Author |
Topic |
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 03/11/2011 : 13:01:31
|
Mislio sam da smo mi primer zemalja koje nemogu prici nekim bogatim zemljama.A opet imamo love za stripove knjige i ostala zadovoljstva.I sve je to opet u redu ali preterivati sa cenama. I uvek sam govorio da se ovde odlicno zivi.Nisam upoznao skoro nekog ko ne nosi patike ispod 4 hiljade dinara,ko nema komp koji ne podrzava najnovije igrice,dobar telefon ili neku skupu kolekciju.zasto se onda zalimo na los zivot.A cene smo mi sami nabili i podigli. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40333 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 03/11/2011 : 13:51:14
|
Tražim pomoć!
Trebam informaciju o cijenama Lilit, Julije, Geje, Casidija koje su bile aktualne na sajmu. Dosta toga sam kupovao i više se ne sjećam, a moram podijeliti stripove ekipi. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13465 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 03/11/2011 : 14:07:19
|
Lilit i Julia su bile po 250, s tim da je Julia bila po 200 ako kupiš sve brojeve. Gea isti slučaj kao i Julia ako se ne varam. |
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/11/2011 : 19:09:20
|
Jadni Dario, em se mučio s shoppingom, skladištenjem i prijevozom za druge, sad se još mora igrati i računovođe! Dario, majstore, imaš pivu! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 08/11/2011 : 10:18:40
|
quote: Originally posted by Born To Run
quote: Originally posted by austin
Meni kad odbijem ono sto moram da platim ostaje manje para nego jednom italijanu. Samim tim kupovna moc italijana je mnogo veca od moje. O otplacivanju stana ili auta da ne govorim.
ne ostaje ti manje para negio italijanu. i tamo se lose zivi
Mozda ako poredish beograd sa jugom italije koji je zemljoradicki i nema industriju, al ako uporedish bilo koji grad ili sva manja mesta po jugu....poredjenje je cak i neukusno... Sa druge strane uporedi npr. jedan Milano il bilo koji grad na severu sa Beogradom...nebo i zemlja. Evo par podataka sa wikipedije
Srbija GDP (PPP) 2011 estimate - Total $79.013 billion[3] (75th) - Per capita $10,661 (excluding Kosovo) (74th) Italija GDP (PPP) 2011 estimate - Total $1.828 trillion[3] (10th) - Per capita $30,165[3] (30th)
Lose sam se izrazio...nebo i zemlja su blizhe nego nash GDP njihovom. Jeste per capita uporediv, ali cinjenica da je ukupan gdp onoliki govori o tome koliko je to zdravija ekonomija, vece trziste i samim tim i konkurentnost na trzistu. Sto se duga tiche on jeste veliki u Italiji , ali je danas pozamashan i u svakoj razvijenoj zemlji. Problem je kad se ta cifra postane znachajan procenat GDP-a te zemlje. Sa druge strane , za razliku od Grcke gde su se gradjani zaduzhivali, u Italiji je vecina duga na drzhavnim privrednim subjektima. Siromashtvo koje postoji na jugu je direktno posledica loshe ekonomske politike i dugog zapostavljanja investicija na jugu zemlje na racun severne regije, a to je vec sad malo duza i komplikovanija prica i vuche korene dosta nazad kroz istoriju , jos pre skoro 2 veka kad je etablirana burzoazija na severu drzhala jug maltene u statusu kolonije. Poenta je da je jug siromashan ne zato sto Italija nema uslova za prosperitet u tom delu , vec je to politicko, a i drugo , opredeljenje politicara koji je vode. |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 08/11/2011 10:23:57 |
|
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 08/11/2011 : 10:19:21
|
quote: Originally posted by REJS
Mislio sam da smo mi primer zemalja koje nemogu prici nekim bogatim zemljama.A opet imamo love za stripove knjige i ostala zadovoljstva.I sve je to opet u redu ali preterivati sa cenama. I uvek sam govorio da se ovde odlicno zivi.Nisam upoznao skoro nekog ko ne nosi patike ispod 4 hiljade dinara,ko nema komp koji ne podrzava najnovije igrice,dobar telefon ili neku skupu kolekciju.zasto se onda zalimo na los zivot.A cene smo mi sami nabili i podigli.
Ti druzhe slabo zalazish po manjim gradovima i mestima, ili po jugu srbije. Sidji malo juzhnije i nece ti biti dobro kad vidish kako ljudi zhive. |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
|
|
Topic |
|