forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra slavi peti rođendan!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/10/2011 : 09:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Hvala svima

quote:
Originally posted by kasper
Ne zaboravi Beograd, imam da uzmem Aldeberana , sve ga nesto odlazem ne znam zasto.

Ne brini, naravno da neću zaboraviti Beograd.

quote:
Originally posted by Combatrock

a sto ne stampas spaghetti brothers 1 da popunim rupu...

Fokusiran sam na nova izdanja, kojih ima puno, pa se nema vremena ni novca za reprinte.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4460 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 15/10/2011 : 09:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Baš sam jučer ponovno uzeo u ruke ''Bijeli Lama''.
Srdačne čestitke na uspjehu!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 15/10/2011 : 09:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
A sto reci? Fibra je prosirila moja poimanja o stripu,pomalo me skolovala,oblikovala moja zanimanja o velikanima devete umjetnosti. Hvala vam Markos na svim tim divnim izdanjima,niste svijesni koliko ste promjenili moje navike(i utjecali na razvoj nase djece u otkrivanju stripa).Vase opstojanje i u teskim vremenima nagrada je svima nama.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 15/10/2011 : 09:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Sretan rodendan,samo nastavite gdje ste stali.
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 15/10/2011 : 09:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Čestitam, samo naprijed!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 15/10/2011 : 10:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo. Otprilike se poklapa i sa ( u novembru ) pet godina moje male radnje. Neka je sa srecom Marku, Darku, Tatjani, Melini i svima drugima koji su mi ulepsali ovih zadnjih pet godina.

Hvala vam svima! Ziveli!

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 15/10/2011 : 10:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Čestitam Markosu i Fibri na impresivnim rezultatima - samo nastavite!
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 15/10/2011 : 10:34:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message  Reply with Quote
Kad kazem da posjedujem sve sto je fibra izdala u ovih 5 godina dovoljno ce reci o kvaliteti! Cestitke

Edited by - Dermentor on 15/10/2011 10:35:09
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/10/2011 : 10:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Neka je srecno.
Da nam izdajes stripove sve dok ti to predstavlja zadovoljstvo.

Nemam dosta Fibrinih izdanja, prije svega sto zivim u podrucju gdje su ti stripovi nedostupni, a postarina je skupa.
Ipak, bezbroj puta su mi upravo ta izdanja bila preporuka da uzmem neki strip u originalu koji je lako dostupniji , album za koji prije nisam znao ni da postoji.
Ne sjecam se da sam se ikad zbog toga pokajao.
Zato jedno veliko hvala.

da citiram globinjov potpis:
" I onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' Tvoje"
Go to Top of Page

mister m
Starting Member

Croatia
79 Posts

Member since 20/01/2010

Posted - 15/10/2011 : 10:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mister m a Private Message  Reply with Quote
Čestitke i od moje malenkosti
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9464 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 15/10/2011 : 10:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
čestitke i svako dobro u daljem radu!

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 15/10/2011 : 10:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
Cestitke za istrajnost!
Sto se popusta tiche...pa mogo si nam i ranije kazhesh...sad sam vec sve pokupovao :D
Nadam se da ce i izdanja iz uvoza koji stizhe sledece nedelje (zadnja tura - Rip Kirby, Magasin...) biti na popustu...da bar na njima nesto ustedim.
Ali generalno sam izvukao pouku.....opekao sam se debelo vec par puta (samo zadnja tura je bila oko 150 evra+ sam uzimao na poklon Neznance i jos nesto sitno) i nemam vise nameru da uzimam odmah sva buduca izdanja cim izadju....cekam ubuduce promocije, popuste i slichno....jer ovako mi najodaniji kupci ispadnemo najveci indijanci. Jos jednom savet da razmislish o nekoj vrsti kartica sa popustom, kluba citalaca il bilo sta tog tipa. Ili bi mozda bilo najbolje da, po uzoru na Darkwood ili Libellus, dajes popust na svoja izdanja u prvih mesec dana od datuma izdavanja. Mislim da bi to bilo fer prema kupcima kao sto sam ja ili Dermentor ili Mairosu npr., od kojih povratish ulozheno u roku od nedelju/mesec dana.
Kako bilo, ziv ti nama bio i jos nebrojeno stripova izdao....a i nama da je te srece da mozhemo sve da ih ispratimo :D

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.

Edited by - austin on 15/10/2011 11:09:27
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 15/10/2011 : 11:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Još milijardu ovakvih slavlja vam želim!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 15/10/2011 : 11:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message  Reply with Quote
Puno srece, novca, poslovnih uspjeha i mnogo mnogo mnogo novih izdanja u narednih 50 godina. Posebno sada kada sam prerastao kiosk izdanja i poceo se navlaciti na Fibru...

I kad ce Bob Morane u integralima?
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 15/10/2011 : 11:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Cestitke za prvih 5 godina i jos vise uspjeha u narednom periodu
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4835 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 15/10/2011 : 11:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Hvala svima

quote:
Originally posted by kasper
Ne zaboravi Beograd, imam da uzmem Aldeberana , sve ga nesto odlazem ne znam zasto.

Ne brini, naravno da neću zaboraviti Beograd.

quote:
Originally posted by Combatrock

a sto ne stampas spaghetti brothers 1 da popunim rupu...

Fokusiran sam na nova izdanja, kojih ima puno, pa se nema vremena ni novca za reprinte.

ma isplatilo bi se... to je super prodavano izdanje...

sangue navajo
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21394 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/10/2011 : 11:15:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by austin

Cestitke za istrajnost!
Sto se popusta tiche...pa mogo si nam i ranije kazhesh...sad sam vec sve pokupovao :D
Nadam se da ce i izdanja iz uvoza koji stizhe sledece nedelje (zadnja tura - Rip Kirby, Magasin...) biti na popustu...da bar na njima nesto ustedim.
Ali generalno sam izvukao pouku.....opekao sam se debelo vec par puta (samo zadnja tura je bila oko 150 evra+ sam uzimao na poklon Neznance i jos nesto sitno) i nemam vise nameru da uzimam odmah sva buduca izdanja cim izadju....cekam ubuduce promocije, popuste i slichno....jer ovako mi najodaniji kupci ispadnemo najveci indijanci. Jos jednom savet da razmislish o nekoj vrsti kartica sa popustom, kluba citalaca il bilo sta tog tipa. Ili bi mozda bilo najbolje da, po uzoru na Darkwood ili Libellus, dajes popust na svoja izdanja u prvih mesec dana od datuma izdavanja. Mislim da bi to bilo fer prema kupcima kao sto sam ja ili Dermentor ili Mairosu npr., od kojih povratish ulozheno u roku od nedelju/mesec dana.
Kako bilo, ziv ti nama bio i jos nebrojeno stripova izdao....a i nama da je te srece da mozhemo sve da ih ispratimo :D

Brate, gde sam ja tu? Pa potroših dobar deo svoje bedne profesorske plate na stripove, najveći deo na Fibru :)

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/10/2011 : 11:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Srećan rođendan, sve čestitke na dosadašnjem radu i puno uspeha u budućnosti
Go to Top of Page

Babilon
Advanced Member

Croatia
3083 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 15/10/2011 : 11:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Babilon's Homepage  Send Babilon a Private Message  Reply with Quote
Ono što je u svijetu filma nezavisna produkcija (prvenstveno mislim na europske i azijske filmove) u usporedbi s glamuroznim hollywoodkim projektima, to bi u svijetu stripa (na ovim prostorima, a i šire) bila izdanja Fibre. Naravno, ne sva izdanja, ali dobar dio njih.

Promatrajući nova hollywoodska filmska ostvarenja, često ostajem razočaran već viđenim klišeima i inim nastavcima manje ili više uspješnih prvijenaca, koji se u nedostatku boljih ideja i scenarija gomilaju u ponudi bez obzira na pad kvalitete. Ne mogu se oteti dojmu da je važnije publiku obasipati hrpom specijalnih efekata nego kvalitetom fabule i poantom na kraju. Jer komercijalnije je kad film nema kraj ...

U tom kontekstu usporedba Fibrinih izdanja s više poznatim junacima i izdavačima (Bonelli, Marvel, ... ) meni je došla kao pravo osvježenje, posebno iz razloga što za neke priče nikada nisam čuo (moj propust) i onda se ugodno iznenadim da se 'od toga' može napraviti kvalitetan strip. Za kraj ću reći da još uvijek ne znam da li je to hrabrost ili ludost objevljivati, uvjetno rečeno, manje komercijalna izdanja. Kažem uvjetno manje komercijalna, jer ako Fibra ovako nastavi i ekonomski izdrži s politikom takvog rada, na osnovu brenda i kvalitete izdanja i ona najslabije čitana, postat će komercijalna.

Sretno u daljem radu!

A kad sam već napravio usporedbu s filmovima, evo i nekoliko preporuka nezavisnih ostvarenja:
OSTRVO
VODA
ORKESTAR U GOSTIMA
4 MJESECA, 3 TJEDNA I 2 DANA
BAARIA
ISKUPLJENJE NA RIJECI
POVRATNE BOCE
PEQVIJEM ZA SNOVE
SABAH
TAKVA - STRAH OD BOGA
TUYIN BRAK

Pozdrav iz Babilona!

Strip knjižara Babilon / Web shop : www.babilon-strip.com
info@babilon-strip.com / Mob. 098-776-766
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 15/10/2011 : 12:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message  Reply with Quote
Iskrene cestitke, samo tako nastavi.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/10/2011 : 12:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Čestitke najboljem izdavaču!!!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 15/10/2011 : 12:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Jest da me dovodite na rub financijskog sloma,ali iskrene čestitke povodom petog rođendana i samo tako nastavi Marko.
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1645 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 15/10/2011 : 12:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Da se i ja pridružim čestitkama. Fibra je mjerilo kvalitete stripa na ovim prostorima, kako u pogledu sadržaja tako i pogledu opreme. Vrh!

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/10/2011 : 13:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by austin

Cestitke za istrajnost!

Znam da su ti namjere pozitivne i da si fan ali svejedno sam razočaran, u prvom redu zbog "Mislim da bi to bilo fer prema kupcima kao sto sam ja ili Dermentor ili Mairosu npr.od kojih povratish ulozheno u roku od nedelju/mesec dana." Bez namjere da se svađam ili da bilo koga uvjeravam u bilo što, iznio bih samo nekoliko činjenica:

- Fibrina izdanja imaju, u usporedbi sa sličnim domaćim izdanjima, uglavnom istu ili povoljniju cijenu, a u velikoj mjeri su i jeftinija od stranih izdanja. U prvom redu jer sam odradim ogromnu količinu posla (od 160 objavljenih stripova, 150 sam ih sam prelomio i pripremio za tisak, 80-tak preveo itd itd) koji ne ulazi u troškove, jer svoj rad ne računam kao trošak. Samim tim, naše cijene su u startu najniže koje si realno možemo priuštiti i nema puno prostora za sniženje.

- Što se tiče sniženja i akcija: Fibra ima jednom godišnje standardni sajamski popust od 10% za CRŠ/Interliber i to su svi popusti i akcije koje smo do sada radili. Ovogodišnji popust će biti nešto veći radi obljetnice, ali to je iznimka jednom u pet godina, kao i novogodišnja akcija iz siječnja ove godine, eksperiment koji se više neće ponavljati. To su poznate činjenice i ne vidim tu ništa nefer prema vjernim fanovima, koji već iz iskustva znaju da mogu u studenom računati na taj popust i tako planirati kupovinu dugoročno. Jedinu rasprodaju koju ćemo imati je kad se budemo gasili.

- Osim toga, što se mene tiče Fibrina izdanja u Srbiji su već u startu na popustu, jer se zbog dodatnih troškova u Srbiji (pdv, uvoz i ostalo) Fibra odriče dijela cijene kako bi cijena izdanja u Srbiji bila ista (ili što je moguće bliža) kao i u Hrvatskoj.

- Prosječno vrijeme potrebno da se neko izdanje pokrije je preko 2 i pol godine i stalno se povećava. Npr. od albumskih izdanja koje smo ove godine objavili, dakle njih 21, do sada su se samo 2 prodala u preko 100 primjeraka: Inkal i Blast.

- Klub čitatelja i ostale stvari koje spominješ su Fibri neizvedive, jer zahtijevaju dodatne resurse, a samim tim i troškove (već previše stvari radim sam, ne mogu još i to, nego bi morao netko drugi to voditi). Osim ako ne želite da prvo moram podići cijene zbog dodatnih troškova, da bih vam ih onda kao spustio za Klub čitatelja:) Što se tiče "popust u prvih mjesec-dva dana" kao Libellus ili Darkwood, uvjeren sam da bi to dugoročno opasno ugrozilo ionako klimavu konstrukciju.

Eto, toliko o tome.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 15/10/2011 : 13:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Čestitke i hvala na svim super stripova koje je Fibra objavila!!!

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.73 seconds. Snitz Forums 2000