally posted by paro Ovaj serijal kod mene ima ocjenu 4 (od 5). Zamjerka su mi trakeljanja sa Ljutišom i ekipom, jer smatram da su to mogli ispunit puno zanimljivijim informacijama, ali ih u jednu ruku razumijem jer se ovako našlo nešto zabavno i poučno za djecu i one koji nemaju pojma, ali ih zanima. Pogotovo siromašno prikazano razdoblje Muncimira i Tomislava i prilike kojima su bili okruženi. Kostimografija je zaista prvoklasna, scene bitaka, za naše prilike, solidne. Glumci su kakvi jesu jbga. Ne kužim ljude koji su očekivali Sean Connerya u ulozi Tomislava
Slažem se s ocjenom, a što se tiče glume. http://www.youtube.com/watch?v=oqwJaTRyThc&feature=related P.S. Evo i smajlića pa si preberi. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 21/11/2011 : 01:12:47
|
iduća epizoda će govorit o tome kako je nastala hrvatska država. ne znam zakaj to nisu metnuli kao prvu epizodu kaj se emitiranja tiče... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 21/11/2011 : 01:13:57
|
Zamjerka su mi trakeljanja sa Ljutišom i ekipom, jer smatram da su to mogli ispunit puno zanimljivijim informacijama, ali ih u jednu ruku razumijem jer se ovako našlo nešto zabavno i poučno za djecu i one koji nemaju pojma, ali ih zanima.
od nekih frendova sam čuo da je Budak zaslužan za to. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 21/11/2011 : 15:15:22
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
iduća epizoda će govorit o tome kako je nastala hrvatska država. ne znam zakaj to nisu metnuli kao prvu epizodu kaj se emitiranja tiče...
Zašto nisu? Pa zato da se za kraj mi na ovom topiku možemo posvađat oko ovih teorija ko ljudi, prije nego se isti baci pod lokot |
|
|
|
Topic |
|