Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 15/10/2011 : 09:41:07
|
Hvala svima![](icon_smile_blush.gif) ![](hail.gif)
quote: Originally posted by kasper Ne zaboravi Beograd, imam da uzmem Aldeberana , sve ga nesto odlazem ne znam zasto.
Ne brini, naravno da neću zaboraviti Beograd.
quote: Originally posted by Combatrock
a sto ne stampas spaghetti brothers 1 da popunim rupu...
Fokusiran sam na nova izdanja, kojih ima puno, pa se nema vremena ni novca za reprinte. |
Trouble will find me |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Cromwell
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/diadelos.jpg)
Croatia
4460 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Argus
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/1022_willd_bill_hickok.jpg)
Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 15/10/2011 : 09:47:40
|
A sto reci? Fibra je prosirila moja poimanja o stripu,pomalo me skolovala,oblikovala moja zanimanja o velikanima devete umjetnosti. Hvala vam Markos na svim tim divnim izdanjima,niste svijesni koliko ste promjenili moje navike(i utjecali na razvoj nase djece u otkrivanju stripa).Vase opstojanje i u teskim vremenima nagrada je svima nama. |
|
Argus
Junior Member
![](AvatarUpload/1022_willd_bill_hickok.jpg)
Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
|
Milazzo
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/glava-2.jpg)
Croatia
2137 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
Raspucin
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/rolling-stones-get-your-ya-yas-out.jpg)
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 15/10/2011 : 10:18:36
|
Zanimljivo. Otprilike se poklapa i sa ( u novembru ) pet godina moje male radnje. Neka je sa srecom Marku, Darku, Tatjani, Melini i svima drugima koji su mi ulepsali ovih zadnjih pet godina.
Hvala vam svima! Ziveli! |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Lone Wolf05_088.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Dermentor
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](avatars/w401089928891.2365.jpg)
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
Posted - 15/10/2011 : 10:34:43
|
Kad kazem da posjedujem sve sto je fibra izdala u ovih 5 godina dovoljno ce reci o kvaliteti! Cestitke![](icon_smile_cool.gif) |
Edited by - Dermentor on 15/10/2011 10:35:09 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/10/2011 : 10:39:42
|
Neka je srecno. Da nam izdajes stripove sve dok ti to predstavlja zadovoljstvo. ![](icon_smile.gif)
Nemam dosta Fibrinih izdanja, prije svega sto zivim u podrucju gdje su ti stripovi nedostupni, a postarina je skupa. Ipak, bezbroj puta su mi upravo ta izdanja bila preporuka da uzmem neki strip u originalu koji je lako dostupniji , album za koji prije nisam znao ni da postoji. Ne sjecam se da sam se ikad zbog toga pokajao. Zato jedno veliko hvala.
da citiram globinjov potpis: " I onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' Tvoje" |
|
mister m
Starting Member
![](avatars/w601104278883.4322.jpg)
Croatia
79 Posts
Member since 20/01/2010 |
|
Deers
Advanced Member
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9464 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
austin
Junior Member
![](avatars/1078297413.jpg)
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 15/10/2011 : 10:58:23
|
Cestitke za istrajnost! Sto se popusta tiche...pa mogo si nam i ranije kazhesh...sad sam vec sve pokupovao :D Nadam se da ce i izdanja iz uvoza koji stizhe sledece nedelje (zadnja tura - Rip Kirby, Magasin...) biti na popustu...da bar na njima nesto ustedim. Ali generalno sam izvukao pouku.....opekao sam se debelo vec par puta (samo zadnja tura je bila oko 150 evra+ sam uzimao na poklon Neznance i jos nesto sitno) i nemam vise nameru da uzimam odmah sva buduca izdanja cim izadju....cekam ubuduce promocije, popuste i slichno....jer ovako mi najodaniji kupci ispadnemo najveci indijanci. Jos jednom savet da razmislish o nekoj vrsti kartica sa popustom, kluba citalaca il bilo sta tog tipa. Ili bi mozda bilo najbolje da, po uzoru na Darkwood ili Libellus, dajes popust na svoja izdanja u prvih mesec dana od datuma izdavanja. Mislim da bi to bilo fer prema kupcima kao sto sam ja ili Dermentor ili Mairosu npr., od kojih povratish ulozheno u roku od nedelju/mesec dana. Kako bilo, ziv ti nama bio i jos nebrojeno stripova izdao....a i nama da je te srece da mozhemo sve da ih ispratimo :D |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 15/10/2011 11:09:27 |
|
Zagor12
Advanced Member
![](AvatarUpload/page (4) - kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Trigger
Average Member
![](AvatarUpload/triggerpic.jpg)
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 15/10/2011 : 11:05:22
|
Puno srece, novca, poslovnih uspjeha i mnogo mnogo mnogo novih izdanja u narednih 50 godina. Posebno sada kada sam prerastao kiosk izdanja i poceo se navlaciti na Fibru... ![](icon_smile_blush.gif) |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
ponki
Advanced Member
![](AvatarUpload/macak.gif)
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
|
Combatrock
Advanced Member
![](AvatarUpload/imagesCA4J6OW8.jpg)
Serbia
4835 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 15/10/2011 : 11:12:00
|
quote: Originally posted by Markos
Hvala svima![](icon_smile_blush.gif) ![](hail.gif)
quote: Originally posted by kasper Ne zaboravi Beograd, imam da uzmem Aldeberana , sve ga nesto odlazem ne znam zasto.
Ne brini, naravno da neću zaboraviti Beograd.
quote: Originally posted by Combatrock
a sto ne stampas spaghetti brothers 1 da popunim rupu...
Fokusiran sam na nova izdanja, kojih ima puno, pa se nema vremena ni novca za reprinte.
ma isplatilo bi se... to je super prodavano izdanje... |
sangue navajo |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21394 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/10/2011 : 11:15:50
|
quote: Originally posted by austin
Cestitke za istrajnost! Sto se popusta tiche...pa mogo si nam i ranije kazhesh...sad sam vec sve pokupovao :D Nadam se da ce i izdanja iz uvoza koji stizhe sledece nedelje (zadnja tura - Rip Kirby, Magasin...) biti na popustu...da bar na njima nesto ustedim. Ali generalno sam izvukao pouku.....opekao sam se debelo vec par puta (samo zadnja tura je bila oko 150 evra+ sam uzimao na poklon Neznance i jos nesto sitno) i nemam vise nameru da uzimam odmah sva buduca izdanja cim izadju....cekam ubuduce promocije, popuste i slichno....jer ovako mi najodaniji kupci ispadnemo najveci indijanci. Jos jednom savet da razmislish o nekoj vrsti kartica sa popustom, kluba citalaca il bilo sta tog tipa. Ili bi mozda bilo najbolje da, po uzoru na Darkwood ili Libellus, dajes popust na svoja izdanja u prvih mesec dana od datuma izdavanja. Mislim da bi to bilo fer prema kupcima kao sto sam ja ili Dermentor ili Mairosu npr., od kojih povratish ulozheno u roku od nedelju/mesec dana. Kako bilo, ziv ti nama bio i jos nebrojeno stripova izdao....a i nama da je te srece da mozhemo sve da ih ispratimo :D
Brate, gde sam ja tu? Pa potroših dobar deo svoje bedne profesorske plate na stripove, najveći deo na Fibru :)
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
![](AvatarUpload/magic.jpg)
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Babilon
Advanced Member
![](AvatarUpload/Babilon avatar.jpg)
Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 15/10/2011 : 11:54:19
|
Ono što je u svijetu filma nezavisna produkcija (prvenstveno mislim na europske i azijske filmove) u usporedbi s glamuroznim hollywoodkim projektima, to bi u svijetu stripa (na ovim prostorima, a i šire) bila izdanja Fibre. Naravno, ne sva izdanja, ali dobar dio njih.
Promatrajući nova hollywoodska filmska ostvarenja, često ostajem razočaran već viđenim klišeima i inim nastavcima manje ili više uspješnih prvijenaca, koji se u nedostatku boljih ideja i scenarija gomilaju u ponudi bez obzira na pad kvalitete. Ne mogu se oteti dojmu da je važnije publiku obasipati hrpom specijalnih efekata nego kvalitetom fabule i poantom na kraju. Jer komercijalnije je kad film nema kraj ...
U tom kontekstu usporedba Fibrinih izdanja s više poznatim junacima i izdavačima (Bonelli, Marvel, ... ) meni je došla kao pravo osvježenje, posebno iz razloga što za neke priče nikada nisam čuo (moj propust) i onda se ugodno iznenadim da se 'od toga' može napraviti kvalitetan strip. Za kraj ću reći da još uvijek ne znam da li je to hrabrost ili ludost objevljivati, uvjetno rečeno, manje komercijalna izdanja. Kažem uvjetno manje komercijalna, jer ako Fibra ovako nastavi i ekonomski izdrži s politikom takvog rada, na osnovu brenda i kvalitete izdanja i ona najslabije čitana, postat će komercijalna.
Sretno u daljem radu!
A kad sam već napravio usporedbu s filmovima, evo i nekoliko preporuka nezavisnih ostvarenja: OSTRVO VODA ORKESTAR U GOSTIMA 4 MJESECA, 3 TJEDNA I 2 DANA BAARIA ISKUPLJENJE NA RIJECI POVRATNE BOCE PEQVIJEM ZA SNOVE SABAH TAKVA - STRAH OD BOGA TUYIN BRAK
Pozdrav iz Babilona! ![](icon_smile.gif) |
Strip knjižara Babilon / Web shop : www.babilon-strip.com info@babilon-strip.com / Mob. 098-776-766 |
|
skviki
Average Member
![](AvatarUpload/SKVIKI.jpg)
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
|
Vorador
Senior Member
![](avatars/alien0003.gif)
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
cerichus
Senior Member
![](avatars/w301091980130.918.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1645 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 15/10/2011 : 12:47:00
|
Da se i ja pridružim čestitkama. Fibra je mjerilo kvalitete stripa na ovim prostorima, kako u pogledu sadržaja tako i pogledu opreme. Vrh! |
Elvis has just left the building! |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 15/10/2011 : 13:07:04
|
quote: Originally posted by austin
Cestitke za istrajnost! Sto se popusta tiche...pa mogo si nam i ranije kazhesh...sad sam vec sve pokupovao :D Nadam se da ce i izdanja iz uvoza koji stizhe sledece nedelje (zadnja tura - Rip Kirby, Magasin...) biti na popustu...da bar na njima nesto ustedim. Ali generalno sam izvukao pouku.....opekao sam se debelo vec par puta (samo zadnja tura je bila oko 150 evra+ sam uzimao na poklon Neznance i jos nesto sitno) i nemam vise nameru da uzimam odmah sva buduca izdanja cim izadju....cekam ubuduce promocije, popuste i slichno....jer ovako mi najodaniji kupci ispadnemo najveci indijanci. Jos jednom savet da razmislish o nekoj vrsti kartica sa popustom, kluba citalaca il bilo sta tog tipa. Ili bi mozda bilo najbolje da, po uzoru na Darkwood ili Libellus, dajes popust na svoja izdanja u prvih mesec dana od datuma izdavanja. Mislim da bi to bilo fer prema kupcima kao sto sam ja ili Dermentor ili Mairosu npr., od kojih povratish ulozheno u roku od nedelju/mesec dana. Kako bilo, ziv ti nama bio i jos nebrojeno stripova izdao....a i nama da je te srece da mozhemo sve da ih ispratimo :D
Znam da su ti namjere pozitivne i da si fan ali svejedno sam razočaran, u prvom redu zbog "Mislim da bi to bilo fer prema kupcima kao sto sam ja ili Dermentor ili Mairosu npr.od kojih povratish ulozheno u roku od nedelju/mesec dana." Bez namjere da se svađam ili da bilo koga uvjeravam u bilo što, iznio bih samo nekoliko činjenica:
- Fibrina izdanja imaju, u usporedbi sa sličnim domaćim izdanjima, uglavnom istu ili povoljniju cijenu, a u velikoj mjeri su i jeftinija od stranih izdanja. U prvom redu jer sam odradim ogromnu količinu posla (od 160 objavljenih stripova, 150 sam ih sam prelomio i pripremio za tisak, 80-tak preveo itd itd) koji ne ulazi u troškove, jer svoj rad ne računam kao trošak. Samim tim, naše cijene su u startu najniže koje si realno možemo priuštiti i nema puno prostora za sniženje.
- Što se tiče sniženja i akcija: Fibra ima jednom godišnje standardni sajamski popust od 10% za CRŠ/Interliber i to su svi popusti i akcije koje smo do sada radili. Ovogodišnji popust će biti nešto veći radi obljetnice, ali to je iznimka jednom u pet godina, kao i novogodišnja akcija iz siječnja ove godine, eksperiment koji se više neće ponavljati. To su poznate činjenice i ne vidim tu ništa nefer prema vjernim fanovima, koji već iz iskustva znaju da mogu u studenom računati na taj popust i tako planirati kupovinu dugoročno. Jedinu rasprodaju koju ćemo imati je kad se budemo gasili.
- Osim toga, što se mene tiče Fibrina izdanja u Srbiji su već u startu na popustu, jer se zbog dodatnih troškova u Srbiji (pdv, uvoz i ostalo) Fibra odriče dijela cijene kako bi cijena izdanja u Srbiji bila ista (ili što je moguće bliža) kao i u Hrvatskoj.
- Prosječno vrijeme potrebno da se neko izdanje pokrije je preko 2 i pol godine i stalno se povećava. Npr. od albumskih izdanja koje smo ove godine objavili, dakle njih 21, do sada su se samo 2 prodala u preko 100 primjeraka: Inkal i Blast.
- Klub čitatelja i ostale stvari koje spominješ su Fibri neizvedive, jer zahtijevaju dodatne resurse, a samim tim i troškove (već previše stvari radim sam, ne mogu još i to, nego bi morao netko drugi to voditi). Osim ako ne želite da prvo moram podići cijene zbog dodatnih troškova, da bih vam ih onda kao spustio za Klub čitatelja:) Što se tiče "popust u prvih mjesec-dva dana" kao Libellus ili Darkwood, uvjeren sam da bi to dugoročno opasno ugrozilo ionako klimavu konstrukciju.
Eto, toliko o tome. |
Trouble will find me |
|
Raven84
Senior Member
![](AvatarUpload/joe.JPG)
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 15/10/2011 : 13:11:27
|
Čestitke i hvala na svim super stripova koje je Fibra objavila!!! |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|