Author |
Topic |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5288 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 04/10/2011 : 15:12:26
|
Kada sam kao klinac dobio par talijanskih originala Dylana Doga(radi se o par epizoda u prvih 10brojeva) skužio sam da Novosadski Dnevnik skračuje svaki broj za 2 strane. Nakon Dnevnika, iste brojeve je objavljivala i Slobodna Dalmacija u seriji Dylan Dog EXTRA,te ih je objavljivala kao i Talijani...Dylan je imao 96strana priče (priča je počinjala na 3.strani a završavala na 98.strani,dakle ukupno 96strana!) Usporedbom izdanja SD-je i Dnevnika u izdanju SD-je možete naći strane koje je Dnevnik izbacio u svojim izdajnjima. U današnje vrijeme Dylana u Hrvatskoj izdaje Ludens u čijem izdanju priča ima 94strane (počinje na 3.strani a završava na 96.strani), a u Srbiji ga izdaje Veseli Četvrtak gdje priča također ima 94strane (počinje na 5.strani a završava na 98.strani). Danas nemam talijanskih orginala za usporedbu,pa ako netko ima-mene zanima dali nas današnji izdavači varaju i po svakoj epizodi zakidaju za po par stranica stripa i koja je svrha svega toga?
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/10/2011 : 15:16:58
|
quote: Originally posted by Oki Danas nemam talijanskih orginala za usporedbu,pa ako netko ima-mene zanima dali nas današnji izdavači varaju i po svakoj epizodi zakidaju za po par stranica stripa i koja je svrha svega toga?
Realno, vara predsednik, vara vlada, vara elektrodistribucija, vara vodovod, sto ne bi varao i strip izdavac ? |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 04/10/2011 : 15:54:46
|
quote: Originally posted by Oki
U današnje vrijeme Dylana u Hrvatskoj izdaje Ludens u čijem izdanju priča ima 94strane (počinje na 3.strani a završava na 96.strani), a u Srbiji ga izdaje Veseli Četvrtak gdje priča također ima 94strane (počinje na 5.strani a završava na 98.strani). Danas nemam talijanskih orginala za usporedbu,pa ako netko ima-mene zanima dali nas današnji izdavači varaju i po svakoj epizodi zakidaju za po par stranica stripa i koja je svrha svega toga?
Ne iskljucujem svoju gresku ali mislim da je Dylan sisao sa 96 na 94 jos u broju "Goblin" (#45). Trenutno ne bi smelo biti rezova. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 04/10/2011 : 16:35:38
|
Zlatna serija je na primer iz price 482.Slomljeno koplje izbacila 10 kaiseva odprilike,pogledam isti strip u izdanju Slobodne Dalmacije i primetim da je upadljivo iskasapljen i to bas u udarnim scenama,primetio bi i slepac iz aviona. I sta smo dobili nesto ima Dalmacija nesto ima Zlatna Serija a oba nepotpuni.Strasno,ostaje da napravimo Frankenstajn Zagora od oba izdanja. Za Ludens neznam rekao bih da je najkorektniji za sada. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5288 Posts
Posted - 04/10/2011 : 17:02:09
|
Evo sada sam iz znatiželje uzeo Zagore extra od broja 31 do broja 35,pa sam ih nabrzinu usporedio sa Ludensovim kolekcionarskom knjigom 1 i uočio da su u Zagoru extra kod svakog prijelaza iz epizode u epizodu izbačena po 2reda vinjeta...neda mi se sada proučavati koliko još strana fali u extra izdanju ali se nadam da ih fali što manje... U ovim extra brojevima priča počinje na 5.strani,a završava na 98.strani. U biti su ovi pozadnji brojevi Zagora extra najmanje srezani jer priča počinje na 1.strani,a završava na 96.strani što je i najviše fer,a ona najavna strana nije ni toliko bitna mada bi bilo ljepo i nju vidjeti... |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5288 Posts
Posted - 04/10/2011 : 17:34:09
|
@kasper Daj neki link za navedene topice od pred 10godina? ...a ja i dalje ne znam jel Dylan u Italiji ima 96strana priče ili samo 94strane kao kod nas? Ipak u svakoj recenziji nekog novog redovnog Dylana piše da priča ima 96strana a mi kupujemo 94strane? Recimo kod Texa giganta koji ima 240strana u recenziji uvijek piše da priča ima 224strane... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/10/2011 : 17:37:02
|
Ipak u svakoj recenziji nekog novog redovnog Dylana piše da priča ima 96strana a mi kupujemo 94strane? Recimo kod Texa giganta koji ima 240strana u recenziji uvijek piše da priča ima 224strane...
nemoj se oslanjati na podatke u reckama kada se radi o broju stranica. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7712 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 04/10/2011 : 17:50:54
|
Evo sada sam iz znatiželje uzeo Zagore extra od broja 31 do broja 35,pa sam ih nabrzinu usporedio sa Ludensovim kolekcionarskom knjigom 1 i uočio da su u Zagoru extra kod svakog prijelaza iz epizode u epizodu izbačena po 2reda vinjeta...neda mi se sada proučavati koliko još strana fali u extra izdanju ali se nadam da ih fali što manje... U ovim extra brojevima priča počinje na 5.strani,a završava na 98.strani. U biti su ovi pozadnji brojevi Zagora extra najmanje srezani jer priča počinje na 1.strani,a završava na 96.strani što je i najviše fer,a ona najavna strana nije ni toliko bitna mada bi bilo ljepo i nju vidjeti...
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34322
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 04/10/2011 : 22:03:45
|
oki prijatelju..dilan dog odavno u italiji ima samo 94 strane u redovnom izdanju...neznam tacno gde je bio prelaz sa 96 na 94..ali mislim kod 44 ili 45 broja... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 04/10/2011 : 22:08:14
|
Glas podrske mom misljenju uvek godi :D
Inace, cesljao sam te dve strane sto je dnevnik sekao, u 99% slucajeva se radilo o splatter scenama. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5288 Posts
Posted - 05/10/2011 : 10:41:35
|
Hvala Dzoniju i Mairosuu na dotičnim informacijama... Ne znam što bi trebalo značiti ovo splatter scene (jer zbrčkane sigurno nisu).. Izbačene strane uvijek sadrže vinjete bez teksta,što znači da se izbacuje čista akcija-recimo u "Priviđenju Ane Never" su izbačene dvije strane za redom u kojoj je cijela potjera kroz kuću(a to je isto kao da vam netko istrgne cijeli list iz stripa). Sveusvemu pred više od 20godina su stripovi bili 5 puta jeftiniji i samim time su bili mnogo više dostupniji svakom djetetu,pa se u omjeru cijena vs kvaliteta ovakvi gafovi i mogu oprostiti,ali u današnje vrijeme kada su cijene stripova paprene, kvaliteta stripa bi trebala biti ravna ili bolja od originala! |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Posted - 05/10/2011 : 10:45:43
|
quote: Originally posted by dzoni
oki prijatelju..dilan dog odavno u italiji ima samo 94 strane u redovnom izdanju...neznam tacno gde je bio prelaz sa 96 na 94..ali mislim kod 44 ili 45 broja...
Mislim da je to bilo izmedju epizode Dame u crnom i epizode Njojork, Njujork. |
Edited by - kasper on 05/10/2011 10:47:00 |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 05/10/2011 : 12:02:47
|
Hvala Dzoniju i Mairosuu na dotičnim informacijama... Ne znam što bi trebalo značiti ovo splatter scene (jer zbrčkane sigurno nisu).. Izbačene strane uvijek sadrže vinjete bez teksta,što znači da se izbacuje čista akcija-recimo u "Priviđenju Ane Never" su izbačene dvije strane za redom u kojoj je cijela potjera kroz kuću(a to je isto kao da vam netko istrgne cijeli list iz stripa). Sveusvemu pred više od 20godina su stripovi bili 5 puta jeftiniji i samim time su bili mnogo više dostupniji svakom djetetu,pa se u omjeru cijena vs kvaliteta ovakvi gafovi i mogu oprostiti,ali u današnje vrijeme kada su cijene stripova paprene, kvaliteta stripa bi trebala biti ravna ili bolja od originala!
Splatter scene su one u kojima nekom liku krene da se topi koza, oci ispadnu iz rupa, mozak se razleti van lobanje, iznutrice postanu vanutrice, glava se odvoji od ostatka tela, udovi lete na sve strane i slice grozote koje kad si klinac ne smes da gledas ali voles! |
Edited by - Grujah. on 05/10/2011 12:04:16 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/10/2011 : 12:29:05
|
quote: Originally posted by Oki Ne znam što bi trebalo značiti ovo splatter scene (jer zbrčkane sigurno nisu)..
Zabavan post. To ti je iz filmske horor terminologije...
Nisam ni znao da su cenzurirali i Dnevnikove Dylane?! Manje krvi, manje sexa i mladež će ti ostati neiskvarena. Kako se lijepo nekadašnji strip izdavač brinuo za moral... Superstrip je u AF rezao svaku aluziju na spomen diktatorskih režima. SD je u Zagoru extra rezala stranice da bi im neke epizode stale u jedno izdanje, valjda da ne bi radili dodatne prijelome ili štoveć... A danas mislim da nema smisla raditi neke cenzure ili skraćivanja, a bome niti nitko više ne brine što ili tko kvari mladež. Možda zato jer stripove više ne čitaju djeca/mladi? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
djukak
Senior Member
2931 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 05/10/2011 : 12:36:18
|
quote: Originally posted by DeeCay A danas mislim da nema smisla raditi neke cenzure ili skraćivanja, a bome niti nitko više ne brine što ili tko kvari mladež. Možda zato jer stripove više ne čitaju djeca/mladi?
Ili možda zato što su digli ruke od toga... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
|
Topic |
|